Olympiakos – Malmö 4:2 (kon.) | AS Rím – Manchester City 0:2 (kon.) | Bayern – CSKA Moskva 3:0 (kon.)
Barcelona – Paríž 3:1 (kon.) | Amsterdam – APOEL 4:0 (kon.) | Chelsea – Lisabon 3:1 (kon.)
Maribor – Schalke 0:1 (kon.) | Bilbao – Borisov 2:0 (kon.) | Porto – Doneck 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:1 (2:1)
Paríž Saint-Germain
Streda 10.12.2014, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
    Barcelona, Španielsko, Camp Nou
     
    Tabuľka skupiny F:
    1. Paríž Saint-Germain – 13
    2. FC Barcelona – 12

    3. Ajax Amsterdam – 2
    4. APOEL Nikósie – 1
     
    Paríž Saint-Germain

    Do zostavy PSG sa po dlhšej dobe vrátil Zlatan Ibrahimovič, a znova dokázal, že je výborným futbalistom, keď proti FC Nantes strelil dva góly. Paríž má 37 bodov a momentálne mu patri druhé miesto v Ligue 1. Na prvý Marseille stráca jeden bod. Podobne ako domáce mužstvo, ukazujú aj Parížania pred zápasom vynikajúcu formu. Zverenci Laurenta Blanca v tejto sezóne ešte neprehrali a nebyť nedávneho zakopnutia na pôde Lille, viedli by aj francúzsku ligu. Strelecky mužstvo ťahá duo Ibrahimovič-Cavani, pričom Uruguajský reprezentant má na svojom konte ešte o gól viac než exbarcelončan Ibrahimovič.

    "Sme veľmi radi, že sme vyhrali v Nantes," pripomenul posledné vystúpenie svojho tímu Blanc. "Proti Barcelone ale budeme musieť predviesť ešte lepší výkon. Sobotná výhra bola tisícim víťazstvom pre PSG, čo je skvelé rovnako ako fakt, že nás doteraz ešte nikto neporazil," dodal francúzsky tréner.

    Predpokladaná zostava: Sirigu – Van Der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell – Veratti, Motta, Matuidi – Moura, Ibrahimović, Cavani.
     
    FC Barcelona

    Blaugranas sa momentálne nachádzajú v top forme, ktorá naznačuje, že dnešné stretnutie bude pre neutrálneho fanúšika veľmi prijemne strávený čas. Najväčšia hviezda Barcelony Lionel Messi momentálne potvrdzuje v 27 rokoch, že už teraz sa radí medzi legendy futbalu, veď z posledných štyroch stretnutí strelil tri hattricky. Barcelona mala na prelome mesiacov Október, November menšiu krízu, ale odvtedy to ide ako po masle a Blaugranas už neprehrali sedem zápasov v rade.

    PSG však tiež disponuje elitným strelcom. Zlatan Ibrahimovič v prvom zápase svojho klubu proti Barcelone nemohol nastúpiť, takže sa súboj hviezdnych útočníkov odohrá až teraz na Camp Nou. "Ibrahimovič je top hráč. Ak sa nachádza vo svojej štandardnej forme, je naozaj ťažké ho zastaviť. Všetci moji hráči budú musieť vypomáhať v obrane, aby znížili jeho dotyk s loptou na minimum. PSG je kandidátom na víťazstvo v Lige majstrov a už nás tiež dokázali poraziť. A to bez Ibrahimoviča. S ním v zostave teraz budú ešte nebezpečnejší než minule, "konštatoval pred zápasom domáci kouč Luis Enrique.

    Predpokladaná zostava: Ter Stegen – Adriano, Mathieu, Mascherano, Alba – Rakitič, Sergio, Iniesta – Neymar, Messi, Suarez.
     

    Prajem krásny stredajší večer. Dnes si futbalový fanúšikovia prídu na svoje. Základné skupiny došli do svojho cieľa a tie si pre nás pripravili gigantické vyvrcholenie. V dnešnom zápase sa stretne španielsky gigant FC Barcelona a milionársky Francúzi z Paríža.

    Blaugranas chcú francúzskym šampiónom oplatiť porážku z prvého vzájomného zápasu a potvrdiť skvelú formu. Parížu na obhájenie prvé pozície v skupine stačí remíza, prestížne výhra ale láka viac než taktizovania.
    Predpokladaná zostavy
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Ter Stegen – Bartra, Pique, Mascherano, Mathieu – Pedro, Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Adriano, Alba, El Haddadi, Rakitič, Roberto, Xavi.

