Poprad – Nitra 3:4 (kon.) | Trenčín – Košice 3:2 (2:1 po s.n.) | Žilina – Skalica 3:5 (kon.)
Martin – Piešťany 5:2 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 2:7 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
HK Nitra
Piatok 31.10.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Srdečne vás vítam pri sledovaní on-line prenosu! Tipsport extraliga pokračuje v poradí 19. kolom, v ktorom nebude chýbať zápas medzi HK Poprad a HK Nitra. Stretnutie sa začne o 17:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti sa zatiaľ stabilne v tabuľke držia na druhej priečke tabuľky so ziskom 42 bodov. Získali ich, pretože dokázali zvíťaziť v 15 súbojoch (z toho 12 v riadnom hracom čase). Zatiaľ sa činia čo najviac do presnosti, keďže až 69 pukov skončilo v súperových sieťach. Zároveň 37-krát inkasovali. Na tejto skutočnosti má najväčší podiel brankár Kostúr, ktorý je štvrtým najúspešnejším brankárom extraligy. Jeho hodnoty sú: 92,48 %. Kamzíci z posledných piatich zápasov vyhrali štyri. Naposledy v utorok doma zdolali posledný tím tabuľky – Skalicu výsledkom 6:1. K hre sa prebrali až v tretej tretine, v ktorej strelili 4 góly, a tak zaručene zvíťazili.

    Dnes príde pod Tatry tretia Nitra. Súdiac podľa tabuľkového postavenia sa tento zápas dá nazvať šlágrom kola, no ak pozrieme bližšie do tabuľky, o pozície nepôjde. Nitra stráca na Poprad osem bodov. Získala ich, keďže zatiaľ deväť ráz vyhrala v riadnom hracom čase, dvakrát po predĺžení alebo nájazdoch a ostatne bola trikrát zdolaná až po riadnom hracom čase. Nitrianski hokejisti majú rovnakú formu ako Popradčania. Z piatich zápasov štyri vyhrali. Naposledy doma zdolali Martin výsledkom 4:2.

    Najproduktívnejší hráč Popradu: Tomáš Sýkora – 21 bodov (9+12)
    Najproduktívnejší hráč Nitry: Roman Tománek – 25 bodov (11+14)

    Vzájomné zápasy
    Túto sezónu sa oba tímy stretli navzájom už dvakrát. Hneď v úvodnom kole našej najvyššej hokejovej súťaže Poprad doma zdolal Nitru po góle Rapáča v predĺžení 1:0. Následne v desiatom kole "corgoni" doma zdolali "kamzíkov" 4:3.

    Podľa môjho názoru bude tento zápas vcelku vyrovnaný, rovnako ako tie predošlé v tejto sezóne a očakávame aj vcelku kvalitný hokej. Realita však môže byť mierne iná, a to v podobe opatrného hrania zo zabezpečenej obrany.
    Stávkové kancelárie mierne favorizujú domácich, na ktorých výhru v tomto zápase je stanovený kurz okolo 2.05. Víťazstvo hostí je ohodnotená kurzom pohybujúcim sa okolo 2.6. Ak si myslíte, že zápas dôjde do predĺženia, tak je pre vás pripravený kurz okolo 4.3.

    Všetko podstatné o tomto zápase teda nájdete v tomto on-line textovom prenose na webe Onlajny.eu. Želám vám ešte príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Dinda – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Gápa – M. Nagy, Mlynčár, Štrauch

    HK Nitra: Lakosil (Kusy) – Mezei, Nádašdi – Milo ("A"), Jeremenko – M. Novák, Jass – Bednár, Ordzovenský – Tománek, Stümpel ("C"), L. Novák – Marek Slovák, Lelkeš, H. Ručkay – J. Ručkay, Štefanka ("A"), Pupák – König, Bajtek, Mráz

    Rozhodca: Peter Jonák – Michal Orolin, Jozef Tvrdoň.
     
    Obe mužstvá už vychádzajú na ľadovú plochu. Popradskí hokejisti sa predstavia v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku. Hostia z Nitry odohrajú tento šláger v dresoch bielej farby a koučovať ich bude skúsený český tréner Antonín Stavjaňa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Na úvodnom vhadzovaní tohto stretnutia zvíťazil útočník Jozef Stümpel, ktorý však nedobre rozohral prvú akciu a následne Popradčania získali puk. Oni sa teda môžu pokúsiť o ohrozenie brány.
     
    00:37
    Ľuboš Bartečko zatiahol puk do útočného pásma. Kus čiernej gumy napokon skončil v rohu klziska. Potom chytil puk Stümpel a znovu sa snažil zaútočiť.
     
