Schalke – Mainz 4:1 (kon.) | Leverkusen – Kolín nad Rýnom 5:1 (kon.) | Augsburg – Hamburger 3:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Paderborn 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Hannover 4:3 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
4:1 (2:1)
1. FSV Mainz 05
Sobota 29.11.2014, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je tu koniec zápasu medzi Schalke 04 a 1.FSV Mainz 05. Dnešný zápas zaslúžene vyhrávajú domáci hráči 4-1 najmä vďaka trom presným zásahom Huntelaara. Videli sme aj tri žlté karty, všetky v druhom polčase. Hostia sa snažili, a často mali výborné šance, ale domáci tím podržal aj brankár Fährmann.
    Na dnes je to odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer. (17:21:24)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Fuchs a prichádza Clemens.
     
    90
    Jeden z posledných útokov Mainzu. Hostia sa však nevedia presadiť a aj preto dnes prehrávajú o tri góly.
     
    89
    Moting skúšal individuálne prešprintovať polovicu ihriska ale stroskotal na poslednom obrancovi Mainzu. Aj tento futbalista bol dnes veľmi viditeľný.
     
    88
    2 minúty do konca riadneho hracieho času. Loptu majú hráči Mainzu ale nevedia sa dostať pred bránu Schalke.
     
    87
    Priamy kop pre Mainz z dobrej vzdialenosti. Geis to opäť skúšal priamo na bránu a Fährmann znova skvele chytá. Tak brankár Schalke si za dnešný výkon zaslúži pochvalu.
     
    86
    Zápas sa nám chýli ku koncu. V druhom polčase sme videli niekoľko zaujímavých momentov. 3 žlté karty,2 góly a niekoľko veľkých šancí.
     
    85
    Obaja hráči sú v poriadku a pokračuje sa ďalej. Loptu majú hostia a zakladajú novú akciu.
     
    83
    V 16ke Schalke sa dvaja hráči zrazili hlavami.Obaja ostávajú ležať na trávniku a už sú pri nich lekári.
     
    83
    Jairo vybojoval rohový kop pre Mainz.
     
    82
    Na center z priameho kopu si nabehol Huntelaar ale tento krát loptu netrafil ideálne, a tá končí za čiarou. Holandský útočník mohol pridať štvrtý gól.
     
    81
    Žltá karta pre hráča hostí. Dostáva ju Jara za faul na hráča Schalke.
     
    80
    Hostia zahrávali priamy kop. Geis to skúsil priamo na bránu a Fährmann mal veľa práce. Znova však skvele zasiahol a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Meyer a na jeho miesto príde Sané.
     
    79
    Koo teraz dobre preveril brankára Schalke. Krásna strela z 14 metrov ale domáci brankár vyrazil loptu na rohový kop.
     
    77
    Neustädter vidí žltú kartu za faul.
     
    77
    Brosinski prihrával do pokutového územia Schalke ale tam našiel iba pripravených obrancov domáceho tímu. Hosťom sa nedarí ani len znížiť dosť nepriaznivý stav a budú to mať do konca zápasu veľmi ťažké.
     
    76
    Striedanie hostí. Odchádza Park a na jeho miesto príde Soto.
     
    74
    Meyer si pýtal priamy kop tesne pred 16kou Mainzu ale hlavný rozhodca mu ukazuje, že sa bude pokračovať v hre.
     
    73
    Pekná akcia Schalke ale center do 16ky odvracia Geiss peknou hlavičkou vlastnému brankárovi. Domáci však stále útočia a snažia sa piaty krát prekonať Kariusa.
     
    71
    Po nevydarenej akcii hostí vykopával Fährmann ďaleko dopredu a na druhej strane sa v ofsajde ocitol útočník domáceho tímu. Hra stratila tempo a zdá sa, že hostia sa už zmierili s prehrou.
     
    70
    Domáci sa stále skúšajú presadiť ale na piaty gól si budú musieť počkať. Teraz v útoku Mainz, ale obrana Schalke skvele vytláča hráčov hostí.
     
