Liverpool – Chelsea 1:2 (kon.) | Burnley – Hull City 1:0 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Southampton – Leicester 2:0 (kon.) | West Ham – Aston Villa 0:0 (kon.) | QPR – Manchester City 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:0 (0:0)
Leicester City
Sobota 08.11.2014, 16:00 • Saint Mary´s Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    To je však pre dnešný duel všetko. Záverečný hvizd Olivera znamená koniec zápasu a víťazstvo Southamptonu 2:0 po oboch góloch od Longa. Domáci dnes vyhrávajú úplne zaslúžene. Potom, ako boli lepší v prvom polčase, tak v druhom vyvíjali neskutočný tlak na hostí pokiaľ neskórovali. Domáci sa teda tešia z troch bodov a naďalej pokračujú v prekvapujúcej spanilej jazde v Priemer League. Na druhej strane Leicester má hlavu v smútku. Na jednom z posledných miest tabuľky bude musieť začať rozmýšľať, že ako ďalej.

    To je odo mňa všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok víkendu. Lúči sa s vami Milan Vrábeľ. Dovidenia. (18:00:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Shane Long mohol dostať totálne do kolien svojho dnešného súpera. Dostal presný center od Tadića, ktorý opäť nikým nekrytý tentokrát posiela len do bočnej siete.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Schneiderlin, prichádza Reed.
     
    90+2
    Hosťom sa však do útoku aj tak podarilo dostať. Z pravej strany zakončoval Drinkwater, ale priamo do náručia brankára.
     
    90+1
    "Svätci" sa potom, ako takmer dostali gól do útoku až tak neženú a radšej kontrolujú zvyšok stretnutia.
     
    90
    Rozhodca pre druhý polčas nadstavuje 3 minúty.
     
    89
    Prekvapivo mal teraz veľkú príležitosť na gól aj Leicester. Dlhý center dostal do behu Wood, ktorý napádaný hráčom skúšal prelobovať Forstera. Podarilo sa mu to, avšak lopta skončila tesne vedľa prvej žrdi.
     
    88
    Schmeichel dostal prihrávku a pri výkope bol napádaný protihráčom. Trochu zazmätkoval a loptu poslal mimo ihriska.
     
    87
    Ani ďalší pokus vysunúť spoluhráča nebol úspešný. Obrana hostí už naozaj nechce dopustiť ďalší gól.
     
    86
    Teraz vykopával Forster. Poslal dlhý center, no ani jeden jeho spoluhráč naň nedokázal patrične zareagovať.
     
    84
    To ďaleko nepochodilo, no nakoniec z toho aj tak ťažilo. Po útoku Leicesteru získali loptu a pustili sa do nebezpečnej kontry. Loptu dostal Long, ktorý tak mohol dať veľmi rýchly hetrik. Nakoniec však bol ešte pred zakončením odzbrojený.
     
    83
    Hostia získali na chvíľu do svojej moci loptu po zbytočnom faule v stredovom kruhu, no už ju aj stratili. Ďalší útok zakladá domáce mužstvo.
     
    82
    Aj po druhom góle má loptu na kopačkách domáci Southampton, ktorý si už pohodovo prihráva a zároveň kontroluje koniec zápasu.
     
    81
    V rýchlom časovom slede sme boli svedkami dvoch gólov, čo znamená, že dnešný zápas je už zrejme rozhodnutý.
    LONG - 2:0
     
    80
    Southampton dal gól!
    SHANE LONG dostal center z vlastnej polovici ihriska od Wanyamu. Stál veľmi dobre postavený na hranici ofsajdu, kde sa po prihrávke dokázal excelentne uvoľniť. Sám zoči voči brankárovi nemal problém zakončiť. Loptu poslal pod Schmeichela. Asistencia: Wanyama.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Wasilewski (Leicester City).
     
