Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Čerepovec – Novgorod 3:4 (0:2 po s.n.) | Helsinki – Novosibirsk 3:1 (kon.)
Petrohrad – Novokuzneck 6:2 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 0:2 (kon.) | Záhreb – Jaroslavľ 3:4 (po pr.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Viťaz Moskovská oblasť
Štvrtok 27.11.2014, 19:00 • Štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Príjemný dobrý deň, vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu KHL, v ktorom proti sebe nastúpi Slovan Bratislava a Víťaz Podolsk. Zápas sa začína o 19:00 v bratislavskej Slovnaft aréne, ešte predtým si však zhrnieme základné fakty o oboch tímoch.

    Hokejistom Slovana patrí v priebežnej tabuľke 12. miesto so ziskom 38 bodov čo znamená, že na postupovú osmičku strácajú už sedem bodov. Slovan začal trip na ľade súperov veľkým víťazstvom 2:1 na ľade Atlantu Mytišči, kde odolal útočne ladenému súperovi a maximálne využil svoje šance. Vo štvrtkom zápase podľahli hráči Slovana Rige futbalovým rozdielom 0:1 po nájazdoch. Posledný zápas odohrali pred vlastnými fanúšikmi v utorok. V šesťbodovom zápase s Jaroslavľom prehrali 1:3.

    Víťaz Podolsk je pomerne mladé hokejové mužstvo. Jeho vznik môžeme datovať do roku 1996. Vtedy vznikol klub s názvom Víťaz v meste Podolsk. V roku 2004 sa klub presťahoval z mesta Podolsk trochu južnejšie, do Čechova. Obe mestá sú súčasťou Moskovskej oblasti, južnejšie od hlavného mesta Moskva. V lete však klub Víťaz Čechov ohlásil návrat do mesta Podolsk, kde bude túto sezónu hrávať svoje domáce zápasy.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku v roku 2008, no nezaznamenal vo svojej histórii žiadne veľké úspechy. V KHL skončil postupne v celkovom hodnotení klubov na 23., 23., 21., 23. a v poslednej sezóne na 22. mieste. Hokejisti klubu sú však preslávení svojou agresívnou hrou do tela, aj keď minulú sezónu vedenie klubu vyhlásilo, že už upustia od tvrdej agresívnej hry a skutočne tomu aj tak bolo. Najškandalóznejší v histórii ľadového hokeja bol zápas Čechov – Omsk, ktorý sa odohral deviateho januára 2010. Skončil po hromadných bitkách už v čase 3:39, s vylúčeniami 19:18, počtom trestných minút 421:419.

    V tejto sezóne sa Víťazu pomerne darí. Okupujú totiž 8. priečku, ktorá znamená play – off. Na svojom konte majú 45 bodov za 12 výhier a 14 prehier. V poslednom zápase podľahli Medveščaku Záhreb 1:3. Nechajme sa prekvapiť, či s nimi táto prehra zatriasla.

    Všetko podstatné sa dozviete z nášho on-line prenosu, ktorý sa začína o 19:00. Z miesta komentátora sa na vás teší Jakub Mitter.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen,Mihálik, Luža – Surový, Murley, Bartovič – Nagy, Nedorost, Ružička – Jeglič, Tičar, Vondrka – Šťastný, Bližňák, Ölvecký.

    Viťaz Podolsk: Sateri (Lysutin) – Porseland, Verešagin, Semenov, Grebeškov, Selezňov, Golovkov, Berďukov, Kudinov – Kempe, Horák, Cyganov – Afinogenov, Kucheriavenko, Šitikov – Koroľov, Kousal, Solodukin – Ivanov, Jakubov, Vyglazov

    Rozhodca: Jevgeni Gamalei, Sergei Gusev – Jevgeni Streltsov, Denis Tarasov.
     
    Vítam Vás ešte raz. Ľadová plocha sa pomaly, ale isto pripravuje. Čaká nás veľmi dôležitý súboj. Tri body pre Slovan by padli vhod, nechajme sa prekvapiť, či sa tak stane. Snáď nás čaká poriadne napínavý súboj. Ostaňte s nami pri tom. Začíname o 19:00.
     