    00:53
    Popradskí hokejisti získali puk v strednom pásme, na ľavé krídlo si ho prehodil Arne Kroták, ktorý pálil z dolnej časti ľavého kruhu, no jeho príklep bol pre Lakosila maličkosťou, keďže ho s istotou zachytil vo svojej výstroji.
     
    01:36
    Fabianovi sa podarilo získať puk v obrannom pásme, posúval ho dopredu na Paločka, ktorý pred útočnou modrou čiarou prehadzoval na Takáča. Ten sa dostal na pravý kruh a jeho následnú strelu zápästím dokázal Vlastimil Lakosil vyraziť na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    02:13
    Gápa sa snažil zachytiť puk v útočnom pásme. no nitrianski hokejisti mu nenechali veľa priestoru. Ich následný útok zastavil pozorný Gáborčík na obrannej modrej čiare.
     
    02:42
    Pozornosť brankára Lakosila vyskúšal v týchto chvíľach Lukáš Hvila, ktorý strieľal švihom z medzikružia, no Lakosil bol so svojou vyrážačkou pripravený a s prehľadom vyrazil ku ľavému kruhu.
     
    03:23
    Popradský obranca Dinda iba odovzdal puk od útočného pásma, kde poň šiel Sýkora, no následne ani ten nič nevymyslel. Puku sa za bránou zmocnil Nádašdi, ktorý rozohrával.
     
    03:54
    Jozef Stümpel zakončoval po prihrávke od Tománka z medzikružia, no jeho strela sa mu nevydarila, keďže puk potom skončil iba v rohu klziska.
     
    04:25
    O ďalšie ohrozenie brány sa pokúšal nitriansky útočník Roman Tománek, dostal sa do medzikružia, no odtiaľ následne už nedokázal trafiť priestor brány.
     
    05:09
    Paločko iba nakrátko posúval Takáčovi na útočnú modrú čiaru. Následne Nitrania zakladali útočnú akciu.
     
    05:17
    Tá sa skončila, keď Samuel Takáč fauloval protihráča a odíde na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. To znamená presilovku pre Nitru.
     
    05:44
    Nitrianski hokejisti okamžite usadení v útočnom pásme. Rozbiehajú presilovkovký kolotoč.
     
    05:56
    Strelou od modrej čiary preveril popradského gólmana Kostúra Branislav Mezei, no jeho príklep zachytil brankár "kamzíkov" bezpečne do svojej výstroje a hra bola prerušená.
     
    06:28
    Mezei strieľal znovu, no jeho zakončenie bolo zblokované do rohu klziska. O pár sekúnd získal puk Kroták, ktorý dokázal oslobodiť svoj tím.
     
    06:56
    Popradskí hokejisti získali puk po nevyhratom vhadzovaní Nitranov v strednom pásme. Cez všetky čiary ho dokázal odpáíliť Jakub Makovský.
     
    07:23
    Od modrej čiary pálil ešte ako posledný Michal Novák. Kostúr s prehľadom vyrážal. Potom sa okamžite uvoľnil do brejku Samuel Takáč, ktorý zakončoval z dolnej časti pravého kruhu, no trafil iba zadný mantinel.
     
    08:09
    Mário Kurali teraz mierne pochybil, keďže na útočnej modrej čiare neočakával, že zozadu ho nepríjemne prekvapí Richard Mráz. Ten okamžite vyštartoval do zakončenia, no z ľavého kruhu Kostúra neprekvapil. Popradský gólman pritlačil betóny k sebe a puk zachytil vo výstroji.
     
    08:42
    Poprad dal gól!
    Domáce mužstvo sa dostáva do vedenia v tomto zápase! LUKÁŠ HVILA zrýchlil po pravom krídle, puk si premiešal na hornej časti pravého kruhu. Následne odtiaľ vystrelil švihom nechytateľný puk, ktorý preletel ponad Lakosilovu hokejku!
    Asistencia: Jaroslav Kasík.
     
    09:01
    Popradčania budú môcť zvýšiť svoje vedenie. Pomôže im k tomu vylúčenie Branislava Mezeia, ktorý odchádza na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    09:17
    Obrovský závar pred Lakosilom! Najprv z tesnej blízkosti prekvapil Lakosila Hvila, potom prihral poza bránu k opačnej žrdi na Bartečka, ktorý mieril len do výstroje nitrianskeho gólamana. Následne ešte ne tretíkrát dorážal Tomáš Sýkora, no strieľal ponad bránu!
     
