Slovan Bratislava – Myjava 0:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:0)
Spartak Myjava
Nedeľa 23.11.2014, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    ŠK Slovan Bratislava

    Slovanisti sa neustále potácajú v kríze, ktorá začala koncom augusta a v podstate pretrváva až dodnes. Je však pravdou, že posledné výkony priniesli nádej na určité zlepšenie – Slovan totiž odohral veľmi dobrý zápas v Skalici, cez ktorú postúpil do osemfinále národného pohára a výkon v doteraz poslednom ligovom stretnutí v Senici taktiež nebol najhorší. Stále je to však ďaleko od optima, aké si úradujúci slovenský majster predstavuje. Belasým mohla pomôcť reprezentačná pauza, počas ktorej sa mohol lepšie zorientovať nový tréner Chovanec. Pre Slovan je v súčasnej náročnej situácii dôležitý každý jeden bod – i keď pri výraznom odstupe na vedúcu Žilinu sa už zdá byť obhajoba titulu ako značne teoretická záležitosť. Cieľom Slovana musí byť zbieranie maximálneho množstva bodov a prinavrátenie dôvery do vzťahu hráči-fanúšikovia. Uvidíme, ako sa s týmito úlohami Slovanisti popasujú v závere jesene, kedy ich spolu s týmto zápasom čakajú až 3 domáce duely.
     
    Spartak Myjava

    Kopaničiari na začiatku sezóny vymieňali svoj domáci trávnik a preto odohrali prakticky celú úvodnú tretinu sezóny na ihriskách súpera. S náročnou situáciou sa však vysporiadali dobre, získali dostatok bodov a až do posledného kola si užívali sériu 7 domácich zápasov v rade. V tých sa im však nedarilo úplne podľa očakávaní – získali v nich totiž len 12 bodov a tabuľkovo si príliš nepolepšili. V Myjave však môžu byť v princípe spokojní – mužstvo trénera Gergelyho predvádza pekný a bojovný futbal, ktorého výsledkom je umiestnenie blízko priečok zaručujúcich futbalovú Európu. Zdá sa, že koncepčná práca bude mať na Kopaniciach úspech aj v tejto sezóne.
     
    Vzájomné zápasy vo Fortuna lige

    Zápasy oboch tímov sa datujú od roku 2012, kedy Myjava postúpila do najvyššej súťaže. Bilancia je mierne priaznivá v prospech Slovana, čo je však vzhľadom na to, že Slovan v oboch týchto sezónach získal majstrovský titul, pre Myjavu pozitívnym vysvedčením. Dôležitý bol vzájomný zápas zo 7.kola tejto sezóny – práve tam sa začala kríza Slovana, keď vtedy Myjava doma zvíťazila 2:1 po nádherných nožničkách Štefana Pekára z 89.minúty stretnutia.

    Výsledky vzájomných zápasov (skóre z pohľadu Slovana) :
    2012/2013 : 2:1, 2:1, 1:1
    2013/2014 : 5:0, 2:2, 0:1
    2014/2015: 1:2
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Slovan prežíva jedno z najhorších období za posledné roky. Klubu sa nedarí v domácej lige, v ktorej obsadzuje až 6.miesto v priebežnej tabuľke s 22 bodmi, slávne to so ziskom 0 bodov a skóre 0:14 nie je ani v Európskej lige. Pre úplnosť ešte dodajme, že okrem tohto zápasu majú Slovanisti ešte ďalšie dve dohrávky k dobru, pri 37 bodoch vedúcej Žiliny to ale nie je príliš nádejné konštatovanie vzhľadom k boju o titul. V poslednom zápase Slovan uspel, keď zvíťazil 5:3 v rámci Slovenského pohára na ihrisku lídra druhej ligy zo Senice. Tak uvidíme, či práve tento výsledok Belasých povzbudí pred dôležitým ligovým zápasom.

    Myjava je na tom v tabuľke momentálne lepšie než Slovan. Nachádza sa totiž na 5.priečke so ziskom 23 bodov. Je teda jasné, že v nedeľu uvidíme priamy súboj o piatu priečku. Kopaničairi majú za sebou 7-zápasovú sériu zápasov na domácom ihrisku, z ktorej vydolovali 12 bodov. V posledných dvoch zápasoch uspeli naplno, keď doma pomerne suverénne zdolali Zlaté Moravce i Dunajskú Stredu, čím súperom jasne ukázali, že formu majú dobrú.
     