    77
    Po góle domácich sa budú musieť odhodlať útočiť aj hostia. Uvidíme, že či budú dostatočne úspešní.
     
    76
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza King, prichádza Powell.
    LONG - 1:0
     
    75
    Southampton dal gól!

    Domáci futbalisti sa konečne dočkali. Center od Corka sklepol pre SHANEHO LONGA Pellé. On na hranici šestnástky z prvej vystrelil do ľavej strany bránky, kde už Schmeichel nezareagoval. Asistencie: Pellé, Cork.
     
    74
    Southampton konečne úspešne vytlačený preč od brány Schmeichela. To však absolútne neznamená, že si mlže Leicester vydýchnuť.
     
    73
    Center z ľavej strany úspešne odvrátený, ale Tadić sa dnes jednoducho nechce vzdať myšlienky, že dnes jeho mužstvo nevyhrá.
     
    72
    Hrá sa ďalej a domáci sú opäť v útoku. Viacero striel mali zablokovaných, no obiehanie bránky Schmeichela nekončí.
     
    71
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ulloa, prichádza Wood.
     
    70
    Hráči hostí sa z enormného tlaku konečne dostali, keď loptu poslali za polovicu ihriska. Tréner Leicesteru rozhodol, že sa bude striedať a tak si "Líšky" na chvílu môžu naozaj vydýchnuť.
     
    69
    Southampton napätie poriadne stupňuje! Po rohu strielal jeden z hráčov domácich, kde si loptu takmer tečoval do vlastnej brány obranca hostí. Nasledoval ďalší roh a dokonca ešte jeden, ktoré už nebezpečnú príležitosť nepriniesli.
     
    68
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Davis, prichádza Long.
     
    67
    "Svätci" však zostávajú v šestnástke a získavajú a ďalší rohový kop. Lopta bola zahraná na krátko na Tadića. On poslal center na hlavu Fonteho, ktorý v dobrej pozícii nebezpečne hlavičkoval. Lopta bola zblokovaná na ďalší roh.
     
    66
    Postupný útok domácich sa skončil centrom Tadića do pokutového územia. Tam stál pozorný obranca, ktorý poslal loptu na roh. Aj po ňom dominovali v šestnástke obrancovia. Strely sme sa nedočkali.
     
    65
    Clyne dostal loptu na pravej strane ihriska odkiaľ sa snažil centrovať do šestnástky. Namiesto toho skončil po súboji na zemi, kvôli čomu sa fanúšikovia opäť vehementne dožadovali odpískania faulu.
     
    64
    Leicester chystá striedanie. Bude zmena hráčou rozhodujúcim faktorom v dnešnom zápase?
     
    63
    Center preletel pred bránou a dostal sa až ku Schneiderlinovi, ktorý aj zakončoval. Lopta neskončila v bráne, ale odrazila sa k jeho spluhráčovi, ktorý stál za pokutovým územím. Jeho prízemný pokus k ľavej žrdi nebol zlý, no brankár nezaváhal.
     
    62
    Hra sa nám v Southamptone konečne začína rozbiehať. Po rohu na strane hostí si po útoku ďalší vybojovali domáci futbalisti.
     
    61
    Ten bol zahraný do vápna, odkiaľ sa lopta odrazila ku Clyneovi. On aj z väčšej diaľky vypálil, no tento pokus bol zablokovaný a následne sa ho bez problémov zmocnil Schmeichel.
     
    60
    Hra už pokračuje a my sme aj videli trochu nebezpečný útok. Center do šestnástky bol hlavičkovaný a následne sa lopta dotkla aj hráča hostí. Nasledovať bude rohový kop.
     
    59
    Mané musel byť po zákroku ošetrovaný, kvôli čomu sa nehralo asi minútu. Vyzerá to tak, že už je v poriadku.
     
    58
    Za faul zo zadu na Maného vidí prvú žltú kartu pre svoje mužstvo hrá Cambiasso.
     
    57
    King sa dostal k zakončeniu na hranici šestnástky. Bol však totálne nedôrazný. Pripadalo to skôr, ako keby prihrával a nie strieľal.
     
    56
    Očakávali a dúfali sme, že tento polčas bude z diváckeho pohľadu zaujímavejším. Finálna fáza z oboch strán je však aj naďalej na bode mrazu.
     
