Bonusia Ostrava – Vítkovice 1:9 (kon.) | Královské Vinohrady – Olomouc 4:3 (kon.)
koniec
TJ Sokol Královské Vinohrady
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
FBS Olomouc
cz Piatok 28.11.2014, 20:00 • TJ Sokol Vinohrady • ČEZ Extraliga žen (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer při sledování online přenosu ze zápasu 12. kola florbalové extraligy žen. Dnes se proti sobě představí TJ X3M Sokol Královské Vinohrady a TEMPISH FBS Olomouc.
     
    Domácí Vinohrady nasbíraly v dosavadních 11 odehraných zápasech pouhé 3 body, což je řadí na samý chvost tabulky. Vinohradské hráčky by se v dnešním zápase jistě rády odpoutaly ode dna a zaskočily svého soupeře stejně, jako se to v minulém kole povedlo Jičínu. Z domácích florbalistek se letos nejlépe bodově daří Anetě Tvrzníkové (7+4), která si udržuje normu jednoho kanadského bodu na zápas, a domácí na ni jistě budou spoléhat i v tomto utkání.
     
    Olomouc má jiné starosti. V letošní sezóně se týmu z Hané daří o poznání lépe než v té předchozí a jejich cílem je postup do play-off. Že je tento cíl reálný, svědčí zisk 14 bodů z 10 zápasů a průběžné 7. místo. Olomoucké florbalistky by dnes jistě rády napravily své klopýtnutí z minulého kola, kdy doma po penaltách podlehly nováčkovi z Jičína. Nejproduktivnější hráčkou hostujícího celku je Adéla Pantělejevová (7+4), špatně si nevede ani letní posila Simona Kabeláková (0+8).
     
    Poslední zápasy dnešních soupeřů:

    Sokol Židenice EUROCOMPANIES 7:4 TJ Sokol Královské Vinohrady
    branky: 19:18 Indrová (Příleská), 28:00 Zlámalová (Pravcová), 30:28 Indrová (Zlámalová), 32:22 Dernerová (Švecová), 50:17 Veletová (Svobodová), 56:52 Hyksová (Dernerová), 59:08 Švecová (Veletová) 13:27 Tvrzníková (Hyršlová), 33:48 Javorská (Reichová), 43:51 Trunečková, 58:25 Hyršlová (Tvrzníková)
    střely na branku: 39:16
    vyloučení: 0:1
    využití: 0:0
    po třetinách: 1:1, 3:1, 3:2

    TEMPISH FBS Olomouc 5:6sn FBK Jičín
    branky: 01:43 Machů (Pavlíková), 14:54 Bestrová (Machů), 28:45 Bestrová (Grufíková), 31:20 Sklenářová (Oháňková), 46:19 Vysloužilová (Kamínková) 28:04 Špíglová (Vavrečková), 39:43 Vavrečková (Mikolášková), 41:06 Kloutvorová (Exnarová), 47:41 Florianová (Vavrečková), 53:10 Špíglová (Mikolášková), rozhodující nájezd Mikolášková
    střely na branky: 35:24
    vyloučení: 1:0
    využití: 0:1
    po třetinách: 2:0, 2:2, 1:3 – 0:0 – 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    TJ X3M Sokol Královské Vinohrady: Velčická (Kutnarová) – Hyršlová, Schwarzová, Tvrzníková, Reichová, Honzová, Čermáková, Bartošová, Strejcovská, Trunečková, Jiříčková, Valášková, Šádková, Javorská, Fialová, Kuchařová

    Tempish FBS Olomouc: Davidová – Reimerová, Janošová, Pavlíková, Nováčková, Vysloužilová, Oháňková, Machů, Kamínková, Zamazalová, Grufíková, Bestrová, Sklenářová, Pantělejevová, Lišková

    Rozhodčí: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt.
     
    Hostující tým dnes bude postrádat svoji nejzkušenější obránkyni a druhou nejproduktivnější hráčku týmu, Simonu Kabelákovou.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Florbalistky Vinohrad oblékly tradiční žluté dresy s černými trenkami, olomoucké hráčky budou dnes hrát ve světle zelených dresech a tmavě modrých kraťasech.
     