    69
    Geis to skúsil priamo na bránu ale brankár Schalke si s jeho strelou poradil. Do konca zápasu ostáva zhruba 20 minút.
     
    68
    Park musel byť ošetrovaný a pomaly schádza z ihriska.
     
    67
    Marco Höger vidí žltú kartu za faul na Parka.
     
    67
    Marco Höger fauloval Parka a je z toho priamy kop pre Mainz.
     
    66
    Brosinski skúsil strelu z veľkého uhla a Fährmann mal čo robiť aby si s týmto pokusom poradil. Pekná akcia Mainzu.
     
    65
    Hostia to stále skúšajú a ich snaha je veľmi sympatická. Brosinski pálil z hranice 16ky ale Fährmann si dal pozor. Zdá sa, že ak sa nič mimoriadne nestane, domáci dnešný zápas zaslúžene vyhrajú.
     
    63
    Striedanie hostí. Odchádza Díaz a na jeho miesto príde Malli.
    Klaas-Jan HUNTELLAR - 4:1
     
    61
    Schalke 04 dalo gól! KLAAS-JAN HUNTELAAR dnes zaznamenáva hattrick ! Uchida posielal loptu do 16ky tam ju Marco Höger poslal na nabiehajúceho Huntelaara a ten nedal Kariusovi šancu. Loptu poslal presne k ľavej žrdi. Nádherná akcia a skvelý deň pre holandského útočníka.
     
    60
    V týchto chvíľach vidíme dosť nepresností na oboch stranách. Loptu strácajú oba tímy.
     
    59
    Striedanie hostí. Odchádza Allagui a prichádza Jairo.
     
    58
    Sledujeme výborný zápas plný gólov a šancí. Teraz to v útoku skúšali hostia ale nepresadili sa. Do rýchleho protiútoku sa rútil Huntelaar ale jeho prihrávka bola pred pokutovým územím hostí nepresná a ani z tejto akcie gól nebude.
     
    57
    Allagui dostal centrovanú loptu do 16ky Schalke, tam však spadol ale ešte v páde na zemi dokázal loptu trafiť a tá letela tesne vedľa domácej brány. Zaujímavá situácia.
    Tranquillo BARNETTA - 3:1
     
    54
    Schalke 04 dalo gól! Schalke zvyšuje na 3-1. Krásnou strelou z poza 16ky sa presadil TRANQUILLO BARNETTA. Brankár Mainzu nemal šancu, lopta smerovala k ľavej žrdi a končí v sieti.
     
    53
    Hostia sa pokúšajú založiť novú akciu, stred poľa je však prehustený a postupnými prihrávkami to ide veľmi ťažko. Schalke dobre bráni ale výkonovo na prvý polčas zatiaľ nevie nadviazať.
     
    52
    Loptu už majú domáci hráči a taktiež sa po nevýraznom úvode pokúšajú presadiť. Mainz však pozorne bráni a loptu im berie.
     
    51
    Allagui to skúsil strelou bez prípravy z 18 metrov a lopta tesne minula domácu bránu. Krásna akcia zakončená ešte krajšou strelou.
     
    51
    Karius začína novú akciu Mainzu. Schalke stiahnuté pred vlastnou 16kou.
     
    50
    Máme za sebou prvých 5 minút druhého polčasu. Hostia sú zatiaľ lepším tímom a snažia sa o vyrovnanie. Obrana Schalke je však proti.
     
    49
    Pekná akcia Mainzu. K lopte sa takmer dostal Okazaki ale obrana domáceho tímu bola opäť pozorná.
     
    48
    Celá akcia Mainzu končí ofsajdom. Fährmann si postavil loptu a bude kopať ďaleko na polovicu Mainzu.
     
    47
    Na začiatku druhého polčasu sme videli jedno striedanie v domácom tíme a loptu majú hráči Mainzu. Allagui to skúšal v 16 ale jeho strela bola zblokovaná. Rohový kop pre hostí.
     
    46
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Kirchhoff a prichádza Barnetta.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    O chvíľu sa začne druhý polčas.
     
