Buffalo – Winnipeg 1:2 (kon.) | NY Islanders – Washington 3:2 (po pr.) | Detroit – Philadelphia 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 4:3 (po pr.) | Tampa Bay – NY Rangers 4:3 (kon.) | Florida – Carolina 1:0 (kon.)
Minnesota – LA Kings 0:4 (kon.) | Colorado – Chicago 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 0:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Philadelphia Flyers
Štvrtok 27.11.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Red Wings vstupovali do tretej tretiny v pohodlnom vedení 4:1 a trojgólový náskok si udržali až do záveru stretnutia. V 53.minúte síce znížil na rozdiel dvoch gólov Čech Jakub Voráček, ale 82 sekúnd pred koncom dal do prázdnej brány gólovú bodku dnešnému zápasu Henrik Zetterberg.

    Hviezdy zápasu:

    1. Pavel Dacjuk (DET) 2+0
    2. Stephen Weiss (DET) 1+1
    3. Darren Helm (DET) 0+2


    Odo mňa je to na dnes všetko a s konštatovaním, že Detroit Red Wings si na vlastnom ľade poradil s Philadelphiou Flyers 5:2, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného dňa. (04:16:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Pri puku sú vo vlastnej tretine hráči Flyers, ale už sa nikam neponáhľajú a dnešné stretnutie sa už len dohráva.
     
    58:38
    Detroit Red Wings dal gól!
    Girouxova strela skončila len na Howardovi, ktorý vyrážal puk pred seba na ľavé krídlo, tam sa k nemu dostal švédsky center HENRIK ZETTERBERG a po rýchlej akcii to bol práve on, kto gólom do prázdnej brány spečatil osud dnešného stretnutia. Asistencie: Gustav Nyquist, Jonathan Ericsson.
     
    58:10
    Nyquist získal puk v strednom pásme, ale defenzíva Flyers mu nedovolila zakončiť do prázdnej brány.
     
    57:43
    Bude sa vhadzovať pred Howardom a Flyers budú hrať power-play, teda bez brankára !!
     
    57:43
    Voráček sa po svojej aktivite v medzikruží k strele nedostal, ale Detroit nedokázal vyhodiť puk z vlastného pásma a nebezpečne pálil od modrej Coburn, ale hosťujúci zadák mieril len do Howardových betónov. Krátko na to sa Red Wings oslobodzujú, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    57:00
    Red Wings výborne napádajú hostí a nedovoľujú im dostať sa do ofenzívneho tlaku. Nahodenie puku do útočného pásma Philadelphii nevyšlo a k puku sa dostal Tatar. Tempo zápasu s približujúcim sa záverom stretnutia jednoznačne opadá.
     
    55:08
    Posledná tretina sa prehupla do svojej poslednej päťminútovky a hra sa prerušovala pre ofsajd domáceho celku.
     
    54:42
    Philadeplhia po Voráčkovom presnom zásahu ešte vycítila šancu na zdramatizovanie duelu a veľkú šancu na tretí gól hostí mal Simmonds, ale puk mu nesadol ideálne na čepel hokejky a po jeho nepresnom pokuse išli dopredu po pravom krídle Red Wings, ale ich snahu zastavuje postavenie mimo hry. Nasleduje reklamná pauza.
     
    54:06
    Dlhá prihrávka z obrannej tretiny na Drewa Millera presná nebola a je z toho len zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    53:38
    Hra sa prerušuje a dôvodom je postavenie mimo hry, ktorého sa dopustili hráči Philadelphie.
     
    52:25
    Philadelphia Flyers dáva gól!
    Po biliradovej akcii hostí na ľavej strane útočnej tretiny sa puk dostal k voľnému JAKUBOVI VORÁČKOVI, ktorý z pravého kruhu presne namieril do odkrytej svätyne Red Wings a svojou presilovkovou trefou znížil na 2:4 z pohľadu hostí. Pre českého útočníka je to ôsmy presný zásah v tomto ročníku, čím sa dostiahol na najlepšieho strelca Philadelphie, Simmondsa. Asistencie: Wayne Simmonds, Claude Giroux.
     
