Chabarovsk – Viťaz 3:4 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Jaroslavľ 2:1 (3:2 po s.n.) | Novokuzneck – Soči 1:0 (kon.)
Novosibirsk – D. Moskva 3:5 (kon.) | CSKA Moskva – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Čerepovec – Kazaň 1:2 (kon.)
Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Ufa 7:2 (kon.) | Riga – Omsk 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Ak Bars Kazaň
Štvrtok 23.10.2014, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní nadnárodnej KHL. Najprestížnejšia súťaž starého kontinentu má dnes na programe aj zápas Čerepovca a Kazane, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.
     
    Úvodné zostavy:

    Severstal Čerepovec: Štěpánek, Magarilov – Arzamascev, Šefer, Urbom, Almqvist, Stasenko, Šinin, Antropov – Trubačjov, Stoljarov, Buchnevič – Berdnikov, Nikoncev, Kvapil – Kagarlickij, Černov, Ullström – Zemčenko, Monachov, Kazakovcev – Kuptsov

    Ak Bars Kazaň: Nilsson, Garipov – Rylov, Denisov, Musin, Medvedev, Nikulin, Kornejev, Pajgin, Heshka – Lukojanov, Svitov, Obuchov – Möller, Azevedo, Petrov – Varnakov, Pesonen, Burmistrov – Mirnov, Kosticyn, Malychin

    Rozhodca: Bondar, Sergejev – Parfjonov, Sysujev.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a zápas sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v čiernych dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Zápas sa začal výherným buly domáceho tímu. Čerepovec chccel ísť okamžite do útoku, no puk iba nahodil na zadný mantinel a už ho nedokorčuľoval.
     
    00:53
    Úvodné sekundy hry nepriniesli nič zaujímavé. Hostia si síce puk prevzali na svoje hokejky, ale nedarí sa im s ním preniknúť ani len cez stred klziska.
     
    01:04
    Hokejisti Kazane to napokon skúsili prechodom do útočnej tretiny, ale zastavil ich iba ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    01:21
    Začiatok zápasu je plný nepresností. Domáci tím puk rozohrával od vlastnej bránky a v snahe o rýchly prechod do pásma volil prudký pas, ktorý však skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    01:24
    Hokejisti Kazane teda zadarmo získali útočné pásmo. Po výhernom buly sa to aj ihneď pokúsili využiť, no Mirnovovu strelu gólman Čerepovca s prehľadom skryl.
     
    02:13
    Domáci hráči sú síce aj naďalej aktívni, no nedarí sa im to využiť a nebezpečnejšie pohroziť. Severstal sa natlačil do pásma, odkiaľ bola Antropovova strela zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    03:21
    Obrovská chyba domáceho tímu s gólom neskončila. Čerepovec rozohrával z vlastnej obrannej tretiny iba veľmi zle, puk sa dostal na hokejku Petrova, no ten v rýchlosti nedokázal prekvapiť a svoju ranu poslal iba pár centimetrov od bránky.
     
    04:56
    Hra sa nám poriadne rozprúdila a diváci sa veru majú na čo pozerať! Hráči oboch celkov sa preháňajú po ľadovej ploche a hokej sa zrýchľuje.
     
    05:19
    Hosťujúci gólman Nilsson má v týchto chvíľach viac práce ako jeho náprotivok. Domáci hráči sa na jeho bránku tlačia skutočne z každej strany.
     
    06:13
    Zákrok si však musel pripísať aj muž na opačnej polovici ľadovej plochy! Štěpánek si povykorčuľoval z bránky, kde sa na neho vrhol jeden z útočníkov, no ten svoje zakončenie poslal iba do betónov spomínaného brankára. Následne dobiedzajúceho hráča nekompromisne odstrčil Antropov a nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:54
    Hostia sú stále veľmi nepríjemní. Petrov korčuľoval v útočnej tretine za pukom, no napokon ho nedostihol. Brankár Štěpánek bol už pripravený vykorčuľovať, no napokon to nebolo nutné.
     
