Crystal Palace – Liverpool 3:1 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
3:1 (1:1)
Liverpool FC
Nedeľa 23.11.2014, 14:30 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Eagles si znovu vyšliapli na papierového favorita od rieky Mersey a tentokrát to pre partiu Brendana Rodgersa skončilo ešte pochmúrnejšie, než vlani. The Reds sa síce ujali skorého vedenia už po sto sekundách, no štvrťhodinu na to vyrovnával Dwight Gayle. Trojminútovou smršťou v druhej polke potom Crystal Palace dokonal svoj obrat a právom tak opúšťa zostupové vody. Na svojho dnešného súpera, ktorý padá na dvanástu priečku, potom stráca len dva body! Mizéria Liverpoolčanov tak pokračuje i po reprezentačnej prestávke.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám príjemný zvyšok víkendu. (16:30:03)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Liverpool už nemá dostatok síl ani motivácie vyrútiť sa na svojho súpera. O všetkom podstatnom je už dlhšiu dobu rozhodnuté.
     
    90+2
    Londýnčania ešte s jednou koncovkou zo šestnástky, odkiaľ pálil Joe Ledley mimo priestoru troch žrdí. Naďalej 3:1.
     
    90+1
    Konkrétne štyri, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica, ktorej dnes velí skúsený arbiter Jon Moss. Pri lopte stále domáce mužstvo.
     
    90
    Crystal Palace sa už samozrejme nikam neponáhľa a prečo by aj. Od troch bodov ich delí len pár nadstavených minút.

     
    89
    Julian Speroni teraz statočne predskočil vo vzduchu Lamberta a ukryl loptu do svojho náručia. S loptou budú pokračovať domáci.
     
    88
    Prepadnutú loptu zalepil na svoju kopačku Fabio Borini, no jeho pokus smeroval len nedôrazne mimo bránky Eagles.
     
    87
    Liverpool sa pokúsi ešte o posledný odpor vzdoru. Z pravej strany bude nasledovať rohový kop hráčov v žltom drese.
     
    86
    Trávnik opúšťa i najlepší hráč zápasu Yannick Bolasie, ktorý by si kľudne ešte išiel zabehnúť maratón. Muža s dvomi pľúcami nahrádza Bannan.
     
    85
    Steven Gerrard hrá ale katastrofálny zápas a loptu znovu posiela len nad bránku, ktorú tradične stráži gólman Speroni.
     
    84
    Brede Hangeland ale ešte dáva hosťom jednu šancu, keď na hranici šestnástky fauluje Sterlinga a stáva sa prvým potrestaným hráčom na strane Orlov.
     
    83
    Atmosféra tu v Londýne je teraz jedným slovom fenomenálna. Domáci kotol je v eufórii a pomaly sa už začínajú sláviť tri body.
    Mile JEDINAK - 3:1
     
    81
    Crystal Palace dal gól!
    Kapitán Orlov MILE JEDINAK už zrejme definitívne demoluje potápajúcu sa loď Brendana Rodgersa! Po dlhej lopte na Gayla prišiel nedovolený zákrok Martina Škrtela, ktorý bol ešte ušetrený druhej žltej karty, no jeho mužstvo už beztak neušlo hrobárovi z lopaty. Loptu si niečo vyše dvadsiatich metrov od bránky Simona Mignoleta postavil austrálsky kapitán Londýnčanov Jedinak, ktorý zakrútil loptu rozprávkovo do ľavého horného rohu Belgičanovej bránky. Mignolet bez nároku na zákrok, Liverpool bez nároku na bodový zisk zo Selhurst Parku!
    Joe LEDLEY - 2:1
     
    78
    Crystal Palace dal gól!
    Povedzte to ale JOEOVI LEDLEYMU, ktorý teraz dokonáva senzačný obrat Orlov! Outové vhadzovanie Martina Kellyhho predlžoval na pravej strane Chamakh. Ten posielal loptu hlavou na Yannicka Bolasieho, ktorý na malom priestoru zosmiešnil ťažkopádneho Dejana Lovrena, ktorého si doslova posadil na zadok a následne si to namieril priamo do vápna The Reds. Z jeho pravej strany potom prihrával do centrálnej zóny šestnástky, kde sa najlepšie orientoval práve Ledley, ktorý z desiatich metrov trafil presne do protipohybu Simona Mignoleta. Eagles plachtia za všetkými tromi bodmi!
     
