Rayo Vallecano – Vigo 1:0 (kon.) | Levante – Valencia 2:1 (kon.) | Elche – Córdoba 2:2 (kon.)
Villarreal – Getafe 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 23.11.2014, 17:00 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia. • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Po reprezentačnej prestávke sa opäť rozbehli všetky popredné európske ligy. Španielska Primera Division v nedeľu pokračuje svojim dvanástym dielom, v ktorom Levante privíta pred vlastnými priaznivcami Valenciu.

    Obaja dnešní súperi sú v totálne odlišnej situácie. Zatiaľ, čo Levante sa potápa na dolných pozíciach ligového pelotónu, tak Valencia prežíva po menej vydarených predchádzajúcich ročníkoch opäť pookriatie a v tabuľke jej patrí tretia priečka s minimálnou stratou na gigantov – Real Madrid a FC Barcelonu.

    V minulej sezóne platilo v oboch vzájomných stretnutiach týchto celkoch – môj dom, môj hrad. Levante najprv v januári podľahlo Valencii na jej pôde 0:2, aby jej potom v máji na domácej pôde porážku vrátilo v rovnakom pomere.

    Favoritom nedeľného duelu je jednoznačne Valencia, čo sa odzrkadľuje i na kurzoch stávkových kancelárii. Nedá mi však nespomenúť, že hostia už raz v podobnej situácii počas tohto súťažného ročníka vybuchli. Pred pár týždňami sa predstavili na pôde Deportiva, ktoré sa takisto nachádza na miestach okolo hranice zostupu, a odniesli si prehru rozdielom triedy v pomere 0:3.


     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Marino – Karabelas, Vyntra, Navarro, Lopez – Sissoko, Diop – Garcia, Casadesus, Ivanschitz – Barral.
    Náhradníci: Fernandez – Camarasa, Tono, Juanfran, Morales, Simao, El Zhar.

    Valencia CF: Alves – Otamendi, Mustafi, Gaya, Barragan – Gomes, Fuego – Gil, Piatti, Rodrigo – Negredo.
    Náhradníci: Yoel – Cancelo, De Paul, Orban, Zuculini, Feghouli, Parejo.

    Rozhodca: Bikandi – Huerga, Villate – Ortiz..

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Derby dvoch tímov z Valencia sa začalo výkopom Levante. Domáci okamžite nakopli loptu do pokutového územia súpera, kde sa však Casadesus presadil len za pomoci faulu.
     
    2
    Prvú nebezpečnejšiu akciu registrujeme na strane Valencia. Pablo Piatti sa pekne prehnal po ľavom krídle, posunul loptu na rozbehnutého Negreda, ktorý ju ešte vracal do šestnástky, no našiel len domácich obrancov.
     
    3
    Alvaro Negredo sa opäť dobre zapojil kombináciu. Jeho úmysel posunúť loptu do pokutového územia však defenzíva Levante dobre prečítala.
     
    4
    Po zbytočnej strate lopty v podaní Valencie vyrazilo Levante so štvoricou hráčov do rýchlej kontry, z ktorej však napokon domáci nič výrazné nevyťažili.
     
    5
    Po faule na útočnej polovici Valencia zahrávať priamy kop.
     
    6
    Pablo Piatti rozohral štandardku nakrátko. Napokon však predsa len prišiel center pred Marina, ktorý však zasahovať nemusel a teraz bude odkopávať od svojej svätyne.
     
    7
    V kontakte s loptou aj strážca opačnej svätyne Alves, ktorý spoločne s dvojicou stopérov stál na začiatku útočnej akcie Valencie.
     
    8
    Na štadióne má početné zastúpenie aj fanúšikovský tábor Valencie, ktorý dnes nemusel takmer vôbec cestovať, aby si mohol vychutnať vonkajší zápas svojho tímu.
     
