Southampton – Manchester City 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:1 (2:1)
Everton FC
Nedeľa 30.11.2014, 17:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Nesmierne zaujímavé a dynamické stretnutie na White Hart Lane pred malým okamžikom skončilo. Sledovali sme vyrovnanú partiu. Ako prví išli do vedenia hostia, keď sa po štvrťhodine hry presadil Kevin Mirallas. Šesť minút nato ale vyrovnával Christian Eriksen. Gólom do šatne potom dokonal obrat Roberto Soldado, no ďalšie góly sme už žiaľ nevideli. V závere ešte mohli a aj mali hostia kopať penaltu, ktorá mohla priniesť zaslúženú remízu, no Michael Oliver ušetril Kohútov. Tí teda slávia tri body, vďaka ktorým postupujú už na siedmu priečku ligovej tabuľky! Everton padá na desiate miesto.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ale nezúfajte, Premier League tu bude už v utorok! Dovtedy sa majte pekne. (18:55:15)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nervózny záver na White Hart Lane pokračuje. Ďalším potrestaným hráčom je Christian Eriksen, ktorý podtína Colemana.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Bentaleb (Tottenham Hotspur).
     
    90
    Kontroverzná situácia v domácej šestnástke, po ktorej sa s najväčšou pravdepodobnosťou mala kopať penalta! Voľný kop z pravej strany šestnástky rozohrával Leighton Baines, ktorý na prvej žrdi hľadal Romela Lukaka. Ten sa dokázal presadiť cez Federica Fazia, ktorého predskočil. Do lopty udrel prudko hlavou, no strela na bránku z toho nebola, keďže ešte pred Llorisom hrala Faziova ruka! Michael Oliver ani jeho postranný pomocník Betts nič nespozorovali. Pokutový kop z toho nebude.
     
    89
    Ben Davies je ďalším potrestaným hráčom, keď na ľavej strane podkopol centrujúceho Colemana. Ďalšia štandardka pre Toffees.
     
    89
    Rozohrával ho Aiden McGeady, ktorého center na bližšiu žrď ale dokázal odhlavičkovať do bezpečia striedajúci Eric Dier.
     
    88
    McGeadyho center z pravej strany smeroval na Lukaka, ktorý sa znovu nepresadil, ale vďaka Faziovmu teču tu bude roh pre Karamelky.
     
    87
    Érik Lamela pri pravej postrannej čiare nepríjemne zašiel do Leightona Bainesa. Michael Oliver okamžite vyťahuje žltú kartu.
     
    86
    Lamela už druhý či tretí raz neprešiel v brejkovej situácii cez posledného hráča Evertonu. Raz to ale vyjsť môže.
     
    85
    Prečo teraz Distin neprihrával okamžite Howardovi? Francúzsky stopér si skomplikoval situáciu, čo stojí Toffees cenné sekundy.
     
    84
    Po Dierovej prihrávke z pravej strany sa do šance rútil Lamela, ale Jagielka dokázal úradovať i v pozitívnom zmysle slova.
     
    83
    Pretiahnutý center od rohovej zástavky ale nenašiel na zadnej žrdi Fazia. Odkopávať od svojej bránky môže Tim Howard.
     
    82
    Phil Jagielka pokračuje vo veľmi zlom predstavení. Nerozvážnym odkopom teraz poslal do šance Kana. Po Paulinhovom zrazenom centri bude z toho roh.
     
    80
    Mauricio Pochettino už strieda i naposledy. Útočníka Roberta Soldada a tým pádom strelca zatiaľ rozhodujúceho gólu nahradí výstuž stredu poľa Paulinho.
     
    79
    White Hart Lane už spieva víťazné chorály. Tri body by boli určte zaslúžené, lenže v Premier League sa hrá do deväťdesiatej piatej, šiestej či siedmej minúty.
     
    78
    Bentaleb dokázal po voľnom kope hostí ubrániť vo vzduchu Colemana a beztak sa navyše mávalo Írove postavenie mimo hru.
     
    77
    Tottenham ukazuje predtým nevídané nasadenie. Zadné rady Spurs zatiaľ fungujú náramne. Domáce porážky so Stoke a Newcastle dali Pochettinovi hodne.
     
    76
    Osman sa nedokázal zbaviť dobre brániaceho i hrajúceho Bentaleba, ktorý okamžite rozdáva loptu doľava pre Eriksena.
     
