Rayo Vallecano – Vigo 1:0 (kon.) | Levante – Valencia 2:1 (kon.) | Elche – Córdoba 2:2 (kon.)
Villarreal – Getafe 2:1 (kon.)
koniec
Elche CF
2:2 (0:1)
Cordoba CF
Nedeľa 23.11.2014, 19:00 • Estadio Manuel Martínez Valero, Elche • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Po dvojtýždňovej prestávke je späť najvyššia španielska súťaž. Nedeľa ponúka zápas medzi Elche a Cordobou.

    Ten síce na prvý pohľad nepripadá byť ničím zaujímavý, no pre oba celky je nesmierne dôležitý. Ako Elche, tak aj Cordoba sa zatiaľ topia v zostupových vodách a vyzerá byť veľmi pravdepodobné, že počas celej sezóny budú tuho bojovať o zotrvanie medzi španielskou klubovou elitou.

    Z dnešných súperov je na tom tabuľkovo lepšie domáce Elche, ktoré má na konte deväť bodov. Hostia zaostávajú o tri body a krčia sa na samom chvoste ligového pelotónu.

    Oba tímy sa v nedeľu večer stretnú prvý krát po viac ako jeden a polročnej prestávke. Posledná vzájomná konfrontácie medzi Elchce a Cordobou sa odohrala ešte vo februári 2013, kedy sa na tomto istom štadióne, ktorý je dejiskom i dnešného stretnutia, zrodila bez gólová remíza.
     
    Úvodné zostavy:

    Elche CF: Tyton – Cisma, Lomban, Roco, Suarez – Rodriguez, Mosquera, Pasalič, Fajr – Jonathas, Herrera.
    Náhradníci: Freixanet – Angel, Coro, Gonzalez, Gimenez, Rodrigues, Albacar.

    Córdoba CF: Carlos – Gunino, Lopez, Pantič, Pinillos – Deivid, Gomez Moreno – Cartabia, Garcia, Fidel – Ghilas.
    Náhradníci: Saizar – Luso, Bouzon, Garai, Caballero, Xisco, Vico.

    Rozhodca: Hernandez – Yuste, Rubio – Munoz.


     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci hrajúci v bielych dresoch vytiahli svoje napádanie poriadne vysoko. Loptu sa im však získať nepodarilo.
     
    2
    Prvý krát v zápase bol v kontakte s loptou i domáci kapitán Suraz, ktorý rozohrával autové vhadzovanie.
     
    3
    V úvode zápasu držia loptu viac na svojich kopačkách futbalisti Cordoby, ktorí chcú mať nad stretnutím od jeho začiatku kontrolu.
     
    4
    Domáci budú mať obrovskú príležitosť na strelenie vedúceho gólu. Herrera sa preštrikoval až do pokutového územia, kde ho poslal sklzom k zemi Aleksandar Pantič.
     
    5
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Pantič (Córdoba CF).
     
    6
    Stav zápasu však ostáva nezmenený. Loptu si na biely bod postavil Jonathas, ktorý však k pokutovému kopu pristúpil až príliš ľahkovážne a jeho strelu zlikvidoval brankár Carlos!
     
    7
    Cordoba tak môže pokračovať vo svojej postupnej kombinačnej hre. Hostia dnes pravdepodobne budú v držaní lopty dominovať.
     
    8
    Elche sa chce spoliehať skôr na kolmé výpady vpred. Do jedného z takých sa snažil dostať Herrera, no prihrávka zo stredu poľa bola naňho až príliš dlhá.
     
    10
    Po Pinillosovej defenzívnej práci na ľavej strane poslal loptu späť do hry autovým vhadzovaním Damian Suarez. Elche sa však na útočnej polovici príliš dlho neohrialo.
     
    11
    Šikovný Cartabia si našiel loptu na hranici pokutového územia a do šestnástky Elche poslal prízemný center, ktorým však nikoho vo vínovom drese nenašiel.
     