    9
    Barral sa v okolí poliacej čiary snažil spracovať skákajúcu loptu, ku ktorej sa napokon aj dostal, no na svojej ceste poslal nedovolene k zemi jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    11
    Po peknej krídelnej akcii prišiel center z pravej strany. Ku hlavičke v pokutovom území sa dostal Alvaro Negredo, ktorý trafil len Lucasa Vyntru.
     
    12
    Hostia následne rozohrali rohový kop z ľavej strany. Defenzíva Levante si však poradila aj s týmto centrom a svoje pokutové územia ubránilo.
     
    14
    Hostia to opäť skúsili centrom, tentoraz z ľavej strany, odkiaľ loptu nasmeroval do šestnástky Piatti. Do vzduchu sa zavesil aktívny Negredo, no loptu mu z hlavy vzal včasným zákrokom brankár Marino.
     
    15
    Aktivita Valencia sa postupne čoraz viac. Druhý rohový kop hostí bol podstatne nebezpečnejší. Po centri z neho sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Negredo, ktorého pokus preletel len tesne ponad horné brvno svätyne Levante.
     
    17
    Pri pravej postrannej čiare pocítil Sissokovu tvrdosť krídelník Valencie Gil, ktorého domáci defenzívny záložník čistým sklzom doslova vyniesol z trávnika.
     
    18
    Pri snahe vytvoriť si priestor v pokutovom území Pablo Piatti použil ruky a poslal Lopeza k zemi, čo pozornosti hlavného rozhodcu neuniklo.
     
    19
    Územná prevaha je jasne na hosťujúcej strane. Levante však zatiaľ veľmi dobre prehusťuje nebezpečné priestory a Valencii nedáva priestor na kombináciu.
     
    20
    Barral si svojou aktivitou na ľavom krídle vypýtal faul Otamendiho. Levante tak bude zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    21
    Rozohrávku vzal na svoje plecia Rakúšan Ivanschitz, ktorý loptu zakrútil ľavačkou do pokutového územia. Našiel však len hlavu brániaceho hráča.
     
    22
    Futbalisti Levante sa v posledných minútach trošku osmelili aj smerom dopredu. Tlak Valencie ustal a domáci môžu kombinovať na polovici súpera.
     
    24
    Po nepresnosti Pabla Piattiho budú na lopte domáci, konkrétne prostredníctvom autového vhadzovania, ktoré rozohrá pravý obranca Lopez.
     
    25
    Záložník Valencia sa o niekoľko sekúnd neskôr však už prezentoval podstatne lepším spôsobom. Piatti si krásne stiahol loptu zo vzduchu a snažil sa nasadiť do pokutového územia, no zastavil ho práve Lopez.
     
    26
    Nicklas Otamendi pekným nábehom na pravé krídlo podporil ofenzívu. Jeho následný center však nebol práve z kategórie vydarených a Negredo mal, čo robiť, aby loptu vôbec stihol na trávniku.
     
    27
    Casadesus potiahol rýchlu kontru Levante a z hranice pokutového územia sa dostal aj ku strele, ktorú však Alves nemusel riešiť.
     
    28
    Piatti pekne zakombinoval s Alvarom Negredom. Po práci svojho kolegu na krídle sa druhý menovaný dostal k lopte v pokutovom území. S jeho centrom pred bránu však nemal Marino žiadne problémy.
     
    30
    Barral si na pravom krídle vytvoril dostatok priestoru k centru, ktorý defenzíva Valencie odvrátila len do druhej vlny ku Diopovi. Ten aj napriek tomu, že bol tiesnený, tvrdo vypálil a trafil jedného z brániacich hráčov.
     
    31
    Po súboji s Gayom sa na trávniku zvíjal Rodrigo Garcia, ktorý reklamoval, že inkasoval úder do tváre. Rozhodca si však nič podobné nevšimol.

     
    33
    Lopez dobre podporil ofenzívu svojho tímu, na pravom krídle zabojoval proti dvojici protihráčov a dostal sa k centru. Ten bol nadvihnutý a v strede pokutového územia si lopta našla úplne nekrytého Barrala, ktorý hlavičkoval v záklone a z dobrej pozície bránu úplne minul!
     
