Karviná - ženy – Poprad 6:2 (kon.) | SKIF – Sabres Vídeň 3:0 (kon.)
koniec
S.K. Karviná - ženy
6:2 (3:0, 2:0, 1:2)
HK Poprad
cz Nedeľa 07.12.2014, 10:00 • Nižnij Novgorod • Liga majstrov žien
Partner:
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Karviná – Aneta Lédlová (útočnice)
    Poprad – Kristina Obercianová (útočnice) (12:43:19)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Karviná – 12 (42)
    Poprad – 7 (19)
     
    Ještě si počkáme na statistiku střel na branku.
     
    A karvinské hráčky si ji z plných plic zpívají. Tak to má být.
     
    Na počest vítězek ještě zazní hymna České republiky.
     
    Je konec, Karviná zaslouženě vítězí 6:2 nad slovenským Popradem a v semifinálové skupině E Ligy mistryň obsazuje v ruském Nižném Novgorodu 3. příčku. Slezanky si v poslední třetině ale pořádně zkomplikovaly situaci, když na 2:5 snížila dvěma trefami Kristina Obercianová. Poslední slovo ale patřilo Karolíně Kovářové, jež se radovala po krásné střele od modré čáry.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Karolína KOVÁŘOVÁ - 6:2
     
    59:20
    Karviná právě vstřelila branku!
    Poslední slovo patří přeci jen Karviné, která tak stylově zakončuje turnaj! Slezanky se zabydlely v útočném pásmu a na modré čáře napálila ideální přiťuknutí vší silou z mohutného nápřahu KAROLÍNA KOVÁŘOVÁ, po čemž puk zapadl přesně k levé tyčce brankářky Lambertové! Asistence: Aneta Lédlová, Dominika Lásková.
     
    59:14
    A teď to platí dvojnásob. Poprad měl na ledě příliš mnoho hráček, dvě minuty odsedí Lenka Krajňáková (POP).
     
    59:05
    Karviná dojela nahozený puk ve svém pásmu a v klidu rozehrává. Už se rozeběhla poslední minuta základní hrací doby, tohle už by neměly Slezanky v žádném případě pustit.
     
    58:59
    A znovu HK pod tlakem raději nevymýšlel složitou rozehrávku, jež by byla riskantní kvůli napadajícím hráčkám Karviné, a vyhodil na icing.
     
    58:40
    Karviná kombinuje v útočném pásmu. Zbytek utkání chce dohrát v klidu a nedopustit už žádné drama. Poprad totiž ukázal, že také umí tvrdě udeřit.
     
    58:11
    Poprad sice získal v pásmu puk, ale při hře 4 na 4 vyhodil jen na icing.
     
    57:50
    Na modré čáře převzala puk Karolína Kovářová a vypálila. Brankářka Lambertová měla dobrý výhled a neměla problém s tím, aby letící kotouč ukryla ve své lapačce.
     
    57:36
    Gabriela Krivjanská (POP) – 2 minuty – hákování.
     
    57:19
    Renáta Kytková (KNZ) – 2 minuty – držení protihráčky.
     
    56:52
    Tohle byla hezká akce! Renáta Kytková v levém kruhu našla zadovkou Kateřinu Solničkovou, jež mířila dobře nad beton, ale brankářka Lambertová skvěle zasáhla lapačkou!
     
    56:38
    Další nepříjemná rána ze strany, ale gólmanka Lambertová zasahovat nemusela, protože kotouč proletěl vedle vzdálenější tyčky.
     
    56:11
    Poprad propadl v útočném pásmu a musí se bleskově vracet zpět, protože Karviná zakládá rychlý protiútok.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 4. Přibylová (Lásková, Solničková), 10. Lédlová (Kytková), 13. Přibylová (Hudečková, Solničková), 24. Sadilková (Lédlová, Výtisková), 37. Lédlová (Bečevová), 60. Kovářová (Lédlová, Lásková) – 42. Obercianová (Šulíková, Krajňáková), 44. Obercianová


    S.K. Karviná - ženy: Bečevová (46. – 48. Dvořáková) – Kovářová "A", Zíková, Walicová, Hudečková, Výtisková, Brotánková – Gápová "A", Kaplanová, Bukolská – Lásková, Solničková, Přibylová – Lédlová, Kytková "C", Sadilková.
    HK Poprad: Lambertová (Štefaniaková) – Országhová "A", Raková "C", Krivjanská, Gaborčíková, Čarnooká, Kováčiková – Gorecká, Dzurňáková "A", Staronová – Obercianová, Šulíková, Krajňáková – Drdáková, Kováčiková, Demirová – Korenková.

    Rozhodca: Kaisa Ketonenová (FIN), Marie Picavetová (FRA) – Irina Mogilniková (KAZ), Olga Steinbergová (RUS)