NY Rangers – Pittsburgh 5:0 (kon.) | Washington – Columbus 4:2 (kon.) | NJ Devils – Minnesota 3:1 (kon.)
NY Islanders – Colorado 6:0 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:0 (kon.) | Florida – San Jose 4:1 (kon.)
St. Louis – Buffalo 6:1 (kon.) | Nashville – Edmonton 3:2 (kon.) | Chicago – Tampa Bay 3:2 (1:0 po s.n.)
Arizona – Dallas 3:4 (kon.) | Vancouver – Ottawa 4:3 (po pr.)
koniec
St. Louis Blues
6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Buffalo Sabres
cz Streda 12.11.2014, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Joakim LINDSTRÖM - 6:1
     
    58:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté si musí vypít kalich hořkosti až do dna. Osvědčena spolupráce z předchozí branky funguje i nadále. Steen nabil na podél modré JOAKINU LINDSTRÖMOVI, který z první střelou nad beton překonal Neuvirtha během minuty podruhé. Asistence: Alexander Steen, Kevin Shattenkirk.
    Joakim LINDSTRÖM - 5:1
     
    57:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani přidávají další branku. Druhou branku v dlouhé přesilové hře přidává svou střelou po přihrávce Steena JOAKIN LINDSTRÖM. Asistence: Alexander Steen, Magnus Päjäärvi-Svensson.
    David BACKES - 4:1
     
    56:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek trestá zákeřnost Deslaurierse nejlepším možným způsobem. Ranou z voleje trefil Shatternkirk přímo před bránou stojícího DAVIDA BACKESE, který změnil směr kotouče dolů a na to nemohl neuvirth zareagovat. Asistence: Kevin Shattenkirk, Alexander Steen.
     
    54:18
    Deslauriers (BUF) neudržel nervy na uzdě a zcela zbytečně píchl do Tarasenka a dostává trest na 5minut + do konce utkání. O osudu dnešního utkání je zřejmě na 99% rozhodnuto.
     
    49:32
    Síly na ledě se vyrovnají, za nedovolené bránění si půjde odpočinout na trestnou lavici Hodgson (BUF).
     
    47:56
    Ne dlouho se hrálo v plném počtu na obou stranách. Za držení půjde zpytovat své svědomí nyní domácí Ott (STL).
     
    45:20
    Za krosček dostává 2 minuty nepodmíněně Weber (BUF) a to může být rád, že nedostal trest vyšší, protože svým zákrokem poslal Steena přímo na brankovou konstrukci.
    Tyler ENNIS - 3:1
     
    40:59
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a vracejí se tak částečně do utkání. Perfektní práci odvedl Moulson, který na sebe navázal Elliota a poté jednou rukou poslal puk TYLERU ENNISOVI, který neměl problém dostat puk do prázdné branky z prostoru brankoviště. Asistence: Matt Moulson, Drew Stafford.
     
    40:17
    Po další bitce je poslán na trestnou lavici Gunnarsson (STL). Buffalo tak bude hrát přesilovou hru.
    Za bitku jsou následně vyloučeni i Steen (STL) a McCormick se Stewartem (oba BUF).
    Jori LEHTERÄ - 3:0
     
    34:26
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Schwartz si udělal na modré čáře Myerse, poté ještě na sebe navázal Ristolainena a nakonec adresoval puk volnému JORIMU LEHTEROVI, který tak zkompletoval čistý hattrick a to i přes to, že domácí tým hrál v oslabení. Asistence: Jaden Schwartz, Barret Jackman.
     
    33:11
    Následně byl ale naražen na mantinelem Colem a rozdali si to v pěstním souboji. tresty jsou následující: Cole (STL) dostává 2 minuty za hrubost + 5 minut za účast v šarvátce a trest do konce utkání. Ennis (BUF) obdržel také 5 minut za hrubost + do konce utkání. Na trestnou lavici dále usedají Steen (STL) a Zadorov (BUF) s pětiminutovým trestem za bitku.
     
    24:15
    Na opačné straně Zadorov přestřeluje trestuhodně z metru domácí branku.
    Jori LEHTERÄ - 2:0
     
    23:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Duu Lehtera – Tarasenko ale stačí jedna povedená akce ke skórování druhé branku. Právě JORI LEHTERA si narazil kotouč s Tarasenkem a poslal puk přesně umístěnou střelou k tyči. Asistence: Vladimír Tarasenko.
    Jori LEHTERÄ - 1:0
     
    17:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí tým zakončuje rychlou akci. Schwartz přenechal puk Tarasenkovi, který už se zdálo, že bude pálit, ale ruský útočník přenechal kotouč ješrě JORIMU LEHTEROVI, který střelou zápěstím vymetl parádně pavučinku v Neuvirthově brance. Asistence: Vladimír Tarasenko, Jaden Schwartz.
     
    08:37
    Za podražení putuje na trestnou lavici hostující Weber (BUF).
     
    04:51
    Je tu první vyloučení zápasu. Myers (BUF) si půjde odpočinout na trestnou lavici za držení.

    Ondřej Jícha

    Góly a asistencie: 18. Lehterä (Tarasenko, Schwartz), 24. Lehterä (Tarasenko), 35. Lehterä (Schwartz, jackman), 57. Backes (Shattenkirk, Steen), 58. Lindström (Steen, Päjäärvi-Svensson), 59. Lindström (Steen, Shattenkirk) – 41. Ennis (Moulson, Stafford)


    St. Louis Blues: Elliot (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Jackman, Cole – Backes, Stastny, Steen – Tarasenko, Lehterä, Schwartz – Lindström, Berglund, Päjäärvi-Svensson – Ott, Lapierrre, Porter. Trenér: Ken Hitchcock.
    Buffalo Sabres: Neuvirth (Enroth) – Myers, Gorges, Ristolainen, Zadorov, Strachan, Weber – Ennis, Girgensons, Moulson – Gionta, Mitchell, Flynn – Stewart, McCormick, Foligno – Stafford, Hodgson, Deslauriens. Trenér: Ted Nolan.

    Rozhodca: Dwyer, Leggo – Gibbs, Grandt

    Diváci: 17 570