    09:58
    Počas týchto turbulentných chvíľ sa podarilo hosťujúcim hokejistom vyhodiť puk. Poprad teda bude musieť začínať svoju akciu odznovu.
     
    10:32
    Takáč posunul z rohu klziska po mantineli na Krotáka, ktorý prihrávkou po šírke ihriska hľadal na modrej Fabiana, no ten si prihrávku spracoval už za modrou čiarou a domáci museli vyjsť všetci z útočného pásma.
     
    11:01
    Od modrej čiary ešte rýchlo strieľal Jakub Makovský, no jeho strela bola zblokovaná. Následne už naskočil vylúčený Mezei na ľadovú plochu a presilová hra pre Poprad sa skončila.
     
    11:16
    Nitrianski hokejisti sa "zadarmo" dostávajú pred Kostúra. Popradčania sa totižto dopustili zakázaného uvoľnenia a bude sa vhadzovať práve pred popradský gólmanom.
     
    11:28
    Od modrej čiary následne preveril jednotku domácich Tomáš Nádašdi, no ten strelou švihom príliš neohrozil Kostúra, ktorý mal odkrytý výhľad a strelu bez váhania zachytil vo výstroji.
     
    12:21
    Henrich Ručkay sa šikovne natlačil po pravom krídle, následne sa snažil Kostúra prekvapiť neočakávaným zakončením z dolnej časti pravého kruhu. Gólmanom Popradu si postrážil tento priestor a následne už nedal šancu Stümpelovi, aby dorážal.
     
    12:47
    Od modrej čiary strieľal Dušan Milo. Jeho strelu sa snažil ešte tečovať Marek Slovák, no napokon Kostúr sebaisto vyrazil puk svojimi betónmi.
     
    13:16
    Po nevydarenom samostatnom pohybe Štraucha v útočnom pásme to okamžite skúšali Nitrania protiútokom, no nedostali sa cez útočnú modrú čiaru.
     
    14:00
    Tomáš Sýkora sa dostal do medzikružia, no následne ho o puk pripravil obranca Pupák. Potom ešte strieľal z ľavého kruhu Bartečko, ale jeho koncovka bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    14:13
    Dávid Konig získal puk na modrej čiare, no proti Suchému mu kľučka nevyšla, puk smeroval od nitrianskeho útočníka až do obranného pásma Popradu, čo znamenalo icing.
     
    14:51
    Erik Bednár hľadal prihrávkou z rohu klziska na opačnom ľavom kruhu Richarda Mráza, no poslal mu príliš nepresný puk.
     
    15:10
    Nitra dala gól!
    Nitrianski hokejisti vyrovnávajú skóre tohto stretnutia! Lukáš Novák sa na ľavom krídle dostal ľahko cez popradského hráča. Následne krásne servíroval pred bránkovisko JOZEFOVI STUMPELOVI, ktorý z prvej zakončil do protipohybu popradského gólmana Kostúra!
    Asistencie: Lukáš Novák a Tomáš Nádašdi.
     
    15:33
    Poprad sa bude môcť realizovať v početnej výhode. Za seknutie odišiel na trestnú lavicu Henrich Ručkay.
     
    15:43
    Domáci hokejisti získali vhadzovanie, snažili sa usadiť, no Sýkorova prihrávka na Hvilu v rohu klziska bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    15:55
    Nitriansky obranca Nádašdi oslobodil svoj tím vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    16:12
    Popradčanom zatiaľ presilová hra príliš nevychádza. Teraz získal puk Juraj Štefanka, ktorý odstrelením z obrannej modrej čiary oslobodil svoj tím.
     
    16:37
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti získavajú svoje vedenie na svoju stranu! Samuel Takáč získal puk v rohu klziska, posunul ho voľnému MATÚŠOVI PALOČKOVI na dolnú časť ľavého kruhu. Paločko sa následne ešte trochu priblížil ku bráne a šikovne prekvapil Lakosila strelou pomedzi nohy!
    Asistencie: Samuel Takáč a Jaroslav Kasík.
     
    17:16
    Spomedzi kruhov strieľal už naskočený Henrich Ručkay, no jeho zakončenie nemierilo do priestoru brány. O pár sekúnd sa snažil prekvapiť Kostúra strelou z tesnej blízkosti Mráz, no popradský gólman mal lapačku pripravenú a puk tam v nej bezpečne zachytil.
     
    18:07
    Po veľkej chybe Lukáša Nováka, ktorý to príliš nedomyslel s pohybom na útočnej modrej čiare, pretože puk mu šikovne uchmatol Tomáš Sýkora, ktorý sa dostal do brejku, no následne strelou mieril iba do Lakosilovej výstroje!
     
