Chabarovsk – Vladivostok 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Ufa 3:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Omsk 0:4 (kon.)
Čeljabinsk – Togliatti 3:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Nižnekamsk 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Soči 2:4 (kon.)
Kazaň – Barys 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 5:3 (kon.) | D. Moskva – A. Mytišči 3:2 (3:2 po s.n.)
Riga – Helsinki 3:4 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
HK Soči
Pondelok 24.11.2014, 17:00 • Minsk Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Všetkým fanúšikom druhej najlepšej svetovej ligy želám príjemný pondelkový podvečer. KHL počas pondelka ponúka bohatú porciu zápasov. Spoločne sa bližšie pozrieme do bieloruskej metropoly, kde Dinamo privíta HK Soči.

    Zverenci slovenského kouča Ľubomíra Pokoviča sa síce držia na šiestom mieste tabuľky Západnej konferencie, no so svojou formou v posledných zápasoch rozhodne spokojní byť nemôžu. Minsk má za sebou nesmierne náročný a dlhý trip, počas ktorého Dinamo nastúpilo na päť zápasov, no domov si doviezlo len tri body za víťazstvo v chorvátskom Záhrebe na ľade Medveščaku. Nepríjemná séria prehier by tak už mala byť zabudnutá. Dinamo však potrebuje stratené body z tripu doháňať na domácom klzisku, k čomu dnes má ideálnu príležitosť.

    HK Soči sa síce krčí na samom chvoste tabuľky Západnej konferencie, no nováčika v nadnárodnej súťaži odpisovať ešte nemožno. Hostia totiž na priečky zaručujúce play-off strácajú len deväť bodov a oproti svojim konkurentom majú k dobru až tri zápasy, takže o najlepšiu osmičku hokejisti z mesta, ktoré organizovalo poslednú zimnú olympiádu, celkom reálne bojujú. Ak sa pozrieme na aktuálnu formu HK Soči zistíme, že na trip sa hostia naladili dobre a z posledných dvoch domácich stretnutí vyťažili plný počet bodov.

    Oba tímy sa ešte v ostrom zápase nestretli. Dnes to však nebude ich premiérové vzájomná konfrontácia, pretože sa už stretli počas letnej prípravy. Vtedy zápas rozuzlilo až predĺženie, v ktorom sa podarilo vsietiť víťazný gól Dinamu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Minsk: Taylor (Karnaukhov) – Krajíček, Goroško, Ellison, Materuchin, Stepanov – Nogačjov, Bailen, Linglet, Vesce, Cheechoo – Šinkevič, Švarný, Kulakov, Meleško, Gavrus – Lisovets, Drozd, Demkov, Razvadovskij.

    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Ščitov, Krikunov, Ignatuškin, Kostitsyn – Wilson, Whitney, Ljudučin, Petersson, Lapenkov – Derljuk, Petrov, Krutov, Warn, Emmerton – Pautov, Krjukov, Šiškanov, Achmetov, Ščerbina.

    Rozhodca: Safiullov, Shčenjov – Balodis, Nesterov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:50
    Začiatok stretnutia sa nesie v dynamickom duchu.
     
    01:30
    Prvú výraznejšiu šancu zápasu sme videli pred bránou Dinama Minsk, kde sa po chybe domácej defenzívy dostal do sľubnej príležitosti jeden z hosťujúcich útočníkov, ktorý však príležitosťou otvoriť skóre pohrdol!
     
    02:20
    Domáci hokejisti sa snažia odpovedať. Zatiaľ sa im podarilo usadiť do súperovej obrannej tretiny.
     
    03:15
    Taylor v bránke domácich si pripísal na konto spoľahlivý zákrok.
     
    04:00
    Hokejisti HK Soči ostali s pukom nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    04:30
    Hra sa presunula na opačnú stranu klziska. Český brankár Soči, Tomáš Pöpperle, však zatiaľ nemusel riešiť nič nebezpečnejšie.
     
    05:00
    Taylor v domácej svätyni sa musel poriadne obracať. Svoj tím však dokázal podržať vynikajúcim zákrokom.
     
    06:00
    Počas posledného striedania sa pred bránkou Dinama Minsk zrodilo viacero nebezpečných situácii. V šanci bol Lapenkov, ktorému sa však nepodarilo puk prepasírovať do svätyne bieloruského celku.
     
    07:00
    Prvá útočná formácia Soči poskladaná okolo Ignatuškina robí v pásme Dinama domácim obrancom problémy.
     
    08:30
    Krajíček krásnou prienikovou prihrávkou vyzval na skórovanie Materuchina. Ten sa v tesnej blízkosti Pöpperleho nedostal do zakončenia zásluhou skvelého defenzívneho zákroku jedného z brániacich hráčov.
     
    10:10
    Oba tímy troška poľavili zo svojej ofenzívnej snahy, čo sa prejavilo na znížení tempa stretnutia.
     
