CSKA Moskva – AS Rím 1:1 (kon.) | Borisov – Porto 0:3 (kon.) | Manchester City – Bayern 3:2 (kon.)
Paríž – Amsterdam 3:1 (kon.) | APOEL – Barcelona 0:4 (kon.) | Schalke – Chelsea 0:5 (kon.)
Lisabon – Maribor 3:1 (kon.) | Doneck – Bilbao 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
3:1 (2:1)
NK Maribor
Utorok 25.11.2014, 20:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam Vás pri stretnutí najprestížnejšej klubovej súťaži, ktorou nie je nič iné, ako Liga majstrov.
    Dnes máme na programe niekoľko naozaj zaujímavých stretnutí, možno jedným z nich bude aj stretnutie, ktoré pre Vás budem komentovať ja a to medzi Sportingom Lisabon a NK Maribor.
    Priblížme si v krátkosti, ako sú na tom obe mužstvá, čo sa týka aktuálnej sezóny.
     
    SPORTING LISABON
    V skupine G je na tom z tejto dvojice lepšie práve domáce mužstvo, ktorému sa podarilo získať zo 4 zápasov 4 body, čo radí Sporting na 3. miesto s aktuálnym skóre 8:8. Zápasy portugalského mužstva vyzerajú nasledovne:
    1 remíza a to v prvom kole práve s Mariborom 1:1.
    2 prehry, obe s anglickou Chelsea, najskôr 0:1, a v odvete 4:3, keď o výhre londýnskeho mužstva rozhodol v 3. minúte nadstaveného času Choupo-Moting.
    1 výhra 4:2 a to práve v poslednom kole s dovtedy vedúcim mužstvom skupiny Schalke.
     
    NK MARIBOR
    Hostia sú na tom o čosi horšie. Pred poslednými dvoma zápasmi im patrí s 3 bodmi síce posledné 4. miesto v skupine, no stále so šancou na úspech.
    Slovinský zástupca síce nezvíťazil ani v jednom prípade, no jeho hráči dokázali trikrát remizovať a to ako už bolo spomenuté so Sportingom, s Chelsea a so Schalke, vo všetkých 3 prípadoch 1:1(!).
    Maribor nezvládol iba jedno stretnutie, ale to do slova.
    Jeho hráči vybuchli na pôde londýnskej Chelsea a zo stretnutia si odniesli potupnú prehru 6:0.
     
    Čaká nás teda určite veľmi zaujímavé, ale hlavne dôležité stretnutie G skupiny, o ktorej by sme moli povedať, že je azda najviac zamotaná, keďže ani jedno z mužstiev ešte nemá istý postup do ďalšej fázy!
     
    -3
    Úvodné zostavy:

    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Cédric, Maurício, Oliveira, Jefferson – Mário, William, Silva – Mané, Slimani, Nani
    Náhradníci: Marcelo – Sarr, Silva, Martins, Montero, Capel, Carrillo

    NK Maribor: Handanovič – Stojanović, Rajčevič, Arghus, Mejač – Vršič, Mertelj, Filipovič, Sallalich – Tavares (C), Zahovič
    Náhradníci: Cotman – Viler, Živko, Ndiaye, Ibraimi, Mendy, Bohar

    Rozhodca: Thomson – Conquer, McGeachie.
     
    -1
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche a duel sa o malý moment začne.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal v réžii domáceho tímu. Futbalisti Lisabonu sa ihneď usadili na útočnej polovici a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť.
     
    4
    Domáci futbalisti sú v úvode aktívnejší ako ich súper a naďalej útočia. Tentokrát to dlhým nákopom na bránku skúsil Nani, ale jeho pokus gólman s prehľadom skryl.
     
    7
    Hosťujúci hráči sa až teraz poriadne dostali k lopte a usadili sa s ňou na vlastnej útočnej polovici. Z domácich tribún sa ozýva piskot.
     
    9
    Lisabon sa ale rozhodne nechce dlho brániť. Domáci si už prevzali loptu na svoje kopačky a po pravej strane mieri do útoku.
     
    10
    Lisabon dáva gól!
    Tak toto je neuveriteľné. Domáci sa presunuli do útoku, pred bránku sa natlačil Mané a takmer sa dostal k zakončeniu. To takmer ho ale mrzieť nemusí, pretože brániaci ALEŠ MEJAČ si loptu nešťastne zrazil do bránky sám.
    Carlos MANÉ - 1:0
     
    11
    Domáci futbalisti teda zásluhou vlastného gólu svojho súpera bleskovo otvárajú skóre a zápas teraz bude mať úplne iný náboj.
     
