Southampton – Manchester City 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:1 (2:1)
Everton FC
Nedeľa 30.11.2014, 17:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Soldado (A. Lennon) - 2:1
     
    45+1
    Tottenham dal gól!
    Obligátna jedna nadstavená minútka ale prináša už menej tradičný gól, ktorým Kohúti ešte pred prestávkou završujú svoj obrat! Jagielka s Barrym boli mysľami už v kabíne, aspoň tak vyzerala ich slow motion kombinácia, ktorú vystihol Aaron Lennon. Ten vypichol loptu, potiahol ju pred šestnástku a povedľa Distina prihral do jasnej tutovky ROBERTOVI SOLDADOVI. Dlhodobo impotentný útočník tentokrát nezaváhal ako už toľkokrát v tejto sezóne a prízemnou strelou prepálil Tima Howarda! Na White Hart Lane sa dejú veci...
    C. ERIKSEN - 1:1
     
    21
    Tottenham dal gól!
    Kohúti ale po niečo vyše piatich minútach vyrovnávajú a na White Hart Lane začína odznovu! Po Bentalebovej prihrávke sa od pravej postrannej čiary naštartoval Harry Kane. Ten dokázal oklamať i kapitána hostí Phila Jagielku, aby následne mohol z hranice šestnástky triafať na vzdialenejšiu žrď. To sa mu síce podarilo, no Tim Howard ešte stačil pohotovo zasiahnuť. Loptu však americký gólman vyrážal iba do strany, kde sa ocital úplne osamotený CHRISTIAN ERIKSEN, ktorý do protipohybu alternujúceho Bainesa na bránkovej čiare vyrovnáva!
    MIRALLAS - 0:1
     
    15
    Everton FC dal gól!
    Z priameho kopu skraja veľkého vápna sa KEVIN MIRALLAS ešte nepresadil, ale Karamelky môžu i tak sláviť. Loptu odvracal do zdanlivého bezpečia Vlad Chiriches, ktorý však poslal guľatý nezmysel iba späť na kopačku Mirallasa. Ten mal byť bránený vstupujúcim Soldadom, ktorého ale opil krátkou kľučkou. Následne si zasekol i ďalšieho hráča Spurs, aby z hranice šestnástky vymietol ľavú pavučinu Llorisovej bránky. Francúzsky gólman nemal pri jeho nádhernom a geniálnom obstrele najmenší nárok. Môj tajný favorit sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 21. C. Eriksen, 45+1. Soldado (A. Lennon) – 15. Mirallas

    Karty:   56. Chiriches (TOT), 87. Lamela (TOT), 89. B. Davies (TOT), 90+1. Bentaleb (TOT) – 43. Mirallas (EVE), 90+2. C. Eriksen (EVE)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – A. Lennon, R. Mason, Bentaleb, C. Eriksen – Kane, Soldado
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Lamela, Dier, M. Dembélé, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Bešič, Barry – Mirallas, Eto´o, Barkley – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Hibbert, McGeady, Atsu, Osman, Pienaar, Garbutt
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Michael Oliver – D. England, L. Betts – N. Swarbrick