    18:44
    Popradskí hokejisti následne získali obrovskú šancu, keď sa Paločko dostal do tesnej blízkosti Lakosila, strieľal, no nitriansky gólman vyrazil pred seba, kde prišiel ešte Ľubomír Dinda. Ten mieril znovu len do zúfalého nitrianskeho brankára. Hlavný rozhodca šiel ešte konzulzovať s videorozhodcom, no zo spomaleného záberu bolo jasne vidieť, že puk nepreťal bránkovú čiaru.
     
    19:17
    Miroslav Pupák nastrelil zo stredného pásma puk do útočnej tretiny, kde ho získali domáci, ktorí už pravdepodobne budú útočiť poslednýkrát.
     
    19:48
    O prekvapenie nitrianskeho gólmana sa pokúsil strelou od modrej čiary Jaroslav Kasík, ktorému ešte predtým odviedol dobrú prácu Hvila, ktorý zakotvil s pukom v rohu klziska a následne nabíjal Kasíkovi na modrú, no popradský obranca trafil iba výstroj Lakosila, ktorý už puk bezpečne zachytil v lapačke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej dvadsaťminútovke sme videli teda poriadne zaujímavý a rýchly hokej. Popradčania sa počas 9. minúty dostali do vedenia zásluhou Hvilu. O sedem minút však vyrovnal Stümpel a zdalo sa, že táto tretina už skončí nerozhodným výsledkom. Toto zdanie poprel Paločko, ktorý hneď minút nato skóroval.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Hneď na úvod druhej tretiny vyskúšal pozornosť brankára Kostúra Roman Tománek, no jeho zakončenie z dolnej časti ľavého kruhu mierilo iba do hokejky popradského gólmana.
     
    20:47
    Nitra dala gól!
    Nitrianski hokejisti udreli hneď zo začiatku prostrednej časti hry! Po ľavom krídle potiahol puk do útočného pásma Lukáš Novák, ktorý dokázal ukážkovo prihrať pred bránkovisko JOZEFOVI STUMPELOVI a ten sa strelou z tesnej blízkosti do odkrytej brány nemýlil!
    Asistencia: Lukáš Novák a Henrich Ručkay.
     
    21:15
    Zo stredného pásma nahodil puk na Lakosila Dinda, no nitriansky brankár iba s prehľadom hokejkou zastavil puk a rozohral ho na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    21:51
    Paločko nerozohral akciu dobre. Následne v strednom pásme zachytil puk Jakub Ručkay, ktorý ho iba nahodil do útočného pásma, kde už bol pripravený za bránou Kostúr.
     
    22:09
    Popradský mladík Peter Gápa sa dostal do zakončenia z hornej časti pravého kruhu, no strelou mieril len do Lakosilovho betónu. Potom Gápa ešte z rohu klziska našiel v medzikruží Hvilu, no ten zakončením mieril len do lapačky nitrianskeho brankára.
     
    22:41
    Štrauch sa nedokázal vymaniť z rohu klziska pod tlakom nitrianskych hokejistov. Posunul puk len nakrátko Makovskému na modrú čiaru, no ten ho nezachytil a Poprad sa teda sám vyhodil z útočného pásma.
     
    23:28
    Stümpel nepresne prihral v útočnom pásme na Tománka, následne Sýkora získal puk a snaží s zakladať nový útok.
     
    23:37
    Nitra dala gól!
    Tento pokus Tomáša Sýkoru mu príliš nevyšiel. Nitrania mu puk odhodili do rohu klziska, kde ho získal Lukáš Novák, ktorý okamžite z otočky našiel pred bránkoviskom ROMANA TOMÁNKA a ten sa strelou ku pravej žrdi absolútne nemýlil!
    Asistenciu si pripísal Lukáš Novák.
     
    24:27
    Arne Kroták sa šikovne pretlačil z pravého kruhu popred bránkovisko až ku opačnej žrdi, následne však mieril nepresne!
     
    24:31
    Pri tomto pohybe popradského kapitána ho však fauloval Jevgenij Jeremenko, ktorý odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    24:46
    Popradčania sa na úvod presilovej hry nedokázali usadiť v útočnom pásme. Bartečko pochybil v prihrávke a nitrianski hokejisti sa oslobodili vyhodením puku.
     
    25:10
    Po ďalšej rozvinutej akcii to útokom skúšal Mário Kurali, ktorý sa dostal do medzikružia, no následne mu súper puk vypichol a Nitra sa teda potom dokázala oslobodiť.
     