    12
    Hostia sa však nemôžu vzdávať a okamžite sa pokúšajú niečo vymyslieť. Maribor aspoň napáda rozohrávku súpera.
     
    14
    Domáci tím je pri chuti a naďalej útočí. DO útoku sa teraz natlačil Silva, ktorý síce po centri aj hlavičkoval, ale iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    17
    Hosťom z Mariboru sa dnes absolútne nedarí. Futbalisti hosťujúceho celku sa stále nevedia udržať na útočnej polovici a iba sa trápia.
     
    18
    Na trávniku sa stále nič nemení. Hostia síce loptu aspoň zaviezli na útočnú polovicu, ale vôbec nič tam nevymysleli a prišli o ňu.
     
    19
    Domáci tím nemá nad čím zaváhať. Loptu si berie na svoje kopačky a už sa tlačí do útoku.
     
    21
    Lisabon sa napokon natlačil až do vápna. Tam po Naniho centri zakončoval Mário, ale jeho pokus bol zblokovaný a na Handanoviča ani neprešiel.
     
    23
    A domáci mohli vyhrávať o dva góly! Do skvelej šance sa dostal Mané, ktorý ostal sám na hranici vápna a tvrdo pálil, avšak jeho pokus po veľmi zlom zákroku Handanoviča opečiatkoval iba brvno!
    Mané
     
    25
    Domácich gól posilnil a sú jednoznačne lepší. Teraz si ale vo finálnej fáze nerozumeli a center s prehľadom odvrátil Arghus.
     
    26
    Domáci tím si svojou aktivitou dokonca vypýtal rohový kop. Lisabon má skvelú šancu navýšiť svoj náskok.
     
    27
    K lopte sa pri rohovej zástavke postavil Nani. Jeho center síce letel pred bránku súpera, ale tam ho nik z domácich nezasiahol a hostia si s prehľadom poradili.
     
    30
    Na trávniku je všetko jednoznačne v réžii domáceho tímu, ktorý sa stále drží na útočnej polovici. Ďalší gól je iba otázkou času.
     
    31
    Hostia sa utiechajú iba k nedovolenému spôsobu zastavenia útočiaceho hráča. Jefferson bol prudko zrazený k zemi v strede trávnika a Lisabon bude rozohrávať.
     
    33
    K lopte sa napokon po predchádzajúcom faule postavil Maurício, ale Lisabon sa do zakončenia vôbec nedostal. Aj napriek tomu sa ale naďalej drží na útočnej polovici.
     
    35
    Lisabon dáva gól!
    Domáci pridávajú svoj druhý gól a zápas majú plne pod svojou kontrolou. NANI ostal vo vápne úplne osamotený, obrana sa iba bezmocne prizerala jeho vyčíňaniu aj následnej strele, ktorú zastavila iba sieť.
    NANI - 2:0
     
    37
    Na trávniku je všetko v jasnej réžii domáceho tímu. Nč nenasvedčuje tomu, že by hostia mohli ešte niečo vymyslieť a zdramatizovať zápas.
     
    38
    Domáci hráči si aj naďalej veselo útočia. Lisabon dokonca bude zahrávať ďalší rohový kop, už niekoľký v tomto zápase.
     
    39
    Tradičný exekútor štandardiek Nani sa postavil k lopte, ale nebezpečenstvo s ňou nepriniesol. Po centri k bránke sa dráha lopty zmenila už na bližšej žrdi, kde ju odvrátili hostia.
     
    40
    Tak toto bolo veľmi nepríjemné. Hosťujúci Tavares poslal súpera tvrdo k zemi a vidí nekompromisnú žltú kartu.
     
    42
    Maribor dal gól!
    Toto je skutočne neuveriteľné! Máme tu už druhý vlastný gól v tomto zápase! Tentokrát sa do štatistík nechtiac zapisuje domáci JEFFERSON, ktorý si do bránky zrazil center súperovho hráča.
    JEFFERSON - 2:1
     
    43
    Mysleli sme si, že za stavu 2:0 v 35. minúte bolo rozhodnuté. Rozhodne sme sa ale mýlili a napokon je všetko inak. Zápas začína naberať na obrátkach.
     
    44
    Domáci hráči nechcú nič riskovať a žiadne vyrovnanie nepripúšťajú. Lisabon sa tlačí do útoku zo zabezpečenej defenzívy.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou a priniesol skutočne zaujímavé futbalové divadlo. Videli sme v ňom tri presné zásahy, z toho dva vlastné – do každej bránky jeden. Do šatní sa teda odchádza za stavu 2:1.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    Na štadióne v Lisabone je technický problém so svetlami. Kvôli nemu sa prestávka predlžuje, v tejto chvíli však nikto netuší dokedy. O všetkom vás budeme informovať.
    Technický problém so svetlami.
     
