Southampton – Manchester City 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 2:1 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:3 (0:0)
Manchester City
Nedeľa 30.11.2014, 14:30 • St. Marry's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Gael CLICHY - 0:3
     
    88
    Manchester City dal gól! Svätci v snahe streliť aspoň jeden gól totálne zabudli obranu a vzadu nechali otvorené dvierka, čo Citizens dokonale využili. Lampard vysunul do úniku dvoch na jedného Sergia Aguera. Ten ponúkol loptu pred kuchyňu domáceho tímu GAELOVI CLICHYMU, ktorý svoj ofenzívny výlet zakončil krásnou strelou do pravého horného rohu Forsterovej svätyne!
     
    84
    Manchester City mohol vyhrávať už rozdielom triedy. Potom, čo sa hosťom podarilo ubrániť roh súpera, prišla zo strany Yayu Torého krásna kolmica, ktorá poslala Sergia Aguera do samostatného nájazdu. Argentínsky kanonier si chcel Forstera vychutnať a nasadiť mu blafák, no domáci brankár sa nachytať nenechal a skvelo zasiahol!
     
    83
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Steven Davis, prichádza Mayouka.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Vincent Kompany (Manchester City).
    Frank LAMPARD - 0:2
     
    80
    Manchester City dal gól! Nuž, dovolím si tvrdiť, že City desať minút pred koncom posunulo domáce šance na zisk nejakého bodu už len do teoretickej roviny. Rýchly brejk Citizens zakončil strelou z hranice pokutového územia FRANK LAMPARD, ktorý si vybral to isté miesto ako v 51. minúte pri prvom góle hostí Yaya Touré a skúsený anglický stredopoliar sa pravačkou trafil neomylne. Forster ostal stáť na bránkovej čiare ako prikovaný a za gólovým zakončením sa len smutne obzrel.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Jesus Navas, prichádza Martin Demichelis.
     
    75
    Pätnásť minút pred koncom riadnej hracej doby však prichádza pre City výrazná komplikácia. Touré si pri rozohrávke nedal pozor na napdajúceho Longa, ktorý mu loptu vzal, rozbehol sa až k hranici pokutového územia, kde zatiahol za záchrannú brzdu Eliaquim Mangala. Letná posila Citizens už mala na konte jednu žltú kartu, teraz prišla druhá, čo zákonite znamená vylúčenie.
     
    73
    Jesus Navas si dokázal pustiť loptu okolo padajúceho Bertranda, čím sa dostal do dobrej streleckej pozície. Nevysoký rýchlik Manchestru City loptu tlačil k vzdialenejšej tyči, ktorú napokon jeho zakončenie tesne minulo!
     
    68
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Sadio Mane, prichádza Shane Long.
     
    65
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Samir Nasri, prichádza Frank Lampard.
     
    55
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Stevan Jovetič, prichádza James Milner.
    Yaya TOURÉ - 0:1
     
    51
    Manchester City dal gól! Citizens sa na začiatku druhého dejstva ujímajú vedenia! Defenzíva Southamptonu sa až priveľmi sústredila na bránenie Sergia Aguera, ktorý sa s loptou nachádzal v pokutovom území. Vyzeralo to tak, že argentínsky strelec si loptu pripravuje na koncovku, no napokon ju posunul pod seba do druhej vlny na absolútne voľného YAYU TOUREHO, ktorý sa z hranice šestnástky nemýlil a presne umiestneným prízemným pokusom upratal loptu k pravej žrdi Forsterovej svätyne. Brankár domácich sa naťahoval márne.
     
    47
    Southampton vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne. Na ďalekonosný pokus Alderweirelda nadviazal krížnou strelou po peknej individuálnej práci Dušan Tadič. Ani jedna z týchto koncoviek však Harta priamo neohrozila.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Morgan Schneiderlin, prichádza Maya Yoshida.
     
    34
    Na center od rohovej zástavky si na prvej žrdi vynikajúco naskočil Graziano Pelle, ktorý predĺžil loptu na zadnú tyč, kde však nebol žiadny z hráčov svätcov.
     
    30
    Po polhodine hry sa City takmer ujalo vedenia. Strela Stevana Jovetiča ľavačkou Fraserovi Forsterovi prepadla pomedzi nohy, no za svojho brankára tesne pred bránkovou čiarou pohotovo zasiahol Toby Alderweireld, ktorý zachránil Southampton!
     
    22
    Žltú kartu dostáva Eliaquim Mangala (Manchester City).
     
    21
    Futbalistom Southamptonu sa podarilo po prvý krát v zápase svojmu súperovi v jeho pokutovom území poriadne podkúriť a takmer sme sa dočkali otváracieho zásahu stretnutia! Graziano Pelle dostal prihrávku do stredu šestnástky, kde bol absolútne osamotený, no jeho nedôrazné zakončenie Hart vyrazil len k Stevenovi Davisovi, s ktorého pohotovou prízemnou strelou už mal anglický gólman podstatne väčšie problémy, no loptu za svoj chrbát nepustil!
     
    16
    Obliehanie domácej šestnástky v podaní útočiacich hráčov Manchestru City zakončil nebezpečnou strelou zhruba zo vzdialenosti dvadsiatich metrov Yaya Touré, ktorý po prvý krát v zápase donútil Fostera k zákroku. Domáci brankár loptu s menšími ťažkosťami skrotil.
     
    9
    Sergio Aguero sa za hranicou pokutového územia zbavil Fonteho, ktorý sa mu hodil pod nohy a poslal argentínskeho strelca na trávnik. Rozhodca Jones síce fúkol do píšťalky, no namiesto penalty vytiahol Aguerovi žltú kartu za filmovanie!
     
    7
    Yaya Touré vyviezol loptu na polovicu súpera. Kľúčový muž hosťujúcej zálohy mal dobre našliapnuté, no jeho individuálny prienik zastavil faulom za cenu žltej karty Victor Wanyama.

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Yaya Touré, 80. Frank Lampard, 88. Gael Clichy

    Karty:   7. Victor Wanyama (SOT) – 9. Sergio Aguero (MAC), 22. Eliaquim Mangala (MAC), 81. Vincent Kompany (MAC)   75. Eliaquim Mangala (MAC)


    Southampton FC: Forster – Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand – Schneiderlin, Wanyama – Mané, Davis, Tadič – Pellé.
    Náhradníci: Davis – Mayuka, Gardos, Yoshida, Reed, Targett, Long.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Navas, Toure, Fernandinho, Nasri – Jovetič, Aguero.
    Náhradníci: Caballero – Demichelis, Fernando, Lampard, Milner, Pozo, Sagna.

    Rozhodca: Jones – West, Nunn – Dowd