    25:47
    Šikovný Lukáš Novák nazbieral cenné sekundy v strednom pásme, keďže sa elegantnými otočkami zbavil dvoch protihráčov. Následne ho aj zasiahol Paločko. Tento atak hraničil s nedovoleným zákrokom, no hlavný rozhodca Jonák svoju pažu nedvíha.
     
    26:21
    Pri následnom zákroku Matúša Paločka už bol hlavný rozhodca nútený pískať, keďže sme videli jasné nedovolené bránenie v podaní popradského útočníka.
     
    26:32
    Po zblokovanej strele na ochrannú sieť sa na ľad už vrátil vylúčený nitriansky hráč Jeremenko a Nitre sa začína skrátená presilová hra.
     
    27:02
    Arne Kroták šikovne v strednom pásme zastavil rozohrávku Nitry, následne prenechal na ľavom kruhu Samuelovi Takáčovi, no ten strelou švihom mieril iba do Lakosilovych betónov.
     
    27:43
    Lukáš Paukovček získal puk v obrannom pásme a následne ho odstrelil cez všetky čiary. Poprad teda znovu nazbieral ďalšie dôležité sekundy.
     
    28:10
    Do tesnej blízkosti gólmana Kostúra sa natlačili nebezpeční hráči prvého útoku Nitry. Tománek strieľal z tesnej blízkosti, okamžite ku bráne prišiel Stümpel, no ten už nestihol dorážať, keďže Kostúr bol o pohyb vpred.
     
    28:21
    Poprad hrá v plnom počte. Okamžite sa po pravom krídle rútil do útoku Samuel Takáč, no jeho zakončenie z hornej časti pravého kruhu smerovalo len na zadný mantinel.
     
    28:51
    Hvila si všimol, že v strednom pásme nemá voľných spoluhráčov, preto puk radšej posunul na obrancov. Následne popradský útok skončil postavením mimo hry.
     
    29:07
    Popradský mladík Peter Gápa sa natlačil po pravej strane do tesnej blízkosti brankára Lakosila, bol atakovaný, no hlavný rozhodca nepískal. Predovšetkým Lakosil dokázal Gápovo zakončenie zachytiť medzi svojimi betónmi.
     
    29:47
    Jakub Ručkay sa už rozbiehal cez stredné pásmo do útoku, no od Mezeia dostal nepresnú prihrávku.
     
    30:02
    Miroslav Pupák sa dokázal z rohu klziska nebezpečne natlačil pred gólmana Kostúra, ten si však svoju svätyňu postrážil a strelu z tesnej blízkosti zachytil vo svojej lapačke.
     
    30:21
    Z horného vrcholu pravého kruhu tvrdo pálil Marek Slovák, no jeho príklep smeroval ponad popradskú bránu. Následne získali puk domáci hokejisti.
     
    30:57
    Nitrania sa zásluhou Romana Tománka dokázali chvíľu pozdržať v útočnom pásme Popradu, ale z hry ich vyradila nepresná prihrávka od Lukáša Nováka.
     
    31:30
    Ľuboš Bartečko vyrazil s Tomášom Sýkorom do protiútoku, napokon sa popradský útočník Bartečko rozhodol pre strelu z ľavého kruhu, ktorú brankár Vlastimil Lakosil bez problémov vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    32:28
    Paločko sklepol v strednom pásme Arnemu Krotákovi, ktorý zrýchlil po pravom krídle, ale zakončoval iba do obrancu Erika Bednára. Puk následne skončil v rohu klziska.
     
    32:43
    Nitrianski hokejisti poslali puk von cez všetky čiary, čo znamená, že sa bude hra sťahovať znovu pred Lakosila.
     
    33:05
    Z tesnej blízkosti gólamana Lakosila zakončoval Peter Gápa, no podarilo sa mu iba pripísať zákrok na konto nitrianskeho gólmana, ktorý s istotou puk prikryl pod svoju lapačku.
     
    33:29
    Jakub Ručkay vyrazil do útoku po ľavom krídle, následne sa snažil aspoň trochu uvoľniť cez Pitku, no jeho zakončenie dokázal popradský obranca zblokovať na ochrannú sieť, a tak teda Kostúr nemal žiadnu prácu.
     
    33:55
    Marek Slovák získal puk na útočnej modrej čiare, snažil sa ho akosi prehodiť cez Suchého, no popradský obranca mu puk uchmatol a poslal preč od nebezpečenstva.
     
    34:24
    Takáč prenechal pred ľavým kruhom popradskému kapitánovi Krotákovi, ktorý sa ešte zbavil jedného protihráča a následne pálil príklepom, no jeho zakončenie skončilo len na Lakosilovych betónoch.
     