    52:13
    Dacjuk po Kronwallovom pase neprešiel cez stredné pásmo a dopredu išla Philadelphia. Z medzikružia nebezpečne pálil po pase z pravej strany Brayden Schenn a krátko potom sa hra prerušovala, pretože držania sa dopustil švédsky zadák Niklas Kronwall, ktorý tak oslabil na dve minúty svoj tím.
     
    51:36
    Hra sa začala kúskovať, uvidíme buly po Howardovej ľavej ruke.
     
    51:27
    Z pravého rohu klziska sa pekne pretlačil až pred domáceho gólmana opäť Lecavalier, ale aj tentokrát si Howard s jeho zakončením poradil.
     
    51:15
    Útok Detroitu sa neskončil strelou na bránu, naopak Jimmy Howard musel prikrývať puk po rýchlom brejku a následnej strele Vincenta Lecavaliera z pravého kruhu.
     
    50:36
    Flyers vyhrali buly pred vlastným gólmanom a dokázali sa dostať do útočnej tretiny, kde sa nebezpečnou strelou prezentoval Schenn. Krátko po Howardovom zákroku inkasoval tvrdý hit v medzikruží Giroux od Kronwalla, ale všetko sa obišlo bez trestov.
     
    50:07
    Nebezpečne operoval s pukom na ľavom krídle útočník Detroitu, Jurčo, ktorý ale vystreliť nedokázal. Emery však musel zasahovať proti delovke DeKeysera, po ktorej gólman hostí prikrýval puk a nasleduje ďalšia reklamná pauza.
     
    50:00
    Flyers zakladali akciu spoza vlastnej brány, nahadzovali puk do pásma, ale tam si ho už vybojovať nedokázali a v útočnej tretine oň teraz bojujú domáci hráči. Pred nami je posledných desať minút riadnej hracej doby.
     
    48:48
    Strieľaná prihrávka z pravej strany v podaní Andrewa MacDonalda skončila len na betóne Howarda, puk sa odrazil do rohu klziska a tam ho získali Red Wings. Následne opäť môžme sledovať prelievanie hry z jednej strany na druhú.
     
    47:28
    Tretia tretina sa hrá v rýchlom tempe, ale ani jedno z mužstiev nevie dostať súpera pod tlak. Po Kindlovej rozohrávke stratil Detroit puk v strednom oásme, ale následne sa hra prerušovala pre ofsajd Philadelphie, v ktorom bol Michael Raffl. Nasleduje reklamná pauza.
     
    45:49
    Philadelphia sa predierala pred Howardovu svätyňu po pravom krídle a domáci gólman napokon musel zasahovať proti strele od jedného z hostí. Hra sa prerušovala a bude sa vhadzovať po ľavej ruke domáceho brankára.
     
    45:00
    Úvodných 5 minút tretej tretiny už je minulosťou a Flyers práve stratili puk v útočnom pásme, ale následný protiútok Detroitu dokázal zastaviť predvídaním prihrávky obranca hostí, Braydon Coburn.
     
    43:46
    Stále sledujeme rýchly hokej, ale ani jeden z tímov si puk neužije dlho. Hra sa prerušovala potom, čo Emery prikrýval strelu domáceho útočníka z pravej strany.
     
    42:55
    Tentokrát sa pískalo zakázané uvoľnenie Detroitu, postaral sa oň svojím vyhodením český zadák v službách domáceho celku, Jakub Kindl.
     
    42:30
    O prvú strelu na bránu sa postaral Drew Miller, útočník Detroitu a následne dorážal jeho pokus Glendening, ale obe strely Emery dokázal vyraziť. Krátko po týchto pokusoch sa hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie Flyers, ktoré mal na svedomí obranca Coburn.
     
    41:55
    Zatiaľ sa ani jedne z tímov nedokázal na dlhšie usadiť v útočnom pásme, za bránou Detroitu bojujú obe mužstvá o puk.
     
