Schalke – Mainz 4:1 (kon.) | Leverkusen – Kolín nad Rýnom 5:1 (kon.) | Augsburg – Hamburger 3:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Paderborn 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Hannover 4:3 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
4:3 (2:1)
Hannover 96
Sobota 29.11.2014, 18:30 • Wirsol Rhein-Neckar-Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Joselu sa teraz nedokázal presadiť a za svoje neadekvátnu reakciu následne inkasuje piatu žltú kartu zápasu.
    STINDL - 4:3
     
    86
    Hannover dal gól!
    Artur Sobiech sa stáva čarovným ťahom tureckého manažéra Korkuta, ktorý okamžite po svojom naskočení do hry pripravuje kontaktný gól pre LARSA STINDLA. Sobiech dostával ťažkú loptu do vápna, ktorú ale dokázal spracovať do behu a následne už tradične v dnešnom zápase prihrávať pred odkrytú bránku na Stindla. Oliver Baumann sa už nestihol včas presunúť a Hannover tak ďalšou strelou do odkrytej bránky vykresal nádeje na bodový zisk!
     
    84
    Hostia zároveň i naposledy striedajú. Tayfun Korkut sťahuje z ihriska Schmiedabacha, ktorého vymení poľský útočník Artur Sobiech.
     
    84
    Strelec posledného gólu hostí Lars Stindl sa stáva i aktuálnym držiteľom žltej karty, keď na polovici ihriska nedovolene podkopol súpera.
     
    81
    Otrasený Sven Schipplock krivká za postrannú čiaru a bude striedať. Namiesto domáceho zakončovateľa príde na trávnik Sebastian Rudy.
     
    75
    Ešte pred exekúciou štandardnej situácie tu máme striedanie na hosťujúcej strane. Na trávnik príde Leonardo Bittencourt, ktorý mení Brianda.
     
    75
    Tretia žltá karta smeruje po prvýkrát do domáceho táboru. Vidí ju bosenský stopér Bičakčič, ktorý si na hranici šestnástky pomáhal faulom.
     
    73
    Údaj o poslednom góle Hoffenheimu už ale dlho platiť nemusel. Domáci sa totiž vydali stredom ihriska na ďalšiu krížovú výpravu, na konci ktorej takmer po piatykrát dobyli bránku Rona Roberta Zielera. Dobrú loptu na osi ihrisk znovu dostával Schipplock. Ten sa dokázal obtočiť okolo Schulza, aby následne poriadne vyprášil svoju pravačku. Jeho jedovka z asi dvadsiatich metrov letela len veľmi tesne nad bránku. Gólman hostí by sa asi naťahoval márne.
     
    72
    Strelec prvého gólu a asistent toho zatiaľ posledného Pirmin Schwegler opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza Tobias Strobl.
     
    65
    Na druhej strane mohla ale znovu začať hosťujúca cesta za vyrovnaním a Hannover ku kontaktnému gólu skutočne nebol príliš ďaleko. Jimmy Briand sa prekľučkoval cez dvoch hráčov, aby ho až ten tretí zastavil na hranici veľkého vápna možno i faulom. Ten sa síce nepískal, no naprie tomu mal gólman Baumann o prácu postarané. Lopty sa totiž chopil povolaný Joselu, ktorý obišiel ležiaceho Polanskeho a povedľa domáceho gólmana sa snažil upratať loptu do siete. Oliver ale reflexívne vyrazil loptu do strany.
    SÜLE - 4:2
     
    63
    Hoffenheim dal gól!
    Netrvalo dlho a domáci si už vydobyli späť i svoj skorej nadobudnutý dvojgólový náskok! Hoffenheim rozohrával z ľavej strany voľný kop, ktorý už tradične exekuoval Pirmin Schwegler. Švajčiarsky stredopoliar centroval do stredu šestnástky, kde najvyššie skákal stopér modro-bielych NIKLAS SULE. Ten neohrozene zakončoval z asi desiatich metrov šikovným koníčkom. Zieler si síce na loptu siahol, no stačil ju len vyraziť do vlastnej siete. 4:2 po hodine hry!
     
    61
    Domáci okamžite po góle pripravujú striedanie, keď sa na hraciu plochu dostane Tarik Elyounoussi. Zelený pažiť opúšťa nie práve výrazný Zuber.
    POLANSKI - 3:2
     
    59
    Hoffenheim dal gól!
    Bravúrna gólparáda EUGENA POLANSKEHO teraz vracia Hoffenheim do vedenia a divočina v Sinsheime pokračuje! Kevin Volland dostal na hrot ťažkú loptu, s ktorou si ale dokázal poradiť a následne i prihrať pod seba. Tam operoval práve Polanski, ktorý sa najskôr výborne zbavil Gulselama, aby následne ľavačkou nechytateľne zamieril do pravého horného rohu. Poľský stredopoliar síce pálil z asi dvadsiatich metrov, no Zieler plachtil vzduchom márne. Na ťahu je znovu Hannover!
    Joselu (BRIAND) - 2:2
     
    52
    Hannover dal gól!
    Ako cez kopírak druhého gólu Hoffenheimu teraz Hannover vstáva z popola a vyrovnáva na 2:2! Po strate lopty v domácom strede poľa sa guľatého čuda zmocnil Kiyotake, ktorý okamžite prihrával doprava na rozbehnutého Brianda. Ten si počkal na pravej strane na pohyb JOSELUHO, ktorému v ten najvhodnejší čas adresoval ideálnu prihrávku do pohybu. Španielsky útočník sa už do odkrytej bránky nemýlil a zrovnáva na 2:2!
     