    Hymny odzneli, zápas sa môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Prvá akcia hneď po buly od hráčov Slovana, pred bránou sa ocitol Murley, ktorý však nedokázal pohotovo zakončiť, keď mu bol adresovaný puk spoza brány.
     
    00:47
    Prvý ofsajd, dopustili sa ho hráči Víťazu.
     
    01:17
    Zachytený puk na modrej, podarilo sa to Ružičkovi, ktorý nahadzoval puk pred bránu. Ten sa dostal k Nagyovi, ktorý to skúsil. Trafil masku Sateriho – píska sa. Prvá dobrá šanca v zápase.
     
    01:58
    Ani Tičarovi sa nepodarilo zasiahnúť puk poriadne, jeho strela golfákom bola zblokovaná obrancom.
     
    02:37
    Nedorozumenie v rozohrávke hostí, zakázané uvoľnenie. Zatiaľ sa hrá bez väčších šancí. Až na tú Nagyovu.
     
    03:13
    Ťažko povedať, či to bol na Lužu priveľký tlak, ale bol osamotený v medzikruží, stačilo len vystreliť. Mladík Slovana však puk netrafil. Škoda tejto šance.
     
    03:45
    Prvá šanca na strane Víťaza, ktorú pohodlne kryje Backlund, ktorý sa v posledných zápasoch rozchytal.
     
    04:17
    Len to tak v hľadisku zahučalo. Ružička bol nikým neohrozený a rútil sa do tretiny hostí. Keď vtom zaznela píšťalka rozhodcu – ofsajd.
     
    04:40
    Michal Vondrka bol nepríjemne narazený na mantinel, rozhodca to však neposúdil ako nedovolený zákrok. Hrá sa ďalej, bez väčších šancí.
     
    05:55
    Hra je zatiaľ nemastná – neslaná bez šancí, dokumentuje to aj icing hostí, ktorí sa najprv na chvíľu ocitli v pásme domácich, no Backlunda nestihli ohroziť.
     
    06:23
    Perfektná kontra na domácej strane! Murley zachytil puk v obrannej tretine, vymenil si puk s Bartovičom a začal korčuľovať do pásma hostí. Neulakomil sa a prihral puk naspäť na Bartoviča, ktorý mohol pohodlne streliť prvý gól nebyť dobre postaveného Sateriho! Najväčšia šanca zápasu.
     
    06:54
    Reklamný brejk po tom, čo Backlund zachytil puk, ktorý sa ocitol pri bráne.
     
    07:23
    Sigalet sa až príliš unáhlil, nahodil puk, no ešte pred červenou čiarou – icing.
     
    07:44
    Prvý tlak hostí, strieľal Kousal, ktorý si to namieril k pravej tyči z medzikružia, Backludn pozorný.
     
    08:10
    Veľa priestoru dostal Vondrka na pravom kruhu, dokázal aj vystreliť, no len do vyrážačky Sateriho.
     
    08:50
    Najdlhší pobyt hostí v pásme Slovana sa zaobišiel bez streleckého pokusu.
     
    09:15
    Na druhej strane mal šancu štvrtý útok, no pozorný Sateri na poslednú chvíľu vystrčil pravý betón a zabránil tak gólu.
     
    09:42
    Puk na striedačke Víťaza.
     
    10:40
    Víťaz bol v pásme domácich, opäť však nič svetaborného nevymyslel. Na druhej strane sa dostal do prečíslenia Nagy, ktorý nebezpečnbe vystrelil, Sateri len puk vyrazil. Pred bránou čítal Murley, ktorý doklepával puk za brankára. Ten však vytiahol perfektný zákrok a poriadne sa ponaťahoval!
     
    11:37
    Tlak Slovana každou sekundou stúpa, strieľal Baranka, no ani on od modrej neprekonal Sateriho, ktorý má dnes aj poriadne šťastie.
     