    77
    To je taktiež záložník, ale ofenzívne ladený Wilfried Zaha to predsa len nie je. Orlom by sa dnes zisk bodu zrejme nemálil.
     
    76
    Druhýkrát strieda i Neil Warnock, ktorý usúdil, že Puncheonovi na dnes stačilo. Eagles sa navyše viacej sústredia na defenzívu, na trávnik totiž prichádza McArthur.
     
    75
    Do konca zápasu nám zostáva ešte štvrťhodina hry. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by Liverpool mal započať nejakú zbesilú jazdu za víťazstvom.
     
    74
    Brendan Rodgers strieda v krátkom slede i druhýkrát. Tentokrát dodáva stredu poľa čerstvé pľúca, keď ľahko zraneného Allena nahradí Emre Can.

     
    73
    Aj bývalý útočník londýnskej Chelsea či Parmy sa zúčastnil rohového kopu, ktorý sa ale domácim podarilo bez problémov odvrátiť.
     
    72
    Necelých dvadsať minút pred koncom tu máme vôbec prvé taktické striedanie zápasu. Namiesto Adama Lallanu prichádza Talian Fabio Borini.
     
    72
    Manquillo sa teraz právom drží za hlavu. Jeho nepresná koncovka nedáva žiaden zmysel. Pomedzi Dannove nohy páli podstatne mimo.
     
    71
    Na druhej strane už po niekoľkýkrát prepadol Steven Gerrard, no Bolasie po zisku lopty vyhnal Gaylea k čiare.
     
    70
    Speroni teraz pohotovo podržal svoje mužstvo, keď včas vyštartoval proti Johnsonovmu centru a k dorážke následne nepustil ani Coutinha.
     
    69
    Pripočítajte si absenciu Daniela Sturridga, plus defenzívu stojacu na vratkých nohách a kríza pyšného klubu vás zas tak moc neprekvapí.
     
    68
    Márna sláva, časy Luisa Suáreza v Liverpoole sú už v nenávratne a červeným sa stále zaňho nedarí nájsť adekvátnu náhradu.
     
    67
    No aktívnejšie je momentálne domáce mužstvo Neila Warnocka. Po Bolasieho centri to navyše znovu horelo pred Mignoletom, no The Reds sa opäť ubránili.
     
    66
    20% – 60% – 20%. Tak je rozložený priebeh druhého dejstva, keď si ihrisko rozdelíte na tri rovnaké časti. Sledujeme absolútne vyrovnaný priebeh.
     
    65
    Následne prišiel nebezpečný center z pravej strany od Kellyho, ktorý ale prepadol cez Chamakha bez jeho zásahu.
     
    64
    Možno aj vie prečo. Na koni je teraz Crystal Palace, ktorý sa veľmi ľahko zmocňuje lopty. Mile Jedinak na konci domácej akcie pálil zo šestnástky, no zablokovať ho ešte stihol Lovren.
     
    63
    Ten sa hosťom taktiež podarilo spacifikovať a loptu už má vo svojej moci Simon Mignolet. S rozohrávkou ale prekvapivo neponáhľa.
     
    62
    Tečovaný priamy kop z kopačky Mileho Jedinaka zrazil dobre postavený múr, čo znamená následný rohový kop pre Eagles.
     
    61
    Sakramentsky blízko boli teraz domáci od možnosti zahrávať pokutový kop! Javi Manquillo stiahol na samej hranci šestnástky na zem Chamakha, no Jon Moss vytiahol celú situáciu ešte mimo vápno. Španielsky bek sa ale karte nevyhol.
     