    Úradujúci majster sa snaží vyhrabať zo stredu tabuľky a zároveň sa chce pozitívne naladiť na ďalší zápas Európskej ligy, proti však bude v dobrej forme hrajúca Myjava – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka na záverečný zápas 18.kola Fortuna ligy. Belasí sa pod novým trénerom Chovancom postupne dostávajú z krízy, pričom práve tento zápas výrazne napovie, či sa im to úspešne podarilo. Veru by sa im to hodilo, veď už vo štvrtok ich čaká domáci zápas Európskej ligy s Bernom. Hostia z Myjavy sa v doterajšom priebehu ročníka prezentujú veľmi sympaticky a radi by prezimovali v prvej polovici tabuľky. K tomu by im výrazne dopomohol bodový zisk zo Slovana, ktorý na Pasienkoch minulý rok prekvapili a zvíťazili tu 1:0. Podarí sa im to aj teraz, alebo sa bude radovať úradujúci majster? To sa dozviete v našom priamom prenose v nedeľu od 19:00!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Jablonský, Hudák, Gorosito, Bagayoko – Kolčák, Žofčák, Štefánik – Milinkovič, Halenár – Vittek (C).
    Náhradníci: Valašík – Čikoš, Grendel, Gašparovič, Fořt, Peltier, Kubík.

    Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Beňo, Černáček (C), Ciprys – Pekár, Duga, Marček, Daniel – Oršula, Kuzma.
    Náhradníci: Belic – Častulín, Švec, Jastráb, Kastelovič, Sivák, Vávra.

    Rozhodca: Jaška – Kováč, Mikulaj.
     
    Príjemný dobrý večer vám prajem z bratislavských Pasienkov, kde sa v chlade nedeľného večera predstaví Myjava. Nízke teploty, nevľúdne počasie a predovšetkým slabé výsledky Slovana spôsobili, že tribúny sa zaplňujú len veľmi pomaly a zatiaľ sa tu nachádza len zopár desiatok najvernejších priaznivcov. Atmosféru sa pokúsia vytvoriť fanúšikovia Myjavy, tí sčasti zaplnili svoj vyhradený sektor. Tak veríme, že nám mužstvá v dôležitom zápase o 5.miesto tabuľky pripravia zaujímavé futbalové predstavenie a 18.kolo zakončíme v pozitívnom duchu. Príjemný športový zážitok vám praje Tomáš Schügerl.
     
    Na Pasienkoch príchod mužstiev na trávnik trvá tradične trochu dlhšie, pričom inak tomu nie je ani teraz. O minútu by sa malo začať, hráči sú však ešte v šatniach, preto začneme s niekoľkominútovým oneskorením.
     
    Tak až teraz hráči vychádzajú na trávnik. Domáci v tradičných belasých dresoch, hostia v typických pruhovaných bielo-čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodná minúta je plná nepresností, keď sa po myjavskej nepresnej rozohrávke niečo podobné ,,podarilo" aj Slovanistom. Hrá sa tak v strede ihriska, mužstvá sa snažia dostať do hernej istoty a vymyslieť niečo zaujímavé aj smerom dopredu.
     
    2
    Začalo sa naozaj opatrne, teraz sa po útočnom faule myjavského hráča dostali k lopte domáci, zatiaľ je to ale len v rovine rozohrávky na vlastnej polovici ihriska.
     
    3
    Slovan však mohol otvoriť skóre! Bagayokovi síce center z pravej strany príliš nevyšiel, Černáček však loptu odkopol len veľmi nedôrazne a presne k Róbertovi Vittekovi, ktorý vypálil volejom z pravého rohu šestnástky, mieril tesne nad!
     
    4
    Pri lopte v týchto chvíľach hostia, aj vďaka nepresným prihrávkam Halenára a Gorosita. Kopaničiari prežili šancu Vitteka a snažia sa trochu upokojiť hru.
     
    5
    Zaujímavé okamihy aj na druhej strane! Pekár tam veľmi pekne prešiel po ľavej strane a posielal strieľaný center presne do stredu šestnástky, kde čakal Kuzma, tesne pred ním ale dobre zasiahol Gorosito a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    6
    Znovu pohrozenie zo strany Myjavy, keď Bagayoko na pravej strane neustrážil Oršulu, ktorý sa tak dostal do samostatného úniku, miesto strely však volil na hranici šestnástky kľučku a proti dvom vracajúcim sa obrancom neuspel.
     
