Trenčín – Ružomberok 4:3 (kon.)
koniec
AS Trenčín
4:3 (1:1)
MFK Ružomberok
Piatok 31.10.2014, 18:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Líder Fortuna ligy privíta v netradičnom piatkovom termíne na domácej pôde Ružomberčanov. Jasným favoritom zápasu budú Trenčania, bodový rozdiel medzi oboma tímami je priepastných 19 bodov.

    AS počas posledného víkendu prehral v Trnave 0:1, no Trenčania boli po zápase rozhorčení na rozhodcu Vlka, ktorý im uprel penaltu a udelil Mosesovi Simonovi chybne dve žlté karty, čím poslal tím do desiatich. Ako ukázal protest a stanovisko rozhodcovskej komisie, rozhodca Vlk naozaj pochybil, no prvému tímu ligy to už body nevráti. Snaha domáceho tímu tak bude o to väčšia, že môže mužstvo poháňať krivda, ktorá sa mu stala.

    Zo siedmich domácich zápasov Trenčania šesťkrát vyhrali, iba so Žilinou ratovali v samom závere remízu. Práve pred tímom spod Dubňa sa snažia zverenci Martina Ševelu ujsť v tabuľke, momentálne majú už len jednobodový náskok.

    Ruža je predposledná a má rovnako bodov ako posledná Bystrica – 12. Na ihriskách súperov dokázal MFK získať doteraz iba dva body. V minulom kole hostili Ružomberčania na svojom trávniku Slovan, siahali po bode, no nevyužitá šanca zo záveru zápasu už nezmenila ich tesnú prehru 1:2. Nedokázali tak nadviazať na dva duely, v ktorých bodovali a naznačili vzostup formy (Moravce doma 3:0, Dunajská vonku 1:1). Zisk bodov v Trenčíne by bol pre tím trénera Šimča veľmi cenný.

    V prvom vzájomnom súboji Ruže s Trenčanmi sa zrodila pod Čebraťom remíza 1:1.

    Zápas sa začína o 18:30, rozhodovať budú: Weiss – Jenčura, Poláček
     
    -50
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Rundič, Lawrence, Čögley, Kleščík (C) – Mišák, Holúbek, Hajradinovič, Simon – Lobotka, de Macedo da Silva.
    Náhradníci: Zemanovič – Skovajsa, Rabiu, Mondek, Opatovský, Bero, Guba.

    MFK Ružomberok: Putnocký – Kružliak, A. Lovás, Habánek, Práznovský – Már. Almaský, Nagy (C), Turčák, Vavrík – Janič, Zreľák.
    Náhradníci: Lešňovský – Nosek, Ferenčík II., Gerát, Lupták, Vaniš, Mance.

    Rozhodca: Weiss – Jenčura, Poláček.
     
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik a duel sa o malý moment začne. Domáci futbalisti nastúpia v bielych dresoch, hostia z Ružomberku v oranžovej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom hosťujúcich futbalistov. Tí sa ihneď pokúsili o založenie útočnej akcie z vlastnej polovice, ale ich nákop úspešný nebol.
     
    2
    Domáci si ale loptu prevzali a spálili obrovskú šancu! Po prechode do šestnástky loptu z ľavej strany okolo Habánka poslal Macedo priamo do ohňa, kde ale Hajradoničove prudké zakončenie bravúrne vytesnil Putnocký, ktorý už ležal na zemi.
     
    3
    Nuž, v Trenčíne sa začalo skutočne aktívne. Fanúšikovia, ktorí sa zaujímajú o šport sa skutočne majú na čo pozerať, aj keď rozhodovanie mali skutočne náročné. S/bežne s týmto duelom sa totiž pod Ćákovým hradom hrá aj extraliga, kde zatiaľ Dukla Trenčín prehráva s Košicami 1:2.
     
    4
    Venujme sa ale späť hre na umelom trávniku. Domáci futbalisti sú podstatne aktívnejší a opäť sa natlačili až pred bránku, kam prišiel center od Maceda z ľavej strany. Tentokrát už ale jeho spoluhráči nemali dostatok priestoru a loptu nespracovali.
     