    55
    Náslený útok "Svätcov" bol ukončený nepresnou prihrávkou.
     
    54
    Cambiassov priamy kop bol zahraný teda riadne zle. Loptu poslal len do blízko stojaceho múru. Strely na bránu od hostí sme sa teda ani teraz nedočkali.
     
    53
    Rýchly potiútok hostí zastavil za cenu faulu Alderweiderlin a vidí za to aj žltú kartu. Priamy kop z hruba asi z 18 metrov vybojoval Vardy.
     
    52
    Radosť z gólu Pellého prerušil odmávaný ofsajd, ktorý však bol správne odpískaný. Napriek tomu sa domáci čas dosť dlho čudoval, že také niečo nastalo.
     
    51
    Leicester sa tentokrát na začiaku polčasu ani náhodou nedal tak zatlačiť ako v predošlom. Útočnú fázu však vylepšiť nedokázal.
     
    50
    Od Pellého sme sa po prihrávke z ľavej strany dočkali aj prvej strely v druhom polčase. Pre jeho smolu však lopta letela dosť mimo bránu.
     
    49
    Zahral ho James. Loptu poslal do šestnástky, kde naň najlepšie vyskočil obranca domácich, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    48
    Center Corka bola nádejnejši ako akcie doteraz, ale jeho spoluhráč si pred šestnástkou zle spracoval lopta. Tú získali hostia, ktorí si už aj vybojovali rohový kop.
     
    47
    Útok už založili aj domáci, ale tiež nepochodili. Budeme si asi musieť počkať, kým sa zápas poriadne rozbehne.
     
    46
    Druhý polčas sa nám začal, kde mali výkop hráči Leicesteru. Tí sa na rozdiel od svojho súpera hneď pustili do útoku, no skončili neúspešne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1. polčase
    Držane lopty: 64% – 36%
    Strely (na bránu): 7(1) – 1(0)
    Fauly: 5 – 4
    Rohové kopy: 5 – 2
    Ofsajdy: 4 – 0
     
    Zaujímavé je, že aktuálne všetky 4 zápasy v Premier League, ktoré aktuálne prebiehajú skončili v prvom polčase za stavu 0:0.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:02.
     
    Prvý polčas sa nám práve skončil. Hráči sa odoberajú do kabín za bezgólového stavu 0:0. Domáci futbalisti zatiaľ potvrdzujú úlohu favorita, pretože prevahu na ihrisku majú, no vôbec ju zatiaľ nedokážu zúročovať na zakončenia. Futbal to v prvom polčase nebol najzaujímavejší, ale na druhej strane tiež nebol nekvalitný. Dominujú veľmi dobre postavené obrany na oboch stranách. Zatiaľ teda o ničom nie je rozhodnuté, verím teda, že si nenecháte ujsť ani druhý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V druhej nadstavenej minúte sme videli center De Laeta do šestnástky, avšak lopta skončila na kopačkách hráča domácich.
     
    45+1
    V nadstavenom čase bol Tadić poslaný na zem, za čo sa diváci vehementne dožadovali odpískania faulu. Rozhodca má na situáciu iný názor.
     
    45
    Rozhodca nadstavuje v prvom polčase 2 minúty.
     
    45
    Tadićov center stroskotal na obrancovi hostí a ani ďalši pokus neprišiel k adresátovi.
     
    44
    Blíži sa nám koniec prvého polčasu a ani na jednej strane to nevyzerá tak, že by sme sa mohli dočkať góly do šatní. Nechajme sa však prekvapiť.
     
    43
    Následný rohový kop bol tentokrát prekvapivo zahraný centrom do šestnástky. Ani tento pokus však "Svätcom" nevyšiel. Zakončiť nedokázali.
     
    42
    Aj ten zahrali domáci futbalisti nakrátko. Lopta sa dostala postupne až k pokutovému územiu, odkiaľ bola bezpečne odkopnutá na rohový kop.
     