    7
    Solnička v prvom vážnom zákroku! Milinkovič poslal veľmi pekný oblúčik dopredu, ktorý tam do druhej vlny sklepol Bagayoko, pričom poslal loptu presne k Jurajovi Halenárovi, ktorý vypálil prudko z prvej a Solnička mal čo robiť, aby jeho prízemnú strelu na dvakrát kryl!
     
    8
    Kopaničiari zatiaľ dobre odpovedajú na útočné hrozby Slovana, teraz podnikli priamočiaru akciu dopredu, z ktorej vybojovali aspoň rohový kop.
     
    9
    Center z rohu preletel netečovaný popred bránu, Perniš môže ostať pokojný. Slovan odkopáva od brány, zaujímavé je, že Perniš prenechal rozohrávku ,,päťky" stopérovi Gorositovi.
     
    10
    Svetla je tu dosť, to si ale zrejme nemyslel Kolčák, keď obranným odkopom poslal loptu poriadne vysoko a trochu tak prisvietil. Slovanu to úspech neprinieslo, Gorosito totiž v následnom súboji fauloval.
     
    11
    Myjavčania sa pokúsili o aktívne napádanie rozohrávky Slovana, pričom Daniel aj v osobnom súboji obral o loptu Jablonského, zdalo sa, že by mu to mohlo ,,prejsť," rozhodca však videl Danielov faul.
     
    12
    Krásna akcia Myjavy! Hostia získali loptu na vlastnej polovici a okamžite ju postupne posunuli dopredu až na ľavú stranu k Ciprysovi. Ten poslal nádherný krížny center na Daniela, pred ktorým v poslednej chvíli odkopol na roh Gorosito!
     
    13
    Myjavčania pokazili rozohrávku rohu, keď ešte prvá prihrávka na Ciprysa bola úspešná, ten však na niekoľko metrov nepresne prihral čakajúcemu spoluhráčovi. Pri lopte tak domáci.
     
    14
    Hostia po následnej ruke Bagayoka ostali pri lopte, pomerne rýchlo o ňu ale prichádzajú. Ciprys totiž síce našiel na ľavej strane Oršulu, ten však bol v postavení mimo hry.
     
    15
    Slovan sa po veľkom počte nahrávok pri ľavej rohovej zástavke dostal do zaujímavejšej možnosti, keď nepresne rozohrával Ciprys, čo využil Bagayoko a po postupe do šestnástky centroval pred bránu, tam loptu dobre odvrátil na roh Jánošík.
     
    16
    Roh nám priniesol ďalší roh, po ktorom na prednej žrdi neúspešne hlavičkoval Vittek, k následnej odrazenej lopte sa ešte na hranici šestnástky dostal Halenár, jeho pokus zastavili obrancovia.
     
    17
    Vidíme veľa osobných súbojov v strede ihriska, spolu s početnými nepresnosťami. Zápasu by určite pomohol gól, k tomu sa však zatiaľ neschyľuje.
     
    18
    Je tu ale zatiaľ najväčšia šanca duelu! Štefánik potiahol loptu po pravej strane a veľmi peknou prihrávkou ,,pod seba" našiel tesne pred päťkou voľného Halenára, ktorý však vo výbornej pozícii prestrelil bránu! Solnička sa len obzeral, toto mohol byť vedúci gól Slovana!
     
    19
    Belasí vo výbornej fáze hry, keď do šestnástky prenikol Žofčák, aby prenechal Jablonskému, ktorého strelu vyrazil na roh skvelý Solnička. Po rohu bol Solnička faulovaný v súboji, pri lopte Myjava.
     
    20
    Na konci prvej 20-minútovky si Slovan vypracoval dve pekné šance, tie však Myjavčania zásluhou Solničky i šťastia prežili. Teraz pri lopte hostia, snažiaci sa upokojiť situáciu.
     
    21
    Evidujeme prvý zákrok Perniša, keď po ľavej strane veľmi pekne prešiel Daniel a pokúsil sa aj vystreliť k bližšej žrdi, tam sa ale natiahol Perniš a loptu tak pokryl.
     
