Nemecko – Slovensko 7:5 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
Švajčiarsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
koniec
Nemecko
7:5 (4:1, 1:3, 2:1)
Slovensko
cz Piatok 12.12.2014, 13:00 • Scandinavium, Göteborg, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
     
    S konštatovaním, že Slovensko v divokom zápase prehralo s Nemeckom 5:7 a na MS obsadilo konečné 10.miesto, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. Nezabúdajte sledovať aj ďalší dnešný program florbalového MS! (15:09:31)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 16:25
    Vylúčenia : 1:0
    Presilovky : 0:1
     
    Je koniec, Nemecko končí na MS 2014 na 9.mieste, Slováci obsadia konečné 10.miesto! Slovenskí florbalisti dnes predviedli bojovný výkon, v záverečnej tretine dokonca aj vyrovnali, potom ale znovu doplatili na chyby v obrane a zo Švédska tak odchádzajú smutní. O výsledku rozhodol záver poslednej tretiny, kedy Nemci prebrali iniciatívu a Slovákov takmer nepustili do hry. Nemci teda na záver nevydareného turnaja aspoň trochu napravili zlý dojem a odchádzajú tak s výhrou. Slovensko ukázalo pekné momenty, aj tento duel však potvrdil, že k svetovej špičke máme stále veľmi ďaleko. Slováci môžu turnaj hodnotiť priemerne, s prehľadom zvládli zápasy proti outsiderom a kvalitnejším celkom USA či Kanady, v tých najnáročnejších však Estónsku či Nemecku podľahli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Ešte posledná snaha Slovákov, šancu pri strele z bezprostrednej blízkosti zneškodnil Deitz, ktorý potom kryl aj dorážku. Vyzerá to tak, že úspešnejší dnes budú Nemci.
     
    59:05
    Slovensko už hrá v power-play so šiestimi hráčmi, takmer sme ale inkasovali pri protiútoku Nemecka, situáciu zachránil až Řezanina!
    Manuel MUCHA - 7:5
     
    58:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté, Nemci odskakujú na dva góly a do konca už zostáva necelá minúta a pol! MANUEL MUCHA korunuje dnešné skvelé predstavenie dvojice Muchovcov, keď si prebral presnú nahrávku pri pravom mantineli a strelou z prvej k protiľahlej žrdi prekonal Kalčoka!
    Asistencia : Dominic Mucha
     
    58:19
    Deitz najprv dobre zasiahol pri strele zo strednej vzdialenosti, aby potom zazmätkoval pri výhode, čo mohol vyrovnaním potrestať Zeliezka! Bol síce chrbtom k bráne, tá ale bola odkrytá a je veľká škoda, že jeho bekhend mieril tesne mimo!
     
    57:51
    Zatiaľ nič nové, stále hráme na obrannej polovici Slovenska a hrací čas sa už pomaly chýli k svojmu úplnému záveru.
     
    57:11
    Slováci s loptičkou na svojich hokejkách, zatiaľ je to ale len na vlastnej obrannej polovici. Nemci bránia naozaj koncentrovane a sústredene.
     
    56:48
    Slovensko si berie oddychový čas, niečo vyše troch minút pred koncom tretej tretiny. Vážení športoví priatelia, čaká nás veru dramatický záver zápasu!
     
    56:00
    Do konca duelu ostávajú 4 minúty, naši začínajú až od Kalčoka. Potrebujú nový impulz – Nemci totiž v druhej desaťminútovke tejto tretiny ovládli hru a Slovákov nepúšťajú takmer k ničomu.
     
    55:31
    Na okamih sa zdalo, že by Pelegrín mohol podniknúť zaujímavý brejk, keď najprv zablokoval strelu na polovici ihriska a potom postupoval dopredu, bez podpory spoluhráčov ale nemal nárok na úspech.
     
    54:36
    Navyše ich drží aj brankár Deitz, ten teraz dobre čítal hru a na pravej strane kryl slovenskú dlhú nahrávku, ktorá smerovala dopredu. Hra však ostane na našej útočnej polovici.
     
    53:52
    Tak sa to podarilo teraz, keď naši môžu rozohrávať svoju útočnú akciu až od vlastnej brány. Majú to ale náročné, Nemci sa na ihrisku veľmi dobre pohybujú.
     
    52:55
    Nemci teraz stále pokračujú v aktivite, do konca však ešte ostáva 7 minút, čo je pre Slovákov dosť času na to, aby s týmto zápasom ešte niečo urobili. V prvom rade sa však musia dostať k loptičke, čo sa im momentálne nedarí.
    Dominic MUCHA - 6:5
     
    52:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nemecká aktivita napokon rezultuje vo vedúci gól v dôležitom čase, kedy sa rozhoduje o osude zápasu! Nemci zahrávali štandardku z výbornej pozície pred bránou, lopta najprv smerovala napravo k Manuelovi Muchovi, ten ju okamžite posunul na druhú stranu k DOMINICOVI MUCHOVI, ktorý sa trafil presne do nekrytého priestoru pod rukou presúvajúceho sa Kalčoka!
    Asistencia : Manuel Mucha
     
    51:53
    Nemci nás stále príliš nepúšťajú do hry, naopak, postupnými kombináciami sa snažia rozložiť slovenskú obranu. Znovu tam boli Muchovci, strelu Manuela zablokoval Pelegrín, ktorý sa potom ešte aj pokúsil o protiútok, bol ale zastavený obrancom.

    Góly a asistencie: 6. M. Mucha (D. Mucha), 6. Broker (von Pritzbuer), 8. D. Mucha (M. Mucha), 20. von Pritzbuer, 26. Herlt (Gysin), 53. D. Mucha (M. Mucha), 59. M. Mucha (D. Mucha) – 15. Komínek, 24. Komačka (Konečný), 25. Komínek (Pelegrín), 34. Řezanina (Gál), 45. Pelegrín


    Nemecko: Dietz (Kohler) – Gysin, Bottcher, D. Mucha, Borth, M. Mucha – Siede, Huhler, Pritzbuer, Falkenberger, Broker – Schuschwary, Baas, Burmeister, Wenning, Hoidis – Herlt
    Slovensko: Kalčok (Turek) – Komačka, Hrín, Konečný, Řezanina, Gál – Bulko, Joščák, Pelegrín, Zeliezka, Komínek – Koščo, Šefčík, Kubovič, Grlický, Bičan – Novák – Petróci, Ujhelyi

    Rozhodca: Henriksen, Ingebrigtsli (Nórsko)