Nemecko – Slovensko 7:5 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
Švajčiarsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
koniec
Nemecko
7:5 (4:1, 1:3, 2:1)
Slovensko
cz Piatok 12.12.2014, 13:00 • Scandinavium, Göteborg, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
     
    S konštatovaním, že Slovensko v divokom zápase prehralo s Nemeckom 5:7 a na MS obsadilo konečné 10.miesto, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. Nezabúdajte sledovať aj ďalší dnešný program florbalového MS! (15:09:31)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 16:25
    Vylúčenia : 1:0
    Presilovky : 0:1
     
    Je koniec, Nemecko končí na MS 2014 na 9.mieste, Slováci obsadia konečné 10.miesto! Slovenskí florbalisti dnes predviedli bojovný výkon, v záverečnej tretine dokonca aj vyrovnali, potom ale znovu doplatili na chyby v obrane a zo Švédska tak odchádzajú smutní. O výsledku rozhodol záver poslednej tretiny, kedy Nemci prebrali iniciatívu a Slovákov takmer nepustili do hry. Nemci teda na záver nevydareného turnaja aspoň trochu napravili zlý dojem a odchádzajú tak s výhrou. Slovensko ukázalo pekné momenty, aj tento duel však potvrdil, že k svetovej špičke máme stále veľmi ďaleko. Slováci môžu turnaj hodnotiť priemerne, s prehľadom zvládli zápasy proti outsiderom a kvalitnejším celkom USA či Kanady, v tých najnáročnejších však Estónsku či Nemecku podľahli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Ešte posledná snaha Slovákov, šancu pri strele z bezprostrednej blízkosti zneškodnil Deitz, ktorý potom kryl aj dorážku. Vyzerá to tak, že úspešnejší dnes budú Nemci.
     
    59:05
    Slovensko už hrá v power-play so šiestimi hráčmi, takmer sme ale inkasovali pri protiútoku Nemecka, situáciu zachránil až Řezanina!
    Manuel MUCHA - 7:5
     
    58:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté, Nemci odskakujú na dva góly a do konca už zostáva necelá minúta a pol! MANUEL MUCHA korunuje dnešné skvelé predstavenie dvojice Muchovcov, keď si prebral presnú nahrávku pri pravom mantineli a strelou z prvej k protiľahlej žrdi prekonal Kalčoka!
    Asistencia : Dominic Mucha
     
    58:19
    Deitz najprv dobre zasiahol pri strele zo strednej vzdialenosti, aby potom zazmätkoval pri výhode, čo mohol vyrovnaním potrestať Zeliezka! Bol síce chrbtom k bráne, tá ale bola odkrytá a je veľká škoda, že jeho bekhend mieril tesne mimo!
     
    57:51
    Zatiaľ nič nové, stále hráme na obrannej polovici Slovenska a hrací čas sa už pomaly chýli k svojmu úplnému záveru.
     
    57:11
    Slováci s loptičkou na svojich hokejkách, zatiaľ je to ale len na vlastnej obrannej polovici. Nemci bránia naozaj koncentrovane a sústredene.
     
    56:48
    Slovensko si berie oddychový čas, niečo vyše troch minút pred koncom tretej tretiny. Vážení športoví priatelia, čaká nás veru dramatický záver zápasu!
     
    56:00
    Do konca duelu ostávajú 4 minúty, naši začínajú až od Kalčoka. Potrebujú nový impulz – Nemci totiž v druhej desaťminútovke tejto tretiny ovládli hru a Slovákov nepúšťajú takmer k ničomu.
     
    55:31
    Na okamih sa zdalo, že by Pelegrín mohol podniknúť zaujímavý brejk, keď najprv zablokoval strelu na polovici ihriska a potom postupoval dopredu, bez podpory spoluhráčov ale nemal nárok na úspech.
     
    54:36
    Navyše ich drží aj brankár Deitz, ten teraz dobre čítal hru a na pravej strane kryl slovenskú dlhú nahrávku, ktorá smerovala dopredu. Hra však ostane na našej útočnej polovici.
     