    60
    Od poliacej čiary totiž hráči v červeno-modrých dresoch neustále kmitajú za loptou. S nasadením svojich chlapcov môže byť Warnock spokojný.
     
    59
    Orlom sa teraz čiastočne darí kúskovať hru, čo im poskytuje možnosť nadýchnuť sa znovu k aktívnemu a vysokému pressingu.
     
    58
    Stevie boy dnes určite nie je v ideálnej pohode, ale to by sme mohli povedať o viacerých apatických hráčoch v žltých dresoch.
     
    57
    Sterling opäť raz nabíjal pre Gerrarda, ktorý teraz vyprodukoval azda najhorší pokus v doterajšom priebehu. Lopta sa mu skĺzla po kopačke a mierila azda päť metrov mimo.
     
    56
    Jednu skulinku ale teraz predsa len objavil Lambert, ktorý predĺžil rohový kop za seba, kde akrobaticky zakončoval Škrtel, no kapitán slovenskej reprezentácie mieril podstatne mimo priestoru troch žrdí.
     
    55
    Zostava Crystal Palace síce neobsahuje žiadne veľké mená, no ťažko by ste v nej hľadali slabé miesta. Aspoň kým sa teda jedná o defenzívu.
     
    54
    Manquillo sa z pravej strany snažil prízemnou prihrávkou osloviť k zakončeniu Gerrarda, no toho vo vápne výborne predskočil Joe Ledley.
     
    53
    Jedná sa vôbec o prvé žlté napomínanie dnešného zápasu. Inak ale hráme v slušných medziach. Moss má zápas pod kontrolou.
     
    52
    Po Gerrardovej strate lopty sa na druhej strane navyše rodil rýchly brejk Crystal Palace, ktorý musel Chamakhovým stiahnutím i za cenu žltej karty zastaviť Martin Škrtel.
     
    51
    Liverpool sa teraz prezentuje neproduktívnou a sterilnou kombináciou v okolí stredovej čiary. Odtiaľto nebezpečenstvo nehrozí.
     
    50
    Voľný kop Eagles z polovice ihriska našiel hlavu Scotta Danna, ktorý loptu len pridvihol za seba, kde bol pripravený Mignolet.
     
    49
    Crystal Palace je v úvode druhej časti o niečo odvážnejší a znovu poriadne zamestnáva krajných obrancov tímu od rieky Mersey.
     
    48
    Martin Kelly zozadu postrčil Sterlinga, na čo nasledoval priamy kop pre žltý Liverpool, no Gerrard znovu mieril iba nad bránku.
     
    47
    V druhom dejstve inak pokračujeme bezo zmien. Jediným vystriedaným hráčom zostáva Delaney, ktorý odstúpil ešte v prvom dejstve.
     
    46
    Hneď na úvod druhého polčasu zmätky v defenzíve hostí, ktoré znovu privodil nesmierne aktívny Yannick Bolasie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo v Selhurst Parku prinieslo vyrovnanú partiu. Začiatok zápasu ale tomu príliš nenasvedčoval, keď sa už po sto sekundách presadil Rickie Lambert. Crystal Palace ale taktiež udrelo zo svojej prvej strely do priestoru troch žrdí. Znovu sa presadil liverpoolsky špecialista Dwight Gayle. V ďalšom priebehu sme už napriek viacerým sľubným príležitostiam gól nevideli.

    Zmení sa to v druhej časti, ktorá pokračuje približne od 15:32?

     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V ich závere tu bola ďalšia nádejná strelecká parketa pre aktívne mužstvo Orlov. Jason Puncheon vysielal zo stredu ihriska nádhernú kolmicu na Yannica Bolasieho. Ten dokázal telom oklamať neistého Manquilla a z ľavého okraja šestnástky i prudko vystreliť. Razantný projektil smeroval na jeho smolu tesne nad pravý horný roh Mignoletovej bránky, ktorý situáciu zrejme kontroloval.
     