    34:49
    Poprad dal gól!
    Poprad znovu vyrovnáva skóre tohto stretnutia! Dinda získal puk v obrannom pásme, posunul ho na červenú čiaru ku mantinelu ARNEMU KROTÁKOVI, ktorému ešte šprintoval pred bránu Paločko, no skúsený útočník vzal všetko na seba, dostal sa cez medzikružie až ku pravému kruhu a odtiaľ nádherne zakončil bekhendom ku pravej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Ľubomír Dinda.
     
    35:24
    Nitrania sa teraz na dvakrát nedokázali dostať z obranného pásma, keďže im tam mierne brnkal na nervičky Peter Gápa, ale napokon Mezei skúsene rozohral.
     
    35:51
    Nitra mala na dosah štvrtý gól v tomto zápase! Roman Tománek sa dostal do prečíslenia s Jozefom Stümpelom, nitriansky kapitán korčuľoval ku ľavej žrdi, no Tománek sa rozhodol pre strelu, ktorú Kostúr dokázal fantasticky vyraziť!
     
    36:34
    Hneď nato vyrazil do protiútoku Gápa, ktorý však stroskotal napokon na útočnej modrej čiare, a tak sme teda nevideli ani zakončenie.
     
    37:09
    Za hákovanie odíde na trestnú lavicu Jakub Ručkay. Nitra teda bude v závere druhej tretiny čeliť tlaku popradských hokejistov.
     
    37:15
    Vhadzovanie vyhrali Nitrania, ktorí sa okamžite oslobodili vyhodením puku až ku Matúšovi Kostúrovi.
     
    37:34
    Ani na druhý pokus to popradským hokejistom príliš nevyšlo, Nitra sa znovu oslobodila.
     
    37:56
    Teraz však už prvú strelu v presilovej hre Popradu bolo vidieť, keď Samuel Takáč nakorčuľoval po ľavom krídle, dostal puk a pálil tvrdo z hornej časti ľavého kruhu. Lakosil vykorčuľoval až mimo bránkoviska, a tak ideálne zmenšil strelecký uhol.
     
    38:58
    Radoslav Suchý pálil od modrej čiary, no nastrelil puk iba do protihráča. Potom dokázal puk s istotou vyhodiť cez všetky čiary Dušan Milo.
     
    39:10
    Popradčania teda nevyužili presilovú hru, Nitra už hrá s piatimi hráčmi, keďže Jakub Ručkay naskočil na ľadovú plochu.
     
    39:31
    O ohrozenie brány sa pokúsil Suchý, ktorý svoju hokejku napriahol na ľavom kruhu, no príklepom netrafil priestor brány.
     
    39:59
    V záverečných sekundách ešte sa snažil Richard Lelkeš rýchlo z rohu klziska poslať puk pred bránu, no Kostúr upokojil situáciu a puk prikryl.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme teda videli jeden obrat stretnutia za druhým a krásny dynamický hokej. Najprv ihned bleskovo v prvých štyroch minútach druhej tretiny skórovali Stümpel a Tománek. Popradčania sa chvíľu nevedeli otriasť, no v 35. minúte prišlo dokonalé povzbudenie v podobe gólu od Arneho Krotáka.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začína približne o 18:31.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Hneď o úvodný útok tretej tretiny sa pokúsila nitrianska prvá formácia, Tománek zatiahol puk do medzikružia, následne posúval na pravý kruh Lukášovi Novákovi, lenže jeho prihrávku len bezpečne odkontroval Kostúr svojou hokejkou.
     
    40:42
    Po zakázanom uvoľnení nitrianskych hokejistov nasledovalo vhadzovanie pred Lakosilom, ktoré však domáci hráči nevyhrali a Nitrania teda môžu založiť útočnú akciu.
     
    41:26
    To sa im však príliš nepodarilo, ešte v obrannom pásme Nitry bojoval o puk Matúš Paločkom, no napokon sa mu ho nepodarilo získať.
     
    41:43
    Popradčania teraz nechali Miroslavovi Pupákovi až príliš veľa priestoru, ten strieľal z medzikružia, Kostúr vyrazil pred seba, kde ešte bol znovu Pupák, no ten znovu dorážal len do Kostúrovej výstroje!
     
    42:33
    Richard Mráz potiahol puk cez útočné pásmo, následne s ním zakotvil za bránou. Tam sa mu snažiť život znepríjemňovať Pitka, no nezískal puk. Mráz ho posunul pred bránkovisko, kde prišiel Filip Bajtek, no ten strieľal len do Kostúrovej hokejky.
     