    08:36
    V tejto chvíli sa hrá už dlhú dobu bez prerušenia a puk lieta z jednej strany klziska na druhú. Brankári sú v strehu, ale zasahovať nemusia.
     
    08:59
    Domáci tím je síce takisto ako jeho súper veľmi aktívny, no do gólovej šance sa nevie prepracovať. To všetko aj vďaka pozornej defenzíve hostí, teraz sa napríklad k vlastnej bránke vrátil Heshka a bude rozohrávať.
     
    09:45
    Jednoduché to ale nie je ani na opačnej polovici klziska. Hokejisti Čerepovca sa síce dostali až do útočnej tretiny, no ľahko čitateľné priame strely na Nilssona zrejme platiť nebudú.
     
    10:29
    Hostia v bielych dresoch sa usadili v útočnej tretine a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Na modrú čiaru dostal prihrávku Denisov, ale jeho prudkú ranu Štěpánek s prehľadom zachytil.
     
    11:46
    Kazaň sa bude brániť! Hosťujúci Medvedev je vylúčený na dve minúty za faul kolenom.
     
    12:15
    Domáci hokejisti sa okamžite usadili pred Nilssonom a poriadne to tam roztočili. Brankár Kazane má čo robiť, aby situáciu ustál, no zatiaľ drží svoj tím nad vodou.
     
    12:41
    Stále pokračuje presilovková aktivita domácich, ktorí aj v tomto momente preverili gólmana prudkým švihom. Brankár hostí však situáciu s prehľadom rieši a hru trochu upokojuje.
     
    13:01
    Hostia puk vyhadzujú cez všetky čiary. Čerepovec bude musieť začínať novú útočnú akciu spoza vlastnej bránky.
     
    13:19
    Domácim hokejistom to netrvalo dlho a do pásma sa vrátili. Čas strávený v početnej výhode sa im už ale kráti a presilovka sa čoskoro stane minulosťou.
     
    14:25
    Je to tak, hosťujúci tím už medzičasom skutočne hrá v plnom počte. Kazaň mala síce pred svojou bránkou počas oslabenia viacero povinností a musela riešiť niekoľko nepríjemných striel, ale s každou z nich si aj vďaka Nilssonovi poradila.
     
    14:48
    Hokejisti Severstalu sú ale mimoriadne aktívni aj naďalej. Do útočnej tretiny sa dostal Antropov, ktorý bez váhania ihneď strieľal, no jeho pokusu chýbal moment prekvapenia a snáď aj vyššia razancia.
     
    16:21
    Domáci hokejisti sa po sérii pekných zakončení a nebezpečných striel museli po puk vrátiť za vlastnú bránku, odkiaľ ho ale rozohrali iba veľmi zle a napokon poslali len na zakázané uvoľnenie.
     
    17:06
    Kazaň zvyšuje svoju aktivitu a hostia by v závere tejto tretiny chceli ukázať, že tu nie sú iba do počtu. V útoku to síce poriadne roztočili, ale napokon Rylov na modrej čiare prudkú prihrávku nespracoval dobre a je z toho iba tesný ofsajd.
     
    17:49
    Domáci hokejisti sa ale pred vlastnými divákmi nechcú iba brániť. Kvapil si nakorčuľoval do medzikružia, kam už smerovala prihrávka, ale tá bola napokon v poslednej sekunde zastavená vracajúcim sa obrancom.
     
    18:28
    Aktivita Čerepovca ani s blížiacim sa záverom tretiny vôbec neupadá. Berdnikov s pukom na hokejke po ľavej strane vnikol do pásma, no jeho prihrávka do medzikružia našla adresáta iba v drese hostí.
     
    18:55
    Severstal je naďalej veľmi aktívny. Domáci hokejisti sa opäť natlačili pred bránku, kam poslal prudkú strelu Zemčenko. Jeho spoluhráči sa síce ešte snažili, no puk za čiaru nepretlačili.
     
