FK Dinamo Moskva – Panathinaikos 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Lille 1:1 (kon.) | Rijeka – Liége 2:0 (kon.)
Feyenoord – Sevilla 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Everton 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – YB Bern 1:3 (kon.)
Sparta Praha – Neapol 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Rio Ave 2:0 (kon.) | Aalborg – FCSB 1:0 (kon.)
Minsk – Solún 0:2 (kon.) | Guingamp – Fiorentina 1:2 (kon.) | Lokeren – Légia Varšava 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Met. Charkov 3:1 (kon.) | Zürich – Limassol 3:1 (kon.) | Villarreal – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
Helsinki – Kodaň 2:1 (kon.) | Turín – Brugge 0:0 (kon.) | Tottenham – Partizan 1:0 (kon.)
Asteras – Besiktas 2:2 (kon.) | Celtic – Salzburg 1:3 (kon.) | Giurgiu – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Saint-Étienne – Karabach 1:1 (kon.) | Inter – Dnipropetrovsk 2:1 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
1:1 (1:0)
Lille OSC
Štvrtok 27.11.2014, 18:00 • Kuban Stadium (Krasnodar) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V samom závere zápasu ešte jedna žltá karta pre v závere prichádzajúceho Wandersona, ktorý pri čiare podrazil Corchiu.
     
    90+1
    Ari sa už chystal na rozhodujúci úder, ktorým by zvrátil výsledok na stranu Krasnodaru, no v nájazde ho zozadu za cenu žltej karty zastavil Baša. Ariho križoval ešte Rozehnal a preto Ivan Kružliak nesiahol po červenej.
     
    86
    Nepresvedčivo pôsobiaci Petrov následne vidí kartové napomínanie za nebezpečný sklz proti centrujúcemu Mendesovi.
     
    85
    Striedajúci Ryan Mendes sa pár minút po svojom naskočení do zápasu mohol stať hrdinom Francúzov. Zo stredu ihriska ho na ľavej strane uvoľňoval ďalší náhradník Rio Mavuba. Mendes sa následne zbavil dnes priechodného Petrova, aby následne ponúkol krásny obstrel k vzdialenejšej žrdi. Jeho pokus zo šestnásty ale neletel presne do horného rohu bránky, čo ponechalo Dykanovi šancu na zákrok. Ten zvládol ukrajinský gólman dokonale, keď robinsonádou vytlačil do strany, kde už hasil Kaleshin.
     
    84
    Nolan Roux sa teraz vo vzduchu zavesil na Gazinskeho, ktoréo povalil k zemi a Ivan Kružliak mu následne právom ukázal žltú kartu.
     
    82
    Striedame i na domácej strane, kde trávnik opustí v druhom polčase už nie tak výrazný Pavel Mamaev. Na jeho miesto prichádza ofenzívnejší Wanderson.
     
    80
    Lille okamžite po góle strieda, keď ihrisko opustí Frey, ktorý sa dnes nedokázal výraznejšie presadiť. Nahrádza ho Ryan Mendes.
    Roux (BALMONT) - 1:1
     
    79
    Lille dalo gól!
    Teraz sa to už ale francúzskym hosťom podarilo a za svoju výraznejšiu aktivitu v druhom dejstve sú právom odmenení! Holohlavý režisér väčšiny akcií hráčov v žltom drese Florent Balmont si na pravej strane krásne narazil loptu s obrancom Corchiom, aby následne presne odcentroval do šestnástky. Tam sa dokázal uvoľniť zo zovretia NOLAN ROUX, ktorý pohotovou hlavičkou prekonáva dobre chytajúceho Dykana. Lille teda vyrovnáva, ešte to bude v závere zaujímavé.
     
    67
    Po troch štvrtinách zápasu končí i hosťujúci špílmacher Marvin Martin, ktorého na hracej ploche nahradí s deviatkou Ronny Rodelin.
     
    65
    Striedajúci Ricardo Laborde teraz nepríjemne faulovaný zozadu od Gueyeho, ktorý tak rovná bilanciu žltých kariet.
     
    62
    Po prvýkrát strieda i hosťujúci manažér René Girard, ktorý na trávnik posiela svojho obvyklého kapitána Ria Mavubu. Miesto mu prenechal Delaplace.
     
    56
    Desať minút po polčasovej prestávke tu máme vôbec prvé kartové napomínanie, ktoré Pereyra obdržal za podkopnutie Rouxa.
     
    47
    Meniť sa už ale mohlo i skóre a čoraz nebezpečnejšie Lille mohlo hneď dvakrát vyrovnať. Najskôr tu bol voľný kop z ľavej strany, ktorý Corchia zakrútil na zadnú žrď. Tam nedokázal Martynovich ustrážiť Rouxa, ktorý presnou koncovkou k ľavej žrdi takmer otvoril strelecký účet hostí. Andriy Dykan ale vytiahol bravúrny zákrok, ktorým vytlačil loptu na rohový kop. Ten zas priniesol gólovú hlavičku Bašu, ktorý sa ale k vyrovnávajúcemu gólu pretlačil i za pomoci nedovoleného postrčenia domáceho obrancu. Pokračujem za stavu 1:0.
     