    12:16
    Víťaz sa len bráni, na strely to je 7:3. Stále však chýba potrebný gól. O tej sa pokúšal Vondrka, ktorý však bol tvrdo atakovaný, a tak nedokázal zakončiť.
     
    13:11
    Bartovič získal puk na modrej, posunul ho na pravú stranu, kde operoval Surový. Ten si pripravoval strelu, keď sa k nej odhodlal, tak trafil len ležiaceho súpera. Opäť má Slovan tlak, ale čo z toho, keď ten gól nie a nie padnúť.
     
    13:48
    Reklamný brejk po tom, čo sa Sersen snažil vystreliť od modrej, to sa mu aj podarilo, no trafil len do Sateriho.
     
    14:02
    Koroľov sa rútil sám na Backlunda, ktorý ostal kľudný a vytiahol ďalší skvelý zákrok, stav ostáva nezmenený. Chyba defenzívny Slovana.
     
    14:26
    Tretí útok Slovana narobil poriadny vietor, rozprúdil ho Vondrka, ktorý posunul na Tičara. Ten vystrelil od modrej, Saterimu puk vypadol, no rýchlo sa spamätal a zakryl ho späť.
     
    15:15
    Hra sa točí okolo stredného pásma, hostia dobre forčekujú, Slovan sa nedokáže dostať cez val brániacich hráčov.
     
    15:56
    Brejčákova tvrdá strela od modrej Sateriho nijak nezaskočila.
     
    16:44
    Tretí útok narobil Slovanu neplechu, keď sa Solodukin dral pred Backlunda. Ten si však dal pozor aj na následnú dorážku, ktorú pohotovo kryl.
     
    17:38
    Až trojica Slovanistov sa rútila na dvojicu Víťazu, Bartovičovi ale odskočil puk. Ofsajd. Domácim fanúšikom sa to ale nepáči.
     
    18:38
    Afinogenov zaviezol puk do pásma, kde ho aj udržal, následne ho však stratil a tak je Backlund opäť bez práce.
     
    18:51
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase, za seknutie si sadá jeden z hráčov Víťazu. Sadá si Šitikov.
     
    19:15
    Slovanu sa zatiaľ usadiť sa v pásme nepodarilo.
     
    19:57
    Pred bránu sa dostal Bartovič, no ten žiadny vietor nerozdúchal. Matt Murley už ale áno, dovolil si fintičku na obrancu, ktorý ho za to potrestal hákom. Semenov dostáva dve minúty. Aj Matt Murley si sadá na trestnú za nešportové správanie. Ešte 51 sekúnd sa bude hrať 5 na 4.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina nám toho veľa nepriniesla. Zatiaľ je to bez gólov. Slovan má síce aktivitu, ale čo z toho, keď ani jedna z trinástich striel za Sateriho nepadla. Víťaz vyslal na Backlunda 6 striel. Uvidíme, čo prinesie tretina číslo dva, ktorá začne o 19:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Slovan začal presilovku vo vlastnom obrannom pásme.
     
    20:28
    Nedorost sa snažil dostať do pásma, neuspel, puk za Backlundom.
     
    21:00
    Podolsk zaútočil už s piatimi hráčmi. Strelou z ľavej strany sa prezentoval Robert Kousal. Backlund však pohotovo kryje.
     
    21:27
    Kucheriavenko mal odkrytú ľavú stranu brány, stačilo ten puk len dobre trafiť, on to neurobil. Stav ostáva nezmenený!
     
    22:05
    Na druhej strane sa dostali do prečíslenia Jeglič s Vondrkom, prvý menovaný sa snažil prestrčiť puk na Michala, no ani tentoraz to nevyšlo. Smola sa na Slovanistov lepí aj naďalej.
     
    22:23
    Surového tvrdá strela po tom, keď pri puku nebol nikto bola len zrazená. Prvá formácia narobila problémy hosťom, no stále nič z toho.
     
    22:58
    Brejčák testoval Sateriho zo stredného pásma, brankár hostí si puk vychutnal.
     
