Minnesota – Anaheim 4:5 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:2 (kon.) | Chicago – Montreal 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Ottawa 3:2 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 4:6 (kon.) | LA Kings – Philadelphia 1:2 (kon.)
koniec
New York Islanders
4:6 (3:0, 1:3, 0:3)
St. Louis Blues
Sobota 06.12.2014, 19:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas medzi New York Islanders – St. Louis Blues sa práve skončil výhrou hostí 6:4! Sledovali sme krásny a zaujímavý zápas a takýto koniec je napokon veľké prekvapenie! Domáci viedli po prvej tretine 3:0 a zdalo sa, že zápas bude v ich réžii. Lenže, v druhej tretine sa podarilo domácim vyrovnať na 3:3 a hralo sa odznova. Krátko pred koncom druhej tretiny však domáci využili presilovku a gólom do šatne sa dostali do vedenia 4:3! To však už bolo z domácej strany všetko, pretože hostia v poslednej tretej tretine strelili tri góly a tento zápas vyhrali 6:4! Skončila sa tak dlhá 11 zápasová série bez prehry pre New York Islanders.

    V domácej bránke sa dnes predstavil Jaroslav Halák, ktorý tak napokon inkasoval 6 gólov, ale žiadny nebol z kategórie lacných. Pochytal aj veľa striel a vytiahol aj ťažšie zákroky. V bránke hostí nastúpil v prvej tretine Allen, ktorého od druhej tretiny nahradil veterán Brodeur, ktorého však domáci hokejisti moc nezamestnali.

    To je už z tohto on-line prenosu všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok neskorého sobotného večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (21:59:22)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Ku puku sa dostal domáci Clutterbuck, ale ani na dvakrát neprekonal Brodeura.
     
    59:11
    Domáci napokon ešte skúsia šťastie a Jaroslav Halák ide na striedačku! Bránka domácich je prázdna, Ostrovania hrajú v šestici!
     
    58:35
    Hrá sa už v pokojnom tempe, zápas sa už zrejme len dohráva, o víťazovi je už rozhodnuté.
     
    57:35
    St. Louis dal gól!

    Domáci už vsadili všetko do útoku, hostia zachytili puk, dostali sa do rýchleho brejku a VLADIMIR TARASENKO po skvelej prihrávke do nájazdu pred bránku od Lehterä dáva gól na 6:4 pre hostí a dal tak už zrejme rozhodol tento zápas!
    Asistencia: Jori Lehterä, Jaden Schwartz.
     
    56:35
    Pri puku sú domáci hokejisti, ale do útočného pásma sa prebiť nemôžu. Hostia hrajú v pokoji a nikam sa neponáhľajú.
     
    55:09
    Hostia však aj naďalej pokračujú vo svojej hre a hrajú aj útočne. Ott teraz zamestnal svojou strelou Haláka, ten si však pripísal ďalší úspešný zákrok na svoje konto.
     
    54:55
    Domáci sa dostali do útočného pásma, hostia ich však vysoko napádajú a nedovoľujú sa im dostať do šance.
     
    54:30
    Tarasenko teraz poriadne zamestnal Haláka tvrdou strelou, napokon slovenský brankár schoval puk do svojej lapačky.
     
    54:00
    Uvidíme, čo tento gól spraví s domácim hokejistami. Boli jasne lepší, ale gól strelili hostia. Domáci budú musieť otvoriť hru a útočiť vo veľkom, čo necháva otvorené zadné vrátka pre hostí.
     
    53:26
    St. Louis dal gól!

    Tak to je neuveriteľné! V týchto chvíľach boli lepším tímom domáci, hostia však vyhrali buly v obrannom pásme odkiaľ sa presunuli do útočného, Lindström poslal puk na pravú stranu klziska, kde stál úplne voľný PAUL STASTNY, ktorý aj z uhla prekonal presnou strelou Haláka a strelil tak svoj druhý gól v zápase, ktorým dostáva svoj tím v tomto zápase po prvý krát do vedenia!
    Asistencia: Joakim Lindström.
     
    52:46
    Tlak domácich pomaly narastá, hostia sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    52:10
    Hra sa teraz odohráva v strednom pásme, kde oba tímy bojujú o puk. Pomaly sa už blíži záver poslednej tretej tretiny, uvidíme čo nám to prinesie.
     
    51:16
    Domáci sú aj naďalej aktívnejším tímom, hostia vyhodili puk za domácu bránku, zakakané uvoľnenie to však nie je a tak pre puk musí ísť Donovan.
     
    50:44
    Do útočného pásma sa opäť dostal domáci tím, ale Grabner nedokázal pred bránkou spracovať skackajúci puk a tak z tohto útoku domáci nič nevyťažili.
     
    50:10
    Opäť sa nám hra prerušila, puk skončil na ochrannej sieti. V týchto chvíľach sú aktívnejší domáci hokejisti.
     
    50:00
    Rozhodnutie hlavného rozhodcu napokon potvrdil aj video-rozhodca a gól domácich tak správne neplatí!
     
    50:00
    Zaujímavá situácia, domáci dostali puk do bránky hostí, domáci hokejisti sa však natlačili do Brodeura a ten stratil helmu zrejme predtým, kým puk prešiel cez bránovú čiaru! Rozhodca sa ešte ide poradiť s video-rozhodcom.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 8. Nielsen (Okposo, Nelson), 19. Strome (bez asistencie), 20. Grabner (Donovan, Leddy), 40. Tavares (Okposo, Nielsen) – 23. Stastny (Shattenkirk, Backes), 25. Berglund (Butler, Oshie), 33. Shattenkirk (Lindström, Oshie), 45. Oshie (Shattenkirk, Lindström), 54. Stastny (Lindström), 58. Tarasenko (Lehterä, Schwartz)


    New York Islanders: Halák(Johnson) – Reinhart, de Haan, Okposo(A), Tavares(C), Kulemin – Donovan, Leddy, Grabovski, Nielsen, Grabner – Strait, Hickey, Strome, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin.
    St. Louis Blues: Allen(21. Brodeur) – Pietrangelo(A), Jackman, Oshie(A), Backes(C), Steen – Shattenkirk, Gunnarsson, Tarasenko, Lehtera, Schwartz – Cole, Butler, Ott, Stastny, Berglund – Reaves, Lapierre, Lindbohm.