La Coruña – Getafe 1:2 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
1:2 (0:1)
Getafe CF
Piatok 31.10.2014, 20:45 • Estadio Municipal de Riazor (A Coruña • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého dejstva vstupovali v najtesnejšom vedení hráči Getafe, ktorí od 35.minúty viedli po vlastnom góle domáceho gólmana Fabricia 0:1.

    Úvod do druhého polčasu vyšiel hosťom dokonale, keď sa hneď z prvej akcie strelecky presadil Ángel Lafita, ktorý tak v 46.minúte zvýšil na 0:2. Deportivo následne pridalo na aktivite a snažilo sa dobehnúť dvojgólové manko, navyše iskierku nádeje vykresal po peknej spolupráci Cavaleira s Tochém Hélder Postiga, ktorý v 80.minúte znížil na konečných 1:2.

    S konštatovaním, že Deportivo La Coruňa na vlastnej pôde podľahlo Getafe 1:2, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zyvšok piatkového večera. (22:42:41)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na vlastnej polovici fauloval Naldo Postigu a domáci budú mať možnosť priameho kopu zo strednej vzdialenosti.
     
    90+2
    Do sľubnej šance sa dostával striedajúci hráč hostí, Míchel, ktorý bol však v poslednom momente na hranici šestnástky odstavený od lopty a krátko potom sa domácim hráčom podarilo dostať hru do stredu pola.
     
    90
    Prebieha posledná minúta druhého polčasu a na ľavom krídle obrannej polovice hostí sa snaží o presadenie Sergio Escudero, ktorý vybojoval pre svoj tím roj, ale po kratučkom pase od rohovej zástavky,sa jednému z bekov La Coruňe podarilo dlhým odkopom odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    89
    Naturalizovaný Chorvát, ktorý sa narodil v Brazílii, Jorge Sammir, teraz fauloval v oblasti stredového kruhu a domáci zahrávali voľný kop, po ktorom sa snažili dostať na dostrel hosťujúcej brány, ale Haris Medunjanin nedokázal po Sidneiho pase dobre odcentrovať z pravej strany a tak sme boli svedkami výkopu do brány v podaní Vicenteho Guaitu.
     
    88
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Lafita, prichádza Míchel.
     
    87
    V strede pola mali loptu v moci hráči Getafe, ale striedajúci Sammir ju stratil a dopredu išlo Deportivo. Ich ofenzívnu snahu zastavil odkopom z ľavej strany Brazílčan Naldo.
     
    85
    Lafita sa rútil do streleckej príležitosti, ale včas zasiahol Fabricio a vzal si loptu do svojho náručia. Začala sa posledná päťminútovka druhého polčasu.
     
    84
    Veľmi peknú akciu nám teraz predviedlo Getafe, keď na ľavej strane vápna našiel Lafita svojím pasom Diega Castra, ktorý sa zasekávačkou zbavil beka a vylepšil si tak streleckú pozíciu. Castrov mäkkučký strieľaný oblúčik však domáceho gólmana Fabricia neprekvapil a lopta končí v jeho náručí.
     
    82
    Krátko po vsietenom góle sa domáci znovu pokúšali o rýchle prečíslenie, ale tentokrát ich snahu zastavuje ofsajd, v ktorom bol Ivan Cavaleiro.
    POSTIGA - 1:2
     
    80
    La Coruña dala gól!
    Pri pravej postrannej čiare sa peknou kľučkou zbavil hosťujúceho beka Ivan Cavaleiro, ktorý našiel svojím pasom na hranici šestnástky Tochého. Toché sa následne obtočil okolo vlastnej osi a do lepšej pozície nahral portugalskému spoluhráčovi HÉLDEROVI POSTIGOVI, ktorý sa z prvej nemýlil a poslal loptu do siete, čím znížuje stav stretnutia na 1:2 a otvára si strelecký účet v tejto sezóne.
     
    78
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza Jorge Sammir.
     
    77
    Na center z pravej strany do vápna Getafe si najvyššie vyskočil portugalský útočník Hélder Postiga, ktorý však nehlavičkoval presne a navyše utrpel ľahké zranenie v dolnej časti tela po zrážke s jedným z hosťujúcich bekov.
     