    5
    Trenčania sú stále o poznanie aktívnejší. Tentokrát ich pokus o zakončenie zmaril iba Práznovský, ktorý pohotovo zareagoval na strelu. Ružomberok je pod tlakom.
     
    6
    Ďalšia skvelá šanca domácich! Hostia nechali na Habánkovi tentokrát Mišáka, ktorý cez brániaceho hráča pohodlne prenikol a vystrelil. Putnocký mal veľmi náročnú pozíciu, no loptu napokon v páde končekmi prstov vytlačil mimo ihriska.
     
    7
    Ružomberok po rozohrávke svojho súpera už žiadne nebezpečenstvo nepripustil a hostia loptu aspoň odpálili na opačnú polovicu trávnika. To im ale pomohlo iba na pár desiatok sekúnd, pretože aktívni Trenčania už v tejto chvíli zakladajú novú ofenzívnu akciu.
     
    8
    Opäť skvelá šanca domáceho tímu. Po pravej strane do šestnástky s loptou na kopačke vnikol Simon, no rozhodol sa neprihrávať. Jeho zakončenie bolo síce presné, no zastavila ho iba bočná sieť.
     
    9
    Trenčania aj naďalej ostávajú na útočnej polovici a ich tlak sa stále zvyšuje. Domáci futbalisti teraz prinútili hostí tečovať center iba na rohový kop.
     
    10
    Tak toto zrejme čakal iba málokto! Center Trenčanov po rohovom kope smeroval iba k bližšej žrdi, kde hostia loptu rýchlo odvrátili. Ružomberčania sa následne pustili do brejku, ktorý po prechode stredom trávnika zakončoval Turčák, ale jeho pokus zastavila iba ľavá žŕdka Šemrincovej bránky.
     
    12
    Nuž, pod Čákovým hradom sa v úvode zápasu dejú naozaj veľké veci. Videli sme gólové šance na jednej aj na druhej strane, no zatiaľ ostali vždy nepotrestané.
     
    13
    Iné je to ale na hokejovom štadióne neďaleko tohto futbalového, Tam už domáca Dukla vyrovnala zápas s majstrom, z čoho by si radi zobrali príklad aj futbalisti, ktorí sa pokúšajú o otvorenie skóre.
     
    14
    Trenčín začína opäť od vlastnej bránky. Hostia teraz trochu prehustili stred trávnika a nedovoľujú súperovi jednoduchý prechod, a tak si Trenčín pomáha aj s gólmanom.
     
    15
    Opäť sme ale nič zaujímavé nevideli. Trenčania loptu popri čiare dostali až na útočnú polovicu, odkiaľ ale strela neprišla a Ružomberčania si loptu s prehľadom vzali.
     
    16
    Hra sa trochu upokojila, ale loptu majú na svojich kopačkách stále Trenčania. Pevne konsolidovaná obrana hostí im ale situáciu vôbec neuľahčuje a žiadnu strelu nedovoľuje.
     
    17
    Napokon sme to ale možno trochu zakríkli) Po trenčianskej aktivite na útočnej polovici prišiel center alebo slabšia strela z pravej strany, na ktorý musel hosťujúci gólman vysoko vyskočiť. Putnocký si však s prehľadom poradil.
     
    18
    Na opačnej polovici trávnika sa po postupnom prechode ukázal aj Ružomberok. Zreľák sa pri šestnástke dobre uvoľnil, no ešte hľadal spoluhráča v lepšej pozícii, čo napokon pre hostí nebol dobrý ťah a Ružomberčania o loptu prišli.
     
    19
    Hra sa upokojila a na moment aj vyrovnala. Ružomberok prežil skutočne zdrvujúci tlak v úvodných minútach bez inkasovania a sebavedomie hostí po ňom výrazne stúplo. V ostatných šesťdesiatsekundovkách ale žiadne nebezpečenstvo nevidíme.
     
