Nemecko – Slovensko 7:5 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
Švajčiarsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
koniec
Nemecko
7:5 (4:1, 1:3, 2:1)
Slovensko
cz Piatok 12.12.2014, 13:00 • Scandinavium, Göteborg, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
    Manuel MUCHA - 7:5
     
    58:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté, Nemci odskakujú na dva góly a do konca už zostáva necelá minúta a pol! MANUEL MUCHA korunuje dnešné skvelé predstavenie dvojice Muchovcov, keď si prebral presnú nahrávku pri pravom mantineli a strelou z prvej k protiľahlej žrdi prekonal Kalčoka!
    Asistencia : Dominic Mucha
     
    58:19
    Deitz najprv dobre zasiahol pri strele zo strednej vzdialenosti, aby potom zazmätkoval pri výhode, čo mohol vyrovnaním potrestať Zeliezka! Bol síce chrbtom k bráne, tá ale bola odkrytá a je veľká škoda, že jeho bekhend mieril tesne mimo!
    Dominic MUCHA - 6:5
     
    52:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nemecká aktivita napokon rezultuje vo vedúci gól v dôležitom čase, kedy sa rozhoduje o osude zápasu! Nemci zahrávali štandardku z výbornej pozície pred bránou, lopta najprv smerovala napravo k Manuelovi Muchovi, ten ju okamžite posunul na druhú stranu k DOMINICOVI MUCHOVI, ktorý sa trafil presne do nekrytého priestoru pod rukou presúvajúceho sa Kalčoka!
    Asistencia : Manuel Mucha
     
    49:27
    A mohla z toho byť veľká šanca na gól po brejku Slovenska! Řezanina a celá jeho formácia prečíslili Nemcov a práve Řezanina našiel krásnou krížnou prihrávkou na ľavej strane Gála, tomu stačilo ,,len" zakončiť, pod tlakom však loptičku nedokázal spracovať a tak napokon z ohrozenia brány zišlo. Nevadí, bola to výborná akcia!
     
    45:50
    Pelegrín nás následne mohol poslať do vedenia! Po získaní lopty pri zlej rozohrávke Nemecka totiž loptu po pravej strane potiahol Komínek a vracal ju pekne pred bránu k Pelegrínovi, ktorý spred malého bránkoviska prestrelil bránu!
    Patrik PELEGRÍN - 5:5
     
    44:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnané! Slováci prvý raz v zápase doťahujú náskok Nemecka! PATRIK PELEGRÍN získal pri mantineli loptu a následne prekvapil nemeckého brankára, keď strelou švihom spoza obrancu namieril presne k pravej žrdi, Deitz sa len nechápavo obzrel za seba do siete!
    Bez asistencie
     
    42:07
    Obrovská šanca Nemcov, čo teraz nedal Dominic Mucha! Manuel Mucha najprv vyšiel spoza brány, nahral do stredu Glysinovi a ten načechral Dominikovi Muchovi naľavo pred odkrytú bránu, nemecký útočník trestuhodne prestrelil!
     
    38:05
    Šanca aj na druhej strane, na výlet dopredu sa vydal obranca Bulko, a mohol vyrovnať – vyšiel si s loptičkou spoza brány a snažil sa ju umiestniť medzi nohy Dietza, ten v poslednej chvíli zareagoval a Bulkovo zakončenie vyrazil!
    Lukáš ŘEZANINA - 5:4
     
    33:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu znovu zníženie skóre, Slováci sú v tejto tretine strelecky veľmi efektívni! Gólu predchádzala krásna kombinácia Řezaninu s Gálom – prvý menovaný nahral Gálovi na pravú stranu, Gál si loptu potiahol do stredu, počkal na správny moment a krásne našiel na protiľahlej strane LUKÁŠA ŘEZANINU, ktorý sa trafil do odkrytej brány!
    Asistencia : Ladislav Gál
    Sascha HERLT - 5:3
     
    25:16
    Německo právě vstřelilo branku!
    Čo si budeme hovoriť, presne takýto florbal je. Raz ste na koni, a o pár sekúnd zase dole. Našu eufóriu Nemci aspoň nateraz zahasili – SASCHA HERLT mal voľný priestor pri ľavom mantineli, ale pomerne vo veľkej vzdialenosti od brány. Tak sa pokúsil o strelu, ktorá nabrala takú trajektóriu, že Kalčok ju spoza nechtiac cloniaceho Nováka zbadal až v pravom hornom rohu svojej brány!
    Asistencia : Joel Gysin
    Ján KOMÍNEK - 4:3
     
    24:29
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dnešný zápas je naozaj dramatický, dejú sa tu veci! Bulko získal loptu za bránou, posunul ju do úniku Pelegrínovi, ktorý nádherne našiel krížnou prihrávkou JÁNA KOMÍNKA a ten loptičku umiestnil presne k žrdi popri presúvajúcom sa Deitzovi!
    Asistencie : Patrik Pelegrín
    Václav KOMAČKA - 4:2
     
    24:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Skvelé, Slováci využili dobrú fázu hry a na začiatku druhej tretiny znižujú svoju stratu! Všetko rozbehol Lukáš Řezanina, ktorý spoza brány nahral až na poliacu čiaru ku Konečnému, ktorého tiahlu strelu ešte pred bránou tečoval VÁCLAV KOMAČKA tak šikovne, že Dietz už nedokázal zasiahnuť!
    Asistencia : Jakub Konečný
     