    53:52
    Tak sa to podarilo teraz, keď naši môžu rozohrávať svoju útočnú akciu až od vlastnej brány. Majú to ale náročné, Nemci sa na ihrisku veľmi dobre pohybujú.
     
    52:55
    Nemci teraz stále pokračujú v aktivite, do konca však ešte ostáva 7 minút, čo je pre Slovákov dosť času na to, aby s týmto zápasom ešte niečo urobili. V prvom rade sa však musia dostať k loptičke, čo sa im momentálne nedarí.
    Dominic MUCHA - 6:5
     
    52:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nemecká aktivita napokon rezultuje vo vedúci gól v dôležitom čase, kedy sa rozhoduje o osude zápasu! Nemci zahrávali štandardku z výbornej pozície pred bránou, lopta najprv smerovala napravo k Manuelovi Muchovi, ten ju okamžite posunul na druhú stranu k DOMINICOVI MUCHOVI, ktorý sa trafil presne do nekrytého priestoru pod rukou presúvajúceho sa Kalčoka!
    Asistencia : Manuel Mucha
     
    51:53
    Nemci nás stále príliš nepúšťajú do hry, naopak, postupnými kombináciami sa snažia rozložiť slovenskú obranu. Znovu tam boli Muchovci, strelu Manuela zablokoval Pelegrín, ktorý sa potom ešte aj pokúsil o protiútok, bol ale zastavený obrancom.
     
    50:44
    Pozor na Nemcov, tých inkasovaný gól akoby primäl k vyššej aktivite. Pred bránou si prihrávku z hĺbky poľa prebral Falkenberger, zakončenie mu však už nevyšlo, keď mieril nad bránu.
     
    50:12
    Obranca Nemecka Glysin je strelecky mimoriadne aktívny, tentoraz to skúšal ešte z vlastnej polovice, loptička aj za prispenia teču jedného zo Slovákov skončila v oute.
     
    49:27
    A mohla z toho byť veľká šanca na gól po brejku Slovenska! Řezanina a celá jeho formácia prečíslili Nemcov a práve Řezanina našiel krásnou krížnou prihrávkou na ľavej strane Gála, tomu stačilo ,,len" zakončiť, pod tlakom však loptičku nedokázal spracovať a tak napokon z ohrozenia brány zišlo. Nevadí, bola to výborná akcia!
     
    48:32
    Znovu v akcii dvojica Muchovcov, v tomto prípade strieľal Manuel, strelu mierenú do horných partií brány ale zablokoval slovenský obranca. Nemci momentálne viac pri lopte, naši sa ale bránia veľmi dobre.
     
    47:17
    Bulko sa pokúsil dlhým oblúčikom nájsť vpredu klubového spoluhráča Zeliezku, loptička ale preskočila nešťastne až za mantinel. Pomaly vstupujeme do kľúčovej fáze zápasu, kto urobí chybu ako prvý?
     
    46:14
    Slováci akoby dokázali vycítiť a objaviť slabé miesta v hre Nemecka, teraz čoraz častejšie vyrážajú do nebezpečných útokov. Gál sa takto dostával do šance pred bránou súpera, pri poslednej kľučke o loptičku prišiel.
     
    45:50
    Pelegrín nás následne mohol poslať do vedenia! Po získaní lopty pri zlej rozohrávke Nemecka totiž loptu po pravej strane potiahol Komínek a vracal ju pekne pred bránu k Pelegrínovi, ktorý spred malého bránkoviska prestrelil bránu!
    Patrik PELEGRÍN - 5:5
     
    44:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnané! Slováci prvý raz v zápase doťahujú náskok Nemecka! PATRIK PELEGRÍN získal pri mantineli loptu a následne prekvapil nemeckého brankára, keď strelou švihom spoza obrancu namieril presne k pravej žrdi, Deitz sa len nechápavo obzrel za seba do siete!
    Bez asistencie
     
    44:41
    Muchovci v nemeckom drese to jednoducho vedia a dokázali to aj v tomto prípade, keď pred bránou zamkli Slovákov a točili si ich peknými nahrávkami. Strela Manuela Muchu ale letela nad.
     