    22
    Dnes je zo strany Slovana vidieť najmä Juraja Halenára, ten teraz posielal do šestnástky center z ľavej strany, Solnička nezasiahol, za ním však bol na jeho šťastie jeho spoluhráč Beňo, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    23
    Slovan si následne vypracoval roh, po ktorom sa Belasí v šestnástke nepresadili, pričom odrazenú loptu si potom prebral aktívny Halenár, lopta mu ale nesadla a mieril mimo brány.
     
    24
    Domáci zatiaľ ťahajú hlavne po ľavej strane, kde sa darí Bagayokovi, a naopak, príliš to nejde Ciprysovi. Bagayoko teraz centroval do šestnástky, hostia tam ešte odvrátili, ale len k Jablonskému, ktorý z druhej vlny vystrelil k pravej žrdi, Solnička tam strelu dokázal kryť.
     
    25
    Na druhej strane sa snažil presadiť Pekár, ten zvádza súboje hlavne s Gorositom, v tomto prípade myjavský ofenzívny záložník neuspel a tak pri lopte ostane Slovan.
     
    26
    Belasí sa v posledných minútach trochu rozbehli, a začali pribúdať aj ich strelecké pokusy. Na Pasienkoch sme však stále gól nevideli, hostia môžu byť s týmto stavom vzhľadom na priebeh hry maximálne spokojní.
     
    27
    Ďalšia z kombinačných akcií Slovana, keď loptu stredom ihriska ťahal Vittek a kolmicou presne do behu vysúval na pravej strane Halenára, ten ale na Vittekovu myšlienku nereflektoval a tak si Solnička loptu bez problémov prebral.
     
    28
    Belasí ostávajú nasťahovaní na svojej útočnej polovici, keď z ľavej strany centroval do šestnástky Milinkovič, jeho pokus bol zablokovaný a je tu ďalší roh Slovana.
     
    29
    Slovanu štandardky nevychádzajú, ani po tejto sa Vittek či ďalší vysokí hráči Belasých nedokázali presadiť.
     
    29
    Obrovská šanca Myjavy na otvorenie skóre! Tak toto mohol byť šok pre domácich – Marček ešte z vlastnej polovice poslal nádherný diagonálny center na Kuzmu, ktorý si loptu prebral tesne pred šestnástkou a pred sebou už mal len Perniša, ktorý veľmi dobre vybehol a strelu Kuzmu na dvakrát v skvelom zákroku kryl!
     
    30
    V závere prvej polhodiny hry sa na svojej útočnej polovici znovu usadil Slovan, hostia však až na pár výnimiek nepúšťajú belasých do svojej šestnástky. Myjava hrá dnes koncentrovane, čo jej môže priniesť úspech.
     
    31
    Myjava navyše hrozí aj protiútokmi, keď jeden z nich potiahol po ľavej strane Pekár a oblúčikom hľadal pred šestnástkou Oršulu, toho nevyberaným zákrokom zrazil na zem Bagayoko, rozhodca faul nepískal.
     
    32
    Pekná akcia Slovana, keď po ľavej strane šikovne prenikol Žofčák a spätnou prihrávkou našiel na úrovni bieleho bodu Štefánika, ten vo výbornej pozícii ani na dvakrát neprestrelil obranný blok Myjavy. Solnička si tak mohol vydýchnuť.
     
    33
    Myjava teraz premrhala veľkú šancu! Milinkovič váhal s rozohrávkou na vlastnej polovici, čo využil napádajúci Kuzma, ktorý posunul Dugovi, ten tesne spred šestnástky ešte nahrával napravo Danielovi, tomu ale nevyšlo spracovanie a tak len tak jemne posunul loptu presne do náručia Perniša.
     
    34
    Je tu znovu aktivita pred bránou Slovana, keď sa po centri Pekára oprel do lopty hlavou Oršula, skúšal to pekne, mieril ale mimo brány a brankár domácich zasahovať nemusel.
     
    35
    Blížime sa k záveru druhého polčasu, Slovan je určite lepší v držaní lopty, proti kompaktnému obrannému bloku hostí sa ale domáci presadzujú veľmi ťažko a zdá sa, že vstrelenie gólu bude dnes pre nich kľúčovou úlohou.
     
    36
    Myjava loptu nemá tak často, hostia sú však na svojej útočnej polovici pomerne nebezpeční. Aj teraz Pekár získal loptu a okamžite vysúval do úniku Dugu, toho hraničným zákrokom zastavil Bagayoko.
     