    20
    Trenčania si prevzali loptu po odkope brankár Šemrinca. Domáci tím sa s ňou dostal až do zakončenia, ale po ňom sa Putnocký obávať nemusel. Strela náročná vôbec nebola.
     
    21
    Hajradinovič sa pokúsil po ľavej strane preniknúť až do vápna a veru nebol ďaleko. Až v poslednej chvíli ho krásnym čistým spôsobom o loptu obral jeden z obrancov hostí. Ružomberok pokračuje v dobrej defenzíve.
     
    22
    Trenčania sa stále držia na útočnej polovici. Do zakončenia sa dostal aj Mišák, ale jeho strela je úplne bezpredmetná, pretože prišla iba z ofsajdu.
     
    23
    Trenčania sa opäť dopustili iba zbytočného ofsajdu a Ružomberok bude môcť hru upokojiť. Rozohrávať bude Putnocký, ktorý pošle loptu čo najďalej od svojej bránky.
     
    24
    Na trávniku ostal ležať domáci Jairo de Macedo. Nevieme presne, čo sa mu stalo, ale zrejme sa iba nešťastne zrazil s niektorým hráčom, Našťastie to ale nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    25
    Po rozohrávke sa hostia dostali až na útočnú polovicu.Tam Ružomberčania loptu nakopli na hranicu šestnástky, kde ju domáci takmer nešťastne zrazili priamo na Zreľáka. Tomu ale chýbalo niekoľko centimetrov ku zakončeniu.
     
    26
    Na opačnej strane sme videli okamžitý bleskový prechod domáceho tímu. Trenčania sa odhodlali aj k ďalekonosnej strele, autorom ktorej bol Kleščík. Jeho ranu musel Putnocký vyboxovať iba na rohový kop.
     
    27
    Domáci tím aj tento rohový kop rozohral smerom k bránke, no ani tentokrát po štandardke nebezpečenstvo neprišlo. Hostia sa s prehľadom ubránili.
     
    28
    Ružomberok chcel ísť dokonca aj do útoku. Loptu skúšal na spoluhráčov vysunúť Habánek, ale hosťujúci obranca nebol presný.
     
    30
    Trenčania aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Po ľavej strane sa Macedo dostal až k bránke, odkiaľ poslal cez Habánka center na vzdialenejšiu žrď. Na nej ale Hajradinovič priestor nedostal, pretože bol veľmi dobre a čisto odstavený.
     
    31
    Domáce publikum sa teraz trochu hnevá. Útočnú aktivitu Trenčanov totiž zastavil rozhodca, ktorý videl prísny útočný faul futbalistov AS.
     
    32
    Ďalšia skvelá šanca domáceho tímu! Po Simonovej prihrávke sa k ťažkej tečovanej lopte dostal Macedo, no Putnocký aj v tomto prípade predviedol skvelý prehľad a bleskovo sa prti zakončeniu presunul.
     
    33
    Ružomberok dal gól!

    Tak toto je pre Trenčanov poriadne studená sprcha. ADAM ZREĽÁK sa dostal za obranu, vyhol sa ofsajdovej pasci a zoči-voči bezmocnému Šemrincovi nekompromisne zakončil.
     
    35
    Nuž, pod Čákovým hradom je to zatiaľ pre futbalistov poriadny šok. Hostia ukázali efektivitu v zakončení a z minima vyťažili skutočne maximum,
     
    36
    A mohlo byť ešte horšie! Aktívny Zreľák si opäť nabiehal na zaujímavý center, no v tomto prípade mal už Kleščík viac šťastia a loptu pred ním dokázal skrotiť.
     
    37
    Trenčania sa oklepali a smerujú do útoku. Tam sa síce domáci hráči snažia, no zatiaľ bez úspechu. Ružomberok si zaváhanie v defenzíve pripustiť nechce.
     
    38
    Hra sa na malý moment prerušuje. Na trávniku ostal pred vlastnou útočnou šestnástkou ležať domáci Holúbek, ktorý bude potrebovať aj lekárske ošetrenie. Pevne veríme, že to nebude nič vážne a trenčiansky hráč bude v poriadku.
     