    41:07
    Prvá minúta záverečnej tretiny nepriniesla žiadnu strelu na bránu, hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli štyri góly. Najskôr vyrovnával na 1:1 v 23.minúte kapitán hostí, Claude Giroux, ale v 31.minúte poslal Red Wings opäť do vedenia slovenský krídelník Tomáš Jurčo. Dvakrát, v 32. a v39.minúte sa strelecky presadil Pavel Dacjuk a Detroit tak vyhráva po dvoch tretinách nad Philadelphiou vysoko, 4:1.

    Okrem gólov nám druhá prinielsa aj pästnú výmenu názorov medzi domácim zadákom Kyleom Quinceym a útočníkom hostí, Seanom Couturierom.

    Tretie dejstvo dnešného hokejového predstavenia sa začne približne 3:38.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:19
    Howard musel zasahovať proti prudkej strele Girouxa, ale domácj gólman nedovolil kapitánovi hostí po druhýkrát v dnešnom zápase skórovať.
     
    38:39
    Detroit Red Wings dal gól!
    Bezprostredne po vyhratom buly v útočnom pásme sa dostal k strele z pravej strany Darren Helm, ktorý síce nastrelil len gólmana Emeryho, ale k odrazenému puku sa dostal pri vzdialenejšej tyčke PAVEL DACJUK, ktorý nemal problém minúť odkrytú bránu hostí a poslal tak Detroit do trojgólového vedenia. Asistencia: Darren Helm, Stephen Weiss.
     
    38:27
    Po vyhodení puku v podaní Michaela Del Zotta je pískané zakázané uvoľnenie Flyers.
     
    38:08
    Kindl sa dostal k puku na ľavej strane útočného pásma a poslal ho za bránu na hokejku Helma, ktorý si nakorčuľoval pred Emeryho bránu a nebezpečne vypálil, ale gólman hostí dokázal jeho pokus betónom vyraziť. Krátko potom sa hra prerušovala po Tatarovej strele.
     
    37:22
    Kapitán domácich, Zetterberg, vystrelil z otočky z ľavého krídla po akcii spoza brány, ale Emery dokázal jeho strelu vyraziť a rovnako si Ray Emery krátko potom poradil aj so strelou Zetterbergovho krajana, Nyquista, najlepšieho strelca v tábore Detroitu.
     
    36:34
    Z vrcholu ľavého kruhu nebezpečne pálil zadák hostí Nicklas Grossmann, ktorého strelu sa snažil tečovať Voráček, ale český útočník vo svojej snahe neuspel a Howard prikryl puk.
     
    35:48
    Red Wings bojovali húževnato o útočné pásmo, ale nedokázali si ho vybojovať a puk získala obrana Flyers. Hostia však ďaleko nezašli a v strednom pásme to boli pre zmenu oni, kto stratil puk.
     
    34:53
    A strhal sa bitka! Domáci Kyle Quincey a hosťujúci Sean Couturier sa pustili v obrannom pásme Red Wings do pästnej výmeny názorov! Po tejto šarvátke dostávajú obaja hráči osobný päťminútový trest.
     
    34:23
    Trest DeKeysera sa skončil a Flyers si v tejto početnej výhode nedokázali vytvoriť ani jednu vážnejšiu strelu na bránu.
     
    32:23
    Obranca Red Wings Danny DeKeyser smeruje na lavicu hanby za nedovolené bránenie Simmondsa a uvidíme presilovú hru Philadelphie.
     
    32:21
    Po nenápadnej akcii strieľal z ľavého kruhu najlepší strelec Philadelphie, Wayne Simmonds, ktorý svojím prudkým pokusom trafil spojnicu Howardovej brány a puk sa následne odrazil do rohu klziska.
     
    31:47
    Steve Mason opúšťa svätyňu hostí a nahrádza ho v nej skúsený gólman, Ray Emery!
     