    12
    Córdoba CF dáva gól! Cordoba trestá Elche za nepremenenú penaltu a dostáva sa do vedenia. Hostia predviedli rýchlu a priamočiaru akciu, ktorú zakončil krásnou prienikovou prihrávkou za defenzívu Cordoby Garcia. Jeho prihrávku si prebral FIDEL a zoči-voči si poľahky poradil i s brankárom Tytonom, ktorého prekonal krásnym obstrelom ľavačkou.
    FIDEL - 0:1
     
    14
    Dlhá lopta smerom do pokutového územia Cordoby nenašla svojho adresáta. Ťažko povedať, či nejakého aj mala, pretože Elche pôsobí v úvode stretnutia veľmi nefutbalovým dojmom.
     
    15
    Akoby som svojim predchádzajúcim tvrdením domácich vyburcoval. Rodriguez totiž na ľavej strane predviedol peknú prácu, z ktorej rezultoval center do šestnástky Cordoby, kde sa lopty zmocnil len jeden z brániacich hráčov.
     
    17
    V posledných minútach prevzali iniciatívu na svoju stranu domáci futbalisti, ktorých chcú vidieť diváci na štadióne Elche aj útočiť, nielen sa brániť.
     
    18
    Juan Carlos musel ísť von zo svojej svätyne. Situáciu však zvládol bez problémov a po centri domácich stiahol loptu zo vzduchu do svojej moci.
     
    19
    Cisma poslal z ľavého krídla od šestnástky Cordoby veľmi nepríjemný center, s ktorým mal Juan Carlos dosť práce, no loptu dokázal jednou rukou vyboxovať do bezpečia.
     
    20
    Po tom veľmi slabučkom úvode sa futbalisti Elche dokázali oklepať a momentálne majú viac z hry. Zatiaľ však zo svojho častejšieho držania lopty nevedia nič vyťažiť.
     
    21
    Fidel si na ľavej strane vytvoril peknou kľučkou priestor na center, ktorý defenzíva Elchce zrazila na rohový kop.
     
    22
    Po tejto štandardnej situácii sa ešte jeden z hostí dostal k lopte v druhej vlne, no jeho zakončenie bolo veľmi nepresné a skončilo vysoko, vysoko nad svätyňou Elche.
     
    23
    Nabil Ghilas sa svojou húževnatosťou takmer prepracoval do stopercentnej šance, ktorá mu bola v šestnástke Elche na poslednú chvíľku prekazená.
     
    24
    Gunino veľmi aktívne podporuje aj ofenzívu svojho tímu. Po jeho práci pri pravej postrannej čiare bude nasledovať rohový kop.
     
    25
    Ten rozohral kapitán Cordoby Abel Gomez Moreno, ktorého center našiel na opačnej strane pokutového územia len jedného z protihráčov.
     
    26
    Juan Carlos musel ísť na zem, aby ukryl center, ktorý do malého vápna priletel z pravého krídla, čo sa mu aj výborne podarilo.
     
    27
    Rýchlejšiu kombináciu Elche prerušil rezolútnym faulom na Fajra pravý obranca Cordoby Gunino. Nasleduje priamy kop pre domácich.
     
    28
    Napokon sa o jeho rozohrávku postaral sám faulovaný Fajr, ktorý síce zakrútil loptu priamo na bránu, no Juan Carlos si s jeho propagačným pokusom ľahko poradil.
     
    30
    Nabil Ghilas márne stíhal prihrávku z hĺbky poľa. K lopte mal podstatne bližšie domáci brankár Tyton, ktorý svoju výhodu aj využil.
     
    31
    Ofenzívne snaženie Elche bolo prerušené verdiktom hlavného rozhodcu. Jeden z domácich útočiacich hráčov si pred pokutovým územím súpera pomohol pri hre rukou.

     
    32
    Hosťujúci obranca Lopez ostáva ležať na trávniku potom, čo ho pri odkope zasiahol Fajr. Kapitán Elche Suarez síce nie príliš ochotne, no predsa len hru prerušil.
     
    33
    Cordoba sa od strelenia vedúceho gólu zatiahla a čaká na možnosť prejsť do rýchlej kontry. Črtajúci sa brejk teraz zastavil dobrým zákrokom Lomban.
     
    34
    Po peknej a najmä vydarenej narážačke už boli domáci s loptou v pokutovom území, kde na poslednú chvíľu prišiel s rezolútnym odkopom Pinillos, ktorý z pohľadu Cordoby zažehnal všetko nebezpečenstvo.
     