    75
    Lahodná kľučka Eriksena, z ktorej mohol ťažiť Davies, no ten už loptu na Soldada neprestrčil. Oblúčik končí iba v lone Jagielku.
     
    74
    Lamela na druhej strane kúzlil v rohu ihriska, no naivnou kľučkou sa nezbavil dobre cloniaceho Leightona Bainesa.
     
    73
    Ten už francúzsku reprezentačnú jednotku neohrozil, Everton tak musí vypratať priestor na polovici Tottenhamu Hotspur.
     
    72
    Výborný Hugo Lloris teraz po defenzívnom skrate drží Kohútov i naďalej vo vedení! Ross Barkley zalepil vysokú loptu na svoju kopačku. Následne sa na hranici šestnástky výborne zorientoval a prepasíroval loptu doprava na Seamusa Colemana. Ten zabiehal presne do priestoru, ktorý preňho vyprázdnil ľavý bek Ben Davies. White Hart Lane tak nedýchal pri súboji jeden na jedného, z ktorého lepšie vyšiel reflexívne reagujúci kapitán Spurs, ktorý sa rozčapil pred Colemanom ako žaba a zázračne vytiahol jeho obstrel na rohový kop!
     
    71
    Romelu Lukaku dostával azda prvý dobrý center na hrot útoku, no výborne si ho postrážil stopér Federico Fazio.
     
    70
    Pochettino musí poslať na trávnik i poslednú alternatívu na post pravého obrancu. Po zranenom Walkerovi, dištancovanom Naughtonovi vypadáva i zranený Chiriches. Šancu tak dostáva Eric Dier.
     
    69
    Rovnaká veta ale platí i v prípade Erika Lamelu, ktorý si nedal pozor pri dlhom pase zo stredu ihriska od Bentaleba.
     
    68
    Následne sa do šance rozbiehal zatiaľ nevýrazný Romelu Lukaku, ktorý ale štartoval z ofsajdovej pozície.
     
    67
    Krásne kľučky v podaní Erika Lamelu, ktoré na polovici ihriska zastavil až dobre brániaci Seamus Coleman.
     
    66
    Uvidíme, ako sa dokáže presadiť dvojica náhradníkov v tmavom drese. Do konca len necelá polhodinka hry.
     
    64
    Tottenham si zatiaľ bez väčších problémov kontroluje svoje vedenie. Stále hráme za tesného stavu 2:1 pre Spurs.
     
    63
    Ešte predtým tu ale bola uchádzajúca strela od Ryana Masona, ktorý z dvadsiatich metrov letela len tesne nad bránku.
     
    61
    Naraz tu máme tri striedania. Na domácej strane nahrádza Lennona Erik Lamela. Martínez vymieňa McGeadyho s Osmanom za Eto´o a Mirallasa.
     
    61
    Robertovi Soldadovi odskočila prihrávka od Christiana Eriksena z ľavej strany. Tottenham to ale mrzieť nemuselo, pretože lopty sa v šestnástke následne zmocnil aktívny Harry Kane. Ten prihrával pod seba za šestnástku, kam nabiehal stredopoliar Ryan Mason. Ten natiahol z dvadsiatich metrov k strele, ktorá smerovala z ľavej strany do protiľahlého horného rohu bránky. Tim Howard ale napokon proti jeho technickému pokusu zasahovať nemusel, pretože lopta letela tesne mimo bránky.
     
    60
    Christian Eriksen ale z nejaký 22 metrov napálil loptu len do dobre postaveného múru liverpoolskeho Evertonu FC.
     
    59
    Harry Kane teraz zamotal hlavu Distinovi i Bainesovi, aby ho následne Barry poslal pred šestnástkou na zem. Priamy kop pre Spurs.
     
    58
    Po pár prihrávkach sa k lopte dostal Eriksen, ktorý posielal prudký center na bližšiu žrď. Tam loptu len zľahka tečoval mimo Fazio.
     
    57
    Na druhej strane sa po Masonovej práci a Distinovmu zákroku kopal rohový kop, ktorý rozohrávajú domáci nakrátko.
     
    56
    Vlad Chiriches musel proti rozbehnutému Mirallasovi zatiahnuť ručnú a po jeho pridržaní vidí na polovici ihriska žltú kartu.
     
    56
    Po dlhšom čase sa pripomenul i Harry Kane, ktorý pálil z pravého okraja šestnástky. Jeho tiahly pokus natiahol Howarda, ktorý chytá napevno.
     