    39
    Holúbek napokon po vlastných odišiel za postrannú čiaru, kde bude ošetrený. Našťastie to teda nebude nič vážne.
     
    40
    Trenčania medzitým už rozohrali rohový kop, ktorý vybojovali po svojej aktivite. Gól ale pre domáci tím nepriniesol.
     
    41
    Trenčania ale stále ostali na útočnej polovici, kde sa aktívne prezentoval Lobotka. Do vápna poslal center z ľavej strany, ale jeho pokus úspešný nebol.
     
    42
    Macedo padol vo vlastnej šestnástke a nasledovať bude pokutový kop v prospech AS Trenčín!
     
    43
    Žltú kartu dostáva Mário Almaský (MFK Ružomberok).
     
    43
    Trenčín dal gól!

    Je vyrovnané. HARIS HAJRADINOVIČ sa pri strele z bieleho bodu nemýlil a loptou nekompromisne napol sieť.
     
    44
    Prvý polčas sa nám pomaly končí a my sa už teraz môžeme tešiť na pokračovanie skvelého futbalu aj po prestávke. Aktivitou vynikajú stále domáci, ktorým gól pridal na sebavedomí.
     
    45
    Domáci tím sa stále snaží. O center sa pokúsil obranca Čögley, no jeho lopta na lepšie postavených spoluhráčov neprešla. Čakáme na koniec polčasu.
     
    45
    Fú, tak napokon mohlo byť všetko inak! Po rýchlom prechode zakončoval Hajradinovič, ktorého tvrdú bombu iba vyboxoval Putnocký. Nasledovať bude rohový kop.
     
    45+1
    Po rohovom kope domáci zakončili loptu iba do konštrukcie bránky hostí, Ružomberok má obrovský kus šťastia!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia Trenčanov s Ružomberčanmi je minulosťou. Videli sme skutočne atraktívny výkon ktorý priniesol viacero šancí na jednej aj druhej strane, ktorý vyústili do dvoch gólov, a tak je zatiaľ stav vyrovnaný (1:1).

    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Patrik Mišák, prichádza Dávid Guba.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom domáceho tímu, ktorý počas prestávky aj prestriedal. Na strane hostí sa zatiaľ žiadna zmena neudiala.
     
    48
    Ružomberok dal gól!

    Déja vu? Takúto situáciu sme dnes už videli! ADAM ZREĽÁK sa dostal za obranu, vyhol sa ofsajdovej pozícii a Šemrinec vyšiel z mikrosúboja s týmto snajprom opäť naprázdno.
     
    49
    Domáci futbalisti sa pokúsili o rýchlo odpoveď. Do útoku sa s loptou síce dostal Lobotka, ale nepodarilo sa mu prepasírovať prihrávku na spoluhráča.
     
    50
    Ružomberok sa však v ďalšom priebehu hry nechce iba brániť. Hostia si už prevzali loptu na svoje kopačky a pokúsia sa svoj náskok navýšiť.
     
    52
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Haris Hajradinovič, prichádza Matúš Bero.
     
    53
    Prebúdza sa aj domáce publikum. Trenčania potrebujú čo najskôr vyrovnať a dostať sa späť do hry.
     
    54
    AS Trenčín sa určite bude pokúšať napodobniť trenčiansku hokejovú Duklu, ktorá pred niekoľkými minútami zdolala majstrovské Košice 3:2 po samostatných nájazdoch. Niektorí verní fanúšikovia sa už zo štadióna Pavla Demitru presunuli práve sem pod umelé osvetlenie.
     
    55
    Trenčania sa neustále snažia, no úspech neprichádza. Dopredu sa natlačil Holúbek, ale nebol v dobrej pozícii na strelu. Hostia sa pozorne bránia.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Lukáš Janič (MFK Ružomberok).
     
    57
    Trenčania sa opäť presunuli na útočnú polovicu. Tam sa do vzduchu zavesil Kleščík, ktorý sa hlavou snažil prekvapiť, ale priestor troch žrdí minul.
     