    Je tu koniec prvého polčasu, ktorý končí 2-1. Takmer celý prvý polčas bolo Schalke lepším tímom a zaslúžene dalo 2 góly a ktoré sa postaral Huntelaar, ale potom trochu poľavili a v závere polčasu znížil Okazaki. Je to veľmi slušný zápas bez žltých kariet. Druhý polčas sa začne o 15 minút.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    Šindži OKAZAKI - 2:1
     
    44
    Mainz dal gól! Je znížené. SHINJI OKAZAKI znižuje na 2-1. Allagui centroval do 16ky domáceho tímu, tam loptu prebral Geis, ktorý vycvičil domácu obranu a vystrelil na bránu ale Fährmann jeho strelu vyrazil, lopta sa dostala k voľnému Okazakimu a ten nemal problém zakončiť do prázdnej brány.
     
    42
    Domáci trochu poľavili v útočnej snahe a vpredu ostáva iba Huntelaar, ostatní hráči sú stiahnutí na vlastnej polovici a bránia dvojgólový náskok.
     
    41
    Faul na Huntelaara v strede ihriska a hlavný rozhodca to znova rieši iba dohovorom. Na prvú žltú kartu v dnešnom zápase stále čakáme.
     
    40
    Okazaki sa skúšal dostať k centrovanej lopte ale Fährmann bol rýchlejší a loptu má v rukaviciach. Hostia začínajú novú akciu na vlastnej polovici.
     
    39
    Diaz posielal ďalší center do 16ky Schalke ale tam našiel iba obrancov domáceho tímu. Na druhej strane rýchly protiútok a krásna strela Huntellaara z poza obrancu ale Karius ju tesne vytlačil. Pekná akcia Schalke.
     
    38
    7 minút pred koncom prvého polčasu vidíme snahu hostí o zníženie. Park sa skúšal v 16ke domáceho tímu presadiť hlavou ale Fährmann mu loptu ukradol a vykopáva dopredu.
     
    36
    Priamy kop ako nacvičená akcia, ale tento krát úspech nepriniesla. Schalke išlo okamžite do útoku ale Karius si loptu postrážil.
     
    35
    Diaz to skúšal strelou bez prípravy ale lopta letí ďaleko od domácej brány. Na zemi Allagui a je tu priamy kop pre Mainz.
     
    34
    Geis sa takmer dostal do šance ale v 16ke ho odzbrojil Benedikt Höwedes. Končí sa tak ďalšia akcia Mainzu.
     
    33
    Hra trochu stratila tempo. Hráči Mainzu točia loptu na polovici domáceho tímu ale Fährmann zatiaľ prácu nemal.
     
    31
    Zatiaľ je to pokojný zápas bez žltých kariet. Lepším tímom je domáce Schalke 04 a zaslúžene vyhráva 2-0. V útoku sú hostia.
     
    30
    Faul Diaza pred 16kou Schalke a hostia sa znovu trochu zbytočne oberajú o útočnú polovicu. Priamy kop, ktorý zahráva brankár Schalke Fährmann.
     
    29
    Obrana Schalke si zatiaľ počína veľmi dobre. Na druhej strane to opäť skúšal aktívny Huntelaar ale tento krát si obrana Mainzu dala pozor.
     
    27
    Marco Höger fauloval v strede ihriska ale dopredu išli znova domáci. Tento krát si Karius poradil so strelou z 25 metrov a tak môžu byť hostia pokojní.
    Klaas-Jan HUNTELLAR - 2:0
     
    25
    Schalke 04 dalo gól! A je to 2-0 pre Schalke. Po krásnej akcii, ktorá začala centrom z pravej strany do 16ky Mainzu sa presadil pohotovou strelou opäť KLAAS-JAN HUNTELAAR. Ďalší pekný gól tohto holandského útočníka.
     
    24
    Okazaki išiel dopredu ale bol na hranici pravidiel odzbrojený obranou Schalke. Na druhej strane faul na Meyera a priamy kop pre Schalke.
     