    75
    Cez dvojicu domácich bekov sa dostal Sergio Escudero, ktorý sa rútil do zakončenia, ale v súboji s domácim gólmanom Fabriciom neuspel a doslova preletel ponad neho a následne ostal otrasene ležať na trávniku.
     
    73
    Hosťujúci Pablo Sarabia si nabiehal do vápna atakovaný domácim bekom, napriek tomu sa mu predsa len podarilo vystreliť, ale jeho pokus bol zblokovaný na roh. Následný rohový kop z ľavej strany zahrálo Getafe na krátko a dlho netrvalo a lotpu získali domáci.
     
    71
    Akciu Deportiva zastavuje postavenie mimo hry jedného z domácich hráčov.
     
    70
    Dnešné stretnutie, ktoré sa prehuplo do svojej poslednej dvadsaťminútovky, sleduje 14 000 divákov.
     
    68
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Fredy Hinestroza, prichádza Diego Castro.
     
    67
    Krásny šprint s loptou predviedol autor druhého gólu hostí, Lafita, ktorý sa na ľavej strane zbavil beka a z vrcholu šestnástky následne prudko vystrelil, ale konštrukciu Fabriciovej rbány tesne minul.
     
    66
    Priamy kop Getafe nepriniesol žiadne nebezpečenstvo pre domácu bránu, ale hostia ešte chvílu po ňom držali loptu na súperovej polovici. netrvalo všakl dlho a získal ju domáci tím.
     
    65
    Pekná kombinácia hostí v domácom vápne sa skončila nepresnou strelou a hra sa presnula do stredu pola, ale hráčom Getafe netrvalo dlho a znovu sa dokázali dostať na dostrel domácej brány a navyše si vybojovali aj priamy kop z pravej strany po faule Roberta Canellu na Álvara Arroya,.
     
    63
    Center domácich z priameho kopu odvrátil do bezpečia Brazílčan v obrane hostí, Naldo.
     
    62
    Žltú kartu dostáva autor gólu na 0:2, Lafita (Getafe CF).
     
    62
    Autor druhého gólu hostí, Lafita sa dopustil na vlastnej polovici faulu na prenikajúceho Pabla Ínsuu a La Coruňa bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    61
    Juanfran našiel na pravom krídle Cavaleira, ktorý sa pokúšal odcentrovať do vápna, ale jeho prízemný pokus bol zblokovaný obranou Getafe do autu. Je za nami hodinka hry a domáce Deportivo je čoraz aktívnejšie, ale stále prehráva s Getafe 0:2.
     
    60
    Abdoul Yoda bol v snahe o prienik faulovaný sklzom, za ktorý dostáva domáci Ivan Cavaleiro žlté napomenutie. Z následného voľného kopu hostí nebolo nič, pretože lopta skončila len v náručí Fabricia.
     
    58
    Jeden z hráčov domáceho Deportiva sa pokúšal o strelu z ľavej polovice vápna, ale jeho snaha bola zastvená bekom hostí, ktorý zasiahol tvrdo, ale čisto a penalta pre domácich sa pískať nebude.
     
    58
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Juan Cuenca, prichádza Toché.
     
    57
    V strede pola poslal Juanfran prihrávku do behu na Juana Cuencu, ktorý sa rútil na súperovu bránu, ale proti trojici obrancov Getafe jednoducho uspieť nemohol. Krátko na to bol domácim pískaný ofsajd a videli sme dlhý výkop od brány hostí, o ktorý sa postaral gólman Vicente Guaita.
     
    55
    Juan Rodríguez pokračuje v hre, ale má na tvári nepríjemnú ozdobu v podobe leukoplastu.
     
    54
    Opäť sme videli ofenzívnu snahu domáceho celku po ľavej strane, odkiaľ vyslal strieľanú prihrávku Ivan Cavaleiro, tá však skončila len v náručí pozorného Guaitu.
     
    53
    La Coruňa zahrávala voľný kop potom, čo Rodríguez opustil ihrisko a domáci sa snažili preniknúť do hosťujúceho vápna centrom z ľavej strany, ten však odvrátil Emiliano Velázquez.
     
    52
    Na trávniku ostal otrasene ležať po hlavičkovom súboji s domácim Postigom Juan Rodríguez, ktorý si privodil zranenie na tvári a zrejme mu tečie i krv.
     