    31:47
    Detroit Red Wings dal gól!
    Len 5 sekúnd potrebovali domáci na využitie tejto presilovej hry. Po prudkej strele PAVLA DACJUKA z vrcholu ľavého kruhu sa Red Wings ujímajú vedenia 3:1 a ruský center si pripisuje na svoje konto šiesty presný zásah v aktuálnom ročníku. Asistencia: Jakub Kindl.
     
    31:42
    Za bránou Detroitu sa držania dopustil najproduktívnejší hráč Flyers, Jakub Voráček, ktorý dostáva dve trestné minúty.
     
    31:15
    Howard prikrýval puk po strele od jedného z hosťujúcich hráčov a po prerušení hry nasleduje reklamná pauza.
     
    30:18
    Detroit Red Wings dal gól!
    Prudkú strelu Dannyho DeKeysera od modrej čiary dokázal Mason vyraziť, ale v ľavom kruhu si puk vzal TOMÁŠ JURČO, ktorý prestrelil hosťujúceho gólmana a poslal Detroit svojím druhým tohtosezónnym gólom opäť do vedenia. Asistencia: Danny DeKeyser.
     
    30:00
    Flyers stratili v útočnom pásme puk, ale domáci ho vyhodili len do stredného pásma, kde ho získal späť na hokejky Philadelphie Read. Následná akcia Flyers úspech nepriniesla a podobne tak dopadla i snaha Detroitu, zatiaľ čo sa dnešný zápas prehupol do svojej druhej polovice.
     
    28:59
    Detroit vyhral buly pred Howardom a chcel ísť dopredu, ale domáca snaha bola zastavená pre ofsajd, v ktorom bol Tatar.
     
    28:41
    Red Wings nahadzovali puk do útočného pásma, ale nedokázali sa v ňom udržať, pretože sa k nemu dostal Andrew MacDonald, ktorý dlhým pasom vysunul do brejku spoluhráča, po ktorého strele Howard prikrýval puk a prerušil hru.
     
    28:22
    Krátko po skončení presilovej hry pálil nebezpečne Gustav Nyquist, ale po jeho strele Red Wings stratili pásmo. Následne môžme sledovať prelievanie hry z jednej strany klziska na druhú, ale bez strely na bránu. Hra sa prerušovala pre ofsajd Flyers, po ktorom nasleduje reklamná pauza.
     
    26:59
    Detroit veľmi nebezpečne kombinuje v útočnom pásme, ale bez streleckého pokusu, zatiaľ čo sa na ľad vracia Giroux a presilová hra domácich sa končí.
     
    25:50
    V presilovej hre si Detroit zatiaľ vytvoril len jednu nebezpečnú šancu a tú mal na hokejke Tomáš Tatar, ktorý však svoj desiaty presný zásah v tomto ročníku nepridal.
     
    24:59
    Za faul na Dacjuka dostáva dve minúty autor vyrovnávajúceho gólu, Claude Giroux. Bolo to nedovolené bránenie.
     
    24:30
    Vysoké napádanie Zetterberga nenarušilo rozohrávku hostí a tí sa dostali do útočného pásma, tam veľmi aktívne operoval s pukom na hokejke Voráček, ktorý našiel v ľavom kruhu voľného Girouxa, ale jeho strelu dokázal Howard vyraziť a obrana Detroitu vyhodila puk do stredného pásma.
     
    23:49
    Hra sa prerušuje pre zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    22:31
    Philadelphia Flyers dáva gól!
    V jednoduchosti je krása. CLAUDE GIROUX sa dostal k puku v strednom pásme, nikým neatakovaný si nakorčuľoval s pukom na hokejke do ľavého kruhu a odtiaľ presnou strelou prekonal Howarda. Kapitán Philadeplhie tak svojím siedmym tohtosezónnym gólom vyrovnáva na 1:1. Bez asistencie.
     
    22:15
    Hra sa trikrát v krátkom časovom slede prerušovala, tentokrát to bolo po Masonovom zásahu proti Quinceyho strele.
     
    22:01
    Prvá dvojminútovka druhej tretiny je minulosťou a hra sa prerušovala pre zakázané uvoľnenie Phialdelphie, ktorého sa dopustil Braydon Coburn.
     