    58
    Domáci hráči sú tí, ktorí musia hrať. Trenčania poslali smerom dopredu iba veľmi dlhý a náročný center, s ktorým mal Čögley veľké problémy, no napokon ho zvládol zachytiť.
     
    59
    Domáci tím ale predvádza viacero menších chybičiek a svoju šancu na vyrovnanie si tak pomaličky zmazáva. Ružomberok nemusí čeliť žiadnej nebezpečnej šanci súpera.
     
    60
    Trenčín dal gól!

    Napokon sme to zrejme zakríkli! Trenčania získali po faule v blízkosti šestnástky akýsi skrátený rohový kop, po ktorom tvrdo pálil JAKUB HOLÚBEK a nekompromisne prekonal Putnockého.
     
    61
    Na opačnej strane si domáci museli dať veľký pozor! Do tretice sa do úniku dostával Zreľák, no tentokrát mu to už nevyšlo a lopta mu ušla.
     
    62
    Pod hradom Matúša Čáka sledujeme skutočne zaujímavý zápas. Oba celky sa nesmierne snažia a zvíťaziť dnes môže skutočne ktokoľvek.
     
    63
    Skvelá šanca Trenčína! Zreľák stratil loptu, ktorú dopredu potiahol Simon a napokon u ešte domáci poslali do druhej vlny na Holúbeka. Táto lopta ale strelcovi nesadla a Putnocký s ňou nemal žiaden problém.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Matúš Bero (AS Trenčín).
     
    66
    Bero pri predchádzajúcom faule poslal na zem Lovása, ktorý ale našťastie bude v poriadku. Ružomberok musí zabojovať a Lovás preto pokračuje v hre.
     
    67
    Ružomberok dal gól!

    Obrovská chyba domáceho tímu a Ružomberok pod Čákovým hradom tretíkrát v zápase vyhráva! OLIVER PRÁZNOVSKÝ dostal loptu na päťku a nekompromisne zakončil.
     
    69
    Nuž, v Trenčíne sledujeme skutočne zaujímavý futbal. Musíme uznať, že hostia sú skutočne efektívni a robia lídrovi tabuľky veľké problémy.
     
    70
    Domáci futbalisti sú aktívni smerom dopredu a pokúšajú sa o vyrovnanie. Trenčania teraz vybojovali rohový kop.
     
    71
    Po rohovom kope sa ale Ružomberok dokázal ubrániť a neinkasovať. Ružomberčania sa teraz sústredia v prvom rade na defenzívu.
     
    72
    Čas sa kráti a aktivita domácich Trenčanov zvyšuje. Futbalisti AS sa usadili na útočnej polovici, no zatiaľ bez presnej strely.
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Boris Turčák, prichádza Lukáš Lupták.
     
    75
    Hra sa na malý moment prerušuje. Na trávniku ostal ležať domáci hráč Bero, ktorý možno bude potrebovať aj lekárske ošetrenie.
     
    76
    Napokon bude ale striedajúci hráč Trenčanov Bero našťastie v poriadku a môže pokračovať v hre. Minúty plynú a čas pre domácich sa kráti.
     
    77
    Trenčín vybojoval po svojej aktivite rohový kop. Ružomberskí fanúšikovia budú tŕpnuť, ako štandardka dopadne.
     
    78
    Po Simonovom centri od rohovej zástavky napokon pálil Rundič, no priestor troch žrdí minul. Putnocký môže ostať pokojný.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Juraj Vavrík (MFK Ružomberok).
     
    79
    Domáci hráči po predchádzajúcom faule zahrávali priamy kop z nebezpečnej pozície. Do lopty sa oprel Rundič, no priestor troch žrdí trestuhodne minul.
     
    81
    Mohlo byť rozhodnuté! Adam Zreľák má výborný nábeh na hetrik, aj teraz sa dostal do zaujímavej šance, ale tentokrát zakončoval iba z uhla a so strelou do stredu bránky nemal Šemrinec žiaden problém.
     