    Nastala stejná situace jako při posledním domácím utkání Vinohrad s Ostravou a sice, že dresy obou týmů si jsou barevně velmi podobné. Tentokrát se šli převléknout florbalistky domácích, které se na palubovku vrací celé v černém. Omluvte prosím tímto vzniklé zdržení začátku utkání.
     
    Line-up hostů TEMPISH FBS Olomouc: brankář: Jarmila Davidová; hráči v poli: Tereza Reimerová, Alena Sklenářová, Monika Zamazalová, Jitka Oháňková, Alice Pavlíková
     
    Line-up domácích TJ Sokol Královské Vinohrady: brankář: Jana Velčická; hráči v poli: Tereza Trunečková, Karolína Strejcovská, Petra Honzová, Aneta Tvrzníková, Ivana Hyršlová
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Po úvodním buly získaly míček hráčky Vinohrad, které podnikly první útočnou akci, která ovšem nevedla k ohrožení soupeřovy branky.
     
    00:49
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do brzkého vedení. Po rozehrávce Vinohrad se hra rychle přesunula před Velčickou, kde se k míčku dostala ADÉLA PANTĚLEJEVOVÁ, která prudkou střelou nedala Velčické šanci. Bez asistence.
     
    02:07
    Olomoucké útočnice shodily míček na obranu. Pomalá střela však k Velčické ani nedojela.
     
    02:51
    Davidová si pohlídala přízemní pokus Reichové. to byla první střela domácích, která mířila mezi tři tyče.
     
    03:35
    Valášková hodně zariskovala, ale nakonec rozehrávku zvládla.
     
    03:59
    Zamazalová dostala přihrávku zpoza branky, ale střela z první s ejí vůbec nepovedla a končí vysoko nad.
     
    04:34
    První olomoucký útok teď nepouští Vinohrady z jejich poloviny.
     
    04:56
    Velčická se vrhla po vyraženém balonku a ukončuje tak tlak hostů.
     
    05:29
    Dlouhá přihrávka na Bestrovou končí v rukou Velčické a stejně dopadla finální přihrávka i na druhé straně.
     
    06:04
    Dvě hráčky Olomouce si vyměnily míček za brankou a poté následoval přesná přihrávka na zcela volnou Zamazalovou, která ovšem v jasné pozici nechala vyniknout Velčickou.
     
    06:27
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš. Domácí kapitánka oslovila IVANU HYRŠLOVOU, která si udělala dva kroky na střed a trefila se přesně nad ruku Davidové. Asistence: Dana Valášková.
     
    07:57
    Hráčky Olomouce se nepřesnou kombinací zahnaly až za svojí branku. Svůj podíl na tom ale má i dobré napadání domácího celku.
     
    08:57
    Tak tohle je velká škoda pro domácí tým. Davidové totiž propadl míček po střele od mantinelu a pomalu se kutálel do branky. Jedna z domácích florbalistek ale byla netrpělivá a snažila se míček dorazit do sítě. To se jí povedlo ale bohužel pro ni při tom stála v brankovišti a rozhodčí tak branku nemohou uznat.
     
    10:58
    Oháňková se dostala k odraženému míčku, ale dříve než stačila vystřelit ji míček vzala Valášková.
     
    11:28
    Na hřišti se toho v těchto chvílích moc zajímavého neděje. Ani jeden tým není schopen dostat se do vyloženější příležitosti.
     
    12:27
    3 na 1 nyní postupovaly domácí hráčky. Finální přihrávka směřovala na Tvrzníkovou, která ji na dlouhou ruku nestihla ideálně zpracovat a tak jen z úhlu nastřelila míček na Davidovou, která si situaci pohlídala. Celá akce se dala určitě vyřešit lépe.
     
    13:29
    Pantělejevová měla na křídle čas i prostor. namířila si to přímo k Velčické, kterou se snažila překonat kulišáckým obloučkem přes nohu, ale domácí gólmanka se zaskočit nenechala.
     