    37
    Je tu zaujímavá štandardka Slovana z cca 25 metrov, po tom, ako prenikajúceho Vitteka zozadu ťahal za dres Duga. Tak uvidíme, čo domáci vymyslia.
     
    38
    Loptu si postavil Halenár, svoj prvý pokus namieril len do múru, od ktorého sa však odrazila loptu znovu k Halenárovi a ten tak dostal šancu na reparát, ten už bol úspešnejší, Solnička však loptu pri ľavej žrdi s prehľadom kryl.
     
    39
    Rozohrávka Slovana je veľmi statická, domácim trvá dlho, kým sa s loptou posunú dopredu. Belasí takto strácajú cenný čas, kombinujú len na vlastnej polovici.
     
    40
    Akcie Slovana zatiaľ rozhýbava predovšetkým aktívny Bagayoko, tomu ale pri všetkej tej snahe často chýba kvalita. To sa ukázalo aj teraz, keď Bagayoko svoj center namieril nepresne a loptu tak v pokoji chytil Solnička.
     
    41
    Hra sa zatiaľ presunula na druhú stranu, kde Kopaničiari vybojovali rohový kop, po ktorom skákal pred päťkou Kuzma, v ťažkej pozícii ale hlavičkoval nad bránu.
     
    42
    Útočné snahy Slovana pripomínajú 42-minútové dobýjanie obranného valu, pri ktorom Belasí využívajú stále rovnaké spôsoby boja. Nečudo preto, že aj na konci polčasu je stav stále bezgólový.
     
    43
    Situáciu sa snažil zlepšiť Milinkovič, keď si loptu prebral pred šestnástkou a po krátkej zasekávačke strieľal spoza šestnástky, obranca jeho strelu zablokoval na roh.
     
    44
    Rohy Slovana dnes nie sú nebezpečné, o tom sa teraz presvedčil Solnička, keď zo vzduchu s prehľadom stiahol nevýrazný Žofčákov center.
     
    44
    Na opačnej strane sa po rýchlej rozohrávke dostali do šance hostia, keď zo strednej vzdialenosti strieľal Kuzma, Perniš jeho pokus dokázal kryť.
     
    45
    Druhá veľká šanca hostí, ktorí mohli gólom do šatne šokovať Slovan! Oršula na pravej strane vycvičil Bagayoka, po dvoch kľučkách prenikol do šestnástky a posielal odtiaľ prudký strieľaný center pred bránu, Perniš loptu len nedôrazne vyboxoval za seba, kde pri vzdialenejšej žrdi čakal Kuzma, loptu spred neho v poslednej chvíli odkopol Jablonský!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas záverečného zápasu 18.kola Fortuna ligy medzi Slovanom a Myjavou sa nám skončil bezgólovou remízou. V nefutbalovej chladnej atmosfére sa hral zaujímavý futbal, v ktorom síce nechýbali hluché pasáže, videli sme ale aj dostatok vzrušenia pred obomi bránami. Viac z hry mal Slovan – Halenár však svoju veľkú šancu nevyužil. Hostia sa dostávali do šancí sporadicky, ich dve možnosti však boli z kategórie tých najväčších – v prvom prípade Slovan podržal Perniš a v tom druhom zachraňoval Jablonský. Pred druhým polčasom je všetko otvorené, v dnešnom zápase sa naozaj ešte môže zrodiť akýkoľvek druh konečného výsledku. Pri pokračovaní duelu sa na vás teším od 20:03.
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Strely celkom : 7:6
    Strely na bránu : 4:5
    Žlté karty : 0:0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčas ani jeden z trénerov nestriedal, pokračujeme teda v rovnakých zostavách, ako na začiatku. V úvode druhej polovice zatiaľ aktívnejší hostia, tí vybojovali rohový kop.
     
    47
    Rozohrávka rohu úspešná nebola, keď sa Myjavčania vo vzduchu nepresadili. Kopaničiari však ostávajú pri lopte, kombinujú na vlastnej polovici.
     
    48
    Vitteka na hrote útoku zatiaľ takmer nevidno, výborne totiž proti nemu hrá obranca Jánošík a zastavuje všetky snahy kapitána domácich. Inak tomu nebolo ani teraz, Jánošík hrá skvelý zápas.
     
    49
    Nepresne si nahrali domáci, aby to isté potom zopakovali aj hostia. Druhému polčasu zatiaľ chýba tempo, oproti tomu prvému zatiaľ kvalita hry trochu upadá.
     