    Diváci to berú s nadhľadom a svojimi mobilnými telefónmi sa snažia rozsvietiť štadión. technický problém sa stále nedarí vyriešiť.
     
    Na štadióne osvetlenie stále nefunguje a ťažko povedať, čo sa bude diať. V prvom polčase sme videli tri góly, z toho dva vlastné a teraz sa už viac ako pol hodiny nehrá. V Lisabone je to skutočne zaujímavý večer...

     
    Dámy a páni, je 22:22 a my už takmer hodinu čakáme na to, čo sa bude diať. Problém s osvetlením stále nie je vyriešený a ťažko povedať kedy (alebo či vôbec) sa dnes ešte bude hrať. Ostaňte s webom Onlajny.eu a sledujte tento neuveriteľný zápas aj naďalej.
     
    Je 22:28 a hráči oboch tímov prichádzajú späť na trávnik! Vyzerá to, že by sa zápas predsa len mohol dohrať!
     
    Hráči dostali pár minút na rozcvičenie sa. Druhý polčas sa začne o 22:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme NK Maribor: z ihriska odchádza Dare Vršič, prichádza Agim Ibraimi.
     
    47
    Hostia si dostatočne oddýchli a aj za nepriaznivého stavu začínajú akoby od začiatku a už v úvode vybojovali rohový kop.
     
    48
    Vzápätí bude Maribor loptu zahrávať aj z opačnej strany. Domáci tím si v obrannom zákroku poradil iba za cenu opakovanej štandardky.
     
    49
    Hosťujúcemu tímu to ale v zakončení v tomto dueli absolútne nejde. Ani v tomto prípade sme po rohu nebezpečné zakončenie nevideli a domáci sa už ubránili s prehľadom.
     
    49
    Domáci chceli pohroziť rýchlym brejkom, ale ten sa napokon nekonal. Stojanović nedovolene zastavil Naniho.
     
    50
    Nani sa po faule dlho zviechal z trávnika, no napokon sa mu to podarilo a iba odkríval za postrannú čiaru, kde bude musieť byť ošetrený.
     
    51
    Nani napokon našťastie bude v poriadku a bude môcť pokračovať v hre.
     
    53
    Nani sa zapojil späť do hry a jeho tím si musí v tomto polčase dávať pozor na vlastnej obrannej polovici. Maribor cez dlhú prestávku "vstal z popola" a pokúša sa o obrat.
     
    55
    Na trávniku sa stále nič nemení. V týchto chvíľach aktívnejší Maribor sa usadil na útočnej polovici, no nebezpečná strela zatiaľ neprichádza.
     
    56
    Hostia sa ale napokon dostali až k šestnástke súpera a kolotočom prihrávok to tam poriadne rozprúdili. Maribor je oproti prvému polčasu ako vymenený!
     
    57
    Hostia to robia veľmi dobre a dokonca si vypýtali aj faul. Na trávniku má teraz jasnú prevahu Maribor, čo sa domácim priaznivcom prestáva páčiť.
     
    58
    Domáci Mário poslal súpera k zemi v blízkosti šestnástky a nasledovať bude nebezpečný priamy kop hostí!
     
    59
    Napokon z toho ale žiadne nebezpečenstvo pre Lisabon nebude. Ibraimi síce loptu centroval priamo pred bránku, tam ju ale do bezpečia odvrátila iba domáca defenzíva.
     
    60
    Na trávniku je to poriadne zaujímavé! Po faule je tu menšia potýčka a poriadna dávka emócií, rozhodca musí upokojovať situáciu.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Cédric (Sporting Lisabon).
    Žltú kartu dostáva Arghus (NK Maribor).
     
    62
    Nuž, na trávniku to skutočne poriadne iskrí. Videli sme už vlastné góly, takmer hodinové prerušenie pre poruchu osvetlenia, takže bitka by bola iba čerešničkou na torte...
     
    65
    Lisabon dáva gól!
    Domáci prekvapili aktívnejšieho súpera a zvyšujú svoje vedenie! Po centr pred bránku posunul Nani loptu do najvýhodnejšej pozície, kde bol ISLAM SLIMANI a jeho prudký volej zastavila až sieť.
    Islam SLIMANI - 3:1
     
    66
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Carlos Mané, prichádza André Carrillo.
     