    50
    Getafe si vybojovalo vhadzovanie spoza ľavej postrannej čiary v nebezpečnej blízkosti domáceho vápna, ale krátko po vrátení lopty do hry o ňu hostia prišli.
     
    48
    Vo výbornej šanci na zakončenie sa ocitol domáci striedajúci Portugalčan Hélder Postiga, ktorý však svoju hlavičku nasmeroval len do pripraveného Guaitu, ktorý loptu vyrazil a takmer okamžite založil akciu Getafe.
    LAFITA - 0:2
     
    46
    Getafe dalo gól!
    Veľmi rýchly útok hostí potiahol po ľavom krídle Fredy Hinestroza, ktorý cez domáceho Brazílčana Sidneiho dokázal prihrať do vápna, kde bol vo výbornej pozícii ÁNGEL LAFITA CASTILLO, ktorý pohodlne umiestnil loptu do odkrytej siete a svojím prvým tohtosezónnym gólom posiela Getafe do vedenia o dva góly.
     
    46
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Cezary Wilk, prichádza Roberto Canella.
     
    46
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Luis Fariňa, prichádza Hélder Postiga.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme nevideli oslnivý futbal, oba celky hrali veľmi dobre v defenzíve a nepúšťali svojho súpera do priameho ohrozenia brány. Jemne mali herne na vrch hostia, ktorí sa po 35 minútach hry ujali vedenia 0:1 po vlastnom góle gólmana Fabrícia.

    Keďže do konca prvého polčasu už gól nepadol, po prvej polovici vedie Getafe nad domácou La Coruňou 0:1.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Po akcii na ľavom krídle sa dostal k strele z bezprostrednej blízkosti brány domáci Ivan Cavaleiro, ktorý však neuspel a trafil svojím pokusom len hosťujúceho gólmana. Prebieha posledná minúta prvého polčasu.
     
    43
    Getafe pekne zakombinovalo na pravom krídle, kde sa akciu hostí snažil sklzom zastaviť Luis Fariňa, ale neuspel a tak sa k lopte dostal Pablo Sarabia, ktorý sa odhodlal k strele spoza šestnástky, ale projektyl vypálený z jeho ľavačky tesne minul Fabriciovu svätyňu.
     
    42
    Po dlhom odkope od brány Vicenteho Guaitu sa Getafe na útočnej polovici dlho nezdržalo a stratilo loptu. následne o ňu v strede pola prišli domáci, ale ani po druhýkrát v krátkom časovom slede sa hostia nedokázali dostať na dostrel Fabriciovej brány.
     
    40
    Sledujeme viacero nepresností, hra sa presúva od jedného pokutového územia k druhému, ale k streleckému pokusu sa ani jeden z celkov nedostal, zatiaľ čo prvé dejstvo dnešného futbalového predstavenia vstúpilo do svojej poslednej päťminútovky.
     
    37
    A Getafe mohlo viesť už o dva góly, keď sa do rýchleho prečíslenia rútila trojica hostí, ale v momente keď sa jeden z hráčov Getafe na hranici šestnástky odhodlával k strele, bol hosťom odpískaný ofsajd.
    YODA - 0:1
     
    35
    Getafe dalo gól!
    Prihrávku do behu dostal na pravé krídlo hosťujúci Francúz Abdoul Yoda, ktorý rýchlym šprintom prešiel na pravú stranu vápna, kde pekne vystrelil. Jeho strelu si nešťastne zráža do vlastnej siete domáci gólman FABRICIO AGOSTO RAMÍREZ a Getafe sa tak ujíma vedenia v dnešnom zápase.
     
    33
    Na ľavom krídle sa Luisinho pekným spôsobom zbavil jedného z brániacich hráčov hostí, ale v súboji s ďalším bekom Getafe neuspel a padol k zemi, ale faul sa nepískal.
     
    31
    Za faul pri postrannej čiare dostáva žltú kartu Poliak v službách domáceho celku, Cezary Wilk.
     
    30
    Roh Getafe nepriniesol žiadne výraznejšie ohrozenie Fabriciovej svätyne. Hra sa opäť presunula do stredu pola, kde si oba celky po nepresnostiach vymieňajú loptu. Úvodná polhodinka duelu je za nami a stav je stále bezgólový, 0:0.
     