    45+1
    K úvodnému dejstvu v Selhurst Parku sa budú pridávať ešte dve minútky, ktoré nadstavuje rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom.
     
    45
    Prvý strelecký pokus si na svoje konto pripísal i ľavý obranca Ward, ktorý z dvadsiatich metrov pozdravil dobre postaveného Mignoleta.
     
    44
    Rohový kop Crystal Palace priniesol ostrý súboj Jedinaka s Lovrenom, ktorý vyšiel priaznivo pre chorvátskeho stopéra hostí.
     
    43
    Rušno bolo naopak na druhej strane, kde na konci rýchlej kontry zakončoval Bolasieh, ktorého pokus v poslednej chvíli zablokoval Manquillo.
     
    42
    Jason Puncheon teraz zozadu sotil Coutinha, po čom nasledoval voľný kop LFC. Škrtel sa ale po Gerrardovom centri cez Danna nepresadil.
     
    41
    Bolasie a Puncheon sú už klasikou na okrajoch záložnej formácie Crystal Palace. Dwight Gayle musí o svoje miesto naopak neustále bojovať.
     
    40
    Zvlášť, keď sa bude Orlom dariť presadzovať sa v rohu ihriska, ako sa tomu deje i práve teraz. Krídelká Eagles majú svoju nevyvrátiteľnú kvalitu.
     
    39
    Zverenci Brendana Rodgersa takýmto štýlom veľa síl pred duelom Ligy majstrov na pôde Razgradu veľa nenašetria.

     
    38
    Steven Gerrard teraz natiahol k prudkej jedovke z dvadsiatich metrov, ktorá takmer zaplachtila pod brvno domácej svätyne. Z ľavej strany mu na os ihriska prihrával zatiaľ nie príliš výrazný Raheem Sterling. Gerrard bol pred šestnástkou trestuhodne nekrytý, čo využil na silnú, tiahlu strelu. Tá sa ale napokon vzniesla podstatne vyššie, než kapitán hostí zrejme plánoval.
     
    37
    Takmer ukážkový protiútok Liverpoolu po dobrej spolupráci Coutinha a Allena už nepokračoval pri Sterlingovi, ktorý preváhal ideálnu možnosť na center.
     
    36
    Damien Delaney znovu raz opúšťa Selhurst Park predčasne. Po vylúčení proti Chelsea tentokrát odstupuje pre zranenie. Desať minút pred prestávkou ho nahrádza nórska skala Brede Hangeland.
     
    35
    Na druhej strane po dobrom Lallanovom centri ďalšia koncovka jeho parťáka od Svätcov Rickieho Lamberta, ktorý ale v záklone mieril mimo troch žrdí.
     
    34
    Puncheon si na pravej strane tentokrát nerozumel s Chamakhom, keď ich spoluprácu prečítal výborne hrajúci Johnson.
     
    33
    Na druhej strane nemohol hrať Raheem Sterling, ktorý sa snažil ťažiť z Coutinhovej prihrávky v tesnom postavení mimo hru.
     
    31
    Následný rohový kop Eagles už veľa nebezpečenstva pre belgického gólmana nepriniesol. Do bezpečia odvracal Martin Škrtel.
     
    30
    Po Mignoletovej hroznej rozohrávke sa hostia znovu dostali do zovretia a takmer za to zaplatili dokonaním obratu Orlov. Výkop belgického gólmana zachytil na polovici ihriska Ledley, ktorý rozdával doprava na Puncheona. Jeho pretiahnutý center prepadol cez Manquilla až k Yannickovi Bolasiemu, ktorý natiahol k ďalšej prudkej koncovke. Krídelník z Konga tentokrát pálil zvnútra šestnástky k ľavej žrdi, kam sa ale včas presúval Simon Mignolet, ktorý dobrým zákrokom stačil vyraziť loptu do strany a napraviť tak svoju chybu v rozohrávke.
     