    23:30
    Hrá sa rýchly hokej zo strany na stranu, najskôr bola Bližňákova strela zblokovaná, a potom sa dostal Víťaz do pásma domácich, bez odozvy. Backlund pozorný.
     
    23:51
    Icing hostí.
     
    24:13
    Jegličov nahodený puk pred bránu Tičar sklepnúť nedokázal, škoda aj tejto akcie.
     
    25:05
    Akcia patrila Sersenovi. Michal si hľadal priestor na strelu, no bol tiesnený, obkrúžil celé bránkovisko a až potom švihom vystrelil, len do Sateriho.
     
    25:30
    Sigaletova strata puku v strednom pásme neznamenala nebezpečenstvo, naopak na druhej strane sa dostal do šance Surový s Murleym. Tomáš bol na ľavej strane a videl korčuľujúceho Matta, ten však puk nedokázal tečovať.
     
    26:15
    Z pravej strany nahadzoval puk pred bránu Nedorost, ktorý hľadal Tičara, ani on však nedokázal puk prepasírovať za Sateriho.
     
    27:27
    Sersenova delovka po tom, ako mu Jeglič spoza brány nabil len do pravého betónu.
     
    27:53
    Vondrka sa predral až pred Sateriho, dokázal aj zakončiť, no smola sa z jeho hokejky stále neodlepila. Nasleduje reklamný brejk.
     
    28:28
    Zovretie puku Murleym, ten sa nevedel dostať z vlastného pásma. Odchádza na trestnú lavicu.
     
    28:42
    Nagy sa dostal do samostatného úniku v oslabení, Sateri si ale veril a aj ho vychytal! Obrovská škoda pre Slovan.
     
    29:00
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Studená sprcha, pomer striel 18:8 a stav 0:1. Presilovkový gól Podolsku, keď najprv strieľal Kempe , aby sa potom do odkrytej brány presadil DMITRY CYGANOV, ktorý strelil vedúci gól Podolska! Asistencie: Mario Kempe, Roman Horák.
    CYGANOV - 0:1
     
    29:47
    Nahodený puk pred Backlunda Johan pohotovo kryje, opäť sa bude vhadzovať v pásme Slovana.
     
    29:57
    Vondrka vyzeral poriadne nabudene, rútil sa na ľavom krídle odkiaľ z kruhu vypálil poriadnu strelu, tá sa dostala len na betón brankára Víťazu Podolsk.
     
    30:43
    Tempo zápasu vôbec nie je vražedné, hrá sa uvoľnene, hostia strelili potrebný gól a akosi kontrolujú stav stretnutia.
     
    31:37
    Podľa všetkého sa malo pískať zakázané uvoľnenie, to sa ale nestalo. Slovan musí hrať. V hľadisku je cítiť nervozitu. Takisto aj na ľade.
     
    32:54
    Hrá sa zo strany na stranu, obaja brankári majú od striel a pukov pokoj, boje sa vedú prevažne pri mantineli.
     
    33:17
    Reklamný brejk po neúprosných bojoch za Sateriho bránou, kde sa črtala mela alebo vylúčenie. To neprichádza, diváci pískajú.
     
    33:56
    Zakázané uvoľnenie na strane Slovana, hráčom sa momentálne akosi nedarí.
     
    34:18
    Hrá sa prevažne pred Backlundom, ktorý aj teraz kryje puk po strele z ľavého kruhu.
     
    34:42
    Teraz pre zmenu Nedorostov ofsajd.
     
    34:57
    Ivanova strela nemohla Backlunda zaskočiť, betóny boli v správny čas na správnom mieste.
     
    35:20
    Ružičkova strela z medzikružia zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    35:28
    Tvrdá strela od modrej v podaní Mihálika, tú sa snažil Murley sklepnúť v tesnej blízkosti Sateriho. Namiesto toho inkasoval tvrdé údery od obrancu Víťazu.
     
    35:39
    Strela z otočky od Surového, len do pravého betónu. Následne aj Murleyho pokus skončil tentoraz na vyrážačke. Dnes ten gól nie a nie padnúť.
     