    29
    Getafe už po niekoľkýkrát predviedlo veľmi rýchly prechod do ofenzívneho brejku. Tentokrát to Lafita skúšal po pravej strane, kde naviazal na seba jedného z domácich bekov, ale ten krátko potom zablokoval Lafitov prízemný center do vápna na roh.
     
    28
    Na ľavej strane obranne polovice domácich bol Juanfran faulovaný v šprintérskom súboji hosťujúcim Hinestrozom a lopotu tak získal domáci tím.
     
    27
    Po rýchlych protiútokoch na oboch stranách, tempo hry na chvíľu opadlo a síce Getafe mohlo ísť po dlhom centri dopredu, ale Lafita spracoval prihrávku sčasti aj rukou, čo arbitrom neuniklo a v strede pola tak odpísali voľný kop pre domácu La Coruňu.
     
    24
    Tentokrát si roh z ľavej strany vybojovali domáci, ale center od rohovej zástavky skvele odvrátil jeden z brániacich hráčov a dopredu sa rútil Pablo Sarabia, ktorý však nezvolil strelu, ale prihrával na ľavú stranu Fredymu Hinestrozovi, ktorý sa chcel kľučkou zbaviť beka a vystreliť, čo sa mu síce podarilo, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný a lopta letela veľmi vysoko nad brvno domácej brány. Kolumbíjčan Hinestroza týmto aspoň vybojoval ďalší roh pre Getafe.
     
    22
    Getafe si vybojovalo rohový kop z pravej strany a vzápätí zahrávali hostia ďalší, potom čo strelu z ostrého uhla zblokoval domáci bek Sidnei.
     
    20
    Getafe ponúknutú šancu z rohového kopu nevyužilo a samo sa vytlačilo do stredu pola, zatiaľ čo sa úvodná dvadsaťminútovka dnešného duelu stala minulosťou.
    Lafita
     
    19
    Ángel Lafita Castillo sa nádherne predral cez stred pola, pričom ho nezastavil ani sklz od jedného z brániacich hráčov hostí a ani popri ňom šprintujúci Wilk. Lafita sa dostal do vápna, kde pekne pravačkou vystrelil, ale domáci gólman Fabricio jeho strelu pohodlne vyrazil na rohový kop.
     
    18
    Po pravom krídle sa predieral domáci Ivan Cavaleiro, ale stratil loptu. La Coruňa následne vhadzovala spoza postrannej čiary, ale takmer okamžite o loptu prišla a dopredu išlo Getafe, ktoré si taktiež vybojovalo vhadzovanie v blízkosti pokutového územia domácich, ale po dlhom vhodení lopty ju Lafita vo vápne stratil a hra sa presunula do nevýrazného stredu pola.
     
    16
    Na dlhý center zo stredu pola si nabiehal na ľavom rkídle hosťujúci Lafita, ale lopta bola od neho príliš ďaleko a hosťujúci hráč ju nemal šancu dobehnúť a tak skončila za postrannou čiarou, odkiaľ ju späť do hry vrátili vhodením domáci.
     
    14
    Pablo Sarabia sa na ľavej strane útočnej polovice nepresadil a zvolil spätnú prihrávku na spoluhráča a Getafe sa tak sériou spiatočných pasov dostalo až na vlastnú polovicu. Krátko potom sme v oblasti stredového kruhu videli Arroyov faul na domáceho Wilka.
     
    13
    Po odkopnutí lopty jedným z brániacich hosťujúcich hráčov zahrávali domáci priamy kop z pravej strany zo strednej vzdialenosti, ale žiadne nebezpečenstvo Guaitovej bráne nehrozilo a dopredu mohlo ísť Getafe, ktorého snaha o protiútok bola pribrzdená faulom na Pabla Sarabiu.
     
    11
    Domáci Juan Cuenca sa pekne snažil predrať po pravom krídle, ale bol odstavený od lopty a odcentrovať sa mu nepodarilo. Domáci potom dvakrát v krátkom časovom slede vhadzovali spoza pravej postrannej čiary.
     
    10
    Je za nami úvodná desaťminútovka duelu a zatiaľ sledujeme neatraktívny duel s viacerými nepresnosťami na oboch stranách. Stále aj čakáme na prvú vážnejšiu šancu stretnutia.
     
