Southampton – Manchester City 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 2:1 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:3 (0:0)
Manchester City
Nedeľa 30.11.2014, 14:30 • St. Marry's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Gael CLICHY - 0:3
     
    88
    Manchester City dal gól! Svätci v snahe streliť aspoň jeden gól totálne zabudli obranu a vzadu nechali otvorené dvierka, čo Citizens dokonale využili. Lampard vysunul do úniku dvoch na jedného Sergia Aguera. Ten ponúkol loptu pred kuchyňu domáceho tímu GAELOVI CLICHYMU, ktorý svoj ofenzívny výlet zakončil krásnou strelou do pravého horného rohu Forsterovej svätyne!
    Frank LAMPARD - 0:2
     
    80
    Manchester City dal gól! Nuž, dovolím si tvrdiť, že City desať minút pred koncom posunulo domáce šance na zisk nejakého bodu už len do teoretickej roviny. Rýchly brejk Citizens zakončil strelou z hranice pokutového územia FRANK LAMPARD, ktorý si vybral to isté miesto ako v 51. minúte pri prvom góle hostí Yaya Touré a skúsený anglický stredopoliar sa pravačkou trafil neomylne. Forster ostal stáť na bránkovej čiare ako prikovaný a za gólovým zakončením sa len smutne obzrel.
    Yaya TOURÉ - 0:1
     
    51
    Manchester City dal gól! Citizens sa na začiatku druhého dejstva ujímajú vedenia! Defenzíva Southamptonu sa až priveľmi sústredila na bránenie Sergia Aguera, ktorý sa s loptou nachádzal v pokutovom území. Vyzeralo to tak, že argentínsky strelec si loptu pripravuje na koncovku, no napokon ju posunul pod seba do druhej vlny na absolútne voľného YAYU TOUREHO, ktorý sa z hranice šestnástky nemýlil a presne umiestneným prízemným pokusom upratal loptu k pravej žrdi Forsterovej svätyne. Brankár domácich sa naťahoval márne.

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Yaya Touré, 80. Frank Lampard, 88. Gael Clichy

    Karty:   7. Victor Wanyama (SOT) – 9. Sergio Aguero (MAC), 22. Eliaquim Mangala (MAC), 81. Vincent Kompany (MAC)   75. Eliaquim Mangala (MAC)


    Southampton FC: Forster – Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand – Schneiderlin, Wanyama – Mané, Davis, Tadič – Pellé.
    Náhradníci: Davis – Mayuka, Gardos, Yoshida, Reed, Targett, Long.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Navas, Toure, Fernandinho, Nasri – Jovetič, Aguero.
    Náhradníci: Caballero – Demichelis, Fernando, Lampard, Milner, Pozo, Sagna.

    Rozhodca: Jones – West, Nunn – Dowd