SP skokanů na lyžích - Kuusamo HS 142 (kon.)
koniec udalosti
SP skokanů na lyžích - Kuusamo HS 142

cz Piatok 28.11.2014, 17:00Skoky na lyžiach
     
    1
    Švýcarský olympijský vítěz zvítězil o více jak osm bodů!
     
    1
    Švýcar Ammann letěl neskutečně! Dolétl na hranici 142 metrů, měl vytříbenou techniku a dnes zaslouženě vyhraje, ve 2. kole skočil nejdelší skok!
     
    2
    Japonec Ito skočil opravdu daleko! Po krásném skoku s telemarkem dopadl na hranici 137,5 metrů a je první o necelých šest bodů, na stupních vítězů tak uvidíme hned dva Japonce!
     
    4
    Rakušan Kofler i ve druhém kole skočil neskutečně daleko! 144,5 metrů v prvním a nyní 137 metrů ve druhém ho řadí na druhou pozici za Kasaie o tři body!
     
    5
    Legendární Japonec dolétl na hranici 136,5 metrů a to byl opravdu famózní výkon! Dvaačtyřicetiletý veterán jde do jasného vedení o sedm bodů!
     
    5
    Rakušan Hayboeck skočil solidních 131,5, po mírných srážkách na odjezdu je stejně první!
     
    7
    Nor Fanamel letěl daleko! Po druhém nejdelším skoku druhého kola (136 metrů!) jde suverénně do vedení.
     
    7
    Finský závodník Asikainen skok rozhodně nepokazil, skočil 127 metrů a je první o čtyři desetiny před Prevcem!
     
    11
    A teď už Roman Koudelka!
     
    18
    Prevc také vylepšil skok z prvního kola a za fantastických 137 metrů jde do vedení o sedm bodů před Wellingera!
     
    21
    První část uzavřel Němec Wellinger, který si ve 2. kole poradil bravůrně a skočil solidních 135 metrů. Jde suverénně na první místo.
     
    28
    Bardal také vylepšil svůj skok oproti prvnímu kolu a tohle bylo daleko lepší. Je to 133 metrů a průběžné první místo!
     
    50
    A teď už Roman Koudelka ve žlutém!
     
    48
    Němec Andreas Wellinger skočil jen 128,5 metrů a nedokázal navázat na své skvělé skoky z tréninku a kvalifikace! Je až devatenáctý.
     
    44
    Švýcar Simon Ammann dolétl daleko! 139,5 metrů sice bez telemarku, nicméně i tak je to první místo o půl bodu před Item!
     
    40
    Vítěz kvalifikace Anders Bardal vyhořel, dolétl jen na hranici 118,5 metrů a je osmnáctý, do druhého kola nakonec postupuje. Velká škoda pro Jandu!
     
    39
    Francouz Vincent Descombes Sevoie skočil málo, jen 120,5 metrů a stačí to až na třiadvacátou pozici, do druhého kola se tedy nepodívá. Janda je jedno místo od postupu!
     
    35
    Němec Severin Freund chvíli čekal, pak ale předvedl výborný skok! 135,5 metrů a to je opravdu hodně, v průběžném pořadí jde na druhou pozici.
     
    Máme za sebou úvodní třicítku, zatím vede Japonec Ito. Nás může těšit, že do druhého kola postoupil Jan Matura, který je průběžně sedmý. Janda je zatím dvanáctý a potřebuje už jen dva horší skoky. Vypadá to nadějně, nesmíme to zakřiknout!
     
    26
    Až Japonec Daiki Ito zvládl svůj skok na jedničku! Je z toho 138 metrů a jde do vedení! Tak po dlouhé době konečně nějaký veleskok.
     
    14
    Další legenda Andreas Kofler sice nemá úplně optimální formu, nicméně tentokráte to byla paráda! Nyní skočil 144,5 metru a div že neatakoval rekord! Je první o dvanáct bodů, i když chyběl telemark!
     
    11
    Jernej Damjan může být velmi spokojený, skočil 131 metrů a o čtyři desetiny bodu poráží Larinta.

    Viktor Sandev