    46
    Pred druhým polčasom tu máme jednu očakávanú zmenu na strne hostí, keď Sakaia s jeden a pol žltej karty nahradí Edgar Prib.
    STINDL - 2:1
     
    43
    Hannover dal gól!
    S hosťami to ale ešte nebude také definitívne, ako sa pôvodne zdalo. Po hrubom nedôraze obrany vo vlastnej šestnástke sa totiž Hannoveru darí vyrovnať! Bosenský stopér Bičakčič najskôr podvihol pas z pravej strany za seba, kam ale nestihol dobehnúť gólman Baumann. Ten vyštartoval z bránkovej čiary príliš neskoro. To bola zároveň jeho najväčšia chyba, ktorú včasne spozoroval LARS STINDL, ktorý ho z desiatich metrov dokázal prehlavičkovať. Domáci sa tak sami oberajú o dvojgólové vedenie.
     
    39
    Druhá žltá karta pre hosťujúcich hráčov. Po faule na súperovej polovici ihriska ju vidí stredný obranca Christian Schulz.
    VOLLAND - 2:0
     
    37
    Hoffenheim dal gól!
    Po strate lopty na polovici ihriska navyše prichádza druhá rana od domácich a s Hannoverom to už nevyzerá práve najružovejšie. V strede ihriska získal loptu výborný Schwegler, ktorý okamžite na ľavej strane naštartoval Kima. Jin-su následne ušiel Sakaiovi a z voľnej strany sa predral až do šestnástky, z ktorej ľavého okraja prihrával krížom na KEVINA VOLLANDA. Zieler už na jeho prihrávku nedosiahol a domáci útočník tak poľahky doklepol loptu do prázdnej bránky. Po nádhernej a priamočiarej akcii domáci zdvojnásobujú svoje vedenie!
    SCHWEGLER - 1:0
     
    19
    Hoffenheim dal gól!
    PIRMINOVI SCHWEGLEROVI to ale absolútne nevadí a aj keď Felix Brych vytiahol predchádzajúcu situáciu ešte pred pokutové územie, napriek tomu prekonáva gólmana Zielera. Priamy kop rozohrával Schwegler presne z hranice veľkého vápna. Naskladaná hradba v modro-bielych dresoch dokonale zakryla výhľad Zielovi. Ten sa už následne nestihol presunúť k svojej ľavej žrdi včas, zvlášť, keď mu na poslednú chvíľu z múru odskočil Joselu. Domáci sa ujímajú vedenia!
     
    19
    Sakai je za svoj nedovolený zákrok na Kevina Vollanda navyše odmenený žltou kartou. Bude to definitívne priamy kop pre Hoffenheim.
     
    16
    To už ale neplatí po rýchlej a nápaditej akcii Hannoveru. Po okamžitej výmene lopty sa po Briandovej prihrávke zmocnil guľatého nezmyslu Joselu. Španielsky zakončovateľ si dokázal zaseknúť Suleho, aby následne mohol z hranice veľkého vápna nebepečne zakončovať. Loptu tlačil placírkou k ľavej žrdi domácej svätyne. Gólman Baumann už bol prekonaný, no lopta napokon skackala len veľmi tesne mimo ľavej žrde. Hoffenheim si už taktiež vybral svoje štastíčko, pokračujeme bez gólov.
     
    6
    Sven Schipplock odmieta obrovskú príležitosť na otvorenie nielen svojho streleckého účtu v sezóne, ale i toho hoffenheimského v dnešnom zápase. Voľný kop domácich smeroval na ľavú žrď, kde hlavičkoval bosenský stopér Bičakčič. Ten dával loptu pod seba, kde sa orientoval Volland. Ten síce loptu nezakončil, ale dokázal ju aspoň stlmiť pre Schipplocka. Ten ju následne z asi desiatich metrov napálil halfvolejom do brvna! Zieler už bol prekonaný, no vďaka hornej konštrukcii svojej bránky drží nulu.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Schwegler, 37. Volland (Kim Jin-su), 59. Polanski (Volland), 63. Süle (Schwegler) – 43. Stindl, 52. Joselu (Briand), 86. Stindl (Sobiech)

    Karty:   75. Bičakčič (HOF) – 19. Sakai (HAN), 39. Schulz (HAN), 84. Stindl (HAN), 90+2. Joselu (HAN)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – A. Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-su – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Zuber – Schipplock
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Strobl, Elyounoussi, Salihovič, Modeste, Herdling
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Hannover 96: Zieler – Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz – Schmiedebach, Gülselam – J. Briand, Stindl (C), Kiyotake – Joselu
    Náhradníci: Almer – Prib, Sobiech, Felipe, Karaman, Bittencourt, Hirsch
    Manažér: Tayfun Korkut (TUR)

    Rozhodca: Felix Brych – M. Borsch, S. Lupp – C. Bandurski