    23
    Domáci mohli ísť dopredu ale celá akcia končí nepresnou prihrávkou Uchidu. Domáci tak začínajú od vlastného brankára.
     
    22
    Na druhej strane ušla lopta útočníkom Mainzu až za čiaru a tak sa bude kopať od brány domáceho tímu.
     
    21
    Hostia teraz dobre bránia a Schalke sa nevie dostať na dosah Kariusovej brány. Huntelaar teraz fauloval brankára hostí a tak sa celá akcia Schalke končí.
     
    20
    Schalke sa outovými vhadzovaniami pomaly posúva pred 16ku Mainzu.
     
    19
    Hra sa trochu upokojila a bojuje sa o loptu v strede ihriska.
     
    17
    Po faule v strede ihriska zahrávali priamy kop hráči Mainzu, konkrétne Geis ale lopta smerovala len na kopačky domácich hráčov.
     
    16
    Obrovské šance na druhej strane. Moting to skúšal z ľavej strany a potom strelou z poza 16ky aj Uchida ale tá letela tesne nad brvno. Už mohli domáci vyhrávať dvojgólovým rozdielom.
     
    15
    Tak hostia to teraz skúšali pred pokutovým územím domáceho tímu ale k ďalšiemu ohrozeniu Fährmanna sa nedostali. Dopredu idú domáci.
     
    14
    Obrovská šanca pre hostí. Okazaki prešiel z pravej strany až do 16ky Schalke tam loptu stratil ale tá sa dostala k ďalšiemu hráčovi hostí, konkrétne to bol Koo a ten asi z 8 metrov namieril len do brankára domáceho tímu. Nasleduje rohový kop pre hostí.
     
    13
    Meyer prešiel krásne až do 16ky Mainzu a tam skúsil vystreliť na bránu ale Karius si s jeho strelou poradil. Pekná individuálna akcia.
     
    12
    Rozhodca dohovára Diazovi a hra pokračuje ďalej. Schalke opäť pred 16kou Mainzu.
     
    11
    Hra je už na polovici Schalke ale hostia si zatiaľ nevedia vypracovať žiadne šance. Lopta je ďaleko od Fährmanna.
    Klaas-Jan HUNTELLAR - 1:0
     
    9
    Schalke 04 dalo gól! Toto bola futbalová paráda ! Po centri z vlastnej polovice predlžoval Moting hlavou do 16ky na KLAASA-JANA HUNTELAARA a ten skvelým oblúčikom prekonáva Kariusa. Nádherný gól Schalke.
     
    9
    Moting to znova skúšal z ľavej strany a Jara odvracia na rohový kop.
     
    8
    Po chybe Höwedesa sa do šance dostal Okazaki ale Fährmann skvele zasiahol. Prvá šanca aj na strane hostí.
     
    7
    Moting skúšal odcentrovať z ľavej strany ale lopta mu nesadla najlepšie a je z toho odkop od brány Mainzu.
     
    6
    Ofsajd aj na druhej strane a v ňom Koo. Domáci brankár Fährmann nemal veľa práce v doterajšom priebehu zápasu.
     
    5
    Pri ďalšej akcii si Huntelaar spracoval loptu rukou a loptu majú hostia. Tí sa zatiaľ do šance ešte nedostali. Viac z hry majú domáci hráči.
     
    4
    Huntelaar to z 20 metrov vyskúšal priamo na bránu a nebola to najhoršia strela ale Karius si s ňou bez problémov poradil.
     
    3
    A je tu prvý ofsajd v zápase a v ňom Marco Höger. Loptu majú hostia.
     
    2
    Domáci si pomaličky prihrávali na vlastnej polovici ale potom v strede poľa loptu stratili a dopredu išli hostia. Ich akcia sa však skončila na pozornej obrane Schalke.
     
    1
    V zaplnenej Veltins Arene sa začal zápas medzi Schalke a Mainzom. Ako prví majú loptu hráči domáceho tímu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci nastúpia v modro-bielych dresoch a hostia z Mainzu v červených. Rozhodcovia si vybrali žlté dresy.
     