    29
    Bolasie naštartoval svoj rýchly pohyb na ľavej strane, no k centru do šestnástky sa napokon nedostal. Výborne ho zakrižoval Manquillo.
     
    28
    Nemení to ani Gerrardov center z voľného kopu, na ktorý síce naskakoval Rickie Lambert, no loptu poslal len vysoko nad bránku.
     
    27
    Liverpool sa po inkasovanom góle nedokáže vrátiť k hernej pohode, ktorá ho zdobila v skorom úvode dnešného stretnutia.
     
    26
    Martin Kelly mal znovu prácu s Lambertom, ktorému teraz znemožnil pripraviť parketu pre Coutinha. Odrazenej lopty sa zmocňuje Speroni.
     
    25
    Jason Puncheon je dnes podstatne defenzívnejší ako Yannick Bolasie, čo súvisí i s výdatnejšou podporou Glena Johnsona, než je tomu u Manquilla.
     
    24
    Joe Allen aj s čiapočkou prehadzoval loptu na Sterlinga, toho ale exkluzívne odzbrojil od lopty výborný Mile Jedinak.
     
    23
    Martin Škrtel si teraz musel dávať pozor na povzbudeného Gaylea, ktorý ho ale okabátiť nedokázal. Vpred môže ísť LFC.
     
    22
    Glen Johnson teraz domácich neohrozí, pretože Puncheonov odkop zastavil jasne rukou. Jon Moss mal na všetko dobrý výhľad.
     
    21
    Na druhej strane rovná bilanciu postavení mimo hru Dwight Gayle, ktorý vbiehal do ďalšej šance z postavenia mimo hru.
     
    20
    Na strely na bránku je to momentálne 1:1. Zakončovatelia na oboch stranách si teda držia stopercentnú bilanciu. Domáci už ale mierili trikrát mimo priestoru troch žrdí.
     
    19
    Schladiť sa ho pokúsil opäť Rickie Lambert, ktorý ale po Coutinhovej prihrávke ťažil z postavenia mimo hru.
    Dwight GAYLE - 1:1
     
    17
    Crystal Palace dal gól!
    Liverpoolsky strašiak DWIGHT GAYLE opäť začína vyčíňať v Selhurst Parku a Brendanovi Rodgersovi sa právom vracajú nočné mory spojené so stratou vlaňajšieho titulu. Joe Ledley zo stredu ihriska vysúval do šance Yannicka Bolasieho, ktorý si naviedol loptu pred šestnástku, odkiaľ prudko vypálil do pravej žrde. Jeho prízemná strela sa po odraze dostala presne na kopačku Gayla, ktorý zo siedmich metrov prekonal ležiaceho Simona Mignoleta. Štvrtý gól v treťom zápase proti Liverpoolu v podaní Dwighta Gayla. Selhurst Park na nohách!
     
    15
    Po štvrťhodine hry svieti na ukazovateli očakávaný stav 0:1 v prospech hostí. Žeby sa im konečne podarilo zažehnať krízu?
     
    14
    Ďalšia ofenzívna akcia v žltom prevedení sa tentokrát nekonala, pretože Raheem Sterling si v bežeckom súboji s Wardom pomáhal rukami.
     
    13
    Skorý gól vlial hosťom na kopačky potrebnú pohodu, čo deklaruje i desaťpercentná prevaha v držaní lopty.
     
    12
    Mignolet trošku brnkal na nervy domácich fanúšikov, ale po krátkych prestojoch predsa len poslal loptu späť do ihriska.

     
    11
    Odchovanec liverpoolskeho celku Martin Kelly sa teraz pokúsil nachytať Mignoleta, no jeho pokus z veľkej vzdialenosti mu nevyšiel podľa predstáv.
     
    10
    Navyše dostane na hlavu módny turban od lekárov liverpoolskeho tímu. Bojovník zo stredu poľa ale bude pokračovať ďalej.
     