    11:05
    Útok Minsku bol zakončený strelou Ellisona od modrej čiary, ktorej chýbalo trošku viac presnosti, puk totiž preletel ponad horné brvno hosťujúcej svätyne.
     
    13:15
    Prvý krát v zápase dal o sebe vedieť aj hviezdy Jonathan Cheechoo, ktorý nebezpečne zakončil z pravého krídla. Tomáš Pöpperle puk bezpečne prikryl.
     
    14:07
    Dinamo Minsk dal gól!
    Dinamo Minsk sa ujíma vedenia! Presnou koncovkou sa o prestrelenie Tomáša Pöpperleho zaslúžil obranca MATT ELLISON. Asistencie: Alexander Materuchin, Andrej Stepanov.
     
    17:34
    Charles Linglet je prvým vylúčením hráčom dnešného zápasu. Po podrazení domáceho obrancu bude Soči záverečné minúty prvej tretiny dohrávať v početnej výhode.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny ohlásená.
     
    19:34
    Domáci v plnom počte. HK Soči nepredviedlo vôbec vydarenú presilovku. Taylor počas dvoch minút oslabenia nemal žiadnu prácu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zbehla pomerne rýchlo. Šance si vypracovali oba tímy, no stav sa menil len raz. V 15. minúte prepálil všetko, čo mu stálo v ceste obranca Matt Ellison, ktorý tak určil, že do kabín sa pôjde za vedenie domáceho Dinama.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:00
    Aktívny Ellison posunul puk do šance Materuchinovi, ktorý stroskotal na fantastickom zákroku Tomáša Pöpperleho. Ten v úvode prostrednej časti hry výrazne podržal svoje mužstvo.
     
    22:00
    Aktivitu hostí ukončil úspešným zákrokom domáci brankár Danny Taylor, ktorý počas svojej kariéry odchytal jeden zápas i za Los Angeles Kings.
     
    24:00
    Niekoľko nebezpečných koncoviek v podaní domácich zakončovateľov, no ani jedna z nich neskončila za Pöpperlem.
     
    25:00
    Nebezpečný útok HK Soči. Koledovo nahodenie od modrej čiary tečoval Lapenkov, no Danny Taylor si fantasticky zastal svoju pozíciu aj v tomto prípade.
     
    26:00
    Hostia doháňajúci náskok súpera v týchto momentoch prepli na vyšší rýchlostný stupeň a Dinamo dostávajú pod čoraz väčší tlak.
     
    27:00
    Lisovets preveril strelou po ľade pozornosť hosťujúceho gólmana, ktorý si poradil bez väčších problémov.
     
    27:54
    Soči dáva gól! Vzhľadom na útočnú aktivitu Soči prichádza zaslúžené vyrovnanie, o ktoré sa presným zakončením postaral útočník ANDRE PETERSSON. Asistovali mi Roman Ljuduchin a Jevgenij Lapenkov.
     
    30:00
    Ignatuškin vyhral v útočnom pásme buly pre Kostitsyna, ktorý neváhal a okamžite puk napálil na bránu Dinama Minsk, kde úspešne zaúradoval brankár Taylor.
     
    31:00
    Na oboch stranách sme boli svedkami nebezpečných momentov. Stav stretnutia ostáva po polovici zápasu vyrovnaný.
     
    32:00
    Iľja Krikunov našliapol k individuálnemu prieniku. Ruskému centrovi však chýbala podpora spoluhráčov a jeho snaženie sa úspechom neskončilo.
     
    32:38
    Soči dáva gól! O niekoľko desiatok sekúnd neskôr však už elitný útok Soči predviedol v pásme súpera podarenú kombináciu, na ktorej konci bol IGOR IGNATUŠKIN a jeho presná strela! Hostia tak otáčajú stav zápasu na svoju stranu. Asistencie: Andrej Kostitsyn, Iľja Krikunov.
     
    32:38
    Reakcia Ľubomíra Pokoviča na seba nenechala čakať. Slovenský lodivod Dinama si vzdal oddychový čas.
     
    35:07
    Soči dáva gól! V krátkom časovom slede prichádza tretí šok pre zaplnenú Minsk arénu. Soči vedie už rozdielom dvoch gólov. Opäť sa o všetko postaral prvý útok s tým rozdielom, že IGOROVI IGNATUŠKINOVI nenahrával Kostitsyn, ale Krikunov. Asistencie: Iľja Krikunov, Andrej Kostitsyn.
     
    37:00
    Domáci sú, zdá sa, dianím posledných minút poriadne šokovaní. Soči totiž aj po strelení tretieho gólu pokračuje v aktivite a súperovi v obrannej tretine miestami parádne podkuruje.
     
    38:00
    Strelou švihom vyskúšal strelecké šťastie Drozd. Pöpperle nemal s jeho pokusom vážnejšie starosti a puk ukryl do svojej moci.
     
    38:10
    Domáca defenzíva si už tentoraz na Ignatuškina dala obrovský pozor a počas celého striedania ho nespustila z očí.
     