    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Van Der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell – Veratti, Motta, Matuidi – Lucas, Ibrahimović, Cavani.
    Náhradníci: Douchez – Cabaye, Digne, Lavezzi, Marquinhos, Pastore, Rabiot.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarky, Cann.
    Grafický pohľad na zostavu PSG

     
    -7
    Prajem krásny futbalový večer. Verím, že ste mali príjemný deň, ak nie, tak dnešný zápas vám ho verím napraví. Hráči už sú pripravený v tunely.
     
    -5
    Rozhodcovská trojica privádza na ihrisko dvadsaťdva hviezd, ktorým zaznie hymna Ligy majstrov.
     
    -1
    Všetko je pripravené, rozohrávku budú mať hostia z Paríža.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Ťažkú prihrávku na spracovanie dostal Pedro, ktorý bol sám na pravej strane, ale lopta mu ušla do autu.
     
    2
    Blaugranas vo svojej klasickej podobe, a to tiki-taka na polovici súpera.
     
    3
    Pedro v súboji jeden na jedného získava štandardnú situáciu, ktorú zahrá jeden z dvojice Messi, Neymar.
     
    3
    Messi to skúsil priamo na bránu a jeho pokus nebol vôbec zlý, ale letel približne meter nad brvno.
     
    4
    Hostia sa zatiaľ poriadne ani nedotkli lopty, keďže domáci ju získali v strede ihriska a znova predvádzajú hru, na ktorú sme zvyknutý.
     
    5
    Hostia sa posúvajú s domácimi po celej šírke polovici a čakajú na svoju príležitosť.
     
    6
    Hostia čakali presne na toto. Zlá prihrávka pred šestnástkou a okamžite rýchly protiútok hostí. Po ľavej strane ťahal loptu Ibrahimovič a pred šestnástkou ju chcel posunúť na Cavaniho, ale výborne hru prečítal Pique.
     
    8
    Lucas ťahal loptu smerom dopredu a vybojoval faul na polovici ihriska.
     
    8
    Neymar pritom ako naháňal Lucasa trošku zakopol a vyzerá, že ho to trošku zabolelo, ale nebude potrebne ošetrenie.
     
    9
    Lucas sa presadil na pravej strane cez Mascherana, ale výborne Lucasa križoval Mathieu a ten si zastal svoju pozíciu.
     
    10
    Lucas ešte zabojoval, loptu si prikryl telom a posunul do čiary Van Der Wielovi, ale jeho center preletel celým pokutovým územím a nenašiel ani jedného z jeho spoluhráčov.
     
    11
    Suarez neodcentroval cez Luiza, ktorý ešte chcel vyviezť loptu dopredu, ale bol faulovaný práve Suarezom.
     
    12
    Po dlhšom čase je tu znova klasický obraz hry Barcelony, ktorá kontroluje loptu na polovici súpera.
     
    13
    Domáci to teraz viackrát skúsili stredom, ale stále posledná prihrávka bola nepresná.
     
    14
    Neymarov členok asi neje úplne v poriadku, keďže teraz Neymar ostal ležať na zemi a drží sa za ľavý členok.
     
    15
    Paríž dal gól!
    Parížania prvýkrát v šestnástke a okamžite tu máme gól !!! Matuidu odviedol skvelú robotu na pravej strane, kde sa uvoľnil a poslal prihrávku do šestnástky, ktorú v šestnástke sklepol Lucas pre ZLATANA IBRAHIMOVIČA a ten strelou k pravej žrdí nedal šancu Ter Stegenovi.
    Zlatan IBRAHIMOVIČ - 0:1
     
    19
    Barcelona dala gól!
    Už som to viackrát spomínal, ale dnes sa máme naozaj načo tešiť. Mascherano poslal loptu za obranu na Suareza, ktorý loptu poslal na zadnú žrď, kde sa zjavil ako blesk z jasného neba LIONEL MESSI a ten sa väčšinou z takýchto pozícii nemýli a je vyrovnane.
    Lionel MESSI - 1:1
     
    21
    PSG si posúva loptu po polovici blaugranas.
     
    23
    Messi skvele ťahal loptu, bol ešte podporovaný Neymarom a Suarezom, ale Messi si skúsil loptu potiahnuť na os ihriska, ale skvele zozadu zasiahol jeden z hráčov hostí a loptu mu zozadu vypichol. Hostia si ešte takmer strelili vlastný gól, keď k lopte sa rozbehol Sirigu a aj Van Der Viel, ktorý posielal loptu na brankára a ten vôbec nebol v bráne, našťastie pre hostí ta prihrávka nebola prudká a Sirigu ju stihol odkopnúť.
     