    83
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza James Alexander Lawrence, prichádza Karol Mondek.
     
    84
    Tak toto je neuveriteľné! Striedajúci Mondek loptu centroval na hlavu Bera, ktorý už zakončoval do siete. V poslednej chvíli ale v páde jeho gól končekmi prstov odvrátil Putnocký.
     
    85
    Ružomberok sa stále bráni, avšak hosťom sa podarilo prihrávku svojho súpera vypichnúť. Dopredu sa loptu pokúsil potiahnuť Vavrík, ale už je značne vyčerpaný a tak to nedokázal podľa predstáv.
     
    86
    Trenčín súpera poriadne zatlačil. Po Mondekovom centri sa tentokrát k hlavičke dostal Macedo, no ani ten Putnockého neprekvapil. Ružomberský brankár drží svoj tím nad vodou.
     
    87
    Zreľák sa na útočnej polovici dopustil iba zbytočného faulu a Trenčania nemali nad čím premýšľať. Loptu bleskovo rozohrávajú a pokúsia sa o vyrovnanie.
     
    88
    Luptákovou aktivitou sa MFK dostal na útočnú polovicu. Hostia síce nevystrelili, ale útočnou snahou aspoň nedovolili zakončiť ani svojmu súperovi. Začína sa boj s nekompromisným časom.
     
    88
    Trenčania sa presunuli na útočnú polovicu. Tam to centrom skúsil Čögley, no nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    89
    Trenčín dal gól!

    Tak toto je skutočne neuveriteľné! DÁVID GUBA zakončoval takmer z od rohovej zástavky a takmer z bránkovej čiary, no loptu zakrútil tak bravúrne, že Putnocký nemal vo výskoku žiadnu šancu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90+1
    Trenčín dal gól!

    V Trenčíne sa dejú skutočne neuveriteľné veci! Po zmätku pred bránkou Putnockého sa najlepšie zorientoval JAIRO DE MACEDO DA SILVA, ktorý prekonal Putnockého.
     
    90+2
    V Trenčíne vypukli obrovské oslavy, domáci futbalisti trikrát prehrávali, naposledy dokonca dve minúty pred koncom riadnej hracej doby a napokon si aj tak pripíšu tri body!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Ťažko k tomuto zápasu vôbec niečo dodať. Ružomberok dnes predviedol zrejme najlepší výkon v sezóne, ale zrejme aj kvôli vlastnému trénerovi odchádza z Trenčína naprázdno. Kouč Šimčo nevyžil možnosť striedaní, nenatiahol čas, dostal svojcih zverencov pod tlak a napokon odchádza naprázdno.

    Na opačnej strane je tím Trenčanov, ktorí boli dnes skutočne veľmi aktívni a body si zaslúžili, takže im určite nemôžeme nič vytýkať.

    V Trenčíne dnes teda bude veselo. Okrem futbalistov zvíťazili aj hokejisti, ktorí dokonca zdolali aktuálneho majstra.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera. (20:25:22)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 43. Hajradinovič, 60. Holúbek, 89. Guba, 90+1. de Macedo da Silva – 33. Zreľák, 48. Zreľák, 67. Práznovský

    Karty:   65. Bero (TRE) – 43. Már. Almaský (RUZ), 56. Janič (RUZ), 78. Vavrík (RUZ)


    AS Trenčín: Šemrinec – Rundič, Lawrence (83. Mondek), Čögley, Kleščík (C) – Mišák (46. Guba), Holúbek, Hajradinovič (52. Bero), Simon – Lobotka, de Macedo da Silva.
    Náhradníci: Zemanovič – Skovajsa, Rabiu, Mondek, Opatovský, Bero, Guba.

    MFK Ružomberok: Putnocký – Kružliak, A. Lovás, Habánek, Práznovský – Már. Almaský, Nagy (C), Turčák (74. Lupták), Vavrík – Janič, Zreľák.
    Náhradníci: Lešňovský – Nosek, Ferenčík II., Gerát, Lupták, Vaniš, Mance.

    Rozhodca: Weiss – Jenčura, Poláček