SP skokanů na lyžích, Lillehammer, HS 138 Vítěz: R. Koudelka (CZE) (kon.)
koniec udalosti
SP skokanů na lyžích, Lillehammer, HS 138

Vítěz: R. Koudelka (CZE)

cz Nedeľa 07.12.2014, 14:30Skoky na lyžiach
     
    Je to tak. v Lillehameru se druhé kolo neuskuteční. Závod je tedy je jednokolový, vyhrává jej Roman Koudelka a v průběžném pořadí Světového poháru jde na první místo. Druhý dnes skončil Peter Prevc, třetí místo bere Michael Hayböck.

    Závod se povedl také Janu Maturovi, jenž se vešel do druhé desítky a skončil v dnešním klání na slušivé devatenácté pozici.
     
    Pokud jsou informace na stránkách Mezinárodní lyžařské federace správné, tak druhé kolo je zrušeno a budou se počítat výsledky po prvním kole. Roman Koudelka je tak vítězem lillehamerského závodu a půjde i do žlutého trikotu!
     
    50
    Simon Ammann je až pátý! Odpočet deseti bodů za vítr nespasí ani přípočet za nižší nájezd. Je to až páté místo pro Ammanna!
     
    50
    Simon Ammann rozhodne, zda bude po prvním kole na první pozici Roman Koudelka nebo nikoliv.
     
    47
    Roman Koudelka neměl tak silný vítr proti, jenže i tak skáče hoooooodně daleko! 140 metrů dává Schallertovi i Koudelkovi důvod k radosti a Koudy do světel kamer jásá! První místo s náskokem čtyř bodů na Prevce.
     
    45
    Peter Prevc letěl tak, jak kdyby měl na zácech tuny RedBullu. 139 metrů je opravdu povedený skok, zatím třetí nejdelší. 57 bodů od rozhodčích, stejně jako Freund. První místo o 1,7 bodů.
     
    44
    Co do popředí, Severin Freund dokonce za 136 metrů a 57 bodů od jury dokonce vede! A to o téměř tři body před Bardalem. No to jsou mi věci.
     
    40
    Anders Bardal z nájezdového okna č. 9 počítá nejen 137,5 metrů, ale také náhradu za snížený nájezd. A nakonec to nese své ovoce, Bardal vede o 1,6 bodů.
     
    39
    Výborná věc od Markuse Eisenbichlera, který téměř atakoval rekord můstku o hodnoně 146 metrů. Dopadl sice na obě nohy, ale to mu při délce 143 metrů nemusí vůbec vadit. První místo pro německého skokana, druhý je Kraus.
     
    34
    Marinus Kraus odpočítá za vítr, a to hodně. Však také těchto podmínek využil ke 141 metrům. Pořadí na prvním místě se teď mění jako na orloji, Kraus je samozřejmě v čele!
     
    33
    Robert Kranjec předvedl naprosto opačný skok než Freitag a v zadním větru předvádí 132,5 metrů! Naprosto zasloužené první místo, 55,5 bodů od sudích, 136,9 bodů celkem. Vedení pro slovinského sympaťáka.
     
    31
    Piotr Zyla napodobuje Takeučiho a Maturu, navíc skáče o půlmetr dále než oni! První místo pro polského závodníka, který je ve vedení o 2,5 bodů před Takeučim. Dalších 5,2 body na něj ztrácí Matura.
     
    29
    A také Taku Takeuči skočil naprosto dobře. Vystoupal hodně vysoko a i když měl trošku problémy na odjezdu, vše mu vykompenzoval menší větrný odpočet. První místo o 2,7 bodů!
     
    26
    Vladislav Bojarincev se s tím vůbec nemazal, to si pojďme říci na rovinu! 133,5 metrů je nejdelší skok dnešního dne a jen díky větrnému odpočtu se zařazuje na třetí pozici. Ztráta na Neumayera ale není velká, tři body.
     
    19
    Michael Neumayer předvedl krásný čistý skok, toto byla nádhera v podání Němce! 133 metrů znamená nejdelší skok dnešního dne a zasloužené vedení!
    V těchto podmínkách se opravdu nedá skákat...

     
    Rozhodnutí jury: Závod je přerušen kvůli větru, pokračovat by se mělo v 15 hodin.

    Tomáš Lysý