    Úvod druhého dejstva dnešného hokejového predstavenia sa niesol v znamení ofenzívnej snahy Flyers, ale po nepresnej strele z medzikružia sa k puku dostali domáci a ich akciu zakladal spoza vlastnej brány obranca Dany DeKeyser. Krátko potom však Detroit v strednom pásme prišiel o puk a hra sa prerušovala potom, čo Howard prikrýval strelu Umbergera.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli dve nevyužité presilové hry Philadelphie Flyers a jednu nevyužitú presilovku v podaní Red Wings. O zatiaľ jediný gól stretnutia sa postaral v 11.minúte Stephen Weiss. Po jehio presnom zásahu tak Red Wings vyhrávajú po prvej tretine nad Flyers 1:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Hra sa po viacerích strelách Flyers prerušuje na druhej strane klziska, kde bol v postavení mimo hru slovenský krídelník Tomáš Tatar.
     
    18:57
    V ofenzívnom tlaku sú hostia, zatiaľ čo prvá dvadsaťminútovka vstupuje do svojej poslednej minútky.
     
    17:34
    Tatar hľadal Kindla na modrej čiare, ktorý následne vypálil na bránu hostí, ale táto československá spolupráca úspešná nebola, pretože strela domáceho beka bola zblokovaná a Red Wings stratili útočné pásmo. pri ich ďalšom protiútoku, ktorý založili z hĺbky vlastnej defenzívy, sa už vrátil na ľad Raffl a presilovka Detroitu tak skončila nevyužitá, podobne ako dve predchádzajúce početné výhody Flyers.
     
    16:44
    Red Wings sa dokázali udržať v útočnom pásme a z tesnej blízkosti brány z ľavej strany pálil po pase od rohu klziska Franzen, krátko potom sa snažil Justin Abdelkader dorážať strelu Kronwalla od modrej čiary, ale Mason si puk postrážil a udržal ho vo svojej moci.
     
    15:59
    Úvod prvej presilovej hry v dnešnom zápase domácim nevyšiel a stratili pásmo a pri následnej snahe o jeho získanie ich akciu zastavuje ofsajd Zetterberga.
     
    15:35
    Za bránou Red Wings sa faulu dopustil Michael Raffl, ktorý "uštedril" tvrdý krošček Quelletovi a dostáva za to dve minúty.
     
    15:14
    Jimmy Howard ukryl puk v lapačke po strele R.J. Umbergera a hra sa prerušovala, nasledovať bude reklamná pauza.
     
    15:08
    Ani druhá presilová hra hostí nepriniesla vážnejšie ohrozenie Howardovej brány a Red Wings a sú už v plnom počte.
     
    14:45
    Philadelphia má problémy s udržaním sa v útočnom pásme, Detroit sa aj druhýkrát v dnešnom stretnutí bráni dobre proti početnej výhode súpera.
     
    14:00
    Red Wings sa v úvode oslabovky dostali k zakončeniu, ale Steve Mason dokázal vyraziť puk do rohu klziska a krátko na to už mohli útočiť hostia.
     
    13:08
    Nyquist stratil puk v obrannom pásme a k puku sa dostal kapitán hostí, Claude Giroux. Krátko na to dostáva Henrik Zetterberg dvojminútový trest za držanie Voráčka, ktorého sa dopustil pred Howardovou bránou.
     
    12:00
    Pri puku Red Wings, ktorí sa ale nevedia dostať do útočného pásma, pretože v tom strednom im obrana Philadephie neustále dokáže narušiť rozohrávku.
     
    11:23
    Bezprostredne po buly v strednom pásme sa domáci znovu dopustili postavenia mimo hru.
     
    11:17
    Hra sa prerušuje znova a tentokrát v útočnom pásme domáceho celku, opäť bol dôvodom ofsajd.
     
    10:57
    Hra sa prerušovala pre ofsajd hostí.
     