    43:16
    Ľuboš Bartečko nebezpečne zrýchlil po pravom krídle, dostal sa na dolnú časť pravého kruhu, no jeho následné bekhendové zakončenie smerovalo nad bránu!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1778 divákov.
     
    44:00
    Druhá popradská formácia sa ocitla na nejaký čas v útočnom pásme, no Kroták s Paločkom a Takáčom si puk posúvali len poza bránu a po rohoch klziska. Nedostali sa do zakončenia.
     
    44:34
    Lukáš Hvila však teraz skvelo z pravého kruhu našiel pred bránkoviskom Matúša Paločka, no ten len tesne o centimetre netrafil letiaci puk popred Lakosilove oči.
     
    45:21
    Z ľavého kruhu od mantinelu vystrelil Maris Jass, no jeho zakončenie švihom nebolo pre brankára Kostúra veľkou hrozbou, keďže popradský gólman puk bezpečne zachytil vo svojej lapačke.
     
    45:42
    Marek Nagy vypichol Jassovi puk na obrannej modrej čiare, následne za ním na plné obrátky vykorčuľoval a z dolnej časti ľavého kruhu našiel pred bránkoviskom Petra Gápu, ktorý bol v stopercentnej šanci, no z prvej strieľal iba do Lakosila!
     
    46:40
    Nitra dala gól!
    Popradskí hokejisti, najmä útočník Peter Gápa si teraz bude určite výrazne spytovať svoje vedomie, keďže mal na hokejke čistý gól, no trafil iba Lakosila. V ďalšej akcii sa Nitrania nemýlili, keď Tománek našiel prihrávkou do medzikružia LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý strelou ponad Kostúrovu lapačku posiela Nitru do vedenia!
    Asistencia: Roman Tománek.
     
    47:16
    Jakub Ručkay sa natlačil do útoku po pravom krídle, následne sa rozhodol ku opačnej žrdi prihrávať Marekovi Slovákovi, no ten sa napokon ku prihrávke nedostal, keďže bola viditeľne nepresná.
     
    47:50
    Pupák teraz svojím takpovediac centrom cez stred ihriska trafil svojho spoluhráča Richarda Mráza do chrbtu. Mráz však si dokázal s touto letiacou prihrávkou poradiť a nahodil ju do útočného pásma. Tam už následne zapracovali Popradčania.
     
    48:45
    Maris Jass vyhodil puk cez všetky čiary až ku brankárovi Kostúrovi, ku ktorému prišiel útočník Dávid Konig, ktorý donútil popradského gólmana prikryť puk.
     
    49:16
    Filip Bajtek teraz poslal na útočnej modrej čiare k zemi Ľuboša Bartečka. Popradské publikum sa okamžite nahnevalo, no toto bol absolútne čistý a účinný zákrok, takzvaný kanadský bodyček, ktorým Bajtek zbavil Bartečka puku.
     
    49:52
    Kroták nahodil od modrej čiary len jemne ku Lakosilovi, korčuľoval mu tam Paločko, no Lakosil šikovne rozohral, keďže tam mal ešte Mezeia, ktorý dokázal rozohrať.
     
    50:33
    Dušan Milo našiel z obrannej modrej čiary peknou krížnou prihrávkou na útočnej modrej čiare Mareka Slováka, ktorý sa mierne ešte posunul ku pravému kruhu, odkiaľ napriahol svoju hokejku, ale Kostúr stopercentne puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    50:57
    Pred gólmana Popradu sa šikovne natlačil Henrich Ručkay po pravom krídle, Kostúr jeho blafák len zastavil na betóne. Našťastie pre Poprad tam bol pri ňom obranca Kasík, ktorý pohotovo odstrelil puk von z obranného pásma!
     
    51:58
    Arne Kroták sa dostal šikovne cez stred ihriska do medzikružia, tam mu však následne puk preskočil cez čepeľ hokejky, Nitra získala puk a po chvíli sa oslobodila vyhodením ku Kostúrovi. Icing to však nebol.
     
    52:50
    Kasík teraz takzvaným lobom našiel z obrannej modrej čiary na útočnej modrej Paukovčeka, ten však bol následne okamžite pokrytý Petrom Ordzovenským a k puku sa nedostal.
     
    53:28
    Boltun posunul z dolnej časti ľavého kruhu na horný vrchol rovnakého kruhu Sýkorovi, avšak jeho následné zakončenie švihom smerovalo mimo nitrianskej brány.
     