    19:14
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tejto časti hry. Hráči oboch celkov si už dajú veľký pozor a gól asi neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme rýchly a zaujímavý hokej s niekoľkými sľubnými príležitosťami, no všetky ostali nevyužité. Budeme s napätím očakávať, čo prinesie druhá dvadsaťminútka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domáci tím. Hokejisti Čerepovca síce puk hneď nahodili na zadný mantinel, ale tam skvelo zakročil iba Nilsson a rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    20:47
    Vzápätí sa hostia pokúsili rozohrať na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale ani tam sme žiadne zakončenie nevideli. Táto tretina zatiaľ presnú strelu nepriniesla.
     
    21:42
    Hosťujúci hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a chceli zaútočiť. To sa im síce podarilo, ale ich strela napokon nijako neohrozila Štěpánka.
     
    21:51
    Čerepovec sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje domáci Šinin na dve minúty za podrazenie.
     
    22:26
    Hráči Kazane sa okamžite v úvode vlastnej početnej výhody usadili v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Hosťujúci hráči síce obliehajú bránku súpera, no Čerepovec zatiaľ odoláva.
     
    22:46
    To ale dlho neplatilo. Hokejisti Čerepovca sa presunuli do útočnej tretiny, kde získali množstvo cenných sekundičiek. Hostia musia začínať akciu iba od vlastnej bránky.
     
    23:21
    Hosťom sa snaha uprieť nedá, ale domáci tím sa bráni skutočne skvelo. Kazaň je späť v útočnej tretine a pokúša sa niečo vymyslieť, po sérii prihrávok budeme očakávať strelu.
     
    23:34
    Kazaň napokon puk stratila a musela sa dokonca brániť! Hostia úplne amatérsky prišli o kus čiernej gumy, no napokon z toho našťastie pre nich ohrozenie Nilssona nebolo.
     
    24:50
    Medzičasom už hrajú domáci hokejisti v plnom počte. Počas vlastného oslabenia sa dokázali pomerne dobre ubrániť a súpera do vyloženej príležitosti nepustili.
     
    25:01
    Hokejisti Severstalu si v tejto chvíli príliš nerozumeli. Domáci hráči chceli puk vyhodiť z vlastnej tretiny a dostať sa do útoku, no vyprodukovali iba zakázané uvoľnenie.
     
    25:09
    Hra je teraz úplne rozkúskovaná. Po buly pred Štěpánkom hostia puk stratili a museli začať novú útočnú akciu, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    27:23
    Kazaň sa bude brániť! Hosťujúci Denisov smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za podrazenie.
     
    27:46
    Domáci hráči sa ihneď usadili v útočnej tretine. Napokon sa odhodlali aj k strele, ale tá nebola z kategórie nebezpečných.
     
    28:50
    Hosťujúci hokejisti sa stále bránia bez akýchkoľvek výraznejších problémov. Kazaň súpera do vyložených šancí nepúšťa a hostia už čakajú na návrat vylúčeného spoluhráča.
     
    29:23
    Hostia v plnom počte.
     
    31:05
    Zaujímavá situácia pre domáci tím! Do úniku sa dostal úplne osamotený Kagarlickij, ktorý mal pred sebou iba brankára. Ten ale napokon ani nemusel zasahovať, pretože vracajúci sa obranca mu do rany vopchal hokejku a puk vytlačil na ochrannú sieť.
     
    32:39
    Domáci tím sa bude brániť! Monachov sa previnil nedovoleným bránením a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    33:20
    Domáci hokejisti by sa radi dostali do vedenia, a to dokonca aj počas vlastného oslabenia! Čerepovec sa dostal do úniku, v ktorom bol Nikoncev, no napokon bol v mikrosúboji úspešnejší Nilsson, ktorý jeho ranu zachytil.
     
    33:56
    Hosťom sa vo vlastnej početnej výhode absolútne nedarí. Nie len že sa museli strachovať pri nebezpečnom nájazde súpera, ale dokonca sa ani nevedia dostať do útoku.
     
    34:15
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Domáci hokejisti hrajú v početnej nevýhode veľmi dobre a súpera do žiadnej šance nepúšťajú. presilovka Kazane sa kráti...
     