    21:22
    Veľmi pekná kombinácia Slovákov, mohlo byť znížené! Bičan na ľavej strane veľmi dobre videl voľného Kuboviča a poslal mu prihrávku presne k vzdialenejšej žrdi, Bičanovi tam pred odkrytou bránou strela dobre nesadla a mieril mimo brány!
    Tino VON PRITZBUER - 4:1
     
    19:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuveriteľné, Nemci dnes dostali už druhý gól doslova ako na podnose! Joščák poslal v obrane krížnu prihrávku Hrínovi, ten aj pod tlakom zazmätkoval, loptička mu preskočila hokejku, čo využil TINO VON PRITZBUER, pred Kalčokom mal dostatok času a po peknom blafáku na bekhend poslal loptičku do siete – 4:1!
    Bez asistencie.
     
    15:39
    Komínek je mimoriadne aktívny a teraz mohol znížiť náskok Nemecka! Na pravej strane si pekne prebral dlhú prihrávku, vyhral osobný súboj a zakončoval, Dietz vyrazil loptičku pri pravej žrdi rukou!
    Ján KOMÍNEK - 3:1
     
    14:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výborne, je znížené! Tak to je dôležitý moment – Dietzova nepriestrelnosť sa skončila a Slováci sa dokázali strelecky chytiť! JÁN KOMÍNEK si v presilovke skvele vyšiel od pravého mantinelu, naznačil prihrávku, miesto toho ale parádne vypálil do protiľahlého horného rohu, pričom Dietz sa len beznádejne ohnal ramenom – 3:1!
    Bez asistencie.
     
    13:55
    Škoda, mohlo byť znížené! Naši mali k dispozícii dlhý úsek hry v power-play pre siganlizované vylúčenie, strela zo strednej vzdialenosti ale trafila len žŕdku nemeckej brány! Následne si na trestnú lavicu sadá Dominic Mucha, inkasuje menší trest.
     
    09:05
    Slováci mohli znížiť! Po dlhej lopte z obrany sa do zakončenia pred bránou súpera dostával Komínek, lopta mu skákala a tak sa snažil hlavne trafiť bránu, to sa mu podarilo skvele, výborne však zasiahol aj brankár Dietz!
    Dominic MUCHA - 3:0
     
    07:22
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak, a je z toho tretí gól v slovenskej sieti, nemecká efektivita je priam neskutočná! Znovu ale išlo o obrovskú chybu v našej defenzíve – už Komínkova nahrávka za bránu Bulkovi bola zlá, ten tak následne o loptičku prišiel tak nešťastným spôsobom, že sa k nej dostal Manuel Mucha, ktorý ju pred bránu posunul DOMINICOVI MUCHOVI a ten Kalčokovi zblízka nedal šancu – 3:0!
    Asistencia : Manuel Mucha
    Janos BROKER - 2:0
     
    05:36
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuveriteľné, Nemci strieľajú ani nie po 30 sekundách ďalší gól a okamžite si vytvárajú náskok! Slováci im to ale sami ponúkli svojou chybou v obrane – von Pritzbuer mal za bránou veľa času, a tak krásnou prihrávkou našiel pred bránou absolútne nepokrytého JANOSA BROKERA, ktorý sa trafil presne pod brvno Kalčokovej brány, ten mohol len veriť, že ho loptička možno trafí – 2:0!
    Asistencie : Tino von Pritzbuer
    Manuel MUCHA - 1:0
     
    05:04
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nemci z prvej strely na bránu otvárajú skóre! A bola že to nádherná akcia – Manuel Mucha si s loptičkou vyšiel z pravého rohu, nahral ju na stred, odtiaľ putovala z prvej na ľavú stranu k Dominicovi Muchovi, ktorý zase prihral z prvej krížne na MANUELA MUCHU a ten sa trafil presne do ľavého horného rohu!
    Asistencia : Dominic Mucha
     
    02:52
    Slováci mohli vyhrávať! Řezanina bol s loptičkou za bránkou, počkal si na pohyb brankára a bleskovo si vyšiel k pravej žrdi, kde sa loptu snažil zasunúť za čiaru, trafil ale do žrde, od ktorej sa loptička odrazila späť do ihriska!

    Góly a asistencie: 6. M. Mucha (D. Mucha), 6. Broker (von Pritzbuer), 8. D. Mucha (M. Mucha), 20. von Pritzbuer, 26. Herlt (Gysin), 53. D. Mucha (M. Mucha), 59. M. Mucha (D. Mucha) – 15. Komínek, 24. Komačka (Konečný), 25. Komínek (Pelegrín), 34. Řezanina (Gál), 45. Pelegrín


    Nemecko: Dietz (Kohler) – Gysin, Bottcher, D. Mucha, Borth, M. Mucha – Siede, Huhler, Pritzbuer, Falkenberger, Broker – Schuschwary, Baas, Burmeister, Wenning, Hoidis – Herlt
    Slovensko: Kalčok (Turek) – Komačka, Hrín, Konečný, Řezanina, Gál – Bulko, Joščák, Pelegrín, Zeliezka, Komínek – Koščo, Šefčík, Kubovič, Grlický, Bičan – Novák – Petróci, Ujhelyi

    Rozhodca: Henriksen, Ingebrigtsli (Nórsko)