    46
    Domáci začínajú druhé dejstvo jednou zmenou, keď namiesto skúseného Marata Izmailova príde na hraciu plochu Ricardo Laborde.
     
    45+2
    Artur Jędrzejczyk, cez ktorého v súboji prepadol Nolan Roux, skutočne nemôže pokračovať ďalej a ešte pred prestávkou opúšťa hraciu plochu na nosidlách. Nahrádza ho Martynovich.
     
    37
    Na druhej strane ale mohlo byť veľmi rýchlo vyrovnané! Francúzsky tím mohol udrieť zo svojej prvej vážnejšej príležitosti v zápase. Gól sa im v najvhodnejšom možnom okamžiku ale vsietiť nepodarilo. Po ľavej strane sa cez Petrova prehnal Roux, ktorý využil zranenie domáceho krajného obrancu. Ten v polke šprintérskeho súboju začal pokrivkávať. Roux to využil na prudkú strelu k bližšej žrdi, no ukrajinský gólman Dykan sa stihol k svojej pravej žrdi presunúť včas a Francúzov prízemný pokus vytesniť mimo priestoru troch žrdí.
    Ari (MAMAEV) - 1:0
     
    35
    Krasnodar dal gól!
    Najväčší postrach v domácom drese dnes znovu udrel a Krasnodar sa zaslúžene dostáva do jednogólového vedenia! Yuri Gazinskiy rozohrával zo stredu ihriska na šestnástkový oblúk, kde stál nekrytý Pavel Mamaev, ktorý geniálnym dotykom z prvej prehodil do šance ARIMU. Ten prešiel do šestnástky cez priestor, ktorý mal pokrývať David Rozehnal. Ten ho ale zastaviť nedokázal a tak sa brazílsky útočník ocitol zoči-voči Enyeamovi, ktorého poľahky dokázal obstreliť. Lopta napokon doskákala presne k pravej žrdi, ruský celok sa desať minút pred prestávkou ujíma vedenia!
     
    29
    FK Krasnodar ale mohol znovu udrieť! Lille sa už celkom zahráva s vlastným osudom v základnej skupine H. Po Ariho aktivite tu bol pre domácich rohový kop z ľavej strany, ktorý už tradične rozohrával Mauricio Pereyra. Ten centroval na bližšiu žrď, kde znovu zakončoval islandský stopér Sigurdsson. Ten svoju hlavičku ešte obtrel o Rozehnala, ktorý zmenil trajektóriu strely. Vincent Enyeama zostal na okamih zaskočený, no napokon dokázal loptu reflexívne vraziť a na dvakrát ju i získať pod svoju kontrolu.
     
    11
    Po zaujímavej gólovej príležitosti pri Sigurdssonovej hlavičke, ktorá padala tesne pod brvno hosťujúcej bránky, sa mohli domáci znovu dočkať otváracieho gólu. Enyeama najskôr pohotovo reagoval na padajúci list islandského stopéra, aby ho po následnom rohu ohrozil i Pavel Mamaev. Ten sa po Izmailovej prihrávke pretiahol po pravej strane až do šestnástky, odkiaľ sa snažil trafiť bližší horný roh hosťujúcej svätyne. Ruský záložník ale z piatich metrov napokon mieril tesne nad.
     
    7
    Teraz ale mohli domáci udrieť z ničoho nič, no otvárací gól Krasnodaru zrejme správne neplatí. Brankár Enyeama sa neprezentoval práve najpresnejšou rozohrávkou, z čoho mohol ťažiť Pavel Mamaev. Ten posielal oblúčik do behu pre Pereyru, ktorý šprintoval do voľného priestoru. Uruguajskému stredopoliarovi sa podarilo prekonať hosťujúceho gólmana, no jeho radosť následne ukončil Ivan Kružliak, respektíve jeho asistent. Ten totiž správne postrehol hokejový blok od jedného z domácich hráčov, ktorý z ofsajdu a navyše nedovolene takýmto spôsobom zastavil Rozehnala.

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Ari (Mamaev) – 79. Roux (Balmont)

    Karty:   56. M. Pereyra (KRS), 86. S. Petrov (KRS), 90+3. Wanderson (KRS) – 65. I. Gueye (LIL), 84. Roux (LIL), 90+1. Baša (LIL)


    FK Krasnodar: Dykan – S. Petrov, Jedrzejczyk, R. Sigurdsson, Kaleshin (C) – Izmailov, Mamaev, Gazinskiy, M. Pereyra, Joãozinho – Ari
    Náhradníci: Sinitsyn – Martynovich, Wanderson, Burmistrov, Adzhindzhal, Laborde, Lanin
    Manažér: Aleh Konanaw (BLR)

    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Baša (C), Rozehnal, Béria – Delaplace – Balmont, I. Gueye – M. Martin – M. Frey, Roux
    Náhradníci: Elana – Rodelin, S. Meité, Soumaoro, R. Mendes, P. Souaré, R. Mavuba
    Manažér: René Girard (FRA)

    Rozhodca: Ivan Kružliak – T. Somoláni, O. Brendza – T. Mokoš (všetci SVK)