    25
    Domáci usadený na polovici hostí. Momentálne pri lopte Mascherano, Neymar, ...
     
    26
    Pedro dostal trošičku priestor na pravej strane, tak skúsil odcentrovať z hranice šestnástky, ale pri jeho centri bol prvý Sirigu.
     
    27
    Držanie lopty: 65% – 35%.
     
    27
    Hostia vytlačili domácich s loptou až na vlastnú polovicu, kde si loptu vymenili Pique a Bartra.
     
    28
    A teraz domáci podobne vytlačili hostí, ale domácim sa to podarilo až ku brankárovi.
     
    29
    Lucas teraz zahodil nemožne !!! Cavani skvele vybojoval loptu pred šestnástkou, k lopte sa dostal Ibrahimovič, ktorý okamžite našiel na ľavej strane Matuidiho, ktorý krásnou prihrávkou našiel pred malým vápnom Lucasa a ten z piatich metrov minul bránu. Teraz domáca obrana pohorela, keď nedokázala zareagovať na pohyb Lucasa, ktorý bol proti značnej presile v šestnástke a aj tak sa dostal k zakončeniu.
     
    30
    Ibrahimovič dostal loptu na ľavú stranu, kde si ju spracoval a pomalým krokom sa priblížil šestnástke, počkal si na spoluhráčov a výborným centrom našiel na hranici šestnástky Cavaniho, ktorý strieľal k ľavej žrdí, ale jeho zakončenie nebolo podarené a Ter Stegen túto strelu bez väčších problémov chytil.
     
    32
    Momentálne si tými vybrali pauzu v útočení ...
     
    33
    ... domáci sa dlho nezdržali na polovici súpera a PSG ide dopredu.
     
    34
    Ale ani hostia nedokázali nič vymyslieť na útočnej polovičke a na rade sú znova domáci, ktorí svojim pomalým a uspávacím štýlom sa snažia uspať obranu hostí.
     
    36
    Ibrahimovič si vypýtal faul od Mascherana v strede ihriska. Hostia to skúsili dlhou prihrávkou za obranu na Cavaniho, ale pri lopte bol prvý Ter Stegen.
     
    37
    Verrati sa teraz dostal pred šestnástkou pod tlak a len odkopol loptu. Verratiho odkop našiel iba hrudník Neymara, ktorý si loptu spracoval a vyskúšal strelu spoza šestnástky, ale jeho pokus výborne zablokoval Silva.
     
    39
    Tak to bola krásna akcia domácich na jeden dotyk. Neymar Messimu, Messi Iniestovi, Iniesta vrátil Messimu, ktorý loptu posunul doprava na Pedra, Pedro loptu odcentroval do šestnástky, kde sa k zakončeniu dostal Suarez, Sirigu predviedol výborný zákrok a jeho strelu reflexne vyrazil.
     
    41
    Barcelona dala gól!
    Kto by to bol povedal, že od Barcy uvidíme takýto typ gólu. NEYMAR si zobral loptu na polovici súpera, potiahol si ju k šestnástke a z vyše dvadsiatich metrov vypálil k pravej žrdí a lopta zapadla úplne presne.
    NEYMAR - 2:1
     
    43
    Barcelona kontroluje hru a musíme uznať, že v tomto je najlepšia na svete. Nepoznám nikoho, aby si vedel tak skvele prihrávať na polovičke hracej plochy.
     
    44
    No Barcelone nevyšlo udržať loptu na svojich kopačkách do konca polčasu, keď Neymar púšťal loptu za seba, ale tam nebol absolútne nikto z domácich.
     
    45
    Rozhodca Atkinson bude nastavovať ešte jednú minútu.
     
    45+1
    Ibrahimovič postupoval s loptu k šestnástke domácich, ale skvele zozadu mu loptu vypichol Mascherano a Barcelona si počká na ukončenie polčasu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil prvý polčas tohto fantastického stretnutia. Hostia prišli s jednoznačnou taktikou a stavili všetko na protiútoky. To im aj vychádzalo do štyridsiatej minúty, keď by im aj vyhovoval bod za remízu, ale Neymar strelou spoza šestnástky poslal do vedenia domácich a hostia budú musieť zmeniť taktiku ak chcú uspieť v dnešnom stretnutí.
     