    35
    Pekná akcia Valencie. Piatti si na ľavom krídle počkal na nábeh Gayu, ktorému okamžite poslal loptu. Ľavý obranca Valencie poslal center do šestnástky súpera, kde sa prebil ku hlavičke Negredo, ktorý je zatiaľ mimoriadne aktívny, no jeho zakončeniam chýba presnosť.
     
    36
    Barral si zbehol z pozície hrotového útočníka na pravé krídlo, kde vyskočil zo všetkých najvyššie, no loptu sklepol len pre protihráčov.
     
    37
    Po faule na Otamendiho sa útočná aktivita Levante skončila a pri lopte budú hostia.
     
    38
    Gil si z pravej strany potiahol loptu na stred a vyskúšal strelecké šťastie. Pokus krídelníka Valencia však pozdravil akurát tak divákov na tribúne.
     
    40
    Ešte pred rohovým kopom Levante musel hlavný rozhodca stretnutia krotiť vášne, ktoré vznikli v pokutovom území Valencie medzi Barralom a Fuegom.
     
    41
    Z ľavej strany sa o center postaral Ivanschitz, no defenzíva Valencie si poradila a hostia okamžite zavelili k rýchlej kontre. Žltú kartu medzičasom videl Sissoko.
     
    42
    Ani tá však príliš úspešne nedopadla. Loptu v držaní majú futbalisti Levante, menovite obranca Lopez, ktorý je v prvom polčase jedným z najlepších hráčov.
     
    43
    Po útočnom faule Valencie loptu späť do hry uvedie svojim odkopom spoza šestnástky brankár Marino.
     
    44
    Gomes si zbehol na ľavé krídlo, kde dostal loptu po prihrávke Piattiho. Stedopoliar Valencie sa pekne pohral s dvojicou protihráčov a okamžite hľadal ostrým centrom na zadnej žrdi Negreda, ktorý však bol pokrytý.
     
    45
    Rozhodca Bikandi nepridal k prvému polčasu čo i len sekundu a ukončuje prvý polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý dejstvo derby zápasu medzi Levante a Valenciou sa niesol v znamení dobýjania domácej svätyne. Hostia síce mali výraznú územnú prevahu, no cez pozornú defenzívu Levante sa nevedeli dostať do vážnejšej príležitosti. Za zmienku stojí akurát tak hlavička aktívneho Alvara Negreda, ktorá skončila tesne nad brvnom Marinovej svätyne. Na druhej strane sa dostal do sľubnej pozície Barral, no jeho hlavičke z penaltového bodu bola nepresná.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Oba tímy vstúpili do druhého polčasu bez zmien v zostavách.
     
    48
    Barral sa pred pokutovým územím dostal k lopte, ktorú sa snažil udržať veľkou bojovnosťou. Domáci útočník to však prehnal a dopustil sa útočného faulu.
     
    49
    Sissoko sa po strete s Gomesom ocitol na trávniku. Po faule hosťujúceho stredopoliara budú mať loptu v držaní futbalisti Levante.
     
    50
    Lopezovo dlhé autové vhadzovanie z pravej strany prepadlo až do stredu pokutového územia Valencie, kde útok Levante doplnil Victor Casadesus. Ten pohotovo zakončil, no len presne do miest, kde stál pripravený Alves.
     
    52
    Victor Casadesus sa tentoraz oprel do lopty ľavačkou z voleja. Strela mu však príliš nevyšla, čo však bolo pre Levante len dobré, pretože sa k lopte dostal v čistej pozícii Barral. Ten však z bezprostrednej vzdialenosti na Alvesa recept nenašiel!
     
    53
    Do druhého dejstva lepšie vkročili domáci futbalisti, ktorí už mohli pokojne vyhrávať. Valencia sa zatiaľ po zmene strán na ihrisku len hľadá.
     