    36:29
    Ani Vondrka sa nedokázal presadiť, Sateriho zápas!
     
    36:43
    Nepochopiteľné veci sa dejú na Slovane! Hráči Slovana sú často atakovaní, no bez trestu. Dve minúty za držanie pre Sersena. Piskot divákov.
     
    37:30
    Hráči hostí v pásme, no bez šance, keďže sa hrá v rohu klziska.
     
    37:57
    Slovan sa konečne oslobodil, puk v obrannom pásme Víťazu.
     
    38:11
    Ofsajd hostí, už len polminúta trestu Sersena, ktorý sedí frustrovaný na trestnej lavici.
     
    38:27
    Bartovičov tvrdý projektil od modrej len do lapačky Sateriho.
     
    38:43
    Slovan hrá s piatimi hráčmi.
     
    39:20
    Krásny bodyček v podaní Laca Nagya, potlesk z tribún.
     
    39:47
    Postavenie Nagya v bránkovisku, hokejisti Slovana sú frustrovaní.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám druhá tretina. Strely na bránu 22:12, stav stretnutia 0:1 pre Víťaz Podolsk, keď sa presadil v 29. minúta Cyganov. Nechajme sa prekvapiť, či sa Slovan prebudí a či sa mu podarí streliť potrebný vyrovnávajúci gól. Pokračujeme o 20:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:35
    Slovan sa snaží hneď od úvodu zaútočiť, no nedarí sa mu, naopak, Šitikov strieľal z medzikružia, no netrafil bránu.
     
    41:30
    Sersen zachytil puk v strednom pásme, posunul ho do druhej vlny na Nagya, ktorý triafa žrdku!
     
    41:46
    Sersen sa následne dopustil faulu, opäť presilovka Víťazu.
     
    42:28
    Takmer minúta presilovky za nami, Backlund bez práce, Podolsk kontroluje hru, Slovan sa bráni.
     
    42:44
    Víťaz sa dopustil postavenia mimo hry.
     
    42:54
    Barankova dobrá strela z vlastného pásma na Sateriho, ten si však dal pozor.
     
    43:34
    Slovan sa perfektne bráni, Víťaz sa nedostal zatiaľ do žiadnej šance.
     
    43:46
    Sersen na ľade, dobre zahratá oslabovka.
     
    44:57
    Tvrdý boj v rohu klziska, Mihálik s Tičarom dali pocítiť svoju tvrdosť hráčom Víťazu.
     
    45:46
    Solodukin nahadzoval puk na teč na Cyganova, ten ale nedokázal sklepnúť puk, zaskvel sa Backlund, keď vytiahol skvelý zákrok betónom.
     
    46:19
    Murley je dnes poriadne aktívny, potiahol si puk po pravej strane, posielal ho pred bránu na Bartoviča, ktorý ho ale nedokázal spracovať, škoda pre Slovan.
     
    47:00
    Slovan musí a tak to aj vyzerá, strely na bránu 25, útok na Víťaz, ktorý zatiaľ vyhráva. Hrá sa v rohu klziska.
     
    47:39
    Opäť puk na striedačke, dnes sa musia mať aj hráči na striedačke poriadne na pozore.
     
    47:48
    Jeglič zachytil puk, začal sa rútiť do pásma hostí stredom klziska, videl na ľavej strane Vondrku, posunul mu puk. Michal sa snažil poriadne pohotovo vystreliť, podarilo sa, avšak len do Sateriho.
     
    48:17
    Strela príklepom od Horáka skončila zblokovaná, Backlund sa mal ale na pozore, stav je stále 0:1.
     
    48:53
    Hrá sa v obrannom pásme domácich, ktorí sa snažia rozprúdiť ďalšiu akciu, hostia však dobre forčekujú.
     
    49:40
    Obraz hry sa nemení, opäť to bol Vondrka, ktorý posielal puk na Sateriho. Ten mu dokonca vypadol, no nik z hráčov Slovana tam nestál. Keby sa tam niekto natlačil, mohlo prísť vyrovnanie.
     