    Štatistiky po I. polčase:
    Držanie lopty:
    62% – 38%
    Strely: 8 – 3
    Strely na bránu: 3 – 2
    Strely mimo bránu: 2 – 1
    Rohové kopy: 1 – 0
    Ofsajdy: 0 – 2
    Fauly: 8 – 3
     
    Mužstva sa pomaličky kompletizujú na ihrisku a druhý polčas nám o malú chvíľku začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Neymar prebehol s loptu z pravej strany až na ľavú, kde si ešte loptu narazil s Messim, ale Neymara skvele bránil Maxwell a nedovolil mu odcentrovať.
     
    47
    Ibrahimovič sa presadil jeden na jedného a v šestnástke sa mu postavil do cesty Pique, ktorého tiež obišiel, ale ten ho rukami poslal k zemi, no penalta sa nepíska. Následne sa pred šestnástkou k lopte dostal ešte Lucas, ktorý ale zahral vysokou nohou.
     
    48
    A budeme svedkami prvého rohového kopu hostí, keď Neymar zablokoval center na roh...
     
    49
    ... na zadnej žrdi bol najvyšší Ibrahimovič, ale jeho hlavička mieri vedľa.
     
    51
    Domáci išli do prečislenia, ktoré ťahal Messi, Messi pred šestnástkou posunul loptu doprava na Pedra, ktorý úplne zbytočne ešte prihrával, táto situácia si vyžadovala strelu.
     
    53
    Tak toto bol závar pred Ter Stegenom !!! Lucas sa dostal cez Mathieuho až pred Ter Stegena, od ktorého sa lopta odrazila pred Cavaniho, ktorý ju už posielal do prázdnej brány, no trafil iba Bartru, ale lopta sa dostala ku Matuidimu a ten znova trafil iba Bartru, ktorý teraz zachránil Barcelonu od vyrovnania.
     
    54
    Suarez sa dostal do šestnástky a aj strelil gól, ale to už bolo dávno po odpískaní ruky, ktorou zahral práve Suarez.
     
    55
    Lucas a Mathieu zvádzajú veľké súboje na pravej strane, ale teraz Lucas fauloval svojho protihráča.
     
    56
    Matuidi dnes dostal úplnú voľnosť a vidíme ho naozaj všade, teraz skvele si nabehol za obranu, ale Bartra pred ním loptu odkopol.
     
    57
    Edinson Cavani zastavil rozvíjajúci protiútok domácich a zato inkasuje žltú kartu.
     
    58
    Iniesta sa nepresadil pred šestnástkou a hostia chceli isť do protiútoku, ale Cavani to prehnal s efektnosťou a k loptu sa znova dostávajú zadarmo.
     
    59
    Neymar skvele hľadal za obranou rozbehnutého Messiho s ktorým sa skvele vrátil Silva a loptu pred ním v poslednej sekunde odkopol loptu.
     
    59
    Na zemi ostal ležať Dávid Luiz, ktorý narazil hlavou do ramena Busquetsa. Luiz sa po malej chvíľke vracia do hry.
     
    60
    Držanie lopty: 60% – 40%.
     
    62
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Marco Verrati, prichádza Javier Pastore.
     
    63
    Iniciatívu teraz prebrali hostia, ktorí si prihrávajú loptu na polovici blaugranas.
     
    63
    Lucasa zdvojili domáci pri rohovej zastávke, ale Lucas sa šikovne cez nich dostal, no nečakal, že za nimi bude ešte Mascherano a ten mu vystavil stopku.
     
    65
    Sirigu musel odkopovať loptu pred napadajúcim Neymarom.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pedro Rodríguez, prichádza Ivan Rakitič.
     
    68
    Barcelona kvalitne napádala hostí pri rozohrávke a vybojovala roh.
     
    70
    Pred nami je posledných dvadsať minút a pokiaľ sa niečo nezmení, tak poriadne dramatických.
     
    72
    Matuidi ostal ležať po súboji s Bartrom na zemi, ale toto Francúz predýcha a bude pokračovať v hre bez ošetrenia.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Iniesta, prichádza Xavi.
     
    74
    A znova sledujeme klasickú hru Barcelony.
     
    74
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Blaise Matuidi, prichádza Ezequiel Lavezzi.
     