    55
    Znovu povzbudený Roberto Soldado, ktorý vo vzduchu predskočil dnes hrozného Jagielku, no loptu posielal hlavou len mimo bránky.
     
    54
    Na druhej strane zakončoval Samierl Eto´o, ktorý ale pomedzi Daviesove nohy zamieril až k rohovej zástavke.
     
    53
    Soldadovi by mohol ten gól z konca prvého polčasu v najbližších týždňoch pomôcť. Teraz sa znovu rozbiehal po prihrávke od Chirichesa, no dobre ho križoval Coleman.
     
    52
    Pred sezónou mal byť oným spomínaným lídrom Kaboul, ktoré ale po nepresvedčivých výkonoch usadol na lavičku. Najskúsenejším borcom na domácej strane momentálne Vertonghen.
     
    51
    V zadných radoch chýba líder, ktorý by defenzívnu líniu vytlačil vyššie. Časy Ledleyho Kinga či Michaela Dawsona na White Hart Lane sú už minulosťou.
     
    50
    V úvode druhej časti je jasne aktívnejší Everton. Tottenham sa až nezdravo sťahuje pre Llorisa. Toto sa už Kohútom neraz vypomstilo.
     
    49
    Barkley presúval hru doprava na Eto´o, ktorý spracoval loptu v hlavou, ale v záklone už nedokázal pokračovať. Odkopáva Davies.
     
    48
    Toffees tak až teraz zaútočili, no Colemanov center z pravej strany beztak preletel celou šestnástkou bez zásahu.
     
    47
    Barkley hľadal na pravej strane podporu, no napokon sa jej nedočkal. S loptou sa tak vracia až ku Colemanovi a ten posiela prihrávku Howardovi.
     
    46
    Na WHL začíname druhé dejstvo. Pokračovať v ňom budeme zatiaľ bez striedaní. Tottenham po svojom obrate začína s jednogólovým náskokom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Kto by po prvej dvadsaťminútovke vsadil čo i len groš na Tottenham, bol by označený za idiota. Everton kontroloval hru a po Mirallasovej paráde sa ujal vedenia. Potom ale prišlo vyrovnanie z kopačky Christiana Eriksena a gólom do šatne zo samého záveru úvodného dejstva i k dokonalému obratu Spurs. Okrem toho bolo k videniu i mnoho iných zaujímavých šancí a súbojov.

    Druhé dejstvo bude mať čo ponúknuť. Začíname už od 18:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    Soldado (A. Lennon) - 2:1
     
    45+1
    Tottenham dal gól!
    Obligátna jedna nadstavená minútka ale prináša už menej tradičný gól, ktorým Kohúti ešte pred prestávkou završujú svoj obrat! Jagielka s Barrym boli mysľami už v kabíne, aspoň tak vyzerala ich slow motion kombinácia, ktorú vystihol Aaron Lennon. Ten vypichol loptu, potiahol ju pred šestnástku a povedľa Distina prihral do jasnej tutovky ROBERTOVI SOLDADOVI. Dlhodobo impotentný útočník tentokrát nezaváhal ako už toľkokrát v tejto sezóne a prízemnou strelou prepálil Tima Howarda! Na White Hart Lane sa dejú veci...
     
    45
    K úvodnému dejstvu na White Hart Lane sa pridáva ešte obligátna jedna minútka v rámci nadstaveného času.
     
    44
    Chiriches centroval z pravej strany do vápna. Jeho nepresný center zachytil na bránkovej čiare Tim Howard, roh z toho napriek domácim protestom nebude.
     
    43
    Kevin Mirallas sa na svoj ortieľ poriadne načakal, ale po dlhých prehovoroch do duše od Michaela Olivera ju za Lennonovo stiahnutie predsa len vidí.
     
    42
    Kevin Mirallas teraz celkom dôrazne zastavoval na ľavej strane Lennona. Možno tu bude i prvá žltá karta tohoto zápasu.
     
    41
    Bešič následne veľmi dobre čítal Eriksena, ktorého zbavil lopty, no následne si proti dánskemu záložníkovi pomáhal útočným faulom.
     