    9
    Nezáživné kombinovanie domáceho celku na valstnej polovici a Getafe sa márne snaží dostať k lopte.
     
    8
    Z vlastnej polovice sa Getafe dostalo len do stredu pola, tam bol Abdoul Yoda faulovaný a z následného voľného kopu hostí nebolo nič a loptu získal domáci tím.
     
    6
    Aktívnejší domáci sa snažili o prechod do útoku po pravej strane, ale Sergio Escudero fauloval Cuencu a akcia domáceho celku tak bola pribrzdená. Po následnom voľnom kope sa k lopte dostali hostia, ktorí prešli do rýchleho protiútoku, ale ich snaha bola zastavená sklzom od jedného z domácich brániacich hráčov pred hranicou šestnástky.
     
    5
    La Coruňa kombinovala na vlastnej polovici a krátko potom bol v strede pola Portugalčan Ivan Cavaleiro bol faulovaný hosťujúcim Arroyom.
     
    3
    Domáca La Coruňa si vybojovala rohový kop z pravej strany, ale obrana hostí dokázala center od rohovej zástavky odvrátiť a krátko potom sa útočného faulu dopustil Poliak v službách domáceho celku, Cezary Wilk.
     
    1
    Domáci dnes nastupujú v modrej kombinácii, zatiaľ čo hostia budú dnes o body bojovať v bordovom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    Deportivo La Coruña: Fabricio – Sidnei, Luisinho, Juanfran, Pablo Ínsua, H. Medunjanin, C. Wilk, L. Fariña, Domínguez (C), Cuenca, Cavaleiro
    Náhradníci: G. Lux, Canella, Bergantiños, Postiga, Toché, Lopo, Carlos

    Getafe CF: Guaita – Escudero, Naldo, Arroyo, E. Velázquez, Rodríguez, Lafita, A. Yoda, M. Lacen (C), Sarabia, F. Hinestroza
    Náhradníci: Lago, Sammir, Codina, B. Diawara, Castro, Míchel, Vigaray

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Martínez.
     
    Na štadióne Riazor budeme svedkami vyrovnaného zápasu, ktorý otvorí program desiateho kola španielskej Primera División.

    Deportivo La Coruña

    Nováčik je momentálne na šestnástom mieste tabuľky s ôsmimi bodmi. Naposledy získal jeden bod za remízu na ihrisku Espanyolu Barcelonu. Zápas predtým však výhrou 3-0 nad Valenciou prerušili štvorzápasové bodové suchoty. O góly sa stará viac-menej celý tím. Najviac, teda po 2, dali Toché, Cuenca a Medunjanin. Týchto šesť gólov predstavuje viac ako 50% z celkového počtu jedenástich presných zásahov. La Coruňa má isté problémy aj smerom dozadu, pretože 19 inkasovaných gólov nie je najlepšia vizitka.


    Getafe CF

    Madridský klub sa drží na dvanástom mieste v tabuľke. Posledný zápas však nezvládli a na domácom ihrisku podľahli Atléticu Madrid 0-1. Duely predtým však boli dobré a Getafe dokonca porazilo na ihrisku súpera favorizovaný San Sebastián. Rovnako tak vyhral aj nad Malágou. Čo sa týka gólov, tak tých dali zverenci trénera Cosmina Contru len šesť. Najlepším strelcom je Yoda s dvoma gólmi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 80. Postiga – 35. Fabricio (vla.), 46. Lafita

    Karty:   31. Wilk (LAC), 60. Cavaleiro (LAC) – 62. Lafita (GET)


    Deportivo La Coruña: Fabricio – Sidnei, Luisinho, Juanfran, Pablo Ínsua, H. Medunjanin, C. Wilk, L. Fariña, Domínguez (C), Cuenca, Cavaleiro
    Náhradníci: G. Lux, Canella, Bergantiños, Postiga, Toché, Lopo, Carlos

    Getafe CF: Guaita – Escudero, Naldo, Arroyo, E. Velázquez, Rodríguez, Lafita, A. Yoda, M. Lacen (C), Sarabia, F. Hinestroza
    Náhradníci: Lago, Sammir, Codina, B. Diawara, Castro, Míchel, Vigaray

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Martínez