    43:16
    Medzitým v permanencii znova Kalčok, tentoraz kryl strelu od polovice ihriska. Pri lopte tak Slováci, pokúsia sa o založenie akcie, ktorých zatiaľ v tretej tretine veľa nemali.
     
    42:45
    Komínek získal loptu na vlastnej polovici a už sa zdalo, že založí slovenský brejk, proti obrancovi sa však v osobnom súboji nepresadil.
     
    42:07
    Obrovská šanca Nemcov, čo teraz nedal Dominic Mucha! Manuel Mucha najprv vyšiel spoza brány, nahral do stredu Glysinovi a ten načechral Dominikovi Muchovi naľavo pred odkrytú bránu, nemecký útočník trestuhodne prestrelil!
     
    41:38
    Řezanina sa predral dopredu a vyslal prvý strelecký pokus Slovenska v tejto tretine, jeho prízemnú strelu do stredu brány kryl Deitz.
     
    41:17
    Nemeckí florbalisti sú zo začiatku tretej časti aktívnejší, tentoraz z pravej strany nebezpečne strieľal Huhler, Kalčok perfektne vyrazil svojou pravou rukou.
     
    40:24
    Nemci sa po zisku úvodného buly okamžite ujali iniciatívy, na konci ich akcie bola prízemná strela Gysina od polovice ihriska, loptička mierila mimo brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Štatistiky po 2.tretine :

    Strely na bránu: 11:18
    Vylúčenia : 1:0
    Presilovky : 0:1
     
    Skončila sa nám druhá tretina, v ktorej nastúpilo akoby úplne iné Slovensko a razom je z toho dramatický zápas! Slováci dobre zachytili úvod druhej časti, kedy dvoma zlepenými gólmi znížili na rozdiel jedného gólu. Potom síce okamžite inkasovali, stále však ostali aktívnejším celkom a tak po góle Řezaninu prehrávajú len o jeden gól. Sledujeme otvorený a atraktívny zápas s absolútne otvoreným koncom, stať sa môže ešte naozaj všetko. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším približne od 14:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny, pri lopte Nemci. Cieľom Slovákov už zrejme bude hlavne neinkasovať a udržať sa na prijateľnom jednogólovom rozdiele.
     
    38:05
    Šanca aj na druhej strane, na výlet dopredu sa vydal obranca Bulko, a mohol vyrovnať – vyšiel si s loptičkou spoza brány a snažil sa ju umiestniť medzi nohy Dietza, ten v poslednej chvíli zareagoval a Bulkovo zakončenie vyrazil!
     
    37:21
    Nemci ostali v útoku a po ich ďalšej kombinácii na jeden dotyk strieľal z pravej strany Manuel Mucha, mieril ale tesne nad odkrytú bránu, keďže Kalčok sa ešte len presúval na pravú stranu.
     
    36:47
    Na druhej strane výborný Kalčok, ten to proti prízemnej strele z pravej strany nemal jednoduché, loptičku napokon kryl pri svojej bližšej žrdi.
     
    36:09
    Zeliezka a Pelegrín sa hrubo nedohodli, keď obaja boli v dobrej streleckej pozícii na osi ihriska, napokon sa pokúsili vystreliť obaja naraz, čo malo za následok ich zrážku a stratu gólovej príležitosti.
     
    35:25
    Slováci sú pri chuti, Gál to ale teraz trochu prehnal s agresivitou, keď za bránou fauloval obrancu Nemecka. Pri lopte tak ostanú hráči v červených dresoch.
     
    34:34
    Řezanina je naďalej strelecky aktívny, teraz si prebral loptičku v strede ihriska na súperovej polovici a príklepom strieľal na bránu, dobre mierený pokus ale zablokoval obranca.
    Lukáš ŘEZANINA - 5:4
     
    33:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu znovu zníženie skóre, Slováci sú v tejto tretine strelecky veľmi efektívni! Gólu predchádzala krásna kombinácia Řezaninu s Gálom – prvý menovaný nahral Gálovi na pravú stranu, Gál si loptu potiahol do stredu, počkal na správny moment a krásne našiel na protiľahlej strane LUKÁŠA ŘEZANINU, ktorý sa trafil do odkrytej brány!
    Asistencia : Ladislav Gál
     
    33:26
    Kalčok si pripísal úspešný zákrok, nemal to vôbec ľahké – Nemci to skúsili strelou z väčšej vzdialenosti, slovenský brankár toho veľa nevidel, napokon loptičku vyrazil do bezpečia.
     