    10:12
    Detroit Red Wings dal gól!
    Krátko po Dacjukovom vyhratom buly v útočnom pásme posielal Kindl od modrej pas do pravého kruhu, kde našiel Darrena Helma a ten sa s pukom nemaznal a prudkou strelou vystrelil na Masona v bráne hostí. pred ktorým dorážal puk do siete STEPHEN WEISS. Pre domáceho útočníka je to tretí presný zásah v sezóne. Asistencie: Darren Helm, Jakub Kindl.
     
    10:06
    Hra sa prerušovala po strele od jedného z domácich hráčov, nasleduje reklamná prestávka.
     
    09:34
    Claude Giroux dostal pekný puk pred bránu do Voráčka, ale nedokázal Howarda prekonať a ten vyrazil puk do rohu klziska. Krátko na to sa k strele dostal Simmonds, ktorý pálil z ľavej strany a po jeho pokuse už domáci gólman prerušoval prikrytím puku hru.
     
    08:55
    Jeden z hráčov Flyers pekne operoval s pukom na pravom krídle, ale svojím následným pasom pred bránu nenašiel spoluhráča, naopak zaútočili Red Wings, ale Nyquist neprihrával presne Abdelkaderovi.
     
    08:09
    Hra sa prerušovala pre postavenie mimo hru Detroitu, v ktorom bol Riley Sheahan.
     
    07:56
    Hrá sa defenzívny hokej, Flyers nepustili domácich do pásma a tí musia zakladať ďalšiu akciu spoza vlastnej brány.
     
    07:37
    Buly po reklamnej pauze pred Howardom vyhrali Red Wings, ktorí ale v strednom pásme o puk prišli. Philadelphia však nedokázala zaváhanie domácich využiť a nedostala sa k puku.
     
    06:55
    Po strele najlepšieho kanoniera Philadelphie, Waynea Simmondsa, sa pred domácou bránou strhla menšia šarvátka. Rozhodcovia prerušili hru a bude sa v nej pokračovať až po reklamnej pauze.
     
    06:06
    Z tesnej blízkosti brány pálil Franzen, ale následne sa Flyers dopustili zakázaného uvoľnenia. Krátko pred Franzenom strieľal veľmi nebezpečne po akcii spoza brány Voráček, ktorý zrejme trafil konštrukciu Howardovej svätyne.
     
    05:24
    Philadelphia sa útokom po pravej strane nepresadila a Jakub Kindl následne vyhadzoval puk až do obrannej tretiny hostí.
     
    04:36
    Detroit získal puk v strednom pásme a po následnej rozohrávke z vlastnej tretiny chceli domáci zaútočiť, ale Dacjuk stratil puk. Na chvíľu sa k nemu následne dostali Flyers a jeden z hostí ohrozil svojou strelou z vrcholu ľavého kruhu Howarda.
     
    03:28
    Detroit v plnom počte.
     
    03:21
    Flyers sa stále nevedia dostať do presilovkového rozostavenia, Red Wing veľmi dobre bránia.
     
    02:30
    Polovica presilovej hry Flers je za nami a hostia zatiaľ nedokázali Howarda ohroziť a ani len sa na dlhšiu dobu usadiť v útočnom pásme.
     
    01:28
    Krátko po Laughtonovej strele z medzikružia sa faulu dopustil domáci zadák Jonathan Ericsson, ktorý dostáva dve trestné minúty za podrazenie.
     
    01:23
    Flyers sa v útočnom pásme nepresadili a tak sa do neho pokúšali pre zmenu dostať Red Wings, ale po Kronwallovej strele od modrej čiary získala puk defenzíva Flyers.
     