    35
    Jonathas vyhral na pravej strane osobný súboj s Pinillosom, cez ktorého sa mu podarilo odcentrovať až pred brankára Juana Carlosa, ktorý bol poriadne prekvapený, že mu lopta prešla cez malé vápno, kde práve chýbal niekto z domácich.
     
    36
    Po dlhšej dobe sa Cordoba vrátila k hernému prejavu z úvodných minút prvého polčasu a snaží sa dlhšie podržať loptu vo svojej moci.
     
    37
    Futbalisti Elche však vytiahnutím vysokého pressingu donútili hostí len k dlhému nákopu, po ktorom sa lopta vrátila späť na kopačky domáceho tímu.
     
    38
    Cisma kľučkou na stred ihriska otvoril priestor Rodriguezovi, ktorý mal dostatok času i priestoru a rozhodol sa vyskúšať strelecké šťastie. Lopta mu však na pravú nohu vôbec nesadla a celé zakončenie aj podľa toho dopadlo.
     
    40
    Štadiónom Elche sa ozýva piskot, čo signalizuje, že futbalisti Cordoby držia loptu na svojich kopačkách už dlhšie, akoby sa domácim priaznivcom páčilo.
     
    41
    V závere prvého dejstva sa Elche mohlo dočkať vyrovnania! Jonathas takmer dokázal odčiniť nepremenenú penaltu, no proti jeho parádnej strele spoza pokutového územia bolo brvno Juan Carlosovej svätyne! Cordoba mala teraz obrovskú dávku šťastia.
     
    42
    Po štandardnej situácii Fajra ostáva Elche v blízkosti pokutového územia Cordoby.
     
    43
    Po neohrabanom zákroku Roca budú na útočnej polovici vhadzovať hostia, ktorí sa nikam neponáhľajú. Radi by už prvé dejstvo dohrali za aktuálneho stavu.
     
    44
    Pred nepríjemne dobiedzajúcim Ghilasom kapitán Elche Damian Suarez loptu radšej odpálil mimo hracej plochy.
     
    45
    Cartabia sa oprel do lopty z úctyhodnej vzdialenosti. Jeho strela nemala šancu na úspech.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zlomovým polčasom prvého dejstva bola šiesta minúta, kedy Herrera nechal pri penalte vyniknúť brankára Cordoby Juana Carlosa Jonathas a o šesť minút neskôr sa hostia zásluhou peknej akcia a presnej koncovky Fidela ujali vedenia. Od tohto momentu bola územná prevaha skôr na domácej strane. Najväčšiu šancu na vyrovnanie malo Elchce v závere prvého dejstva, kedy sa Jonathas spoza šestnástky parádne oprel do lopty, no trafil len brvno, od ktorého sa lopta odrazila pred bránkovú čiaru.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé dejstvo otvorili svojim výkopom futbalisti Elchce. Ani jeden z trénerov nesiahol počas polčasovej prestávke k žiadnej zmene.
     
    47
    Po zisku poľa za poliacou čiarou to z obrovskej vzdialenosti vyskúšal Mosquera, ktorého pokus smeroval Pánu Bohu do okien.
     
    48
    Nabil Ghilas si zabehol za chrbát defenzívy Elche, kde dostal výborne načasovanú prihrávku. Alžírsky strelec sa však ku strele nedostal, pretože bol vytlačený do uhlu.
     
    49
    Center Victora Rodrigueza sa lopta dostala na hranicu pokutového územia k úplne voľnému Herrerovi, ktorý ešte volil miesto streľby prienik, no proti trojici protihráčov sa nepresadil.
     
    50
    Rýchly postup vpred v podaní Cordoby zastavili domáci len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    51
    Pred Garciom sa otvorilo dostatok priestoru. Na ľavej strane si pohybom loptu vypýtal Pinillos, ktorý ju však nedostal práve do najlepšej pozície a v súboji s Damianom Suarezom o ňu prišiel.
     
    52
    Nepríjemný stret Deivida s Herrerom, z ktorého horšie vyšiel prvý menovaný. Ten z trávniku zišiel s bolestivým výrazom tváre.
     
    54
    Fajr sa po narážačke s Jonathasom dostal až do pokutového územia, z vnútra ktorého to vyskúšal strelou. Tá len tesne minula pravú tyč Juan Carlosovej svätyne, no bolo to s tečom brániacich hráčov.
     