    54
    Barral šprintoval za kolmicou, dokázal predskočiť Otamendiho a dostať sa k lopte, no hosťujúceho stopéra odstavil len za pomoci faulu.
     
    55
    Lucas Vyntra predviedol vynikajúci defenzívny zákrok a odvrátil loptu smerujúcu na Alvara Negreda, ktorý by mohol zakončovať do prázdnej brány.
     
    57
    Po priamom kope Ivanschitza bude nasledovať rohový kop Levante.
     
    58
    Levante dalo gól! Štadión Levante je v obrovskom nadšený, domáci sa ujímajú vedenia. Ivanschitz našiel perfektným centrom v strede pokutového územia VICTORA CACADESUSA, ktorý sa zbavil svojho strážcu a hlavičkou pod brvno prekonal brankára Alvesa, ktorý vzduchom plachtil márne!
    Victor CACADESUS - 1:0
     
    60
    Od Valencie teraz možno očakávať podstatne vyššiu útočnú akciu. Na pravom krídle sa však Piatti sám zamotal a lopta mu napokon odskočila do autu.
     
    61
    Mustafi vo vzdušnom súboji zasiahol Barrala lakťom do tváre, za čo si vyslúžil žltú kartu. Prvý trest aj na strane Valencie.
     
    63
    Pekná individuálna akcia Rodriga, ktorý sa po narážačke dostal až do pokutového územia, kde sa mu núkala skôr prihrávka pod seba, no hosťujúci útočník to vyskúšal slabou strelou, s ktorou nemal Marino problémy.
     
    64
    Ďalší nepríjemný center Ivanschitza, ktorý priletel do pokutového územia Levante. Jeden z domácich hráčov sa dostal až k hlavičkovému zakončeniu, no tentoraz Alves loptu letiacu ponad svoju bránu len skontroloval pohľadom.
     
    65
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Barragan, prichádza Feghouli.
     
    65
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Piatti, prichádza Parejo.
     
    66
    Barral to urobil na okraji šestnástky výborne. Svojou dobrou prácou udržal loptu proti dvojici protihráčov a následne ju prepasíroval do druhej vlny, odkiaľ zakončoval Diop, ktorý však strieľal zo stoja a jeho pokusu chýbala razancia.
     
    68
    Valencia sa snaží svojho súpera zatlačiť, no zo strany hostí je to príliš statické. Hostia síce loptu držia na polovici Levante, no chýba im akýkoľvek moment prekvapenia.
     
    69
    Diop skolil jedného z prenikajúcich hráčov. Nasledovať bude zaujímavá štandardka v prospech Valencie.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Papakouli Diop (Levante UD).
     
    71
    Priamy kop Valencie Marino len kontroloval. Lopta po ňom totiž preletela vedľa pravej tyče jeho svätyne.
     
    72
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Ruben Garcia, prichádza Jose Morales.
     
    73
    Potom, čo sa podarilo domácim dobre vyviezť loptu, ju na polovici súpera výborne podržal Papakouli Diop, ktorý našetril cenné sekundičky.
     
    74
    Valencia dala gól! Niečo viac ako štvrťhodinu pred koncom zápasu začíname prakticky odznova. Valencii sa konečne podarilo prelomiť defenzívu súpera a vyrovnať! Alvaro Negredo odviedol otočený chrbtom k bráne kusisko roboty, posunul loptu na PAREJA, ktorého vysunul do samostatného nájazdu na Marina a striedajúci hráč Valencie splatil hosťujúcemu trénerovi dôveru dôležitým gólom!
    Dani PAREJO - 1:1
     
    75
    Levante dalo gól! Vo Valencii sa dejú neuveriteľné veci! Valencia sa na vyrovnanie neskutočne nadrela a po rýchlej kontry Levante hostia opäť prehrávajú. MORALES dostal loptu prakticky na polovici ihriska, rozbehol sa s ňou až k pokutovému územiu, prehodil si ju na ľavačkou a prenádhernou strelou do opačného rohu nedal Alvesovi najmenšiu šancu na zákrok!
    Jose Luis MORALES - 2:1
     
    76
    Obaja tréneri tak mali pri striedaniach šťastné ruky. Ich žolíci sa totiž dokázali presadiť. Väčší dôvod na radosť má zatiaľ tréner Levante.
     
