Poprad – Nitra 3:4 (kon.) | Trenčín – Košice 3:2 (2:1 po s.n.) | Žilina – Skalica 3:5 (kon.)
Martin – Piešťany 5:2 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 2:7 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
HK Nitra
Piatok 31.10.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Brankár Kostúr putuje na striedačku, Poprad to bude skúšať v šestici proti štyrom nitrianskym hráčom!
     
    59:02
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    59:02
    V závere to bude mať Nitra ťažké. Na dve minúty za podrazenei odišiel Roman Tománek.
     
    56:33
    V ďalšej veľkej šanci bol Samuel Takáč, ktorý po prihrávke od Paločka spoza brány strieľal z hornej časti pravého kruhu, Lakosil sebavedomo vyrážal pred seba. Pred ním bol ešte aj Kroták, no nepodarilo sa mu doraziť.
     
    55:57
    Takáč teraz skvelo prešiel pomedzi kruhy cez dvoch hráčov, následne posunul pekne na pravý kruh, kde bol Paločko, no ten z prvej minul poloodkrytú nitriansku bránu!
     
    50:57
    Pred gólmana Popradu sa šikovne natlačil Henrich Ručkay po pravom krídle, Kostúr jeho blafák len zastavil na betóne. Našťastie pre Poprad tam bol pri ňom obranca Kasík, ktorý pohotovo odstrelil puk von z obranného pásma!
     
    46:40
    Nitra dala gól!
    Popradskí hokejisti, najmä útočník Peter Gápa si teraz bude určite výrazne spytovať svoje vedomie, keďže mal na hokejke čistý gól, no trafil iba Lakosila. V ďalšej akcii sa Nitrania nemýlili, keď Tománek našiel prihrávkou do medzikružia LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý strelou ponad Kostúrovu lapačku posiela Nitru do vedenia!
    Asistencia: Roman Tománek.
     
    45:42
    Marek Nagy vypichol Jassovi puk na obrannej modrej čiare, následne za ním na plné obrátky vykorčuľoval a z dolnej časti ľavého kruhu našiel pred bránkoviskom Petra Gápu, ktorý bol v stopercentnej šanci, no z prvej strieľal iba do Lakosila!
     
    44:34
    Lukáš Hvila však teraz skvelo z pravého kruhu našiel pred bránkoviskom Matúša Paločka, no ten len tesne o centimetre netrafil letiaci puk popred Lakosilove oči.
     
    43:16
    Ľuboš Bartečko nebezpečne zrýchlil po pravom krídle, dostal sa na dolnú časť pravého kruhu, no jeho následné bekhendové zakončenie smerovalo nad bránu!
     
    41:43
    Popradčania teraz nechali Miroslavovi Pupákovi až príliš veľa priestoru, ten strieľal z medzikružia, Kostúr vyrazil pred seba, kde ešte bol znovu Pupák, no ten znovu dorážal len do Kostúrovej výstroje!
     
    37:09
    Za hákovanie odíde na trestnú lavicu Jakub Ručkay. Nitra teda bude v závere druhej tretiny čeliť tlaku popradských hokejistov.
     
    35:51
    Nitra mala na dosah štvrtý gól v tomto zápase! Roman Tománek sa dostal do prečíslenia s Jozefom Stümpelom, nitriansky kapitán korčuľoval ku ľavej žrdi, no Tománek sa rozhodol pre strelu, ktorú Kostúr dokázal fantasticky vyraziť!
     
    34:49
    Poprad dal gól!
    Poprad znovu vyrovnáva skóre tohto stretnutia! Dinda získal puk v obrannom pásme, posunul ho na červenú čiaru ku mantinelu ARNEMU KROTÁKOVI, ktorému ešte šprintoval pred bránu Paločko, no skúsený útočník vzal všetko na seba, dostal sa cez medzikružie až ku pravému kruhu a odtiaľ nádherne zakončil bekhendom ku pravej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Ľubomír Dinda.
     
    29:07
    Popradský mladík Peter Gápa sa natlačil po pravej strane do tesnej blízkosti brankára Lakosila, bol atakovaný, no hlavný rozhodca nepískal. Predovšetkým Lakosil dokázal Gápovo zakončenie zachytiť medzi svojimi betónmi.
     
    28:10
    Do tesnej blízkosti gólmana Kostúra sa natlačili nebezpeční hráči prvého útoku Nitry. Tománek strieľal z tesnej blízkosti, okamžite ku bráne prišiel Stümpel, no ten už nestihol dorážať, keďže Kostúr bol o pohyb vpred.
     
    26:21
    Pri následnom zákroku Matúša Paločka už bol hlavný rozhodca nútený pískať, keďže sme videli jasné nedovolené bránenie v podaní popradského útočníka.
     
    24:31
    Pri tomto pohybe popradského kapitána ho však fauloval Jevgenij Jeremenko, ktorý odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    24:27
    Arne Kroták sa šikovne pretlačil z pravého kruhu popred bránkovisko až ku opačnej žrdi, následne však mieril nepresne!
     
