NY Rangers – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Carolina – NJ Devils 1:2 (kon.) | St. Louis – Florida 4:2 (kon.)
koniec po predl.
New York Rangers
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 09.12.2014, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kevin KLEIN - 4:3
     
    63:45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci dnes přeci jen vyhrají! KEVIN KLEIN vypálil od modré a puk Fleurymu propadl mezerou mezi rukou a vyrážečkou do sítě. Asistence: Ryan McDonagh a Dominic Moore.
    Steve DOWNIE - 3:3
     
    55:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté dokázali vymazat dvougólové manko dvěma zásahy v rozmezí 24 sekund! STEVE DOWNIE dostal ke kotouči na pravém kruhu a střelou, která se ještě otřela o padajícího obránce Staala, pokořil brankáře Lundqvista! Asistence: Nick Spaling a Rob Scuderi.
    Jevgenij MALKIN - 3:2
     
    55:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Schyluje se k dramatickému závěru! JEVGENIJ MALKIN snižuje na rozdíl jediné branky. Nejprve v pádu vystřelil Sutter a Lundqvist puk vyrazil za branku. Tam se však kotouče opět zmocnil důrazný Brandon Sutter a jeho práci završil pohotovou dorážkou Malkin. Asistence: Brandon Sutter a Blake Comeau.
    Kevin HAYES - 3:1
     
    52:58
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté sice tlačili, ale je to KEVIN HAYES, kdo se prosazuje a zvyšuje už na 3:1 pro Rangers! Hayes pláchl hostující obraně a bekhendem dostal kotouč za Fleuryho záda. Bez asistence.
     
    39:15
    Hosté se v oslabení dostali do brejku, na jehož konci byl obránce Robert Bortuzzo, jenž je proslulý jinými věcmi, než ofenzivními choutkami. Lundqvist svůj tým podržel.
     
    38:05
    Sidney Crosby za svou brankou atakoval Hagelina a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    35:09
    Nick Spaling zasáhl holí do tváře St. Louise a domácí si zahrají přesilovku.
     
    31:38
    Sutterovu střelu z kruhu vyrazil Lundqvist a neujala se ani následná dorážka Malkina, která skončila centimetry vedle tyčky!
     
    30:51
    Přesilovka pro Penguins. Kevin Hayes je potrestán za zdržování hry.
    Rick NASH - 2:1
     
    28:40
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí otáčejí skóre! Zuccarello vysunul RICKA NASHE, který v útočném pásmu přetlačil obránce Dumoulina, a svůj nájezd na Fleuryho zakončil bekhendovou kličkou, kdy dokázal zasunout puk za brankovou čáru mezírkou kolem Fleuryho nataženého betonu a tyčkou. Asistence: Mats Zuccarello a Derick Brassard.
     
    25:45
    Obrovský závar před Fleurym! Vše odstartovala střela Boyla a při následných dorážkách u brankoviště ležela snad čtveřice hokejistů Pens. Puk do sítě však Rangers neprotlačili.
    J.T. MILLER - 1:1
     
    23:50
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí jsou za svou aktivitu odměněni gólem! Dominic Moore ve středním pásmu nastartoval rychlý protiútok přihrávkou na rozjetého Martina St. Louise, který přečíslení hostující obrany vyřešil nahrávkou před odkrytou klec a J.T. MILLER doklepl puk za bezmocného Fleuryho. Asistence: Martin St. Louis a Dominic Moore.
     
    17:19
    Rangers budou hrát přesilovku! Obránce Klein byl zasažen do tváře hokejkou Zacha Silla. V obličeji domácího hráče se navíc objevila krev, takže Sill dostává trest na 2 + 2 minuty.
    Nick SPALING - 0:1
     
    12:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Tučňáci získali ve středním pásmu puk, který se v útočné třetině dostal k Sidneymu Crosbymu. Nejlepší nahrávač soutěže ho zpětnou přihrávkou přenechal NICKOVI SPALINGOVI a ten se z levého kruhu trefil nad lapačku Henrika Lundqvista. Asistence: Sidney Crosby a Steve Downie.
     
    07:11
    Ránu Johna Moora vyrazil Fleury a postavit se dokázal i proti následné dorážce! Výborný zákrok brankáře Pens.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 24. Miller (St. Louis, Moore), 29. Nash (Mats Zuccarello, Brassard), 53. Hayes, 64. Klein (McDonagh, Moore) – 13. Spaling (Crosby, Downie), 56. Malkin (Sutter, Comeau), 56. Downie (Spaling, Scuderi)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi (A), McDonagh (C), Boyle, Staal, Klein, J. Moore – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan (A), Miller – Stempniak, Hayes, Hagelin – Fast, D. Moore, Glass. Trenér: Alain Vigneault
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Bortuzzo, Ehrhoff, Martin, Dumoulin, Despres, Scuderi (A) – Downie, Crosby (C), Spaling – Comeau, Sutter, Malkin (A) – Adams, Ebbett, Sill – Megna, Goc, Klinkhammer. Trenér: Mike Johnston

    Rozhodca: Furlatt, Hebert – Driscoll, Sericolo

    Diváci: 18006