    78
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Ivanschitz, prichádza Juanfran.
     
    80
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza De Paul.

     
    81
    Všetci hráči s výnimkou hosťujúceho brankára Alvesa už sú natlačení na polovici Levante. Domáci už myslia len a len na bránenie svojho náskoku.
     
    82
    Domáci hrdina Morales výborne zapracoval na pravom krídle a vybojoval rohový kop, s ktorého zahratím sa domáci vôbec neponáhľajú.
     
    83
    Po centri Diopa od rohovej zástavky nepramenili pre brankára Alvesa žiadne nepríjemnosti. Levante sa podarilo k dobru získať minútu hracieho času.
     
    85
    Alvaro Negredo si robil priestor pred pokutovým územím Levante len pomocou faulu.
     
    86
    Španielsky kanonier, ktorý vo Valencii hosťuje z Manchestru City, sa teraz v priebehu niekoľkých sekúnd dostal do dvoch dobrých možností. V prvom prípade ho však zradilo spracovanie a pri druhej situácii jeho delovku zablokoval jeden z padajúcich protihráčov!
     
    87
    Feghouli si to namieril odvážne dopredu a nedokázala ho zastaviť ani trojica futbalistov Levante. Akcia Valencie tak mohla pokračovať, no skončila sa pred šestnástkou domácich.
     
    88
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Victor Cacadesus, prichádza Nabil El Zhar.
     
    90
    Vyrovnávajúci gól Valencie visel vo vzduchu! Striedajúci De Paul sa pekne preštrikoval až do vnútra pokutového územia, pripravil si to na strelu pravačkou, po ktorej lopte len tesne minula ľavú tyč Marinovej svätyne!
     
    90+1
    Nad rámec prvého dejstva sa nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    Alvaro Negredo sa síce dokázal dostať v pokutovom území ku hlavičkovému zakončeniu, no s jeho nie príliš dôrazným pokusom si Marino poľahky poradil.
     
    90+2
    Feghouli sa v pokutovom území Levante porúčal k zemi, no faulovaný nebol. Navyše, Valencia nebude zahrávať ani len rohový kop.
     
    90+3
    Hosťom sa už čas dramaticky rýchlo kráti. Do pokutového územia Levante prichádza center za centrom.
     
    90+3
    Koniec zápasu.

     
    S konštatovaním, že v derby dvoch tímov z Valencia, sa z mimoriadne cenného víťazstva teší Levante, ktoré dokázalo poraziť favorizovaného súpera, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť, prajem ešte príjemný zvyšok nedeľného večera a želám úspešný vstup do nového pracovného týždňa. (18:51:14)

    Michal Bakoš

    Góly: 58. Victor Cacadesus, 75. Morales – 74. Parejo

    Karty:   41. Sissoko (LVN), 70. Papakouli Diop (LVN) – 61. Mustafi (VAL)


    Levante UD: Marino – Karabelas, Vyntra, Navarro, Lopez – Sissoko, Diop – Garcia, Casadesus, Ivanschitz – Barral.
    Náhradníci: Fernandez – Camarasa, Tono, Juanfran, Morales, Simao, El Zhar.

    Valencia CF: Alves – Barragan, Mustafi, Otamendi, Gaya – Gomes, Fuego – Gil, Piatti, Rodrigo – Negredo.
    Náhradníci: Yoel – Cancelo, De Paul, Orban, Zuculini, Feghouli, Parejo.

    Rozhodca: Bikandi – Huerga, Villate – Ortiz.