    14:05
    Střelba do prázdné branky není oblíbená disciplína hráček Olomouce. Nyní měla gól na holi Kamínková, ale z první trefila jen tyčku, od které se míček odrazil do přesunující se Velčické a od ní putoval ven.
     
    15:11
    Výhodu rozehrávky z rohu budou mít hosté.
     
    15:59
    Po nahození od mantinelu cinkla za Davidovou tyčka. Kdyby šel míček do branky, olomoucká brankářka by ho nejspíš měla.
     
    17:09
    Olomoucké obránkyně si dlouho vyměňovaly balonek mezi sebou. Následná dlouhá přihrávka nenašla svoji adresátku a akce tak končí neúspěchem.
     
    17:47
    Po srážce s protihráčkou zůstala ležet na zemi hostující Sklenářová, která se jen těžko nadechovala. Vypadá to ale, že bude v pořádku a dnes ji ještě ve hře uvidíme.
     
    18:28
    Tvrzníková přerušila rozehrávku hostů, ale míček jí při střele sklouzl z čepele.
     
    18:36
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Domácí florbalistky otáčejí stav zápasu. Tvrzníková pokračovala ve své akci, vrátila míček před branku, kde se ho snažila za Davidovou poslat Hyršlová. olomouckou brankářku zachránila tyčka. Míček se ale odrazil k TEREZE TRUNEČKOVÉ, která si ho srovnala na čepel a poslala ho nekompromisně pod víko. Asistence: Ivana Hyršlová.
     
    19:40
    Snaha obou týmů ztroskotala na nepřesné přihrávce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka. Lépe do zápasu vstoupil tým Olomouce, který šel hned v první minutě do vedení. Trefila se nejproduktivnější olomoucká útočnice Adéla Pantělejevová. Olomouc i nadále byla lepším týmem, ale Vinohrady se pomalu osmělovaly a povedlo díky Hyršlové se jim povedlo vyrovnat. Na obou stranách jsme pak byli svědky několika neproměněných loženek. V předposlední minutě vybojovala Tvrzníková míček a Trunečková poslala svůj tým do vedení. Olomouc tak i přes dobrý vstup do třetiny první část prohrála.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Jako první útočí ve druhé třetině Olomouc.
     
    21:15
    Čermáková byla sražena u mantinelu, volný úder pro domácí.
     
    21:54
    Reimerová vyzkoušela Velčickou. Domácí gólmanka ale její střelu viděla a bez nějakých problémů ji chytla.
     
    23:02
    Reichová zatáhla míček na útočnou polovinu, shodila ji na svojí spoluhráčku v obraně, která ovšem další přesný pas nevyprodukovala.
     
    23:43
    Míček skákající kolem branky sebrala Davidová.
     
    24:35
    Vinohradské florbalistky drží míček za svojí bránou a nechce se jim ven.
     
    24:58
    Strejcovská zkusila nahodit míček na branku Davidové, ale ten se snesl jen k zadnímu mantinelu.
     
    25:56
    Janošová vyběhla zpoza branky a vyzkoušela pozornost Velčické. Vinohradská gólmanka byla připravena.
     
    26:36
    Volný úder se olomouckým nepovedl. Míček ale získala Vysloužilová a hosté mohou pokračovat ve hře s míčkem na holi.
     
    27:25
    Z volného úderu vypálila tahem Strejcovská, ale branku minula.
     
    28:12
    Dobře se vrátila Tvrzníková a zamezila tak nebezpečně vyhlížejícímu přečíslení.
     
    28:56
    Čermáková faulována na polovině. Z následné rozehrávky domácí hráčky nic nevymyslely.
     
    29:44
    Hra je v těchto chvílích plná drobných faulů, které nám ji kouskují, což má na hru obou družstev neblahý vliv.
     
    30:50
    Hyršlová z blízkosti napálila míček jen do Davidové. Své gólmance pak pomohly obránkyně.
     
    31:56
    Bestrová se snažila přihrát před branku. její úmysl ale překazil u tyče dobře postavená Strejcovská. U balonku ale zůstávají hráčky Olomouce.
     