    67
    Gólová situácia sa takmer zopakovala! Opäť po Naniho prihrávke sa k lopte pred bránkou dostal Slimani, no teraz si po jeho bravúrnej hlavičke precvičil reflexy gólman hostí a loptu zázračne vyrazil.
    Slimani
     
    68
    Domáci tím sa ale v útoku dlhšie neudržal a po faule gólového strelca Slimaniho sa bude musieť brániť.
     
    69
    Striedanie v tíme NK Maribor: z ihriska odchádza Sintayehu Sallalich, prichádza Damjan Bohar.
     
    70
    Hostia ale príležitosť priameho kopu po predchádzajúcom faule úplne zahodili. Filipovč síce chcel zakončovať, ale bol iba v ofsajde.
     
    73
    Hra sa trochu upokojila a čakajú nás zaujímavé posledné minúty. Loptu si na svoje kopačky opäť prevzali domáci hráči, ktorí sa ešte pokúsia upraviť skóre a definitívne si tak poistiť víťazstvo.
     
    75
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Islam Slimani, prichádza Fredy Montero.
     
    76
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Luka Zahovič, prichádza Jean Philippe Mendy.
     
    77
    Domáci hráči mali k dispozícii rohový kop, no po ňom sa ani len nedostali k zakončeniu, pretože sa dopustili útočného faulu.
     
    78
    Hostia sa ale ďaleko takisto nedostali, pretože sme videli druhý útočný faul v krátkom čase. Hra je teraz poriadne rozhádzaná.
     
    79
    Lopta lieta zo strany na stranu a zdá sa, že už nič zaujímavé neuvidíme. O tom ale nechce Maribor ani len počuť, pretože loptu si berie na svoje kopačky a skúsi ešte niečo vymyslieť.
     
    81
    Hostia sa síce na útočnú polovicu dostali, ale tam ani len nevystrelili a o loptu prišli. Takto to ďalej nepôjde.
     
    82
    Domácemu tímu sa po súperovej strate lopty dokonca podarilo dostať do rýchleho brejku. Na jeho konci bol Carrillo, ktorý aj strieľal, no nebol dostatočne dôrazný a táto rana do siete prejsť nemohla.
     
    83
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza João Mário, prichádza André Martins.
     
    84
    Domáci tím sa opäť dostal do útoku a bolo z toho aj poriadne nebezpečné zakončenie! Na konci rýchlej akcie bol Nani, ktorý hlavičkoval z malého vápna, ale skutočne iba veľmi tesne vedľa bránky.
     
    85
    A opäť Nani! Domáci tím využíva súperove diery v defenzíve, tlačí sa do útoku, no zakončenie teraz Lisabonu akosi zlyháva. Nani minul bránku iba o kúsok.
     
    87
    Domáci tím ale zahodené šance mrzieť nemusia. Lisabon vyhráva tri minúty pred koncom riadnej hracej doby pohodlným dvojgólovým rozdielom a tento zápas už stratiť nemôže.
     
    88
    Domáci tím je pri chuti a zrejme sa ešte pokúsi niečo vymyslieť! Futbalisti Lisabonu to už skúšajú aj z väčších vzdialeností a divákom sa ich aktivita v závere rozhodne páči.
     
    89
    Futbalisti domáceho Lisabonu sa natlačili až priamo pred bránku a prišlo zakončenie z niekoľkometrovej vzdialenosti. O to sa postaral Montero, ale v rýchlosti iba tesne minul priestor troch žrdí.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+2
    V samom závere tohto zápasu to ešte skúšajú hostia. Ich aktivita síce smeruje k strele, ale Patricio zaváhať nemôže. Presný zásah už zrejme neuvidíme.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Neuveriteľný zápas je na konci. Videli sme štyri góly, z toho polovicu vlastných. Polčasová prestávka sa predĺžila na takmer hodinovú pauzu, pretože na štadióne bol problém s osvetlením. Napokon je už ale všetko dobojované do konca a s triumfu sa teší domáci Lisabon.

    Ďakujeme za pozornosť a za to, že ste nás dokázali sledovať až do tejto nočnej hodiny. Prajeme vám dobrú noc a úspešný štart do nového dňa! (23:26:36)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 10. Mejač (vla.), 35. Nani, 65. Slimani – 42. Jefferson (vla.)

    Karty:   61. Cédric (SPL) – 40. Tavares (MAR), 49. Stojanović (MAR), 61. Arghus (MAR)


    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Cédric, Maurício, Oliveira, Jefferson – Mário, William, Silva – Mané, Slimani, Nani
    Náhradníci: Marcelo – Sarr, Silva, Martins, Montero, Capel, Carrillo

    NK Maribor: Handanovič – Stojanović, Rajčevič, Arghus, Mejač – Vršič, Mertelj, Filipovič, Sallalich – Tavares (C), Zahovič
    Náhradníci: Cotman – Viler, Živko, Ndiaye, Ibraimi, Mendy, Bohar

    Rozhodca: Thomson – Conquer, McGeachie