    00:16
    O prvú strelu dnešného zápasu sa postaral hosťujúci bek Nick Schultz, ktorý vypálil na Howarda z pravej strany, ale gólman Detroitu si situáciu postrážil a prikrytím puku prerušil hru.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Quellet, Kindl – Nyquist, Zetterberg (C), Abdelkader – Tatar, Sheahan, Franzen – Weiss, Dacjuk, Helm – Miller, Glendening, Jurčo

    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Grossmann, Streit, Del Zotto, Schultz, MacDonald, Coburn – Schenn, Giroux (C), Voráček – Raffl, Laughton, Simmonds – Read, Couturier, Umberger – Rinaldo, Bellemare, Lecavalier

    Rozhodca: O'Halloran, Pochmara – Devorski, Lazarowich.
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL, v rámci ktorej sa dnes proti sebe postavia dva celky Východnej konferencie, keď v Joe Louis Aréne privítajú domáci Detroit Red Wings Philadelphiu Flyers.
     
    Detroit

    Domácim patrí momentálne za 27 bodov piata priečka Východnej konferencie s trojbodovým mankom na štvrtú Tampu. Naopak, šiesty Boston má rovnako bodov ako Detroit, ale Bruins majú odohrané o dva duely viac.

    Red Wings majú momentálne veľmi dobrú formu, pretože z posledných štyroch stretnutí prehrali len raz a to 1:4 s Torontom. Predtým si poradili vysoko 5:0 s Columbusom a 3:4 s Winnipegom. Naposledy sa domáci predstavili proti Ottawe Senators, s ktorou si pred vlastnými fanúšikmi poradili 4:3.

    Najproduktívnejším hráčom Detroitu je s devätnástimi bodmi švédsky center Henrik Zetterberg, za ktorým nasleduje až pätica hráčov, ktorá ma konte 13 bodov. Medzi nim aj najlepší strelec tímu Gustav Nyquist a slovenský krídelník Tomáš Tatar (9+4). Ďalším Slovákom v domácom tábore je Tomáš Jurčo, ktorý získal v tejto sezóne zatiaľ 6 kanadských bodov (1+5).

    Philadelphia

    Hostia sú momentálne s počtom 19 bodov na trinástom mieste Východnej konferencie pričom na dvanástu Floridu strácajú jeden bod, naopak pred štrnástou Carolinou majú náskok štyroch bodov.

    Forma Flyers je presným protipólom formy Detroitu, pretože hostia z posledných štyroch stretnutí vyhrali len jeden jediný a to pomerom 4:2 nad Columbusom. Predtým Philadelphia podľahla New Yorku Rangers 0:2 a Minnesote Wild 2:3. V poslednom stretnutí hostia získali aspoň bod za prehru 0:1 s.n. s New York Islanders.

    Najproduktívnejším hráčom hosťujúceho celku je český útočník Jakub Voráček, ktorý má na svojom konte 29 kanadských bodov. O 5 bodov menej má druhý najproduktívnejší muž Flyers, kapitán Claude Giroux. Najlepším kanonierom je s ôsmymi presnými zásahmi krídelník Wayne Simmonds.
     
    Vzájomné zápasy

    V minulom ročníku na seba tieto dva celky narazili trikrát a dvakrát boli úspešnejší hráči Flyers po víťazstvách 6:3 a 5:0, raz si výhru pripísali Red Wings a to v pomere 5:2. V tejto sezóne sa proti sebe postavili zatiaľ raz a to 26.októbra 2014 a vtedy si Philadelphia poradila s Red Wings na vlastnom ľade 4:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 11. Weiss (Helm, Kindl), 31. Jurčo (DeKeyser), 32. Dacjuk (Kindl), 39. Dacjuk (Helm, Weiss), 59. Zetterberg (Nyquist, Ericsson) – 23. Giroux, 53. Voráček (Simmonds, Giroux)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Quellet, Kindl – Nyquist, Zetterberg (C), Abdelkader – Tatar, Sheahan, Franzen – Weiss, Dacjuk, Helm – Miller, Glendening, Jurčo
    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Grossmann, Streit, Del Zotto, Schultz, MacDonald, Coburn – Schenn, Giroux (C), Voráček – Raffl, Laughton, Simmonds – Read, Couturier, Umberger – Rinaldo, Bellemare, Lecavalier

    Rozhodca: O'Halloran, Pochmara – Devorski, Lazarowich