    50:47
    V posledných minútach aktívny Vondrka opäť strieľal z ľavého kruhu, tentoraz orazítkoval len zadný mantinel. Nedarí sa a nedarí.
     
    51:43
    Vyzeralo to na podrazenie, no opäť ostala píšťalka rozhodcu nemá. Slovan v tlaku, Tičarova šanca len do Sateriho.
     
    52:20
    Až dvaja hráči ležia otrasení na ľade, na strane Slovana to je Rok Tičar, vyzerá byť ale v poriadku.
     
    52:44
    Mihálik videl rýchleho Bartoviča, posunul mu puk, Milan si nakorčuľoval až do pásma, odkiaľ rýchlo vystrelil, len do betónov.
     
    53:25
    Na druhej strane sa zaskvel Backlund, keď zneškodnil strelu Solodukina, ktorý sa po chybe obrany rútil naňho sám.
     
    53:36
    Konečne to prišlo, presilovka, na trestnú lavicu odchádza Selezňov.
     
    53:49
    Puk pri Backlundovi.
     
    54:35
    Slovan konečne v pásme.
     
    54:50
    Naygova strela len do Sateriho, veľa času už neostáva.
     
    55:24
    Víťaz sa dobre bráni.
     
    55:36
    Podolsk s piatimi hráčmi.
     
    55:57
    Vondrkovi nie a nie to padnúť. Strela z medzikružia len do Sateriho. Dnes Slovanu šťastena nepraje.
     
    56:30
    Na zemi ležia až dvaja hráči Víťazu, jeden z nich musí byť ošetrovaný. Nie je jasné, čo sa mu stalo. Hra je logicky prerušená. Je to hráč s číslom 52 Igor Golovkov.
     
    56:49
    Sersen si nespracoval puk na modrej, musel si poradiť zo Šitikovom, čo sa mu nakoniec aj podarilo.
     
    57:08
    Zakázané uvoľnenie pre Víťaz. Ako keby sa už len dohrávalo toto pomerne nudné stretnutie.
     
    57:33
    Víťaz zatlačil Slovan do pásma, Kemepho strela len do vyrážačky, menšia potyčka medzi Tičarom a práve Kempem, no všetko je zažehnané.
     
    57:55
    Víťaz sa snaží mať puk čo najdlhšie na svojich hokejkách.
     
    58:12
    Darí sa im to.
     
    58:49
    Backlund von z brány!
     
    59:21
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Pečiatka za týmto stretnutím, Diváci odchádzajú z hľadiska. Gól do prázdnej brány strieľa MAXIM AFINOGENOV. Bez Asistencie: Mario Kempe.
    AFINOGENOV - 0:2
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Trápenie je na konci, Slovan prehral s Podolskom 0:2. Pomer striel 34:16. Strelecká nemohúcnosť! Po góloch Cyganova a Afinogenova bolo o všetkom rozhodnuté. Síce sa bude hrať ešte množstvo zápasov, avšak práve teraz sa láme chlieb. Slovan nezvládol ani tento zápas. Uvidíme, ako sa bude situácia v KHL vyvíjať aj naďalej. Ja sa s Vami pre tento moment lúčim, lúči sa s Vami Jakub Mitter. (21:20:15)

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 29. Cyganov (Kempe, Horák), 60. Afinogenov (Kempe)


    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen,Mihálik, Luža – Surový, Murley, Bartovič – Nagy, Nedorost, Ružička – Jeglič, Tičar, Vondrka – Šťastný, Bližňák, Ölvecký.
    Viťaz Moskovská oblasť: Sateri (Lysutin) – Porseland, Verešagin, Semenov, Grebeškov, Selezňov, Golovkov, Berďukov, Kudinov – Kempe, Horák, Cyganov – Afinogenov, Kucheriavenko, Šitikov – Koroľov, Kousal, Solodukin – Ivanov, Jakubov, Vyglazov

    Rozhodca: Jevgeni Gamalei, Sergei Gusev – Jevgeni Streltsov, Denis Tarasov