    50
    Niečo sa s týmto konštatovaním pokúsil spraviť Ciprys, ktorý prešiel po ľavej strane, pekne sa s loptou obtočil okolo obrancu a centroval do šestnástky, tam pred Oršulom odkopol Gorosito.
     
    51
    Belasí sa prvý raz v druhom polčase dostali do zaujímavejšieho útoku, keď mal po prihrávke Žofčáka priestor na pravej strane pred šestnástkou Jablonský, miesto strely či postupu na bránu sa však utopil vo svojich kľučkách a Beňo ho čisto odzbrojil.
     
    52
    Vidíme aj prvý strelecký pokus druhej časti hry, bol však veľmi nepresný – Halenárovi lopta sadla veľmi zle a tak zo strednej vzdialenosti mieril mimo.
     
    53
    Slovan predviedol postupnú akciu, chýbal jej ale moment prekvapenia. Po osi Kolčák-Vittek-Kolčák putovala lopta na pravú stranu k Milinkovičovi, ktorého center do šestnástky lapil pozorný Solnička.
     
    54
    Halenár sa dnes prezentuje veľkou streleckou aktivitou, teraz mu loptu pekne sklepol Štefánik, aby si Halenár prichystal streleckú parketu vo vzdialenosti 25 metrov od brány, jeho síce prudkú, ale do stredu brány umiestnenú strelu kryl Solnička.
     
    55
    Na druhej strane si Kopaničiari vypracovali dobrú možnosť, keď zahrávali štandardnú situáciu, po ktorej sa v šestnástke presadzoval Pekár, previnil sa však útočným faulom.
     
    56
    Domáci kormidelník Jozef Chovanec teraz len bezmocne rozhodil rukami, keď svojich zverencov vyzýval k rýchlejšiemu rozohraniu outu a celkovo k rýchlejšiemu pohybu. Zatiaľ sú pokyny trénera nevyslyšané.
     
    57
    Momentálne hráme v strede poľa, kde sa oba tímy striedajú v osobných súbojoch a v následných stratách lopty. Nepáči sa to ani divákom, tí sa začínajú ozývať a prejavovať nespokojnosť.
     
    58
    Bagayoko dlho váhal s rozohrávkou outu, nemal nikoho, kto by sa mu ukázal v pohybe. Napokon našiel Žofčáka, ktorý po zlom spracovaní o loptu okamžite prišiel.
     
    59
    Zaujímavá aktivita hostí, keď tí kombinovali na ľavej strane, k centru sa tam po viacerých prihrávkach dostal Duga, jeho center na bližšiu žrď odvrátil Gorosito, jeden z mála pozitívnych zjavov v dnešnej zostave domácich.
     
    61
    Myjava dala gól!

    Myjava sa dostáva do vedenia! A dá sa povedať, že vzhľadom na pasivitu domácich je vedenie hostí zaslúžené! Všetko začal v strede poľa Duga – ten našiel na pravej strane krásnou prihrávkou Daniela. Ten na prihrávku dobre zareagoval a krásnou krížnou prihrávkou našiel na protiľahlej strane šestnástky tesne pred päťkou FILIPA ORŠULU, ktorý už proti presúvajúcemu sa Pernišovi nemal problém zakončiť a presnou strelou rozvlnil sieť – 0:1!
     
    62
    Tak to je teda poriadny šok pre Slovan .Belasí ale v druhom polčase hrajú naozaj zle a pasívne, pričom o inkasovaný gól si doslova koledovali.
     
    63
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza František Kubík.
     
    64
    Slovan sa po inkasovanom góle možno konečne trochu rozhýbe, teraz si aspoň vypracoval rohový kop. Nevýrazný center ale znovu kryl Solnička, ten zatiaľ bez problémov sťahuje všetky centre zo štandardiek belasých.
     
    65
    Belasí síce inkasovali, na ihrisku ale nejakú výraznejšiu zmenu v ich hernom prejave nevidno. Stále je totiž podobne ako v celom druhom polčase pri lopte častejšie Myjava, ktorá pomaly smeruje k veľkému víťazstvu na pôde favorita.
     