    9
    Konkrétne na jej zadnej časti. Stalo sa po práve pri útočnom faule Bolasieho. Waleský stredopoliar musí podstúpiť nútenú výmenu výstroja.
     
    8
    Joe Allen s neuveriteľnou smolou. V týždni mu v reprezentačnom zápase za Wales zlomil nos obrovitý Fellaini, teraz má ďalšiu tržnú ranu na hlave.
     
    7
    Atmosféra v Selhurst Parku zaznamenala menší výkyv, ale to sa čoskoro určite vráti späť do normálu. Pred nami je prakticky celý zápas.
     
    6
    Ten sa ale obrane v žltom prevedení podarilo na dvakrát odvrátiť, aby pri následnom centri späť do ohňa fauloval Bolasie.
     
    5
    Tí sa teraz môžu rýchlo dostať k šanci na vyrovnanie, pretože po Bolasieho ťahu bude z ľavej strany nasledovať rohový kop.
     
    4
    Liverpool sa po reprezentačnej pauze vracia snovým štartom na pôde Orlov. Uvidíme, čo to narobí so psychikou domácich.
    Rickie LAMBERT - 0:1
     
    2
    Liverpool dal gól!
    Zabudnite na Maria Balotelliho, na hrote liverpoolskeho útoku začína úradovať letná akvizícia zo Southamptonu RICKIE LAMBERT. The Reds v tomto prípade zafungovala kompletná southamptonská spojka, keď urasteného útočníka vysúval do šance jeho kamarát z juhu Anglicka Adam Lallana. Po jeho nadýchanom centri si Lambert spracoval loptu do behu a z vnútra šestnástky povedľa Speroniho zasunul loptu do siete. Rozbehnutého útočníka nedokázal zastaviť ani Martin Kelly, ktorý do leta pôsobil práve v Liverpoole, v ktorom začínal vo svojich siedmich rokoch! Hostia sa ujímajú vedenia po sto sekundách.
     
    1
    Hostia v žltých dresoch práve zahájili úvodné stretnutie nedeľňajšieho programu anglickej Premier League. Crystal Palace v tradičnej modro-červenej zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Delaney, J. Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Chamakh, Gayle
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, F. Campbell, Zaha, A. Johnson, McArthur, Bannan
    Manažér: Neil Warnock (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, G. Johnson – Allen, Gerrard (C) – Sterling, Coutinho, Lallana – Lambert
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Borini, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, R. West – K. Friend.


     
    Vitajte v Selurst Parku, kde nás čaká prvé z dvoch stretnutí nedeľňajšieho programu dvanásteho kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    17. Crystal Palace: 2 – 3 – 6; skóre 14:20; body 9
    11. Liverpool FC: 4 – 2 – 5; skóre 14:15; body 14

    Forma:

    Crystal Palace: P – P – R – P – P – V
    Liverpool FC: P – P – P – V – R – P

    V Selhurst Parku prežívajú hodne divoký začiatok aktuálneho ročníka. Len pár hodín pred úvodným výkopom sezóny opustil mužstvo manažér Tony Pulis. Eagles následne čakali na víťazstvo až do piateho kola, kedy senzačne vylúpili Goodison Park (Everton 3:2). Týždeň na to sa už zverencom Neila Warnocka podarilo pridať i triumf nad Leicestrom 2:0. Zdalo sa, že pod novým manažérom by Crystal Palace mohlo nadviazať na úžasnú jarnú fazónu pod waleským spasiteľom Pulisom.
    V ostatných týždňoch pred reprezentačnou prestávkou sa ale Orlom absolútne nedarilo. Z posledných piatich ligových zápasov totiž Eagles vyťažili jeden jediný bodík! Ten si pripísali pri zaujímavej remíze 2:2 na pôde West Bromwich Albion. Inak to ale boli, pre ďalší vývoj sezóny, dôležité prehry so Sunderlandom (1:3) či Hullom City (0:2). Hlavnou zmenou oproti Pulisovej mašine na senzácie je predovšetkým hra zadných radov. V posledných desiatich zápasoch minulého ročníka si Palace udržal päť čistých štítov, v doterajšom priebehu sezóny sa mu to podarilo len dvakrát.