    55
    Po rohovom kope z ľavej strany to v pokutovom území Cordoby doslova vrelo. Elche sa dostalo do niekoľkých pozícii, z ktorých sa dalo nepríjemne zakončiť, no dobre stojaci obranný val hostí všetko zablokoval.
     
    56
    S výnimkou brankára Tytona sa všetci hráči nachádzajú na polovici Cordoby. Tlak Elche sa začína stupňovať.
     
    57
    Minimálne na niekoľko momentov je však ofenzívne snaženie Elche prerušené potom, čo sa domáci na polovici Cordoby dopustili útočného faulu.
     
    58
    Fidel si to po ľavom krídle chcel namieriť až do pokutového územia, no jeho aktivita bola prerušená postranným rozhodcom, ktorý odmával, že lopta už bola za postrannou čiarou.
     
    59
    Jonathas vehementne bojoval v pokutovom území súpera o loptu, ktorú sa mu napokon podarilo vydolovať. Brazílčan ju následne okamžite predložil pred bránu, kde však niektorého zo svojich spoluhráčov hľadal márne.
     
    60
    Córdoba CF dáva gól! Štadión Elche razom totálne stíchol. Raduje sa naozaj len pár fanúšikov Cordoby, ktorí prišli podporiť svoj tím v dnešnom zápase. CARTABIA ukázal svoju obrovskú šikovnosť. Na pravom krídle sa zbavil dvojice protihráčov, narazil si loptu, ktorá sa mu vrátila do pokutového územia a následne krásnym obstrelom ľavačkou poslal loptu k vzdialenejšej žrdi Tytonovej svätyne!
    Federico CARTABIA - 0:2
     
    61
    Futbalisti Elchce ešte majú k dispozícii viac ako polhodinu hry, čo je ešte viac ako dostatok času.
     
    62
    Domáci budú kopať po druhý krát v zápase penaltu! Pinillos zostrelil Fajra.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Pinillos (Elche CF).
     
    63
    Elche dalo gól! Domáci sa veľmi rýchlo dostávajú späť do boja o body z dnešného duelu. Loptu si na biely bod postavil DAVID LOMBAN, ktorý ju poslal presne do miest, kde sa hodil Juan Carlos, no ten v tomto prípade nemal proti delovke domáceho obrancu šancu zakročiť, aj keď, zdalo sa nám, že na loptu si siahol.
    David LOMBAN - 1:2
     
    64
    Následný rýchly brejk Elche David Lomban radšej predčasne zastavil aj za cenu žltého napomenutia.
     
    65
    Priamy kop zo zaujímavej pozície zahrával Gomez Moreno. Kapitán Cordoby dokázal obstreliť múr, jeho strela zapadala k pravej žrdi, kde však včas bol na zemi Tyton.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Cartabia (Córdoba CF).
     
    67
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Pasalič, prichádza Coro.
     
    68
    Nový muž na trávniku Coro sa dostal v pokutovom území k hlavičke zo zaujímavej pozície. Loptu však len mierne pohladil a nasmeroval ju mimo troch žrdí.
     
    69
    Juan Carlos a jeho obrana mala opäť starosti. V pokutovom území Cordoby lopta nepríjemne lietala, no napokon sa celá situácia opäť skončila len nepresnou hlavičkou.
     
    70
    Futbalisti Cordoby predviedli rýchly prechod do protiútoku, ktorý sa však skončil prehratým súbojom Nabila Ghilasa na hrote hosťujúceho útoku.
     
    71
    Domáci si márne pýtali odpískanie faulu pred pokutovým územím súpera. V optike hlavného rozhodcu Hernandeza bolo všetko vrámci pravidiel.
     
    72
    Cartabia sa pri pravej postrannej čiare zvíja v bolestiach potom, čo ho do tváre zasiahol Cisma. Tento zákrok však rozhodcom unikol.
     
    73
    Mosquera zaregistroval po ľavom krídle Cismov nábeh. Okamžite mu aj do tohto priestoru posielal loptu, no jeho prihrávka bola až príliš razantná.
     
    74
    Po dlhšom časovom úseku sa do hry zapojil aj poľský brankár Tyton v službách domáceho Elche, ktorý si poľahky poradil so skrotením dlhého nákopu.
     