    41
    Po útoku hostí sa pustil do kontry Mané. Bol zastavený nedovolene. Previnil sa Vardy. Nasledovať bude priamy kop.
     
    40
    Je tomu aj tak. Na strane domácich ide dole Davis pre zranenie a namiesto neho prichádza Cork.
     
    39
    Máme tu aj prvé ošetrovanie v zápase. Davis sedí na zemi po súboji s Schluppom a vyzerá to dokonca na striedanie!
     
    38
    Lopta teda zostala u hráčov hostí, ktorý v snahe zaútočiť prišli o loptu.
     
    37
    Hneď prvý drsnejší faul v zápase na Vardyho bol odmenený žltou kartou ta ktorý sa Schneiderlin rozhodci patrične aj poďakoval podaním ruky.
     
    36
    Prvý Maného center veľmi zaujímavý nebol, keďže ho zachytil Wasilewski. Lopta sa však odrazila spúť k nemu a on v dobrej pozícii páli nad.
     
    35
    Southampton si následne založil ďalši útok. Tadić centroval z pravej strany ihriska, ale zase sme sa veľkého vzruchu nedočkali keďže loptu poslal mimo ihriska.
     
    34
    Bertrand si chcel vyskúšať strelu z väčšej ďialky. Skončila však na jednom z obrancov hostí.
     
    33
    Aj teraz si vytvorili rohový kop, ktorý zahrali nakrátko, no to je všetko, čo im z neho podarilo vyťažiť.
     
    32
    Domáci sa podobne ako na začiaku polčasu usadili v útoku, ale zase im to nie je veľmi platné.
     
    31
    Rýchly protiútok začal Mané, ktorý sa však nepohodol so spoluhráčom. Ten mu po prihrávke nahrával späť, čo Mané nečakal a tak domáci stratili loptu.
     
    30
    Tadić, Davis a Schneiderlin predviedli kombunáciu v pokutovom území, avšak zakončiť sa im nepodarilo.
     
    29
    Teraz však domáci skončili úspešnejšie. Získali rohový kop, ktorý bol opäť zahraný nakrátka. Ukázalo sa, že to nebolo dobré rozhodnutie, lebo sme sa nedočkali ani centra pred brankára Schmeichela.
     
    28
    De Laet stratil loptu po vhadzovaní a tak sa mal možnosť pustil do rýchleho protiútoku Mané. Pre jeho smolu mu lopta utiekla.
     
    27
    Prihrávku do šestnástky zabrzdil šmykom hráč hostí, no Southampton zostal aj naďalej v útoku. Ďalšiu akciu tentoraz ukončila nepresná prihrávka.
     
    26
    Pre zmenu teraz rozkladajú útok bielo-červení, ale veľmi ďaleko sa im nepodarilo dostať.
     
    25
    Tej sa zmocnili lepšie. Lopta skončila na hlave Morgana, ktorý však takmer nikým nekrytý mohol zakončiť lepšie. Lopta minula bránu asi o 2 metre.
     
    24
    Ten sa zakončením hosťujúceho mužstva neskončilo, no medzičasom majú druhú príležitosť.
     
    23
    Alderweireld zatiahol poriadne tvrdú, no čistú brzdy. Uvidíme rohový kop.
     
    22
    Po chybe Morgana mohol ísť do samostatného nájazdu Tadić. Bol však v ofsajde.
     
    21
    Ten bol poslaný na Clyneho, ktorý v šestnástke aj vystrelil. Brankár Schmeichel bol však pozoný a pokračujeme aj naďalej za stavu 0:0.
     
    20
    Stačilo poprosiť! Na center z ľavej strany ihriska chýbalo Tadićovi naozaj poriadne málinko, aby zakončoval z nebezpečnej príležitosti. Nakoniec bola lopta oprataná na rohový kop.
     
    19
    Stále čakáme na prvú nebezpčenú strelu z jednej, či z druhej strany. Aj napriek tomu, že nič takého tu zatiaľ nevidíme, tak diváci neustále vytvárajú úžasnú atmosféru.
     