    40
    Romelu Lukaku sa stále nedokáže dostať do tohto stretnutia. Nedarí sa ho zapojiť ani Rossovi Barkleymu.
     
    38
    Bývalý hráč Valencie či madridského Realu sa následne nachádzal v postavení mimo hru. Everton upokojuje situáciu.
     
    37
    Dve zaujímavé situácie v oboch šestnástkach. Najskôr Barkleyho strela do stredu a na druhej strane po zle zadovke Bešiča príležitosť pre trápiaceho Soldada, ktorý sám pred Howardom nezakončil.
     
    36
    Pred nami je už záverečná časť úvodného dejstva, ktorého druhá polka vychádza lepšie Tottenhamu Hotspur.
     
    35
    Následná štandardná situácia ale pred bránkou Karameliek zlobu nenarobila. Toffee sa bez problémov ubránili.
     
    34
    Po Lennovej akcii s Kanovou narážačkou sme mohli vidieť dokonanie domáceho obratu. Aaron Lennon sa šikovne zbavil Leightona Bainesa, ktorý zatiaľ nie je príliš vo svojej koži. Následne si vymenil loptu s Kaneom, ktorý naopak srší aktivitou. Lennon následne prihrával na šestnástkový oblúk, kde sa orientoval Christan Eriksen. Dánsky technik mieril do ľavého dolného rohu Howardovej bránky, ktorý však i za Distinovho prispenia tesne minul. Bude z toho roh pre Spurs.
     
    33
    Tottenham má teraz ale celkovo viacej z hry. Kohúti sú teraz v kombináciách ďaleko istejší. Na pravej strane útočí Aaron Lennon.
     
    32
    Aaron Lennon sa snažil pretlačiť cez svojho krajana Leightona Bainesa, no proti anglickému reprezentačnému obrancovi si pomáhal faulom.
     
    31
    Rozpumpovaný Harry Kane pokračuje v dobrom výkone. Po divokom ťahu na bránku zakončoval zo šestnástky len do stredu bránky.
     
    30
    V polhodine hry to pocítil predovšetkým Everton, ktorý takto inkasoval gól. Na druhej strane nasledoval po strate lopty voľný kop a z neho lopta v sieti Huga Llorisa.
     
    29
    V strede poľa sa zatiaľ rozhoduje toto stretnutie. Kto pokazí prihrávku alebo nedá loptu včas od nohy, môže zato pykať.
     
    28
    Náznak dobrej kontry Tottenhamu pokazil Mason, ktorý centroval len na hlavu Jagielku. Kane následne centroval/strieľal nad.
     
    27
    Teraz sa po ľavej strane snažil pretiahnuť Ben Davies, ktorého dokázala zastaviť až dvojica hráčov Evertonu. Zatiaľ sledujeme výborné stretnutie.
     
    26
    Ťažko uveriť, že tento anglický útočník sa v Pochettinovom denníčku nachádza len pod impotentným a viackrát i odovzdaným Soldadom.
     
    25
    Tottenham vyrovnávajúci gól samozrejme naštartoval a momentálne sú lepším tímom. Potlesk pre nesmierne aktívneho Kana.
     
    23
    V polovici úvodného dejstva je tak znovu vyrovnané a ešte nás čaká nesmierne zaujímavý zápas. Tempo futbal v Londýne pokračuje.
    C. ERIKSEN - 1:1
     
    21
    Tottenham dal gól!
    Kohúti ale po niečo vyše piatich minútach vyrovnávajú a na White Hart Lane začína odznovu! Po Bentalebovej prihrávke sa od pravej postrannej čiary naštartoval Harry Kane. Ten dokázal oklamať i kapitána hostí Phila Jagielku, aby následne mohol z hranice šestnástky triafať na vzdialenejšiu žrď. To sa mu síce podarilo, no Tim Howard ešte stačil pohotovo zasiahnuť. Loptu však americký gólman vyrážal iba do strany, kde sa ocital úplne osamotený CHRISTIAN ERIKSEN, ktorý do protipohybu alternujúceho Bainesa na bránkovej čiare vyrovnáva!
     
    20
    Kapitán domácich sa musel sakramentsky ponáhľať z bránkovej čiary, no napokon bol pri lopte skorej, než Lukaku.
     
    19
    Hugo Lloris sa zatiaľ právom cíti ako sám vojak v poli. Jeho kolegovia ho nechávajú v štichu, ako tomu bolo i pri nedôraznej malej domov od Chirichesa.
     