    75
    Elche dalo gól! Pätnásť minút pred koncom riadnej hracej doby sa začína prakticky odznova. Elche sa podarilo dotiahnuť náskok súpera. JONATHAS sa napokon dnes predsa len dočkal gólu potom, čo v prvom polčase zahodil penaltu a trafil brvno. Brazílsky útočník si vytvoril priestor v pokutovom území a center Cismu z ľavého krídla pohotovo usmernil z prvej za chrbát Juana Carlosa!
    JONATHAS - 2:2
     
    77
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Herrera, prichádza Gimenez.
     
    77
    Striedanie v tíme Córdoba CF: z ihriska odchádza Cartabia, prichádza Vico.
     
    79
    Gunino to z pravej strany skúšal nacentrovať do pokutového územia, no trafil prvého hráča, ktorého mal vo svojej dráhe.
     
    80
    Do záverečných desiatich minút vstupujú s loptou na kopačkách domáci futbalisti.
     
    81
    Vyzeralo to, že by Nabil Ghilas mohol po ľavom krídle postupovať vpred, no zastavil ho ofsajdový verdikt, ktorý môžeme po zhliadnutí opakovaného záznamu len kvitovať.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Damian Suarez (Elche CF).
     
    83
    Coro stihol zachytiť prihrávku na ľavom krídle, loptu okamžite vracal pod seba do druhej línie, no defenzíva Cordoby si dokázala poradiť.
     
    84
    Fidel si zbehol na výbornú prihrávku do pokutového územia. Bol však až príliš blízko vybehnutšiemu brankárovi Tytonovi, ktorého v snahe zakončiť navyše fauloval.
     
    85
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Victor Rodriguez, prichádza Garry Rodrigues.
     
    86
    Striedanie v tíme Córdoba CF: z ihriska odchádza Abel Gomez Moreno, prichádza Lopez Garai.
     
    87
    Fidel, ktorý dnes hrá proti svojmu kmeňovému klubu, sa dostal k lopte v pokutovom území, prehodil si ju na ľavačku a pohotovo zakončil. Jeho pokus skončil vedľa pravej žrde svätyne Elche.
     
    88
    Celková štatistika držania lopty síce jasne hovorí v prospech Elche, no futbalisti Cordoby teraz už hodnú chvíľu majú guľatý nezmysel vo svojej moci.

     
    89
    Hraničná situácia. Nabil Ghilas sa rútil sám na Tytona. Zastavil ho ofsajdový verdikt. Na základe opakovaného záberu sa však skôr prikláňam k tomu, že sa o ofsajd nejednalo.
     
    90
    Čerstvý rýchlik Rodrigues poriadne ponaháňal na pravej strane Pinillosa, ktorý pred ním loptu radšej zakopol mimo hracej plochy.
     
    90+1
    Zápas ešte bude pokračovať tri nadstavené minúty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Inigo Lopez (Córdoba CF).
     
    90+3
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Garcia, prichádza Carlos Cabellero.
     
    90+3
    Bežia už aj záverečné sekundy nadstaveného času. Jonathas zabojoval aspoň rohový kop, no bol to práve on, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že súboj dvoch tímov bojujúcich o záchranu, sa skončil zmierlivou remízou 2:2, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem ešte peknú nedeľu. (20:52:24)

    Michal Bakoš

    Góly: 63. David Lomban, 75. Jonathas – 12. Fidel, 60. Cartabia

    Karty:   63. Pinillos (ELC), 64. Lomban (ELC), 82. Damian Suarez (ELC) – 5. Aleksandar Pantič (COR), 66. Cartabia (COR), 90+2. Inigo Lopez (COR)


    Elche CF: Tyton – Cisma, Lomban, Roco, Suarez – Rodriguez, Mosquera, Pasalič, Fajr – Jonathas, Herrera.
    Náhradníci: Freixanet – Angel, Coro, Gonzalez, Gimenez, Rodrigues, Albacar.

    Cordoba CF: Carlos – Gunino, Lopez, Pantič, Pinillos – Deivid, Gomez Moreno – Cartabia, Garcia, Fidel – Ghilas.
    Náhradníci: Saizar – Luso, Bouzon, Garai, Caballero, Xisco, Vico.

    Rozhodca: Hernandez – Yuste, Rubio – Munoz

    Diváci: 22 636