    18
    Domáci sa pustili do kontry na čele s Maném. Ten sa dokázal zbaviť na ľavom krídle aj spoluhráča a potom poslal pekný center do šestnástky. Tam však hrozbu predsa len zažehnal obranca hostí.
     
    17
    Tento útok ukončil James dlhým a nepresným centrom do územia nikoho.
     
    16
    Azda prvýkrát v zápase tu vidíme dlhšie držanie lopty u hráčov hostí, ktorí sa snažia o postupný útok.
     
    15
    Laet poslal dlhý center do šestnástky Forstera, no nič mu to nebolo platné.
     
    14
    "Svätci" nedokážu svoj neustály tlak pretaviť do zakončení. Sú takmer stále pri lopte, ale dokopy z toho nič nemajú.
     
    13
    Vardy dostal dlhý center až z vlastnej polovice "Lišiakov". Snažil sa niečo vymyslieť, ale v oslabení sa medzi tromi protihráčmi nedokázal presadiť.
     
    12
    Konečne tu máme zvrušenie po dlhšej dobe, ktoré však rozhodca odpísakným ofsajdom rýchlo ukončil. Pellé posielal center na spoluhráča do postavenia mimo hry.
     
    11
    James zahral aj rohový kop, ktorý nebol až tak zle zahraný, ale v šestnástke mali prevahu domáci futbalisti, ktorí loptu poslali do bezpečia.
     
    10
    Až teraz poslal James center do vápna, odkiaľ domáci futbalista odvracia na roh.
     
    9
    Hostia sa po dlhšom čase dostali cez pólku ihriska, no nič tam zatial nevymysleli.
     
    8
    Oslobodenie Leicesteru dlho netrvalo. Schneiderlin poslal center z ľavej strany ihriska, ale ani on nenašiel spoluhráča v pokutovom území.
     
    7
    Mané si chcel naraziť loptu s Schneiderlingom, avšak prihrávka druhého menového bola pomerne nepresné. Loptu získava hosťujúci celok.
     
    6
    Tentoraz Tadićov center skončil na prsiach obrancu "Líšiek". Domáci majú prevahu, no zakončovať zatiaľ nedokážu.
     
    5
    Tadićov center z pravej strany presvišťal pokutovým územím k jeho spoluhráčoviPellé. Ani na jeho následný center nedokázal nikto zareagovať.
     
    4
    "Svätci" sa od prvých minút tlačia dopredu a aj teraz rozvíjal útok Clyne. Jeho prihrávku však zachytil hráč hostí. Southampton sa však rýchlo opäť zmocnil lopty a obieha bránku Schmeichela zo všetkých strán.
     
    2
    Roh domáci futbalisti zahrali po zemi a podarilo sa im aj zakončiť. Strela však bola poriadne nepresná.
     
    2
    Pustili sa aj do prvého útoku po pravom krídle. Obranca hostí zachránil loptu len odkopom na roh.
     
    1
    Zápas sa nám práve začal, úvodný výkop patrí domácim futbalistom, ktorý si v prvej minúte prihrávajú na svojej pólke ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -4
    Hráči už nastupujú na ihrisko. Domáci dnes odohrajú zápas v červeno-bielej kombinácii a hostia prichádzajú v modrých dresoch.
     
    -15
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Bertrand, Alderweireld, Fonte (C), Clyne – Schneiderlin, Wanyama, Davis – Tadić, Pellé, Mané.
    Náhradníci: Davis – Yoshida, Gardos, Long, Cork, Mayuka, Reed.

    Leicester City: Schmeichel – Schlupp, Wasilewski, Morgan (C), De Laet – James, Cambiaso, King, Drinkwater – Ulloa, Vardy.
    Náhradníci: Smith – Konchesky, Powell, Moore, Mahrez, Nugent, Wood.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Long.
     
