NJ Devils – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.) | Columbus – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Toronto – Calgary 4:1 (kon.)
Montreal – Vancouver 3:1 (kon.) | Tampa Bay – Washington 3:5 (kon.) | Buffalo – LA Kings 1:0 (kon.)
Minnesota – NY Islanders 5:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 2:5 (kon.) | Colorado – Nashville 0:3 (kon.)
San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Vancouver Canucks
cz Streda 10.12.2014, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Max PACIORETTY - 3:1
     
    59:59
    Montreal právě vstřelil branku! MAX PACIORETTY střílí v poslední vteřině zápasu gól do prázdné brány a dělá krásnou tečku za dnešním zápasem. ASISTENCE: P.K. Subban.
     
    59:12
    Brankář Ryan Miller už je na střídačce, zatímco jeho spoluhráči nezvládli přechod přes modrou čáru a ocitli se v postavení mimo hru.
    Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    55:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ PLEKANEC střílí gól a krátce před koncem třetí třetiny posílá Montreal znovu do vedení!! Český hokejista si ve středu ledové plochy skvěle sjel na přihrávku Svena Andrighetto a poté ho z blízkosti uklidil přesně k levé tyči. ASISTENCE: Sven Andrighetto, Jiří Sekáč.
     
    51:50
    Brendan Gallagher v obrovské šanci poté, co Ryan Miller vyrazil tvrdou střelu od modré pouze na jeho hokejku, jeho dorážka z první ale směřovala pouze doprostřed branky a Miller si připsal v rychlém sledu druhý skvělý zákrok!
     
    51:08
    Ryan Stanton (VAN) dostal menší trest, 2 minuty za hákovaní. Montreal má k dispozici pátou přesilovou hru, přičemž z úvodních čtyř v dnešním zápase nevyužil ani jednu, včetně té 5 na 3.
     
    46:28
    Max Pacioretty se dostal po krásné přihrávce jeho spoluhráče do samostatného úniku, který zakončil tvrdou střelou, Ryan Miller byl ale připravený a připsal si další skvělý zákrok!
     
    43:26
    Max Pacioretty hledal před bránou Alexe Galchenyuka, který mohl uklízet puk do prázdné brány, jeho pokus ale zamířil nad!
     
    39:52
    Ryan Miller předvedl dobrý zákrok, po kterém puk tancoval před prázdnou bránou, Sven Andrighetto ho ale nedokázal uklidit do sítě! To byla obrovská šance, kterou nyní Ryan Miller včasným přesunutím sebral Andrighettovi.
     
    37:16
    Canadiens se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho, které zakončil Max Pacioretty střelou do pravé tyče!
     
    36:30
    Radim Vrbata vyslal na domácí bránu z levého křídla dobrou střelu, kterou Carey Price dokázal u své pravé tyče vykopnout zřejmě bruslí do rohu kluziště!
     
    35:27
    Alex Galchenyuk (MTL) dostal menší trest, 2 minuty za hrubost.
    Derek DORSETT - 1:1
     
    31:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    DEREK DORSETT vyrovnává ve vlastním oslabení na 1:1!! Jannik Hansen dobruslil vyhození Kevina Bieksy a poté našel na pravém křídle skvělou přihrávkou přes šířku kluziště ze druhé vlny najíždějícího Dereka Dorsetta, který puk uklidil z první do prázdné brány. ASISTENCE: Jannik Hansen, Kevin Bieksa.
     
    30:46
    Brad Richardson (VAN) oslabuje svůj tým a dostává 2 minuty za hru vysokou holí.
     
    29:09
    Max Pacioretty v šanci! Levé křídlo Montrealu se dostalo k odraženému puku od mantinelu za bránou a poté se snažil tvrdě vypálit, a to se mu podařilo, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed branky, kde byl připravený Ryan Miller.
    Brendan GALLAGHER - 1:0
     
    26:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    BRENDAN GALLAGHER posílá Canadiens do vedení, a nutno říci zaslouženého!! Brendan Gallagher se zbavil na levém křídle protihráče a poté napřáhl ke střele zápěstím, která vymetla pravý horní roh Millerovy brány. Parádní trefa nad lapačku Ryana Millera, která máchla naprázdno. ASISTENCE: Max Pacioretty, Tom Gilbert.
     
    19:56
    Alexander Edler (VAN) dostal 2 minuty za krosček a Montreal si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    19:02
    Yannick Weber (VAN) dostal menší trest, 2 minuty za podražení.
     
    18:35
    Henrik Sedin našel uprostřed útočného pásma krásným pasem Daniela Sedina, který se mezi dvěma obránci Canadiens řítil sám na bránu, jeho následná střela ale zamířila vedle pravé tyče!
     
    13:37
    Brad Richardson nepříjemně tečoval puk před bránou a Carey Price měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil! Skvělý zákrok.
     
    11:23
    Tomáš Plekanec (MTL) fauloval na modré čáře svého protihráče a za podražení dostal 2 minuty.
     
    07:00
    Brandon Prust byl zasažen hokejkou do nosu a Chris Higgins (VAN) dostal 2 minuty za hru vysokou holí.
    Perfektní zákrok brankáře Montrealu!

     
    01:02
    Nick Bonino se ocitl v obrovské šanci! Kevin Bieksa nahodil puk od modré čáry za bránu a od zadního mantinelu se následně odrazil na hokejku Nicka Bonina, který se snažil z úhlu zamířit do z poloviny odkryté brány, Carey Price se ale dokázal od tyče k tyči bleskově přesunout a puk na brankové čáře v leže dokázal zastavit.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 27. Gallagher (Paciorrety, Gilbert), 56. Plekanec (Andrighetto, Sekáč), 60. Pacioretty (Subban) – 32. Dorsett (Hansen, Bieksa)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Beaulieu, Gilbert, Emelin, Markov (A), Gonchar, Subban (A) – Prust, Malhotra, Weise – Bournival, Desharnais, Parenteau – Sekáč, Plekanec (A), Andrighetto – Pacioretty, Galchenyuk, Gallagher.
    Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Stanton, Weber, Sbisa, Bieksa (A), Edler, Tanev – Dorsett, Horvat, Hansen – Jensen, Richardson, Vey – Higgins, Bonino, Burrows – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Vrbata.

    Rozhodca: Marc Joannette, Justin St. Pierre – Steve Barton, Michel Cormier