    33:21
    Pantělejevová se ocitla sama před Velčickou, ale byla příliš blízko na to, aby vymýšlela nějakou kličku a snažila se proto Velčickou obstřelit, ale domácí brankářka zasáhla reflexivně rukou.
     
    33:55
    Davidová se marně natahovala po střele jedné z vinohradských hráček. Ke štěstí olomoucké brankářky míček branku těsně přeletěl.
     
    35:42
    Olomouc teď drží míček, ale ne a ne se prokombinovat k zakončení.
     
    35:52
    Fantasticky Velčická! Domácí brankářka se teď po hlavě vrhla ke své druhé tyči a maskou vyráží dorážku jedné ze soupeřek. Opravdu povedený moment Velčické.
     
    36:59
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Poté co domácí tým přečkal nápor a šance Olomouce, střílí třetí branku a odskakuje na rozdíl dvou gólů. Zhruba z poloviny hřiště zkusila štěstí Valášková, jejíž pokus tečovala IVANA HYRŠLOVÁ a Davidová nestihla zareagovat. Asistence: Dana Valášková.
     
    37:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    K volnému úderu se postavila ALICE PAVLÍKOVÁ a její střela si našla mezi několika těly cestu až do sítě. Velčická toho zřejmě moc neviděla. Bez asistence.
     
    39:05
    v závěru třetiny se do šance dostaly hráčky Olomouce, ale Velčická předvedla další dobrý zákrok maskou a drží akci svého týmu nad vodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nepřinesla tolik zajímavých momentů jako ta první a ani hra, kterou nám oba týmy nabídly nebyla tak pohledná jako v úvodním dějství. Hra byla hodně rozkouskovaná, hráčky si pomáhaly fauly a ani kombinačně se jim nedařilo. Branky padly dvě a obě až ke konci třetiny. Nejprve se tečí dalekonosné střely Valáškové dnes podruhé prosadila Hyršlová, aby za necelou půlminutu snížila na rozdíl jedné branky šťastnou trefou Pavlíková. Před závěrečnou třetinou mají ke třem bodům blíže domácí, vedou 3:2.
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Hyršlová se tlačila před branku, ale byla faulována. Ve výhodě se ještě snažila zakončit Tvrzníková, ale netrefila míček. Volný úder pro Vinohrady.
     
    41:17
    Balonek se prapodivně odrážel před brankou Davidové, až skončil těsně vedle.
     
    42:36
    Olomouckým se útok nepovedl a domácím se tak naskytla možnost rychlého protiútoku. Hostující hráčky se ale dokázaly včas vrátit a z nebezpečné akce tak nebylo vůbec nic.
     
    43:49
    Oháňková dobře zastavila útok domácích a následně byla faulována na polovině hřiště. Hrát může Olomouc.
     
    44:53
    Davidová zasáhla na poslední chvíli míček, který mířil k její levé tyči. Následně byla sražena jednou z dobíhajících soupeřek, ale nic závažného to nebude.
     
    45:41
    Volný úder rozehrávaly Vinohrady, ale nevyprodukovaly nic než nepřesnou střelu.
     
    46:16
    Sklenářová byla trefena výhozem domácí obrany. Naskytla se jí šance ke střele, avšak tu jí zblokovala obětavá Honzová.
     
    47:49
    Olomouc obrací hru zpět ke své brance, hráčky střídají a začínají znovu.
     
    48:11
    Strejcovská rychle přistoupila ke střílející Pantělejevové a její pokus jí překazila.
     
    48:42
    Po rozehrání volného úderu střílela Grufíková, ale trefila jen zeď.
     
    48:50
    Další pokus Grufíkové už si našel cestu až k Velčické. ta se ovšem zaskočit nenechala a střelu vyráží.
     
    49:48
    Dlouho přihrávku olomouckých sbírá doběhla jako první Honzová.
     
    50:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pěkná individuální akce LUCIE VYSLOUŽILOVÉ, která vystihla rozehrávku domácích, protáhla se kolem soupeřky a sama proti Velčické zachovala klidnou hlavu a krátkou rychlou kličkou srovnává stav utkání. Bez asistence.
     