    Leicester City je pred 11. kolom anglickej najvyššej súťaže na 18. pozícii. V doterajšom priebehu ročníka 2014/2015 si pripísal 2 výhry, 3 remízy a 5 prehier. Skóre má 11:16 s 9. bodmi na konte. Nováčik Priemer League sa aktuálne nachádza na zostupovej pozícii, no paniku v klube ešte určite robiť netreba. Na 13. miesto mu chýbajú len 3 body a ani vyššie pozície ešte nie sú ďaleko.

    Jediné s čím však nespokojní aktuálne môžu byť, je forma z posledných duelov. Predošlých 5 zápasov už nevyhrali a z nich až 4 prehrali. Zaujímavo zhodné je porovnanie posledných troch zápasov s ich aktuálnym súperom. Kým domáci Southampton 3 duely gól nedostal, tak "Líšky" 3 zápase gól nedokázali dať. Prehrali s Newcastle United 1:0, so Swansea City 2:0 a naposledy si neporadili ani s West Bromwichom Albion, ktorému podľahli 1:0. Leicester bude v najbližšom kole hľadať formu zo začiatku sezóny, kde prehral len jediný duel a kde porazil Manchester United, či remizoval s Arsenalom a Evertonom.

    Dôležitý faktor pre toto mužstvo môže zohrať aj forma ich najlepšieho strelca, ktorý strelil takmer pólku ich gólov v aktuálnom ročníku. Päťgólový Ulloa bude mať na pleciach úlohu prekonať súperovho brankára po trojkolových suchotách. Podarí sa mu to?
     
    Southampton FC má po 10. kolách Priemer League na svojom konte 7 výhier, 1 remízu a 2 prehry pri skóre vysoko pozitívnom a to 21:5. Za tento mimoriadne vydarený vstup do ročníka nazbieral už 22 bodov a nachádza sa na už spomínanom 2. mieste. Na prvú Chelsea stráca 4 body a náskok nad tretím Manchestrom City činí 2 body.

    Forma "Svätcov" je z predošlých zápasov viac ako pozitívna. Na začiatku sezóny si pripísali prehru a remízu, no potom ťahali štvorzápasú víťaznú sériu, ktorú prerušil až Tottenham výhrou 1:0. Psychiku hráčov to však vôbec nezlomilo, pretože z posledných troch duelov majú skóre 10:0! Porazili Sunderland 8:0, Stoke City 1:0 a naposledy si poradili aj s Hull City. Z jeho ihriska si zobrali výhru 1:0.

    V zápase proti Leicestru City budú opäť favoriti. Podarí sa im opäť udržať čisté konto?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Na programe máme duel 11. kola anglickej Premier League, kde proti sebe nastúpia mužstvá Southampton na domácej strane a Leicester na strane hostí.

    Bude to zápas najväčšieho prekvapenia tohto ročníka, keďže "Svätci" sa držia na neskutočnom 2. mieste aj po veľkých predajoch pred týmto ročníkom a nováčika ligy, ktorý má za sebou napríklad výhru nad Manchesterom United, či remízu s Arsenalom, no v posledných dueloch veľmi úspešný nebol.

    Domáci budú chcieť svoju formu potvrdiť a hostia na druhej strane sú ešte plní nováčikovského elánu. Verím, že toto je pre vás dostatočná pozvánka na tento zaujímavý duel, ktorým vás budem sprevádzať ja, Milan Vrábeľ.

    Milan Vrábeľ

    Góly: 75. Long, 80. Long

    Karty:   37. Schneiderlin (SOU), 53. Alderweireld (SOU) – 58. Cambiasso (LEC), 78. Wasilewski (LEC)


    Southampton FC: Forster – Bertrand, Alderweireld, Fonte (C), Clyne – Schneiderlin, Wanyama, Davis – Tadić, Pellé, Mané.
    Náhradníci: Davis – Yoshida, Gardos, Long, Cork, Mayuka, Reed.

    Leicester City: Schmeichel – Schlupp, Wasilewski, Morgan (C), De Laet – James, Cambiaso, King, Drinkwater – Ulloa, Vardy.
    Náhradníci: Smith – Konchesky, Powell, Moore, Mahrez, Nugent, Wood.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Long

    Diváci: 31 297