    32:27
    Teraz sa našim podarilo vystihnúť nemeckú rozohrávku, pričom s loptičkou na pravej strane manévroval v dobrej pozícii Zeliezka, napokon ale nedokázal ani prihrať, ani strelecky ohroziť Deitza.
     
    31:45
    Momentálne s loptičkou na hokejkách Nemci, tí sa pri dvojgólovom náskoku nemajú až tak kam ponáhľať, tvoriť musia hlavne Slováci.
     
    30:51
    Po troch góloch v krátkom slede sa hra trochu upokojila. Mužstvá si medzi sebou vymieňajú taktovku a čakáme, kto znovu gólovo udrie ako prvý.
     
    29:47
    Nemci sa už-už dostávali do veľmi nebezpečnej kombinácie, keď prečíslili slovenskú obranu a rysovalo sa zakončenie do odkrytej brány, poslednú prihrávku ale zablokoval slovenský obranca.
     
    28:21
    Gál zakončil svoje dobré striedanie samostatným únikom, keď chcel Deitza prekvapiť strelou zo strednej vzdialenosti, nemecký brankár na tento pokus dobre videl a kryl loptičku na svojej hrudi.
     
    27:39
    Gál prenechal loptičku Řezaninovi, ktorý si zozadu obišiel bránu, vyšiel pred ňu a snažil sa zakončiť tiahlou strelou na protiľahlú žrď, úmysel to bol výborný, lopta ale netrafila bránu.
     
    26:43
    Slováci momentálne s loptičkou za svojou bránou. Po inkasovanom góle hlavne nesmú zvoľniť z dobrého tempa, ktoré nastolili na začiatku tretiny. V dnešnom zápase je možné naozaj všetko, určite ešte uvidíme ďalšie góly.
    Sascha HERLT - 5:3
     
    25:16
    Německo právě vstřelilo branku!
    Čo si budeme hovoriť, presne takýto florbal je. Raz ste na koni, a o pár sekúnd zase dole. Našu eufóriu Nemci aspoň nateraz zahasili – SASCHA HERLT mal voľný priestor pri ľavom mantineli, ale pomerne vo veľkej vzdialenosti od brány. Tak sa pokúsil o strelu, ktorá nabrala takú trajektóriu, že Kalčok ju spoza nechtiac cloniaceho Nováka zbadal až v pravom hornom rohu svojej brány!
    Asistencia : Joel Gysin
    Ján KOMÍNEK - 4:3
     
    24:29
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dnešný zápas je naozaj dramatický, dejú sa tu veci! Bulko získal loptu za bránou, posunul ju do úniku Pelegrínovi, ktorý nádherne našiel krížnou prihrávkou JÁNA KOMÍNKA a ten loptičku umiestnil presne k žrdi popri presúvajúcom sa Deitzovi!
    Asistencie : Patrik Pelegrín
    Václav KOMAČKA - 4:2
     
    24:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Skvelé, Slováci využili dobrú fázu hry a na začiatku druhej tretiny znižujú svoju stratu! Všetko rozbehol Lukáš Řezanina, ktorý spoza brány nahral až na poliacu čiaru ku Konečnému, ktorého tiahlu strelu ešte pred bránou tečoval VÁCLAV KOMAČKA tak šikovne, že Dietz už nedokázal zasiahnuť!
    Asistencia : Jakub Konečný
     
    22:46
    Nemecká formácia s kapitánom Brokerom je stále nebezpečná, Slováci sa teraz museli brániť viacerým pokusom práve od Brokera či von Pritzbuera, Kalčok napokon zasahovať nemusel.
     
    21:22
    Veľmi pekná kombinácia Slovákov, mohlo byť znížené! Bičan na ľavej strane veľmi dobre videl voľného Kuboviča a poslal mu prihrávku presne k vzdialenejšej žrdi, Bičanovi tam pred odkrytou bránou strela dobre nesadla a mieril mimo brány!
     
    20:28
    Naša prvá formácia podnikla veľmi peknú a rýchlu akciu, po ktorej sa k zakončeniu z výbornej pozície spred brány dostával Řezanina, jeho pokus v poslednej chvíli zablokoval obranca.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Štatistiky po 1. tretine :

    Strely na bránu : 7:7
    Trestné minúty : 2:0
    Presilovky : 0:1
     
    Tak, čo k tomu povedať, snáď len to, že Nemci vedú úplne zaslúžene. Slovenskí florbalisti mali v prvých piatich minútach hernú prevahu, potom ale začali kopiť priam nepochopiteľné chyby a výsledkom je tak pomerne výrazný náskok Nemecka. Ak chcú Slováci ešte pomýšľať na výhru v tomto zápase, musia radikálne zmeniť hru v obrane, kde sú dnes nedôrazní a svojimi chybami ponúkajú súperovi šance a hlavne góly. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším približne od 13:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    Tino VON PRITZBUER - 4:1
     
    19:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuveriteľné, Nemci dnes dostali už druhý gól doslova ako na podnose! Joščák poslal v obrane krížnu prihrávku Hrínovi, ten aj pod tlakom zazmätkoval, loptička mu preskočila hokejku, čo využil TINO VON PRITZBUER, pred Kalčokom mal dostatok času a po peknom blafáku na bekhend poslal loptičku do siete – 4:1!
    Bez asistencie.
     
    18:58
    Bulko v ľavom rohu ihriska nešťastne zasiahol v súboji do tváre Muchu, ten sa však po krátkom prerušení postavil a na lavičke ho zrejme čaká krátke ošetrenie. Začína posledná minúta tretiny, pri lopte Slováci.
     
    18:22
    Po dobrom obrannom zásahu Joščáka sa Slovákom konečne podarilo získať loptu, do konca tretiny ostáva niečo vyše minútky a pol.
     
    17:15
    Nemci predviedli ďalší zo svojich zámkov, keď Slovákov prakticky nepustili z ich polovice. Kalčok na konci dobre zasiahol, keď kryl strelu od polovice ihriska.
     
    16:13
    Stále sa nám to však prelieva – Nemci pekne zakombinovali a na konci bola strela z výbornej pozície spred brány, našťastie loptička mierila tesne nad bránu.
     
    15:39
    Komínek je mimoriadne aktívny a teraz mohol znížiť náskok Nemecka! Na pravej strane si pekne prebral dlhú prihrávku, vyhral osobný súboj a zakončoval, Dietz vyrazil loptičku pri pravej žrdi rukou!
     
    14:48
    Pozor ale treba stále dávať na Nemcov, ich kapitán Broker sa snažil kombinovať pred našou bránou, aj to na niekoľko okamihov vyzeralo na prípadnú strelu, napokon to vyriešili slovenskí obrancovia.
    Ján KOMÍNEK - 3:1
     
    14:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výborne, je znížené! Tak to je dôležitý moment – Dietzova nepriestrelnosť sa skončila a Slováci sa dokázali strelecky chytiť! JÁN KOMÍNEK si v presilovke skvele vyšiel od pravého mantinelu, naznačil prihrávku, miesto toho ale parádne vypálil do protiľahlého horného rohu, pričom Dietz sa len beznádejne ohnal ramenom – 3:1!
    Bez asistencie.
     
    13:55
    Škoda, mohlo byť znížené! Naši mali k dispozícii dlhý úsek hry v power-play pre siganlizované vylúčenie, strela zo strednej vzdialenosti ale trafila len žŕdku nemeckej brány! Následne si na trestnú lavicu sadá Dominic Mucha, inkasuje menší trest.
     
    12:29
    Slovenskí reprezentanti sú napriek prevahe Nemcov naďalej strelecky aktívny, z veľkej vzdialenosti to po zemi skúšal k ľavej žrdi Komínek, Dietz sa prekvapiť nenechal.
     