    18
    Na bližšej žrdi ale operoval vysoký Fazio, ktorý odvrátil hrozbu skorého navýšenia vedenia hostí od rieky Mersey.
     
    17
    Toffees pokračujú v ofenzíve. Po ďalšej Mirallasovej aktivite na ľavej strane tu bude rohový kop pre vedúce mužstvo Roberta Martíneza.
    MIRALLAS - 0:1
     
    15
    Everton FC dal gól!
    Z priameho kopu skraja veľkého vápna sa KEVIN MIRALLAS ešte nepresadil, ale Karamelky môžu i tak sláviť. Loptu odvracal do zdanlivého bezpečia Vlad Chiriches, ktorý však poslal guľatý nezmysel iba späť na kopačku Mirallasa. Ten mal byť bránený vstupujúcim Soldadom, ktorého ale opil krátkou kľučkou. Následne si zasekol i ďalšieho hráča Spurs, aby z hranice šestnástky vymietol ľavú pavučinu Llorisovej bránky. Francúzsky gólman nemal pri jeho nádhernom a geniálnom obstrele najmenší nárok. Môj tajný favorit sa ujíma vedenia!
     
    14
    Kevin Mirallas padá na ľavom okraji šestnástky a tak tu bude voľný kop pre hostí. Rozohrávať ho bude zrejme sám faulovaný.
     
    13
    Po Chirichesovej spolupráci s Lennonom tu bol center z pravej strany, ktorý bez problémov stiahol gólman Tim Howard.
     
    12
    Teraz sa slova konečne chopil i Tottenham, ktorý začína kombinovať v okolí stredovej čiary. Zatiaľ je to ale ďaleko.
     
    11
    Chiriches na druhom výlete Tottenhamu na súperovu polovicu, no na konci svojho nájazdu vyslal len nepresný center pre Howarda.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tak priniesla iba jednu výstrahu od Lukaka. Everton ale potvrdzuje rolu lepšie naladeného mužstva.
     
    9
    Prvá vážna výstraha pre domácich, ktorí sú v úvode zápasu veľmi pasívni. Liverpoolčania vstúpili do zápasu rozhodne lepšie.
     
    8
    Ross Barkley sa ale teraz rozbehol ako tank a domáci mali s jeho zastavením obrovské problémy a aj to sa im podarilo len tak napoly. Angliký golden boy sa pustil dopredu stredom ihriska. Cestou vyškolil Masona i Bentaleba. Pred šestnástkou ho už dostúpili aj stopéri Kohútov, no Barkley i tak dokázal prestrčiť loptu na Lukaka. Ten sa s ňou šikovne zvrtol, no práve najlepšie sa nezorientoval, pretože loptu napálil osamotený len do priestoru Huga Llorisa, ktorému stačil urobiť polkrok.
     
    7
    Mirallas si na svoje konto pripisuje úvodnú strelu zápasu, no po Bainesovej prihrávke sa môžeme baviť skôr o stoérskom odkope. Lopta letela vysoko nad.
     
    6
    Pokračujeme v opatrnom úvode zápase. Everton práve kombinuje na ľavej strane. Romelu Lukaku zostáva vypojený.
     
    5
    Na druhej strane s prvou navštívenkou do šestnástky hostí i Spurs, keď Kane odcentroval cez Distina. No Soldado chýbal na svojom mieste.
     
    4
    Kevin Mirallas sa snažil zaútočiť z ľavej strany, ale po dobrom pase od Phila Jagielku bol lapený do ofsajdovej pasce.
     
    3
    V úvode stretnutia sledujeme iba tradičné zoznamovacie kombinácie oboch tímov. Pri lopte momentálne znovu Everton.
     
    2
    Karamelky začali aktívne, no loptu sa im z pravej strany do šestnástky dostať nepodarilo. Dobre zapracoval domáci bek Davies.
     
    1
    Domáci v bielych dresoch a tmavomodrých trenírkach práve zahájili dnešné stretnutie. Everton celý v čiernom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – A. Lennon, R. Mason, Bentaleb, C. Eriksen – Kane, Soldado
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Lamela, Dier, M. Dembélé, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Bešič, Barry – Mirallas, Eto´o, Barkley – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Hibbert, McGeady, Atsu, Osman, Pienaar, Garbutt
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Michael Oliver – D. England, L. Betts – N. Swarbrick.
     