    39:00
    Vstúpili sme do záverečnej minúty druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa hokejistom Soči tromi gólmi podarilo dokonale otočiť stav zápasu vo svoj prospech. Dannyho Taylora v domácej svätyni prestrelil najprv Andre Pettersson a následne dva krát aj Igor Ignatuškin.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    43:00
    Hostia sa v úvode tretej tretiny snažia kontrolovať hru, no od hokejistov Dinama Minsk ešte určite možno očakávať snahu o vyrovnanie.
     
    44:00
    Soči roztočilo v útočnom pásme poriadny kolotoč. Zatiaľ je to však bez zakončenia.
     
    46:00
    Dinamo má problémy s prekonávaním stredného pásma a tým pádom aj usadiť sa v blízkosti gólmana Pöpperleho.
     
    47:00
    Rýchly brejk Soči potiahol Igor Ignatuškin, ktorý mohol skompletizovať hetrik a definitívne tak rozhodnúť o osude dnešného stretnutia, no tentoraz nezakončil práve ideálne.
     
    47:34
    Dinamo Minsk dal gól!
    Opäť sa raz potvrdilo už ošúchané športové pravidlo nedáš-dostaneš. Soči svoju veľkú šancu nevyužilo a na druhej strane sa podarilo strelecky presadiť DMITRIJMU MELEŠKOVI, ktorý strelil kontaktný gól. Bieloruský tím je tak razom na dosah vyrovnania. Asistencie: Nick Bailen, Artur Gavrus.
     
    50:00
    Dinamu vlial kontaktný gól do žíl nový impulz. Domáci sú v útočnom pásme v posledných minútach podstatne nebezpečnejší.
     
    51:00
    Hokejisti Soči sa nezatiahli na svoju modrú čiaru, akoby sa za súčasného stavu dalo očakávať a snažia sa hru kontrolovať aj v obrannej tretine súpera.
     
    51:56
    Dnešný zápas sa hrá mimoriadne čisto. Až teraz prichádza druhé vylúčenie, ktoré však je vzájomné. Na trestnej lavici sedia Ellison a Ignatuškin. Hrať sa bude vo formáte štyria proti štyrom.
     
    53:01
    Soči dáva gól! Sedem minút pred koncom riadnej hracej doby prinavrátil hosťom dvoj-gólové vedenie ROMAN LJUDUCHIN. Hostia to majú výborne rozohraté smerom k zisku troch bodov. Asistencia: Nikita Sčitov.
     
    54:00
    Obaja potrestaní hráči sú späť na ľadovej ploche. Hrá sa v plnom počte.
     
    56:00
    Jeden z hosťujúcich útočníkov sa dostal do brejku, no stroskotal na zákroku Taylora, ktorý udržal svojmu tímu ešte aspoň teoretické šance na body.
     
    58:00
    Tímy sa striedajú v držaní puku. Ani na jednej strane však neprichádza k zakončeniam.
     
    58:10
    Artur Gavrus putuje za hákovanie na lavicu hanby. Dovolím si tvrdiť, že o držiteľovi troch bodov je definitívne rozhodnuté.
     
    59:30
    Lapenkov ešte v záverečnej minúte vyslal na domácu bránu strelu, no Danny Taylor bol pripravený a vytiahol istý zákrok.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V súboji dvoch tímov Západnej konferencie napokon ťahal za kratší koniec celok slovenského kouča Ľubomíra Pokoviča, ktorý tak pokračuje v katastrofálnych výsledkoch z posledného obdobia. Soči sa naopak vezie na pozitívnej vlny a v metropole Bieloruska si na konto pripísal tretie víťazstvo v rade.

    Na záver mi neostáva už nič iné len sa vám poďakovať za pozornosť a popriať ešte pekný večer. Dočítania, priatelia. (19:15:14)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 15. Matt Ellison (Alexander Materuchin, Andrej Stepanov), 48. Dmitrij Meleško (Nick Bailen, Artur Gavrus) – 28. Andre Petersson (Roman Ljuduchin, Jevgenij Lapenkov), 33. Igor Ignatuškin (Andrej Kostitsyn, Iľja Krikunov), 36. Igor Ignatuškin (Iľja Krikunov, Andrej Kostitsyn), 54. Roman Ljuduchin (Nikita Sčitov)


    HC Dinamo Minsk: Taylor (Karnaukhov) – Krajíček, Goroško, Ellison, Materuchin, Stepanov – Nogačjov, Bailen, Linglet, Vesce, Cheechoo – Šinkevič, Švarný, Kulakov, Meleško, Gavrus – Lisovets, Drozd, Demkov, Razvadovskij.
    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Ščitov, Krikunov, Ignatuškin, Kostitsyn – Wilson, Whitney, Ljudučin, Petersson, Lapenkov – Derljuk, Petrov, Krutov, Warn, Emmerton – Pautov, Krjukov, Šiškanov, Achmetov, Ščerbina.

    Rozhodca: Safiullov, Shčenjov – Balodis, Nesterov