    11:27
    Je vidno, že na slovenské hokejky sa po gólovom hurikáne Nemecka vkradla nervozita. Momentálne pri loptičke Nemci, tí si doslova vychutnávajú túto situáciu, ktorú na týchto MS ešte nezažili.
     
    10:18
    Dietz je dnes v celkom slušnej permenencii, teraz kryl ďalšiu strelu zo strednej vzdialenosti, tú s prehľadom lapil pri pravej žrdi.
     
    09:05
    Slováci mohli znížiť! Po dlhej lopte z obrany sa do zakončenia pred bránou súpera dostával Komínek, lopta mu skákala a tak sa snažil hlavne trafiť bránu, to sa mu podarilo skvele, výborne však zasiahol aj brankár Dietz!
     
    08:52
    Zdalo sa, že Kalčok pôjde po treťom góle striedať, napokon ešte ostal v bráne. Teraz navyše predviedol pekný zákrok, keď kryl strelu od pravého mantinelu.
    Dominic MUCHA - 3:0
     
    07:22
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak, a je z toho tretí gól v slovenskej sieti, nemecká efektivita je priam neskutočná! Znovu ale išlo o obrovskú chybu v našej defenzíve – už Komínkova nahrávka za bránu Bulkovi bola zlá, ten tak následne o loptičku prišiel tak nešťastným spôsobom, že sa k nej dostal Manuel Mucha, ktorý ju pred bránu posunul DOMINICOVI MUCHOVI a ten Kalčokovi zblízka nedal šancu – 3:0!
    Asistencia : Manuel Mucha
     
    06:56
    Brankár Kalčok si konečne siahol na loptičku, keď dobre prečítal hru a na ľavej strane kryl loptu pred nabiehajúcim hráčom Nemecka. Naši sa musia skonsolidovať, zatiaľ ich zrážajú chyby v obrane.
    Janos BROKER - 2:0
     
    05:36
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuveriteľné, Nemci strieľajú ani nie po 30 sekundách ďalší gól a okamžite si vytvárajú náskok! Slováci im to ale sami ponúkli svojou chybou v obrane – von Pritzbuer mal za bránou veľa času, a tak krásnou prihrávkou našiel pred bránou absolútne nepokrytého JANOSA BROKERA, ktorý sa trafil presne pod brvno Kalčokovej brány, ten mohol len veriť, že ho loptička možno trafí – 2:0!
    Asistencie : Tino von Pritzbuer
    Manuel MUCHA - 1:0
     
    05:04
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nemci z prvej strely na bránu otvárajú skóre! A bola že to nádherná akcia – Manuel Mucha si s loptičkou vyšiel z pravého rohu, nahral ju na stred, odtiaľ putovala z prvej na ľavú stranu k Dominicovi Muchovi, ktorý zase prihral z prvej krížne na MANUELA MUCHU a ten sa trafil presne do ľavého horného rohu!
    Asistencia : Dominic Mucha
     
    04:34
    Medzičasom v útoku aj Nemci, okrem jednej príležitosti po dlhom výhode brankára sa k ohrozeniu brány nedostali. Brankár Kalčok tak naďalej bez zásahu.
     
    03:29
    Pokračujeme v aktivite, Nemci sa v týchto chvíľach hlavne bránia. Pri pravom mantineli si loptičku prebral Gál a po rýchlej otočke poslal na bránu peknú strelu ťahom, Dietz vyrazil loptu smerujúcu do pravého horného rohu.
     
    02:52
    Slováci mohli vyhrávať! Řezanina bol s loptičkou za bránkou, počkal si na pohyb brankára a bleskovo si vyšiel k pravej žrdi, kde sa loptu snažil zasunúť za čiaru, trafil ale do žrde, od ktorej sa loptička odrazila späť do ihriska!
     
    02:39
    Dopredu sa drala naša tretia formácia, po peknej priamočiarej akcii sa z ľavej strany snažil zakončovať Bičan, obranca mu v poslednej chvíli loptičku odpálil až k mantinelu.
     
    02:16
    Hra je na malý okamih prerušená, nemecký útočník Hoidis inkasoval v súboji tvrdý úder a drží sa za pravý bok, už odchádza na lavičku. Tak veríme, že Hoidis bude v poriadku a do hry ešte zasiahne.
     