    66
    Kubík sa zaradil na pravú stranu útoku Slovana, v tejto akcii si tam prebral dlhý center od Bagayoka a cez Beňa centroval do šestnástky, na prednej žrdi tam loptu odhlavičkoval výborne hrajúci Jánošík. Akcie Slovana stále bez nápadu a lepšej myšlienky.
     
    67
    Bagayoko, ktorý dnes ako jeden z mála Slovanistov srší aktivitou, vybojoval zaujímavú štandardku, keď bol faulovaný na úrovni 25 metrov od brány na ľavej strane.
     
    68
    A bola z toho zaujímavá možnosť pre Slovan! Žofčákov center do šestnástky bol ešte odvrátený, k odrazenej lopte sa však tesne pred šestnástkou dostal Štefánik, mieril to dobre po zemi k ľavej žrdi, strelu ale zablokoval obetavo jeden z obrancov hostí!
     
    69
    Na druhej strane sme videli brejk Myjavy, ktorá vybojovala po faule na Pekára ,,skrátený roh" tesne spred šestnástky. Pekár to skúsil priamou strelou, pri bližšej žrdi ale Perniša neprekvapil, ten tam spoľahlivo zasiahol.
     
    70
    Žofčák si vyslúžil ironický potlesk od priaznivcov a znechutene zakopol loptu o reklamný panel..Na pravej strane sa totiž prebíjal takým spôsobom, že s loptou vyšiel až za bránkovú čiaru....
     
    71
    Bagayokovi konečne dobre vyšiel center, Slovan sa však neradoval, keďže pred Halenárom spoľahlivo odhlavičkoval Jánošík, ktorý je dnes v rámci myjavskej defenzívy snáď všade.
     
    72
    Belasí mali k dispozícii rohový kop, ten bol tentoraz rozohraný nakrátko, Bagayokov center našiel aj so šťastím na úrovni bieleho bodu Kolčáka, ktorý ale v ťažkej pozícii nedokázal vystreliť a loptu tak odkopol jeden z obrancov.
     
    73
    Myjava stále hrozí z brejkov! Po jednom z nich sa v šestnástke ocitol Daniel, preváhal ale ten správny moment na strelu a tak už proti nemu dokázal na dvakrát zasiahnuť vracajúci sa Gorosito.
     
    74
    Hostia hrajú naozaj veľmi dobre a takticky, držia loptu na svojich kopačkách a umne kombinujú v strede ihriska. Čas hrá pre nich, naopak, domáci sa pomaly blížia k ďalšiemu nepeknému výsledku.
     
    75
    Halenár mohol oživiť nádeje domácich, dostal sa k strele tesne spoza šestnástky, váhal však príliš dlho a tak trafil len brániaceho Jánošíka. Do odrazenej lopty sa ešte vo vzduchu položil Vittek, po jeho zásahu však pohodlne odkopol Černáček.
     
    76
    Stojaté vody bratislavskej ofenzívy sa snažil rozhýbať aj Kolčák, ten strieľal zo strednej vzdialenosti k pravej žrdi, mieril však tesne mimo a tak Solnička len pohľadom skontroloval túto strelu.
     
    77
    Mohlo byť vyrovnané, Slovan začína byť nebezpečný! Vittek po peknej prihrávke Štefánika strieľal z hranice šestnástky, mieril to pekne k pravej žrdi, tam ale loptu vyrazil Solnička a Halenár následnú dorážku poslal z päťky do bočnej siete!
     
    78
    Brejk Myjavy, mohlo byť rozhodnuté! Daniel sa nádhernou kľučkou presadil proti Gorositovi, vďaka čomu mohol po pravej strane postupovať sám na Perniša. Situáciu riešil strelou, ktorú v poslednej chvíli zablokoval Hudák!
     
    79
    Ďalšia šanca Myjavy! Po centri z rohu hlavičkoval vo výbornej pozícii v šestnástke Marček, ktorého pokus bravúrne vytlačil na roh Perniš, ten teraz udržal svoje mužstvo v hre!
     
    80
    Zdá sa, akoby gól potrebovala Myjava, a nie Slovan! Po centri z rohu totiž hlavičkoval Daniel, jeho pokus na vzdialenejšej žrdi v poslednej chvíli odvrátil Gorosito. Pri ďalšej šanci bola strela z kopačky Daniela zablokovaná na roh!
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Kristián Kolčák, prichádza Lester Peltier.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 691 divákov.
     