    To by mohla byť voda na liverpoolsky mlyn. The Reds sa už bezpodmienečne potrebujú chytiť, pretože tohtosezónna kríza na Anfielde opäť prináša čierne myšlienky. Mužstvo sa stále nedokáže vyrovnať so stratou svojho elitného streleckého dua S+S. Luis Suárez už rozbieha kšeft v drese Barcelony, zatiaľčo Daniel Sturridge sa prevažnú časť sezóny nachádza v opatere lekárov a nie inak je tomu i v týchto dňoch a zrejme i týždňoch. Defenzíva červených navyše taktiež pôsobí na veľmi vratkých nožičkách.
    Keď sa vám to všetko skĺbi dokopy, nemôže z toho vzniknúť nič dobré, o čom sa dôverne presvedčuje i Brendan Rodgers. Jeho Liverpool zaznamenáva po ročníkoch 1992/93 a 2012/13 najhorší vstup do sezóny v ére Premier League. Toto všetko sa samozrejme odráža i na psychike hráčov od rieky Mersey. Liverpool spolu s Aston Villou ešte nedokázal z pozície prehrávajúceho celku vyťažiť ani jediný bod (Chelsea ešte v sezóne neprehrávala). Mario Balotelli je po svojom príchode do Liverpoolu nulový, mladý Sterling sám všetko skrátka neutiahne a Paul Lambert zostáva i naďalej prehliadaný. Na ťahy Brendana Rodgersa budeme v najbližších týždňoch koncentrovať našu pozornosť.

    Vzájomné zápasy:

    05.05.2014; C. Palace – Liverpool 3:3
    (2x Gayle, Delaney – Allen, Sturridge, L. Suárez)

    05.10.2013; Liverpool – C.Palace 3:1
    (L. Suárez, Sturridge, Gerrard – Gayle)

    25.10.2005; C.Palace – Liverpool 2:1 (Curling Cup)
    (Freedman, Reich – Gerrard)

    23.04.2005; C.Palace – Liverpool 1:0
    (An. Johnson)

    13.11.2004; Liverpool – C.Palace 3:2
    (3x Baroš – Kolkka, Mi. Hughes)

    05.02.2003; Liverpool – C.Palace 0:2 (FA Cup)
    (Grey, Henchoz/VG)

    Crystal Palace neprehral s Liverpoolom v posledných piatich ligových a pohárových zápasoch v Selhurst Parku!
    V rámci Premier League si toto meranie síl drží slušný 3,5-gólový priemer na zápas. Dwight Gayler sa v dvoch zápasoch proti LFC presadil hneď trikrát.

    Absencie:

    Neil Warnock sa môže favoritovi stretnutia postaviť v plnej sile. Späť do služby sa už hlási aj uzdravený James McArthur.

    Na druhej strane si okrem už spomínaného Daniela Sturridga nezahrá ani zranená dvojica Suso a John Flanagan.
    Zadáci Mamadou Sakho a José Enrique s najväčšou pravdepodobnosťou červeným taktiež nepomôžu. Henderson a Balotelli by mali byť fit.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Gayle, 78. Ledley (Bolasie), 81. Jedinak – 2. Lambert (Lallana)

    Karty:   84. Hangeland (CRP) – 52. Škrtel (LIV), 61. Manquillo (LIV)


    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Delaney, J. Ward – Puncheon, Jedinak (C), Ledley, Bolasie – Chamakh, Gayle
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, F. Campbell, Zaha, A. Johnson, McArthur, Bannan
    Manažér: Neil Warnock (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, G. Johnson – Allen, Gerrard (C) – Sterling, Coutinho, Lallana – Lambert
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Borini, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, R. West – K. Friend