Aston Villa – Southampton 1:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:1 (1:0)
Southampton FC
Pondelok 24.11.2014, 21:00 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Podhrotový útočník Shane Long, ktorý sa dnes nepresadil tak ako naposledy proti Leicestru opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho defenzívnejšie ladený Jack Cork.
     
    83
    Heroický strelec vyrovnávajúceho gólu sa teraz prezentoval i v negatívnom svetle, keď na pravej strane podrazil Cissokha. Žltá karta.
    Nathaniel CLYNE - 1:1
     
    81
    Southampton dal gól!
    Partia Paula Lamberta to napokon predsa len neudržala, až príliš sa zatiahla a Southampton to desať minút pred koncom dokázal potrestať! Po ľavej strane ušiel obranca Ryan Bertrand, ktorý ťažil z prehadzovačky od Schneiderlina. Andreas Weimann v jeho pokrývaní absolútne vyhorel. Obranca londýnskej Chelsea tak mohol z ľavej strany veľkého vápna prihrávať pod seba na hranicu nejakých trinásť metrov od bránky, kam bežal úplne osamotený NAATHANIEL CLYNE. Ten zostal za dvojradom hracieho poľa a bombou k pravej žrdi nedal nárok Bradovi Guzanovi. Svätci teda vyrovnávajú, no bude im to stačiť?
     
    79
    Moje reči o úzkom kádri Southamptonu sa napĺňajú. Ronald Koeman bol nútený striedať až desať minút pred koncom riadneho hracieho času. Maného nahrádza Mayuka.
     
    75
    Zaujímavé striedanie Paula Lamberta, ktorý namiesto defenzívneho záložníka Carlosa Sáncheza posiela na trávnik zakončovateľa Darrena Benta.
     
    73
    Southampton sa ani z tejto štandardnej situácie presadiť nedokázal. V zápätí ale z druhej vlny zaútočil Wanyama, ktorý na pravom okraji šestnástky vysúval netradične nabiehajúceho stopéra Josého Fonteho. Kapitán Svätcov sa prehnal po pravej strane, odkiaľ posielal prudký strielaný center. Lopta by možno zapadla k pravej žrdi, možno by ju upratal do siete Pellé či Long, ale to sa vďaka hádzanárskemu zároku Brada Guzana nedozvieme. Americký gólman podvihol loptu pravou nohou. Z druhej vlny sa nepresadil ani Long, ktorý hlavičkoval z piatich metrov nad.
     
    72
    Po Okoreho podrazení rozbehnutého Longa na pravej strane Villans musel Phil Dowd po druhýkrát siahnuť do svojej kapsy.
     
    64
    Máme tu i prvé striedanie v dnešnom zápase, ktoré možno zapríčinilo i drobné zranenie Charlesa N´Zogbiu. Na jeho miesto naskakuje Richardson.
     
    58
    Graziano Pellé teraz chrbtom k bránke nedokázal prestrčiť loptu za seba na Maného a tak došlo k frustrovanému zákroku od Wanyamu, ktorý podrazil Cleverleyho. Phil Dowd musel po prvýkrát tasiť.
     
    37
    Southampton sa ale napokon predsa len dostal do svojej prvej veľkej príležitosti ešte v prvom polčase a nebyť výborného Guzana, bolo by vyrovnané. Po nápaditej, no zdĺhavej kombinácii po pravej strane sa k lopte dostal Schneiderlin, ktorý nabíjal doľava pre Maného. Ten sa chrbtom k bránke dokázal otočiť a aj vystreliť. Jeho obstrel z hranice veľkého vápna smeroval k ľavej žrdi, kam ale putovala i ľavá rukavica Brada Guzana. Americký gólman pohotovo vyráža na šiesty rohový kop Southamptonu.
    Gabriel AGBONLAHOR - 1:0
     
    29
    Aston Villa dala gól!
    Neuveriteľné! Ak bol Ronald Koeman doteraz nespokojný, tak teraz sa môže i zblázniť. Po hrozitánskej hrúbke tria v modro-žltých dresoch sa Clarets šokujúco ujímajú vedenia! Nepresná Clynova prihrávka z pravej strany nachádzala iba Ciarana Clarka, ktorý odpálil loptu ďaleko od svojej bránky. Z dedinského odkopu sa ale razom stala geniálna prihrávka, keď sa stopérska dvojica hostí nedohodla a situáciu už nezachránil ani vybiehajúci Fraser Forster. GABRIEL AGBBONLAHOR sa pretiahol pomedzi Fonteho s Alderweireldom i okolo anglickej gólmanskej dvojky a do prázdnej bránky pohodlne otvára skóre zápasu! Na ťahu je favorit z južného Anglicka.

    Erik Farkaš

    Góly: 29. Agbonlahor (Clark) – 81. Clyne (Bertrand)

    Karty:   72. Okore (ASV) – 58. Wanyama (SOT), 83. Clyne (SOT)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Okore, Clark, A. Cissokho – Cleverley, C. Sánchez, A. Westwood – N´Zogbia, Agbonlahor (C), Weimann
    Náhradníci: Given – Bacuna, J. Cole, Richardson, D. Bent, Lowton, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Southampton FC: Forster – Clyne, Fonte (C), Alderweireld, Bertrand – Wanyama, Schneiderlin – Tadič, S. Long, Mané – G. Pellé
    Náhradníci: K. Davis – Yoshida, Gardos, J. Cork, Mayuka, Reed, Targett
    Manažér: Ronald Koeman (NED)

    Rozhodca: Phil Dowd – D. Cann, G. Beswick – A. Taylor