    82
    Na ihrisku stále nič nové, Myjava v častejšom držaní lopty, Slovanu chýba potrebná iniciatíva i bojovnosť v útoku. Hrá sa pred bránou domácich, ktorí sa tak miesto snahy o vyrovnanie bránia.
     
    83
    Hostia stále v útoku, pri postupnej akcii Kuzma na pravej strane krásnou pätičkou vysunul do šance Daniela, ktorý si ešte loptu potiahol pred šestnástku, potom ale loptu len nedôrazne posielal pred bránu.
     
    85
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Roman Častulín.
     
    86
    Kuzma na útočnej polovici hostí vybojoval na seba faul, Myjava tak ostane pred bránou Slovana. Skutočne, keby sme nevideli skóre, mysleli by sme si, že prehráva Myjava, nakoľko práve tá je v posledných minútach v útoku paradoxne aktívnejšia.
     
    87
    Ešteže má Slovan Bagayoka, ktorý aspoň miestami potiahne útok svojho tímu. Dialo sa tak aj teraz, Bagayoko vybojoval aspoň štandardnú situáciu, keď bol zozadu faulovaný.
     
    88
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Marek Jastráb.
     
    88
    Znenazdajky mohol Slovan vyrovnať! Po štandardke ešte loptu na prednej žrdi predĺžil Vittek, aby tá na zadnej žrdi doputovala k Hudákovi, ktorý osamotený z päťky prehlavičkoval bránu, pričom v tej Solnička loptu len vytláčal očami nad!
     
    89
    Akcie Slovana sú veľmi pomalé, pritom do konca ostávajú len posledné minúty. Teraz navyše o loptu prišiel Jablonský, ktorého odzbrojil dravý Jastráb. Hostia tak získali ďalšie cenné sekundy.
     
    90
    Slovan to skúsil zúfalým nákopom dopredu, na ľavej strane sa ale Peltier nepresadil proti Černáčkovi, ktorý skúsene postrážil loptu, keď tá prešla za bránkovú čiaru a vykopávať tak môže Solnička.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Slovan sa až teraz pokúsil zavrieť hostí v ich šestnástke, všetko ale skončilo centrom Gorosita, ktorý bol doslova lahôdkou pre Solničku, keď ten loptu s prehľadom stiahol zo vzduchu vo svojom výsostnom území na päťke.
     
    90+2
    Snáď v poslednej šanci zápasu Halenár, ktorý ešte prenikol po pravej strane a dostal sa až do šestnástky, v náročnej pozícii ale už nedokázal účinne zakončiť, keď loptu kryl vybiehajúci Solnička.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    A je tu koniec, Myjava si z Pasienkov odváža všetky tri body! Dovolím si povedať, že vzhľadom na vývoj druhého polčasu a laxný prístup Slovana si hostia túto výhru zaslúžia. V prvom polčase mal viac z hry Slovan, to však gólovo nezužitkoval a v druhom polčase tak prišiel trest. Myjavčania boli v druhej časti aktívnejší, z čoho rezultoval aj víťazný gól Oršulu. Kríza belasých sa prehlbuje, prehrali ďalší ligový zápas a v tabuľke ostanú na 6.mieste. Zápas sledovala slabučká návšteva 691 divákov, pričom si ani nedovolím odhadovať, koľko divákov príde po tomto výkone na štvrtkový zápas s Bernom. Myjava sa v tabuľke posunula na 4.priečku pred Trnavu a po dobrom výkone môže byť po dnešku maximálne spokojná.
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 14:10
    Strely na bránu : 7:7
    Žlté karty : 0:0
     
    S konštatovaním, že Slovan znovu sklamal svojich priaznivcov a po nevýraznom výkone prehral s Myjavou 0:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera! (21:01:18)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 61. Oršula (Daniel)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Jablonský, Hudák, Gorosito, Bagayoko – Kolčák (81. Peltier), Žofčák, Štefánik – Milinkovič (63. Kubík), Halenár – Vittek (C).
    Náhradníci: Valašík – Čikoš, Grendel, Gašparovič, Fořt, Peltier, Kubík.

    Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Beňo, Černáček (C), Ciprys – Pekár, Duga (85. Častulín), Marček, Daniel (88. Jastráb) – Oršula, Kuzma.
    Náhradníci: Belic – Častulín, Švec, Jastráb, Kastelovič, Sivák, Vávra.

    Rozhodca: Jaška – Kováč, Mikulaj

    Diváci: 691