    75
    Lavezzi sa okamžite zapojil do hry a ponúkol svojim spoluhráčom center, ale ten nebol presný a Pique ho odkopol.
     
    77
    Barcelona dala gól!
    Veľmi pekná akcia domácich, ktorá asi rozhoduje dnešné stretnutie. Akciu začal Suarez a aj ju dokončil. Suarez posunul loptu na Rakitiča, ktorý ju ale zle spracoval, tak ju zobral Messi, ktorý si loptu narazil so Suarezom, Messi okamžite ako sa k nemu lopta vrátila posunul ju doľava na Neymara a ten okamžite vypálil. Sigiru vyrazil strelu iba pred seba, kde už bol LUIS SUAREZ a ten posiela loptu do prázdnej brány.
     
    79
    Hostia sa nevzdávajú a radi by čím skôr strelili kontaktný gól.
     
    81
    Za obranou sa ocitol Ibrahimovič a lopta so šťastím sa k nemu aj odrazila, ale jeho prihrávka už neprešla do päťky, keď ju zastavil jeden z domáci hráčov.
     
    82
    Neymar mohol isť sám na bránu, ale Rakitič zachytil prihrávku, ktorú ak by pustil, tak Neymar naozaj ide sám na bránu. Messi len rozpažil ruky, že ako to mohli takto dobabrať.
     
    83
    Hostia urobili chybu pred šestnástkou a Neymar posunul loptu Suarezovi, ktorý si ju ale nedokázal spracovať.
     
    83
    Výborný center do šestnástky poslal Pastore, ale pred Ibrahimovičom skvele zasiahol Ter Stegen a loptu zobral zo vzduchu.
     
    84
    Suarez vybojoval faul na polovici hostí. Uvidíme, či to domáci pošlú priamo do šestnástky, alebo to zahrajú na krátko. A volia tu druhú možnosť, zahrali to na krátko a loptu si posúvajú až ku Ter Stegenovi.
     
    86
    Roh pre domácich, keď Messiho prihrávku prečítal Cavani. Domáci roh zahrali na krátko a znova si posúvajú loptu a čakajú na koniec zápasu.
     
    87
    Hostia sa môžu aj roztrhať, ale nevedia zobrať loptu domácim.
     
    88
    Hostia išli dvaja na dvoch, ale Pique sa skvele hodil pod nohy Lavezzimu a ten ho už nedokázal obísť.
     
    88
    Na hosťoch už je vidno, že toho majú dosť po fyzickej stránke.
     
    89
    Krátka kľučka Messiho pred šestnástkou a pokus o obstrel Sirigu, ale Messiho pokus sa do brány nevošiel.
     
    90
    Po skončení riadneho hracieho času sa budú hrať ešte 2 minúty.
     
    90+1
    Cavaniho pred šestnástkou faulovala dvojica domácich, a to je skvela možnosť pre prikrášlenie výsledku.
     
    90+1
    Ibrahimovič ale prestrelil bránu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Marc Bartra, prichádza Adriano.
     
    90+2
    Cavani fauloval nového muža na ihrisku Adriana.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    PSG prehráva svoj prvý zápas v tejto sezóne. Atkinson v sobotu bol pri prvej prehre Chelsea v sezóne a dnes sa mu podarilo byť súčasťou aj prvej prehry PSG. V druhom polčase pridal poistku Suarez a tak doplnil Messiho a Neymara, ktorí sa presadili ešte v prvom polčase. Sledovali sme zaujímave stretnutie. Prajem vám dobrú noc a zajtra príjemný pracovný deň. Zajtra nás čaká posledné kolo EL a my budeme pri všetkých zápasoch. Dovidenia.
     
    Štatistiky
    Držanie lopty:
    62% – 38%
    Strely: 12 – 9
    Strely na bránu: 5 – 3
    Strely mimo bránu: 4 – 3
    Rohové kopy: 2 – 3
    Ofsajdy: 1 – 3
    Fauly: 10 – 8 (22:39:18)

    Jakub Šoth

    Góly: 19. Messi, 41. Neymar, 77. Suarez – 15. Ibrahimovič

    Karty:   57. Cavani (PSG)


    FC Barcelona: Ter Stegen – Bartra, Pique, Mascherano, Mathieu – Pedro, Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Adriano, Alba, El Haddadi, Rakitič, Roberto, Xavi.

    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Van Der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell – Veratti, Motta, Matuidi – Lucas, Ibrahimović, Cavani.
    Náhradníci: Douchez – Cabaye, Digne, Lavezzi, Marquinhos, Pastore, Rabiot.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarky, Cann