    23:37
    Nitra dala gól!
    Tento pokus Tomáša Sýkoru mu príliš nevyšiel. Nitrania mu puk odhodili do rohu klziska, kde ho získal Lukáš Novák, ktorý okamžite z otočky našiel pred bránkoviskom ROMANA TOMÁNKA a ten sa strelou ku pravej žrdi absolútne nemýlil!
    Asistenciu si pripísal Lukáš Novák.
     
    20:47
    Nitra dala gól!
    Nitrianski hokejisti udreli hneď zo začiatku prostrednej časti hry! Po ľavom krídle potiahol puk do útočného pásma Lukáš Novák, ktorý dokázal ukážkovo prihrať pred bránkovisko JOZEFOVI STUMPELOVI a ten sa strelou z tesnej blízkosti do odkrytej brány nemýlil!
    Asistencia: Lukáš Novák a Henrich Ručkay.
     
    18:44
    Popradskí hokejisti následne získali obrovskú šancu, keď sa Paločko dostal do tesnej blízkosti Lakosila, strieľal, no nitriansky gólman vyrazil pred seba, kde prišiel ešte Ľubomír Dinda. Ten mieril znovu len do zúfalého nitrianskeho brankára. Hlavný rozhodca šiel ešte konzulzovať s videorozhodcom, no zo spomaleného záberu bolo jasne vidieť, že puk nepreťal bránkovú čiaru.
     
    18:07
    Po veľkej chybe Lukáša Nováka, ktorý to príliš nedomyslel s pohybom na útočnej modrej čiare, pretože puk mu šikovne uchmatol Tomáš Sýkora, ktorý sa dostal do brejku, no následne strelou mieril iba do Lakosilovej výstroje!
     
    16:37
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti získavajú svoje vedenie na svoju stranu! Samuel Takáč získal puk v rohu klziska, posunul ho voľnému MATÚŠOVI PALOČKOVI na dolnú časť ľavého kruhu. Paločko sa následne ešte trochu priblížil ku bráne a šikovne prekvapil Lakosila strelou pomedzi nohy!
    Asistencie: Samuel Takáč a Jaroslav Kasík.
     
    15:33
    Poprad sa bude môcť realizovať v početnej výhode. Za seknutie odišiel na trestnú lavicu Henrich Ručkay.
     
    15:10
    Nitra dala gól!
    Nitrianski hokejisti vyrovnávajú skóre tohto stretnutia! Lukáš Novák sa na ľavom krídle dostal ľahko cez popradského hráča. Následne krásne servíroval pred bránkovisko JOZEFOVI STUMPELOVI, ktorý z prvej zakončil do protipohybu popradského gólmana Kostúra!
    Asistencie: Lukáš Novák a Tomáš Nádašdi.
     
    09:17
    Obrovský závar pred Lakosilom! Najprv z tesnej blízkosti prekvapil Lakosila Hvila, potom prihral poza bránu k opačnej žrdi na Bartečka, ktorý mieril len do výstroje nitrianskeho gólamana. Následne ešte ne tretíkrát dorážal Tomáš Sýkora, no strieľal ponad bránu!
     
    09:01
    Popradčania budú môcť zvýšiť svoje vedenie. Pomôže im k tomu vylúčenie Branislava Mezeia, ktorý odchádza na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    08:42
    Poprad dal gól!
    Domáce mužstvo sa dostáva do vedenia v tomto zápase! LUKÁŠ HVILA zrýchlil po pravom krídle, puk si premiešal na hornej časti pravého kruhu. Následne odtiaľ vystrelil švihom nechytateľný puk, ktorý preletel ponad Lakosilovu hokejku!
    Asistencia: Jaroslav Kasík.
     
    08:09
    Mário Kurali teraz mierne pochybil, keďže na útočnej modrej čiare neočakával, že zozadu ho nepríjemne prekvapí Richard Mráz. Ten okamžite vyštartoval do zakončenia, no z ľavého kruhu Kostúra neprekvapil. Popradský gólman pritlačil betóny k sebe a puk zachytil vo výstroji.
     
    05:17
    Tá sa skončila, keď Samuel Takáč fauloval protihráča a odíde na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. To znamená presilovku pre Nitru.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 9. Hvila (Kasík), 17. Paločko (Takáč, Kasík), 35. Kroták (Dinda) – 16. Stümpel (L. Novák, Nádašdi), 21. Stümpel (L. Novák, H. Ručkay), 24. Tománek (L. Novák), 47. Novák (Tománek)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Dinda – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Gápa – M. Nagy, Mlynčár, Štrauch
    HK Nitra: Lakosil (Kusy) – Mezei, Nádašdi – Milo ("A"), Jeremenko – M. Novák, Jass – Bednár, Ordzovenský – Tománek, Stümpel ("C"), L. Novák – Marek Slovák, Lelkeš, H. Ručkay – J. Ručkay, Štefanka ("A"), Pupák – König, Bajtek, Mráz

    Rozhodca: Peter Jonák – Michal Orolin, Jozef Tvrdoň

    Diváci: 1778