    54:22
    Nitra teraz dosť dlho držala puk v obrannom pásme. Vymieňali si ho tam Mezei so Slovákom a Nádašdim, ale prišla zlá rozohrávka a znamená to zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Lakosilom.
     
    54:45
    Lukáš Hvila sa natlačil poza bránu z opačnej strany až do medzikružia, pomohol si pri tom rukou proti Milovej hokejke, no napokon mu ani to veľmi nedopomohlo k tomu, aby vystrelil na bránu.
     
    55:22
    Popradský obranca Radoslav Suchý potiahol akciu cez stred ihriska, následne sa dostal do medzikružia, no odtiaľ smerovalo jeho zakončenie len na ochrannú sieť, keďže bolo ešte potom zblokované.
     
    55:46
    Bartečko posunul z rohu klziska puk na modrú čiaru Kuralimu, ktorý poslal len nerazantnú strelu na Lakosila, pred ktorým ešte zamával s hokejkou Tomáš Sýkora, no puk do brány už nebol schopný pretlačiť.
     
    55:57
    Takáč teraz skvelo prešiel pomedzi kruhy cez dvoch hráčov, následne posunul pekne na pravý kruh, kde bol Paločko, no ten z prvej minul poloodkrytú nitriansku bránu!
     
    56:33
    V ďalšej veľkej šanci bol Samuel Takáč, ktorý po prihrávke od Paločka spoza brány strieľal z hornej časti pravého kruhu, Lakosil sebavedomo vyrážal pred seba. Pred ním bol ešte aj Kroták, no nepodarilo sa mu doraziť.
     
    56:49
    Paukovčekovi sa nepodarilo vyhrať vhadzovanie v útočnom pásme, následne sa dokázali nitrianski hokejisti oslobodiť von z obranného pásma, no Poprad pokračuje v snažení aj naďalej.
     
    57:30
    Paukovček hľadal z druhej vlny na modrej čiare Radoslava Suchého, no to Popradčanom dosť nepomohlo. Do útoku okamžite vyrazila prvá nitrianska formácia, Tománek posunul na ľavý kruh Stümpelovi, ten vracal Tománkovi na pravý kruh. Tománek následne ešte posunul do medzikružia Lukášovi Novákovi, ale ten bol zblokovaný a nedokázal zakončiť.
     
    58:24
    Suchý nahodil na Bartečka do stredného pásma, ten len jemne tečoval dopredu na Boltuna, no ten proti skúsenému Milovi neobstál a puk získal nitriansky celok.
     
    59:02
    V závere to bude mať Nitra ťažké. Na dve minúty za podrazenei odišiel Roman Tománek.
     
    59:02
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    59:02
    Brankár Kostúr putuje na striedačku, Poprad to bude skúšať v šestici proti štyrom nitrianskym hráčom!
     
    59:10
    Okamžitá strela od Hvilu sa mu nevydarila, následne bol Štefan Fabian nepekne zasiahnutý Jurajom Štefankom. Popradský obranca odchádza na striedačku a pokračovať sa bude vhadzovaním v strednom pásme. Kostúr sa vracia do brány.
     
    59:41
    Kroták strieľal ešte v závere od modrej, no Takáč a ani Kurali nedokázali tečovať túto strelu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej časti hry sme videli znovu nabitý a rýchly hokej. Rozhodol hlavne moment, ktorý sa odohral počas 47. minúty. Najprv Popradčan Peter Gápa nevyužil veľkú šancu na skórovanie a pravidlo nedáš, dostaneš, sa potvrdilo hneď na to, keď prekonal Kostúra Lukáš Novák. Tento gól bol víťazným pre Nitru.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vašu priazeň aj počas ďalších on-line prenosoch na Onlajny.eu.
    Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (19:03:50)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 9. Hvila (Kasík), 17. Paločko (Takáč, Kasík), 35. Kroták (Dinda) – 16. Stümpel (L. Novák, Nádašdi), 21. Stümpel (L. Novák, H. Ručkay), 24. Tománek (L. Novák), 47. Novák (Tománek)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Dinda – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Gápa – M. Nagy, Mlynčár, Štrauch
    HK Nitra: Lakosil (Kusy) – Mezei, Nádašdi – Milo ("A"), Jeremenko – M. Novák, Jass – Bednár, Ordzovenský – Tománek, Stümpel ("C"), L. Novák – Marek Slovák, Lelkeš, H. Ručkay – J. Ručkay, Štefanka ("A"), Pupák – König, Bajtek, Mráz

    Rozhodca: Peter Jonák – Michal Orolin, Jozef Tvrdoň

    Diváci: 1778