    Hráči oboch tímov prichádzajú na hraciu plochu. O chvíľu sa začne zápas nemeckej Bundesligy medzi FC Schalke 04 a 1. FSV Mainz 05.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: R.Fährmann- J.Kirchhoff, B.Höwedes, D.Aogo, A.Uchida, Ch.Fuchs, M.Meyer, M.Höger, R.Neustädter, E.Moting, K.Huntelaar

    Náhradníci: Ch.Wetklo, M.Friedrich, A.Borgmann, Ch.Clemens, M.Multhaup, L.Sané, T.Barnetta

    1. FSV Mainz 05: L.Karius- G.Jara, P.Wollscheid, S.Bell, D.Brosinski, J.Díaz, J.Park, J.Geis, J.Koo, S.Allagui, S.Okazaki

    Náhradníci: S.Kapino, N.Noveski, F.Đuričić, Y.Malli, P.Blasis, Jairo, E.Soto

    Rozhodca: Günter Perl- T.Stein, M.Emmer.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi FC Schalke 04 a 1. FSV Mainz 05.

    FC Schalke 04

    Domácim sa v doterajšom priebehu sezóny príliš nedarí. V tabuľke nemeckej Bundesligy sú so 17 bodmi až na siedmom mieste. Tím z Gelsenkirchenu sa usiluje o miesta zabezpečujúce pohárovú Európu, ale tie si treba tvrdo vybojovať. Schalke dokázalo zvíťaziť v piatich zápasoch, v dvoch si odniesli jeden bod za remízu, a v piatich naopak ťahali za kratší koniec. Domáci majú zaujímavý priebeh sezóny, keď posledných 7 zápasov striedajú výhru a prehru. V poslednom zápase si odniesli výhru 3-2 proti Wolfsburgu. Dnes budú chcieť túto sériu určite prelomiť a pripísať si dve víťazstvá za sebou. Uvidíme či sa im to proti Mainzu podarí.

    1.FSV Mainz 05

    Hosťom sa darí ešte o čosi menej ako Schalke, ale treba objektívne povedať, že ich ambície sú trochu nižšie. V tabuľke sú na deviatom mieste, ktoré im zabezpečuje 16 bodov, teda len o bod menej ako ich dnešný súper. Tri krát sa im v doterajšom priebehu podarilo zvíťaziť, sedem krát si odniesli remízu a dva krát odišli zo súboja bodovo naprázdno. Naposledy však vyhrali ešte 18.10.2014 a v posledných štyroch zápasoch dva krát prehrali a potom 2 krát remizovali. Naposledy s Freiburgom 2-2. Dnes ich čaká Schalke 04, ktoré si chce pripísať tri body a posunúť sa na ,,pohárové,, 6. miesto, ale Mainz má obrovskú motiváciu zažiť opäť chuť víťazstva.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Veltins Arena v Gelsenkirchene, ktorý má kapacitu 61 673 divákov.

     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Patrik Saloky

    Góly: 9. Huntellar, 25. Huntellar, 54. Barnetta, 61. Huntellar – 44. Okazaki

    Karty:   67. Höger (SCH), 77. Neustädter (SCH) – 81. Jara (MAI)


    FC Schalke 04: R.Fährmann- J.Kirchhoff, B.Höwedes, D.Aogo, A.Uchida, Ch.Fuchs, M.Meyer, M.Höger, R.Neustädter, E.Moting, K.Huntelaar
    Náhradníci: Ch.Wetklo, M.Friedrich, A.Borgmann, Ch.Clemens, M.Multhaup, L.Sané, T.Barnetta

    1. FSV Mainz 05: L.Karius- G.Jara, P.Wollscheid, S.Bell, D.Brosinski, J.Díaz, J.Park, J.Geis, J.Koo, S.Allagui, S.Okazaki
    Náhradníci: S.Kapino, N.Noveski, F.Đuričić, Y.Malli, P.Blasis, Jairo, E.Soto

    Rozhodca: Günter Perl- T.Stein, M.Emmer