    50:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    51:02
    Olomoucké vstřelený gól povzbudil a svou aktivní hrou domácí drží před jejich brankou.
     
    52:02
    Lišková zády k brance netrefila skákavý balonek.
     
    52:20
    Pantělejevová dostala míček metr od velkého brankoviště. Široko daleko nebyla jediná soupeřka. Hostující útočnice se ale snažila zakončit co nejrychleji a trefila jen přesouvající se Velčickou. To byla obrovská příležitost.
     
    53:59
    Opět zakončovala Pantělejevová, když dostala čas od obou svých strážkyň. Z otočky ale branku minula.
     
    54:15
    První vyloučenou hráčkou je hostující Alena Sklenářová, která sekla Velčickou přes prsty poté, co už domácí brankářka držela míček.
     
    54:52
    Vysloužilová s Pantělejevovou přerušily kombinaci domácích a dostaly míček až za branku Velčické.
     
    55:12
    Opět dokázala Vysloužilová získat míček a vyhodila.
     
    55:33
    Vinohradům se přesilovka moc nedaří, dvakrát teď svůj tým osvobodila Pavlíková. Její druhé vyhození navíc doběhla Zamazalová, která ušetřila další vteřinky.
     
    56:15
    Hosté v plném počtu.
     
    57:05
    Jiříčková se otočila s míčkem a vystřelila jen těsně vedle olomoucké branky.
     
    57:53
    Janošová vypálila švihem a Velčická uplatnila svůj reflex a vyráží střelu olomoucké hráčky do bezpečí.
     
    58:24
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají znovu do vedení. IVANA HYRŠLOVÁ se uvolnila od mantinelu a překrásnou střelou vymetla všechny pavučinky ve vzdálenějším růžku branky Davidové. Asistence: Barbora Šádková.
     
    58:30
    Olomouc hraje v šesti, Davidová na střídačce.
     
    59:50
    Míček ležel před brankovištěm Velčické a hráčky se o něj přetlačovaly. nakonec byly úspěšnější domácí a míček je na polovině Olomouce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Napínavý zápas končí a Královské Vinohrady se mohou radovat ze své druhé letošní výhry a že na tento okamžik čekaly dlouho. Jejich jediné vítězství do této chvíle se zrodilo už ve 2. kole. Vinohrady tak minimálně do zítřka opouští poslední místo tabulky. Na dnešním vítězství mají hlavní podíl dvě hráčky, brankářka Jana Velčická a ostrostřelkyně Ivana Hyršlová, která dnes zaznamenala hattrick a na zbývající gól přihrála. Rozhodující branku si sice schovávala až na předposlední minutu, ale co na tom. Vinohrady dnes poráží Olomouc 4:3.
     
    Zápasové statistiky:
    střely na branku: 20:18
    vyloučení: 0:1
    využití 0:0

    Nejlepší hráčky utkání:
    Ivana Hyršlová (SKV) – Lucie Vysloužilová (OLO)
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a budu se těšit při sledování dalších florbalových online přenosů. (22:03:05)

    Lukáš Vacuška

    Góly a asistencie: 7. Hyršlová (Valášková), 19. Trunečková (Hyršlová), 37. Hyršlová (Valášková), 59. Hyršlová (Šádková) – 1. Pantělejevová, 38. Pavlíková, 51. Vysloužilová


    TJ Sokol Královské Vinohrady: Velčická (Kutnarová) – Hyršlová, Schwarzová, Tvrzníková, Reichová, Honzová, Čermáková, Bartošová, Strejcovská, Trunečková, Jiříčková, Valášková, Šádková, Javorská, Fialová, Kuchařová
    FBS Olomouc: Davidová – Reimerová, Janošová, Pavlíková, Nováčková, Vysloužilová, Oháňková, Machů, Kamínková, Zamazalová, Grufíková, Bestrová, Sklenářová, Pantělejevová, Lišková

    Rozhodca: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt