Manchester United U17 – Banská Bystrica U17 2:0 (kon.)
koniec
Manchester United U17
2:0 (1:0)
FK Dukla Banská Bystrica U17
Pondelok 27.10.2014, 17:00 • Národné tréningové centrum Poprad • Prípravný zápas
     
    V druhom polčase ešte skóre upravil znovu Marcus Rashferd, ktorý rozvlnil sieť v 78. minúte.
    Počas celého zápasu to bol poriadny boj s počasím. Nízka teplota nedovoľovala hráčom plynulý pohyb a obmedzovala. Ako sa tak pozerám naokolo počas celého zápasu, dalo sa spočítať divákov na tribúnu aj klasicky. Myslím, že 100 divákov tu určite nebolo.
    Dôvodom bolo určite vstupné, ktoré bolo na tento zápas stanovené cenou 2,50 €.
    Organizátorov to teda muselo sklamať, ak videli, že ľudia nemajú o mladíkov z Manchestru United záujem.
    Tí sa v Poprade ešte predstavia v stredu, keď odohrajú zápas s dorastom Baníku Ostrava.

    To je odo mňa na dnes všetko, lúčim sa s vami a prajem príjemný zvyšok večera. (18:57:22)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Zápas sa pomaly blíži ku koncu. Ešte uvidíme štandardku od hráčov Dukly Banskej Bystrice a pomaly by už mal hlavný arbiter stretnutia odpískať koniec.
     
    87
    Na opačnej strane sme zase videli sympatický strelecký pokus od Erika Hrica, ktorý pálil spoza pokutového územia, no brankár Faustin Warren pekne zasiahol a loptu lapil do rúk s absolútnou istotou!
     
    86
    Brankár Christián Faltáni si teraz za svoj uvážený pohyb vyslúži pochvalu! Marcus Rashferd smeroval s loptou po pravej strane, brankár Dukly mu ideálne vybehol ku hornej hranici šestnástky, no Faltáni ideálne telom zapracoval a loptu zachytil!
     
    84
    Rashferd smeroval po pravej strane do zakončenia, mal na opačnej strane pred šestnástkou spoluhráča, no dokázal ho s prehľadom ozbrojiť Patrik Kováč. Priamy pokus na bránu sme teda od mladých "červených diablov" nezbadali.
     
    82
    Hráči Banskej Bystrice teraz dokázali hru pekne preniesť z ľavej strany, zásluhu na tom mal najviac asi Jakub Žiak, ktorý sa zbavil protihráča a odcentroval. Na pravej strane sa podarilo futbalistom Dukly získať priamy kop.
     
    81
    Striedanie v tíme Manchester United U17: z ihriska odchádza Henderson (br.), ?, prichádza Warren (br.), Ruey.
     
    81
    Erik Hric sa dokázal vynájsť zo situácie, no potom poslal zlý center na opačnú stranu, ktorý skončil v aute.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica U17: z ihriska odchádza Valent, prichádza Erik Hric.
     
    78
    Manchester United dal gól!
    Loptu si tesne za šestnástkovým oblúkom pripravil MARCUS RASHFERD, ktorý nádherne obstrelil múr hráčov Dukly a potom lopta ukážkovo padla do ľavého horného kúta Faltániho brány! Rashferd teda strieľa druhý gól v tomto zápase.
     
    77
    Marcus Rashferd si spracoval prihrávku od Mc Tominaya, následne však nesmeroval do zakončenia. United zahráva voľný kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    76
    Banskobystrickým futbalistom snaha príliš nevyšla, krajný obranca a kapitán Axel Tuanzebe s istotou loptu dokázal zablokovať svojimi nohami a poslal guľatý predmet mimo nebezpečenstva.
     
    75
    Dukla Banská Bystrica získava momentálne rohový kop. Tých nemala v tomto zápase veľa.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United U17: z ihriska odchádza Ruey, Thompson, prichádza Whelan, Kenyon.
     
    72
    Joe Ruey smeroval do zakončenia po pravej strane a z priestoru pri rohovej zástavke dokázal ideálnym centrom pred malým vápnom nájsť Ruairiho Croscera, no ten zakončil len priamo do rúk brankára Faltániho, ktorý si za svoj sebavedomý zákrok určite zaslúži pochvalu!
     
    71
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica U17: z ihriska odchádza Patrik Klačan, prichádza Adam Kapusta.
     
    69
    Futbalisti výberu Manchestru United sú znovu usadení na útočnej polovici. Nedarí sa im však príliš dostať sa do šestnástky. Teraz to centrom skúšal Charlie Scott, no brankár Faltáni bezpečne zasiahol.
     
    67
    Center od Erika Nepšinského smeroval priamo ku bližšej žrdi. S loptou si musel poradiť ako prvý brankár Dean Henderson. Ten to dokázal a loptu majú v moci hráči United.
     
    66
    Kapitán Axel Tuanzebe dokázal teraz na obrannej polovici svojho tímu bez problémov odzbrojiť od lopty Patrika Kováča. Následne však budú mať hráči Dukly štandardku.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester United U17: z ihriska odchádza Ried, Borthnick, Redmind, Rathbowe, prichádza Mc Tominay, Warren, Gomes, Scott.
     
    63
    Možno som teraz mladé nádeje United podcenil, keďže sme pred chvíľou videli pekný pokus. Rathbowe totižto z pravej strany poslal pred malé vápno presný center na Devonteho Redmonda, ktorý však svojou hlavičkou dokázal trafiť iba stred brány, kde už bol brankár Faltáni.
     
    62
    Futbalisti Manchestru United znovu s istotou s loptou na kopačkách. Posúvajú si ju na útočnej polovici, no až príliš sa snažia presadiť komplikovanou kombináciou, ktorá im veľmi nejde. Radšej by mali skúsiť rýchly center na hrot a zakončovať.
     
    60
    Erik Nepšinský len pred chvíľou prišiel na ihrisko a už zinkasoval žltú kartu. Jeho nepríjemný sklz na Marcusa Rashferda donútil hlavného rozhodcu bez váhania ťahať kartu žltej farby z vrecka.
     
    58
    Patrik Kováč šikovne nasadil na útočnej polovici jasličky Joemu Royeovi, no následne už loptu prudko a agresívne odpratal Tultr Ried.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica U17: z ihriska odchádza Branislav Vitek, prichádza Erik Nepšinský.
     
    56
    Branislav Vitek šprintoval po loptu ako sa to len dalo, na útočnej polovici ju už však nezastihol predtým, než pretne postrannú čiaru.
     
    54
    Útok Manchestru United teraz vyzeral veľmi nebezpečne! Rathbowe sa šikovne dostal do šestnástky a následne nakrátko posunul voľnému Devontemu Redmondovi, no ten strieľal z blízkej vzdialenosti iba nad bránu!
     
    53
    Akcia Patrika Klačana a celého tímu Dukly Banskej Bystrice už vyzerala nádejne. Kapitán mladšieho dorastu tímu zo stredného Slovenska si pripravil loptu v šestnástke, strieľal, no akosi stratil rovnováhu a vyslal len zvláštnu a nerazantnú koncovku priamočiaro asi aj osem metrov od brány.
     
    52
    Futbalisti akadémie Manchestru United sa v priebehu tejto minúty trochu stiahli viac na obrannú polovicu. Ponúkli loptu aj Hendersonovi, ktorý zatiaľ nemal veľa práce. Teraz len bezpečne priťukol na krátku vzdialenosť.
     
    51
    Spoza pokutového územia vypálil Branislav Vitek. Bola to prvá strela od hráčov Banskej Bystrice v druhom polčase. Lopta však letela vysoko nad brvno.
     
    50
    United znovu ukázal rýchly a bezchybný prechod do útoku. Z pravej strany od postrannej čiary centroval priamo do šestnástky Ried, no jeho center bezpečne zachytil v rukách brankár Christián Faltáni.
     
    48
    Tuanzebe pochybil v prihrávke asi v strede ihriska, loptu dokázal okamžite získať Branislav Vitek, ktorý sa rozbehol smerom do zakončenia, no ešte pred šestnástkou mu loptu zblokoval Thompson. Následne guľatý predmet putoval ku Hendersonovi, pred ktorým sa snažil ešte sklzom dorážať Klačan, no neuspel ani on.
     
    47
    Futbalisti Manchestru United znovu s istotou na útočnej polovici. Prihrávajú si loptu na krátke vzdialenosti, no defenzíva Dukly naozaj nedáva nič len tak zadarmo.
     
    46
    Po výmene strán mali výkop futbalisti Banskej Bystrice. Ich prvý útok viedol Roland Mojžiš, no pred šestnástkou súpera stroskotal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli málo streleckých pokusov. Len jednu vážnejšiu šancu v 36. minúte. Napokon sa hráči Manchestru United dostali do vedenia zásluhou Rashferda, ktorý premenil jedenástku.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:10.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Manchester United dal gól!
    Futbalisti akadémie Manchestru United sa dostávajú do vedenia v tomto zápase. MARCUS RASHFERD s istotou premenil pokutový kop strelou ku pravej žrdi. Brankár Faltáni sa hodil do opačnej strany a nemal teda šancu.
     
    45
    Pokutový kop pre Manchester United! Zahráva ho Marcus Rashferd.
     
    43
    Prvým kartovo potrestaným hráčom Manchestru United je Oliver Rathbowe. Ten sa pozoruhodne dostal do šestnástky, nasadil jasličky Hámorníkovi, no následne ho v pokutovom území zasiahol Cvik a bolo to čisté.
     
    41
    Hráči Manchestru United, povedal by som, až príliš kombinujú a snažia sa čo najťažším spôsobom dostať do zakončenia. Výmena lopty medzi hráčmi a pohyb je výborný, no pri finálnej fáze, teda pri zakončení už ich na hranici šestnástky odzbroja futbalisti Dukly.
     
    40
    Kombinácia hráčov Manchestru United teraz nevyšla, Ruairi Croscer nezachytil loptu pred bránkovou čiarou. Dukla to však nevyužila na protiútok, hostia (United) teda majú znovu loptu.
     
    38
    Chybná prihrávka hráčov United na útočnej polovici znamenala stratu lopty. Získal ju asi v priestore stredového kruhu Patrik Klačan, ktorý následne prenikol bližšie ku šestnástke, no nepresadil sa kľučkou cez obrancu.
     
    36
    Prvá obrovská príležitosť v tomto zápase! Mohli sme teda vidieť prvý gól. Z pravej strany prišla od Devonteho Redmonda krásna prihrávka pred malé vápno, priam chirurgicky presná. Miesto si tam totižto perfektne našiel Marcus Rashfer, no z prvej trafil iba hornú žŕdku!
     
    35
    Zatiaľ veľmi nesledujeme dramatický futbal. U oboch celkov je očividná snaha na zakončenie, no všetky nakopnuté lopty do šestnástky sú zastavené pozornou defenzívou oboch tímov.
     
    33
    Cameron Borthnick si teraz šikovne a sebaisto vymenil lopotu s Oliverom Rathboweom na útočnej polovici, z priestoru pri rohovej zástavke centroval Borthnick, no obrana Dukly bola nepriechodná.
     
    31
    United sa teraz takmer sami obrali o loptu. Ešteže Tultr Ried stihol dobehnúť na obrannej polovici nepresnú prihrávku od spoluhráča Roshauna Williamsa.
     
    30
    Brankár Henderson si na svoje konto pripísal asi prvý vážny zákrok v tomto zápase, keď vyboxoval strelu, teda respektíve zahranie štandardky od Patrika Klačana. Dokázal bez problémov zasiahnuť, no teraz je ošetrovaný lekárom "červených diablov".
     
    28
    Hráči United znovu s prehľadom usadení na útočnej polovici. Snažia sa o zakončenie, dokážu bez problémov hru prenášať zo strany na stranu, no defenzíva Banskej Bystrice si drží svoj tvar a nenecháva štrbiny pre prípadné preniknutie lopty.
     
    25
    Patrik Klačan teraz fyzicky podržal loptu v súboji proti Tultrovi Riedovi na útočnej polovici, posledný sa jej dotkol hráč Manchestru United, Dukla teda získala autové vhadzovanie.
     
    24
    Terajšia akcia Dukly už vyzerala nádejne, keď sa Dávid Daniel pekne zbavil Thompsona, nenechal mu ani trochu priestoru, následne posunul Klačanovi na hornú hranicu šestnástky, kapitán Banskej Bystrice vrátil Danielovi loptu, no to znamenalo ofsajd.
     
    22
    Asi druhýkrát v tomto zápase sa dotkol lopty Dean Henderson, ktorý len jemne rozohral cez obrancov. Je vidieť, že jasnú prevahu na ihrisku majú mladí "červení diabli".
     
    21
    Banskobystričania sa pokúšali o prvý útok, do lopty pred šestnástku však Patrik Klačan príliš sebavedomo nešiel. Roshaun Williams ho dokázal bez problémov prehlavičkovať.
     
    18
    Marcus Rashferd sa samostatne po zisku lopty tesne za stredovým kruhom predral až na hornú hranicu pokutového územia, dostal sa ešte predtým šikovne cez dvoch hráčov, ale na tretieho, myslím, že to bol Dávid Daniel, už nestačil.
     
    17
    Futbalisti výberu Manchestru United do 17 rokov sa dopustili útočného faulu, konkrétne sa previnil Rathbowe. Následne získali hráči Dukly kop, zahrali ho na Patrika Klačana, ktorý sa dostal do šestnástky, no napokon už nevystrelil.
     
    16
    Už to vyzeralo na nádejnú akciu, keď Vitek získal loptu na obrannej polovici, posunul ju ku stredovému kruhu Valentovi, no ten nedokázal na kraj predĺžiť cez Rashferda.
     
    15
    Mladé nádeje Manchestru United majú po prvých pätnástich minútach hru pod kontrolou. Loptu majú na kopačkách väčšinou oni a tvoria hru. Dukla sa snaží vyťažiť z minima maximum, teda vsádza na rýchle protiútoky po strate lopty hráčov United.
     
    14
    Red Devils prvýkrát v tomto zápase faulovali. Stalo sa tak približne v strede ihriska. Dukla mala loptu, no z tejto ďalekej štandardky nevyťažila zakončenie.
     
    13
    Voľný kop však futbalisti dorastu Banskej Bystrice bez ťažkostí zlikvidovali, následne United získali loptu bez námahy opäť, keďže ju len Dukla odkopla za deliacu čiaru.
     
    12
    Tú zahrali hráči Manchestru United nakrátko. K lopte sa pred šestnástkou dostal Rathbowe, ktorý nastrelil ruku Jánovi Hámorníkovi. Štandardka z nebezpečnej pozície a žltá karta pre Hámorníka.
     
    11
    Dávid Daniel fauloval na obrannej polovici Olivera Rathbowea. Uvidíme teda prvú štandardnú situáciu v tomto zápase.
     
    10
    Oliver Rathowe si teraz v krátkej narážačke v okolí rohovej zastávky nerozumel s Borthnickom, loptu okamžite získali Banskobystričania, ktorí ju dokázali odkopnúť na deliacu čiaru.
     
    9
    Futbalisti Dukly dokázali pekne preniesť hru z pravej strany na ľavú, potom vrátili na obrancov, no celé úsilie úplne zrušil Vitek, ktorý prihral priamo na kopačku Axela Tuanzebeho.
     
    8
    Marcus Rashferd sa dokázal na hornej hranici šestnástky dostať cez pár protihráčov, následne však už ďalej cez Daniela Cvika neprešiel. Banská Bystrica sa oslobodila, ale United znovu získali loptu do svojej moci na obrannej časti ihriska.
     
    6
    Z ľavej strany v okolí priestoru rohovej zastávky prudko centroval Rathbowe, no obranca Banskej Bystrice Dávid Daniel dokázal loptu zblokovať a potom ju zachytil brankár Faltáni.
     
    5
    Jordan Thompson sa predieral v pokutovom území do zakončenia, následne však dobre k nemu zozadu pribehol Branislav Vitek, ktorý mu loptu odobral a posunul ju ďalej na spoluhráčov.
     
    4
    Mladí "červení diabli" získali loptu v strede poľa, následne si ju posunuli cez obrancov, zahral si aj brankár Dean Henderson, ktorý následne prudko nakopával dopredu, kde jeho tím získal autové vhadzovanie.
     
    3
    Futbalisti Manchestru United boli v ďalšej akcii, no následne sa Joe Ruey nedostal z ťažkej situácie, čo okamžite využíval Roland Valent, no ten bol odzbrojený protihráčmi na hornej hranici vápna.
     
    2
    Machester United zahrával aj druhý rohový kop, po ktorom spoza hornej hranice pokutového územia pálil Tultr Ried, no jeho tvrdú koncovku po zemi zablokovali hráči Banskej Bystrice.
     
    2
    V šestnástke si na loptu naskočil Oliver Rathbowe, ktorého zakončenie hlavičkou bezpečne zachytil brankár Christián Faltáni.
     
    1
    Hneď na úvod nám rýchly pohyb ukázal Marcus Rashferd, ktorý sa predral stredom ihriska, obhodil si protihráča, no následne mu loptu v šestnástke dovolene vzali z moci hráči Banskej Bystrice a uvidíme prvý rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Odznela slovenská a aj britská hymna. Hráči sa rozostavili na trávniku a nič nám nebráni v tom, aby sa zápas začal.
     
    Ešte pred zápasom si vypočujeme národné hymny oboch mužstiev.
     
    Príjemný podvečer všetkým fanúšikom futbalu! Aj nádeje slávneho Manchestru United a aj futbalisti mladšieho dorastu Dukly Banskej Bystrice sú už pripravené na trávniku. Slovo patrí pánovi Janovi Telenskemu, ktorý sa v krátkosti prihovára fanúšikom. Tých však zatiaľ na tribúne nie je veľa a myslím, že sa ich vo veľkom počte už nezhromaždí. Zápas totižto začne v nasledujúcich pár minútach.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United U17: Henderson – Ried, Borthnick, Tuanzebe ("C"), Williams, Thompson, Ruey, Redmond, Rashferd, Croscer, Rathbowe
    Náhradníci: Mc Tominay, Dorrington, Gribbin, Dearney, Scott, Kenyon, Gomes

    FK Dukla Banská Bystrica U17: Faltáni – Daniel, Gašlo, Cvik, Mojžiš, Arvensis, Valent, Vitek, Hric, Hámorník, Klačan ("C")
    Náhradníci: Kapusta, Kováč, Nepšinský, Rosík, Žiak, Škrečko, Vesel

    Rozhodca: Pavol Chmura – Roman Poracký, Vladimír Matejka.
     
    Stretnite budúce futbalové hviezdy!

    Pod týmto mottom sa snaží hlavný sponzor tejto akcie, AquaCity Poprad, prilákať na futbalový štadión dnes v pondelok, utorok a v stredu fanúšikov futbalu do národného tréningového centra v Poprade. Jesenný kemp mládežníckeho výberu Manchestru United U17 sa po roku znovu uskutočňuje tu pod Tatrami – v meste Poprad. Mladíci sú tu už dokopy po piaty krát.

    Priebeh
    Počas nasledujúcich troch dní tu mladé nádeje slávneho anglického veľkoklubu odohrajú po prvýkrát futbalový turnaj AquaCity Cup v popradskom NTC.

    Dnes, 27.10., sa výber Manchestru United do 17 rokov stretne s mladším dorastom FK Dukla Banská Bystrica (U17). 28. októbra (utorok) odohrá FC Baník Ostrava (aktuálny majster ČR – mladší dorast) zápas proti Banskej Bystrici a v stredu, 29. októbra, turnaj vrcholí zápasom medzi Manchestrom United a Baníkom Ostrava.
    Všetky zápasy sa začínajú o 17:00.

    Mladíci tu boli aj pred rokom...
    Len si pripomeňme, že minulý rok, presnejšie 30. októbra, odohrala akadémia Manchestru United do 17 rokov zápas proti mladšiemu dorastu AC Sparta Praha. United vtedy pred zaplnenou východnou tribúnou podľahol Sparte 0:3.

    Záujem
    Určite je teda možné, že diváci si napriek chladnému a miestami až mrazivému počasiu, ktoré prevláda teraz pod Tatrami, prídu pozrieť hru možno budúcich hviezd svetového futbalu. Či už to budú mladí hráči Banskej Bystrice, Baníku Ostravu alebo slávneho Manchestru United.

    V národnom tréningovom centre v Poprade nás teda čaká slušná nádielka mládežnického futbalu.Ak neplánujete cestu pod Tatry alebo kvôli nepríjemnú počasiu nechcete pokúšať svoje zdravie, nemusíte sa obávať. Vďaka on-line prenosom vám prinesieme všetko podstatné.

    Želám vám všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. Rashferd (pen.), 78. Rashferd

    Karty:   43. Rathbowe (MU U17) – 12. Hámorník (BBU), 60. Nepšinský (BBU)


    Manchester United U17: Henderson – Ried, Borthnick, Tuanzebe ("C"), Williams, Thompson, Ruey, Redmond, Rashferd, Croscer, Rathbowe
    Náhradníci: Mc Tominay, Dorrington, Gribbin, Dearney, Scott, Kenyon, Gomes

    FK Dukla Banská Bystrica U17: Faltáni – Daniel, Gašlo, Cvik, Mojžiš, Arvensis, Valent, Vitek, Hric, Hámorník, Klačan ("C")
    Náhradníci: Kapusta, Kováč, Nepšinský, Rosík, Žiak, Škrečko, Vesel

    Rozhodca: Pavol Chmura – Roman Poracký, Vladimír Matejka