    01:39
    Na druhej strane tak vo svojom prvom útoku Nemci, prihrávku z hĺbky obrany smerovanú na pravú stranu ale výborne odvrátil Bulko, navyše tak šikovne, že loptička išla von z ihriska od hráča Nemecka.
     
    00:48
    Začalo sa veľmi opatrne, Slováci vyhrali úvodné buly, počas celej prvej minúty ale dvojica Komačka-Hrín držala loptičku za bránkou, žiaden útočník do kombinácie sa im totiž neponúkal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dozneli nám úvodné hymny, nasledujú posledné pokyny trénerov, taktická porada mužstiev a budeme môcť ísť na to. Slováci sa zoradili v kruhu a nad svoje hlavy zdvihli slovenskú vlajku. Pekné gesto, veríme, že naši chlapci prenesú svoje nadšenie aj priamo do hry na ihrisku.
     
    Na hraciu plochu nám práve vyšli oba tímy, naši reprezentanti nastúpia v bielo-modrých dresoch, hostia v červeno-čiernej farebnej kombinácii. Na úvod si vypočujeme hymny, ako prvá znie tá slovenská.
     
    Príjemné skoré popoludnie prajem všetkým priaznivcom florbalu, pomerne mladého športu, ktorý si u nás získava čoraz viac priaznivcov. Naši reprezentanti dnes zakončia svoju púť na MS 2014, ktoré im priniesli pocity radosti i rozčarovania. Slováci sa budú chcieť rozlúčiť víťazne a obsadiť tak konečné 9.miesto, proti ale budú disponovaní Nemci, ktorí chcú aspoň v závere napraviť dojem z nevydareného turnaja. Bude to určite zaujímavé, vy si zatiaľ môžete pozrieť zostavy, v ktorých nenachádzame väčšie prekvapenie. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Dietz (Kohler) – Gysin, Bottcher, D. Mucha, Borth, M. Mucha – Siede, Huhler, Pritzbuer, Falkenberger, Broker – Schuschwary, Baas, Burmeister, Wenning, Hoidis – Herlt

    Slovensko: Kalčok (Turek) – Komačka, Hrín, Konečný, Řezanina, Gál – Bulko, Joščák, Pelegrín, Zeliezka, Komínek – Koščo, Šefčík, Kubovič, Grlický, Bičan – Novák – Petróci, Ujhelyi

    Rozhodca: Henriksen, Ingebrigtsli.
     
    Slovenskí florbalisti odohrajú svoj posledný zápas na MS 2014 vo florbale a môžu vybojovať pekné 9.miesto, proti ale stojí Nemecko, ktoré sa snaží odčiniť nevydarené výsledky – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka na duel Slovensko – Nemecko. Florbal sa na Slovensku čoraz výraznejšie rozširuje a my sme veľmi radi, že vám môžeme priniesť priamy prenos z bojov našej reprezentácie na prestížnych MS. Naši hráči doteraz vyhrali štyri zápasy a prehrali len jeden, bohužiaľ však ten kľúčový – a to v osemfinále s Estónskom. Nie je však dôvod na skepsu, veď v prípade výhry nad Nemcami sa naši reprezentanti umiestnia na konečnej 9.priečke. Naši súperi vstupovali do turnaja ako držitelia 4.miesta z predchádzajúcich MS, ich výkony však tomu nezodpovedali a po 4 prehrách a jednej výhre je pre nich nesmierne dôležité, aby turnaj ukončili výhrou a umiestnením na čo najvyššej pozícii. O motiváciu majú postarané oba tímy, a tak sa určite budeme mať na čo pozerať – pri priamom prenose sa na vás teším v piatok od 13:00.
     