    Vitajte na White Hart Lane, kde nás čaká posledné stretnutie trinásteho kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    10. Tottenham: 5 – 2 – 5; skóre 16:17; body 17
    9. Everton FC: 4 – 5 – 3; skóre 22:19; body 17

    Forma:

    Tottenham: V – V – P – V – V – V
    Everton FC: V – V – R – V – R – V

    Tottenhamu Hotspur sa napriek nespokojnosti fanúšikov v rozličných súťažiach darí. V posledných šiestich zápasoch vyhrali Kohúti až päťkrát. Keď si to ale rozmeníme na drobné, dostaneme celkom iný obraz. Dve výhry prišli proti nerovným súperom v podobe Brightonu (Capital One Cup 2:0) a v rámci Európskej ligy i proti Tripolisu (2:1) a Partizanu Belehrad (1:0). V lige dokázali Pochettinovi zverenci vyhrať dvakrát v rade vonku, no v oboch prípadoch začali dávať góly až po tom, čo sa súper dostal do početného oslabenia.
    Londýnčania ťažili z Bentekeho a Ramírezovho vylúčenia a v oboch prípadoch dokázali otočiť svoje zápasy (Aston Villa a Hull City zhodne 2:1). Dva domáce ligové zápasy ale Spurs rovnakým výsledkom prehrali (Newcastle a Stoke) a dnes tak majú pred svojim fanúšikmi čo napravovať. Spurs v doterajších šiestich domácich ligových vystúpeniach prehrali až štyrikrát so štvrtým najhorším bodovým ziskom na vlastnej tráve. Horšie je už na tom iba trio Aston Villa, Burnley a Hull City.

    Zverencom Roberta Martíneza sa po zlom úvode sezóny znovu začína dariť tak, ako tomu boli i prakticky počas celého vlaňajšieho ročníka. Od porážky na Old Trafford zo začiatku októbra totiž Toffees v ôsmich dueloch v rade nenašli premožiteľa. V lige sa tak už dokázali vyšvihnúť do hornej polovice tabuľky. Ešte na konci septembra to pritom s Karamelkami vyzeralo všelijak. Liverpoolsky celok sa na začiatku sezóny trápil so zraneniami i slabšou formou, no teraz je všetko inak.
    Mužstvo z Goodison Park sa darí i v pohárovej Európe. V Európskej lige UEFA si totiž cenným víťazstvom nad rozbehnutým Wolfsburgom zabezpečilo definitívny postup do jarného šestnásťfinále. Teraz sa ale Everton musí koncentrovať znovu na ligu, kde ho čaká zradný súper v podobe Spurs. Toffees ale vonku zatiaľ prehrali len v spomínanom zápase v Manchestri, kde nestačili na miestnych United (1:2). Karamelky i naďalej praktizujú svižný a útočný futbal, keď gólovo naprázdno vyšli len v domácom zápase so Swansea (0:0).

    Vzájomné zápasy:

    09.02.2014; Tottenham – Everton FC 1:0
    (Adebayor)

    03.11.2013; Everton FC – Tottenham 0:0

    07.04.2013; Tottenham – Everton FC 2:2
    (Adebayor, G. Sigurdsson – Jagielka, Mirallas)

    09.12.2012; Everton FC – Tottenham 2:1
    (Pienaar, Jelavič – Dempsey)

    10.03.2012; Everton FC – Tottenham 1:0
    (Jelavič)

    11.01.2012; Tottenham – Everton FC 2:0
    (A. Lennon, Assou-Ekotto)

    V posledných jedenástich vzájomných zápasoch týchto dvoch tímov sa z víťazstva ani raz netešilo mužstvo v pozícii hosťa.
    Naposledy tomu tak bolo na deň presne pred šiestimi rokmi, kedy Steven Pienaar jediným gólom rozhodol o triumfe Evertonu.

    Môj tip: 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 21. C. Eriksen, 45+1. Soldado (A. Lennon) – 15. Mirallas

    Karty:   56. Chiriches (TOT), 87. Lamela (TOT), 89. B. Davies (TOT), 90+1. Bentaleb (TOT) – 43. Mirallas (EVE), 90+2. C. Eriksen (EVE)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – A. Lennon, R. Mason, Bentaleb, C. Eriksen – Kane, Soldado
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Lamela, Dier, M. Dembélé, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Bešič, Barry – Mirallas, Eto´o, Barkley – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Hibbert, McGeady, Atsu, Osman, Pienaar, Garbutt
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Michael Oliver – D. England, L. Betts – N. Swarbrick