Mladá Boleslav – Třinec 2:4 (kon.) | Zlín – Litvínov 6:5 (po pr.) | Olomouc – Sparta Praha 1:2 (po pr.)
Liberec – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Hradec Králové – Plzeň 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:0 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 14.11.2014, 18:00 • Hala Rondo, Brno • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:36
    Ještě jedna přesilovka. Tentokrát pro Pardubice, když nedovoleně bránil ve hře Marcinkovi Michal Kempný.
     
    Dnešní utkání sleduje 7200 (vyprodáno) diváků.
     
    55:46
    Při hře 4/4 se do přečíslení dostali Dočekal s Ostřížkem, přičemž druhý jmenovaný zakončoval celou akci. Měl to už na dlouhou hůl, a Halász jeho záměr vystihl. Skóre tak zůstává neměnné.
     
    55:21
    Domácím se přesilovka vůbec nevedla a sami odcházejí na dvě minuty. Potrestaným hráčem je Antonín Honejsek za hákování.
     
    54:03
    A hosté už to nezvládají. Po vhazování zcela zbytečně fauluje Tomáš Marcinko, jenž dostává dvě minuty za vysokou hůl. Kometa si zahraje dvaašedesát sekund přesilovku 5/3.
     
    53:41
    Němec zakončoval z bezprostřední blízkosti Halásze, ale svoji dorážku umístil pouze na střechu brány. Puk se ze síťky skulil na led a pokračuje se ve hře.
     
    53:05
    Když to nejde, tak to nejde. Pardubice přišly o puk, který si vzala brněnská třetí lajna, která si v útoku dělala prostor a řekla si o faul. Jiří Cetkovský odchází na trestnou lavici.
    HANZLÍK - 5:0
     
    51:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Mrázkovi to sice nevyšlo, ale jeho spoluhráči JANU HANZLÍKOVI ano. Následný útok Brna založil Němec, který si objel branku a našel si sjíždějícího obránce, kterému puk posunul. Hanzlík pálil z voleje na vzálenější tyč a trefil se přesně. Asistence: Vojtěch Němec.
    TON - 4:0
     
    48:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Co se nepovedlo dvakrát hostům, to se daří brněnské Kometě. První lajna udělala v pardubické obraně rozruch, který ukončuje střelou bekhendem PETR TON. Ten se navíc trefuje přesně pod víko a sráží tak pardubické sebevědomí ještě níž. Asistence: Jan Hruška, Vojtěch Němec.
     
    47:22
    Obrovská šance Radoslava Tybora, ale tohle je večer Marka Čiliaka! Ten i proti jeho sólu, ke kterému se pardubický útočník dostal po pěkné přihrávce od spoluhráče, vytáhl parádní zákrok. Když to Tybor viděl, tak nepokračoval ve hře a opřel se holí do mantinelu. Brněnský útočník teď ničí pardubické hokejisty.
     
    45:25
    A Pardubice zůstávají při chuti. Rychlou akci zakončoval Lukáš Radil. S jeho pokusem si Čiliak poradil, ale Tomáš Vondráček dostává dvě minuty a hosté budou hrát počtní výhodu.
     
    45:04
    Je to tak. Sudí po poradě s videorozhodčím rozpažil.
     
    45:04
    Neskutečné! Petr Sýkora dostal puk do jízdy, natlačil se před Čiliaka, který jeho nájezd chytil. K dorážce se ale ještě dostal Tomáš Zohorna, který puk ale poslal pravděpodobně do břevna, byť měl odkrytou téměř celou branu. Prohlíží se záznam hry.
     
    38:15
    A bude se opět vylučovat, na ledě se trochu přiostřuje. Vzájemně jsou vyloučení Daniel Voženílek (PCE – 2 min. za hrubost) a Ondřej Dlapa (KOM – 2+2 min. za hrubost). Pardubice si tedy zahrají první přesilovku v zápase.
    KEMPNÝ - 3:0
     
    37:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    A tentokrát už ji Brňané využívají. Třetí přesilovka v zápase znamená druhou branku. Kometě tentokrát stačilo jen dvanáct sekund. MICHAL KEMPNÝ si vyměnil puk s Ptáčkem, který jej vybídl ke střele od modré. Reprezentant se na nikoho neohlížel a puk neomylně poslal za Halásze potřetí. Krásná střela brněnského obránce a gól do šatny. Asistence: František Ptáček.
     
    37:32
    Kometa si však v krátkém sledu zahraje další přesilovku. Vyločený je Václav Benák na dvě minuty za sekání.
     
    34:58
    Následně se navíc Brno dostalo opět do rychlého protiútoku, který faulem musel hasit Jan Ščotka. Kometa si zahraje druhou přesilovku.
     
    33:58
    A ještě jedna obrovská šance brněnského Dočekala. Tentokrát se dostal do samostatného úniku, který zakončil střelou na lapačku. Pardubický brankář však vytáhl perfektní zákrok a ukázal dobrý reflex.
     
    33:19
    Třetí lajna domácích teď hostům nestkutečně zatápěla, což vyvrcholilo několika nebezpečnými dorážkami na brankovišti. Halást společně se svými hráči tak tak udrželi puk před brankovou čarou. Nakonec jej musel brankář zalehnout.
     
    12:36
    Obrovská šance Pardubic na snížení. Kaut se společně se Semorádem dostal do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný dostal přihrávku do velkého úhlu a Čiliak se stihl výborně přemístit. Skóre tedy zůstává stejné.
    NĚMEC - 2:0
     
    10:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    První přesilovku v zápase Brňané využívají. Stačilo jim na to přesně dvacet sekund. Druhá branka v utkání tedy padá přesně v polovině první třetiny. Krásnou kombinaci sehrál Hruška, který našel v pardubickém čtverci trhlinu, a VOJTĚCH NĚMEC, který z první prostřelil Halásze. Asistence: Jan Hruška.
     
    09:40
    V Brně uvidíme první přesilovku. Zahraje si Kometa, poté, co fauloval Jan Semorád (vysoká hůl).
    DOČEKAL - 1:0
     
    05:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se Brňané dočkali rychlé branky. Ihned po vhazování dopředu vyrazili tři hráči Komety, kteří proti sobě měli jen jediného obránce. Mrázek si dobře počkal na jeho pohyb, nahrál MARTINU DOČEKALOVI, jenž si ještě dovolil kličku do bekhendu a puk zasunul Halászovi mezi betony. Krásná branka domácích a zasloužené vedení. Asistence: Petr Mrázek.
     
    04:18
    Další velká šance Komety. Špatné vyhození Pardubic zachytil Vondráček, který si všiml dobře postaveného Čermáka. Ten dostal puk na paty a jeho střela nebyla tolik přesná, což je pro Kometu velká škoda, když byla půlka brány odkrytá.

    Adam Havel

    Góly a asistencie: 6. Dočekal (Mrázek), 10. Němec (Hruška), 38. Kempný (Ptáček), 49. Ton (Hruška, Němec), 52. Hanzlík (Němec)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Dynamo Pardubice: Halász (Kristan) – Čáslava (C), Píša, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka – Cetkovský, T. Zohorna, Sýkora – Tybor, Nahodil, Radil – Starý, Marcinko, Kolář – Semorád, Kaut, Voženílek – Půhoný.
    Trenér: Zdeněk Venera

    Rozhodca: Radek Wágner, Robin Šír – Tomáš Pešek, David Jelínek

    Diváci: 7200 (vyprodáno)