    Doterajšie výsledky na MS 2014

    Slovensko :

    Slovensko – Japonsko 9:4 (základná skupina)
    Slovensko – Južná Kórea 15:2 (základná skupina)
    Slovensko – USA 4:2 (základná skupina)
    Slovensko – Estónsko 2:7 (osemfinále)
    Slovensko – Kanada 5:3 (o 9.-12.miesto)

    Nemecko :

    Nemecko – Fínsko 2:9 (základná skupina)
    Nemecko – Švédsko 3:13 (základná skupina)
    Nemecko – Lotyššsko 3:5 (základná skupina)
    Nemecko – Dánsko 3:4 po sn. (osemfinále)
    Nemecko – USA 6:5 po predĺžení (o 9.-12.miesto)
     
    SLOVENSKO

    Slováci vstúpili do MS priam perfektne a vyhrali svoju základnú skupinu po víťazstvách nad Japonskom (9:4), Južnou Kóreou (15:2) a USA (4:2). Naši reprezentanti predviedli dobré výkony, najmä zápas s USA zvládli výborne a tak pred osemfinále s Estónskom prevládali pozitívne očakávania. Dobre si však ešte pamätáme, ako nás práve Estónci zaskočili v kvalifikácii, a teraz sa to bohužiaľ opakovalo, keď sme podľahli 2:7. Tento zápas ukázal určitý kvalitatívny rozdiel medzi špičkou a Slovenskom, ktorý sa nám ešte stále nepodarilo vyrovnať. Na povrch znovu vyplávala aj otázka nominácie, kedy tréner Sága nenominoval skúsených harcovníkov Galoviča či Matejku, ktorí tím ťahali v kvalifikácii aj na predchádzajúcich MS.

    Dnešný zápas s Kanadou sa už znovu niesol v pozitívnom duchu, keď naši v poslednej tretine ešte prehrávali 2:3, aby nakoniec skóre zvrátili a zvíťazili zaslúžene 5:3. Pre mladý tím je vidina konečnej deviatej priečky veľkou motiváciou, pričom by určite potešila aj florbalovú verejnosť. Tá je oproti tej nemeckej výrazne menšia, čo je pri veľkosti krajín samozrejme logické – pôsobí u nás 58 klubov a máme registrovaných 4123 hráčov.
     
    NEMECKO

    Nemci vstupovali po zisku 4.miesta z predchádzajúcich MS do tohto turnaja v roli favoritov, to však zostalo len v papierových prognózach pred turnajom. Krajina so 173 registrovanými klubmi a 5515 hráčmi prehrala všetky tri duely v základnej skupine, a to postupne s Fínskom, Švédskom a prekvapujúco aj s Lotyšskom. Všetko sa mohlo zmeniť v osemfinále s Dánskom, tomu ale Nemci podľahli 3:4 po samostatných nájazdoch. Z ambícií na prvú štvorku tak ostal ,,len" boj o čo najlepšie konečné umiestnenie.

    A v tom Nemci potvrdili svoju bojovnú povahu a v atraktívnom zápase zdolali USA 6:5 po predĺžení. Pre nemeckú reprezentáciu to tak bolo prvé víťazstvo na turnaji, pričom naň bude určite chcieť nadviazať aj proti našim reprezentantom. Sami sme zvedaví, či bol zápas s USA pre Nemcov pozitívnou zmenou, alebo budú pokračovať v nevýrazných výkonoch z úvodu turnaja.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Góly a asistencie: 6. M. Mucha (D. Mucha), 6. Broker (von Pritzbuer), 8. D. Mucha (M. Mucha), 20. von Pritzbuer, 26. Herlt (Gysin), 53. D. Mucha (M. Mucha), 59. M. Mucha (D. Mucha) – 15. Komínek, 24. Komačka (Konečný), 25. Komínek (Pelegrín), 34. Řezanina (Gál), 45. Pelegrín


    Nemecko: Dietz (Kohler) – Gysin, Bottcher, D. Mucha, Borth, M. Mucha – Siede, Huhler, Pritzbuer, Falkenberger, Broker – Schuschwary, Baas, Burmeister, Wenning, Hoidis – Herlt
    Slovensko: Kalčok (Turek) – Komačka, Hrín, Konečný, Řezanina, Gál – Bulko, Joščák, Pelegrín, Zeliezka, Komínek – Koščo, Šefčík, Kubovič, Grlický, Bičan – Novák – Petróci, Ujhelyi

    Rozhodca: Henriksen, Ingebrigtsli (Nórsko)