    35:50
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Hosťom táto početná výhoda absolútne nevyšla a nedostali sa ani poriadne do pásma.
     
    37:15
    Kazaň sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za sekanie Azevedo.
     
    37:56
    Domácemu tímu sa teraz v početnej výhode paradoxne nedarí. Hokejisti Severstalu puk síce do útočnej tretiny dostali, ale iba nahodením na zadný mantinel.
     
    38:16
    Hostia si kus čiernej gumy prevzali na svoje hokejky a nikam sa nemusia ponáhľať. Hráči Kazane zbierajú cenné sekundičky.
     
    39:03
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Hosťujúci hokejisti sa veľmi dobre bránia a súpera k puku nepúšťajú. Končí sa nie len dvadsaťminútovka, ale aj presilovka Čerepovca.
     
    39:15
    Hostia v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina je už za nami a stav na informačnej tabuli je stále 0:0. Videli sme ale niekoľko zaujímavých situácií, no na presný zásah si ešte budeme musieť počkať.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:42
    Tretia tretina sa začala aktivitou domáceho tímu, ktorý už opäť útočí z pravej strany na ľavú. Hokejisti Čerepovca sa dostali aj ku zakončeniu, no strela z uhla neprekvapila Nilssona.
     
    40:51
    Hostia už mali bránenia plné zuby,, Puk vyhodili iba cez všetky čiary, čo značí zakázané uvoľnenie. Kazaň nemôže striedať a bude sa ďalej brániť.
     
    41:46
    Domáci hokejisti stále pokračujú vo svojej aktivite. Čerepovec by chcel jednoznačne využiť výhodu domáceho prostredia, no zatiaľ to má iba veľmi náročné a proti pozornej defenzíve sa mu nedarí presadiť.
     
    43:19
    Bars Kazaň dala gól!

    Paradoxne sa do vedenia dostávajú hostia! Rýchly únik v podaní hráča menom ARŤOM LUKOJANOV sa skončil strelou pomedzi betóny, ktorú Štěpánek nedokázal zachytiť a Kazaň vyhráva 1:0.
    Asistencia: Alexander Svitov.
    Arťom LUKOJANOV - 0:1
     
    43:56
    Nuž, hostia súpera skutočne zaskočili. Domáci tím bol v úvode tejto časti hry podstatne aktívnejší, ale napokon ani to nestačilo a Kazaň vyhráva cenným rozdielom jediného gólu.
     
    44:48
    Vzápätí domáci hráči robia všetko pre to, aby sa im podarilo vyrovnať. Severstal je nasťahovaný v útoku, no strely ani dorážky úspešné nie sú. Nilsson má veľa práce, no zatiaľ drží svoj tím nad vodou.
     
    45:59
    Viac ako úvodná päťminútovka tejto tretiny je už za nami a hra dostala nový náboj. Konečne sme videli aj úvodný presný zásah, vďaka ktorému sa hokej poriadne oživil.
     
    47:23
    Stále sledujeme snahu domáceho tímu o vyrovnanie, ale to zatiaľ neprichádza. Musíme uznať, že Kazaň sa v týchto chvíľach veľmi dobre bráni.
     
    47:53
    Hra sa prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. To aktuálne vyhovuje obom tímom, pretože si aspoň na moment vydýchnu. Čaká nás náročný záver stretnutia.
     
    50:14
    Na ľadovej ploche sa síce stupňuje tlak domáceho tímu, ale hostia zatiaľ odolávajú a poctivo sa bránia. Kazaň prinútili vyprodukovať iba zakázané uvoľnenie.
     
    52:00
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Kazaň drží puk na svojich hokejkách a súpera znervózňuje prihrávkami, ktoré k ničomu nevedú. Iba ak k naťahovaniu času.
     
    53:50
    Severstal Čerepovec dal gól!

    Je vyrovnané! Tlak domáceho tímu napokon prinesol svoje ovocie, hostia neustrážili hráča menom NIKOLAJ STASENKO a ten aj s kúskom šťastia posiela puk za čiaru. Asistencie: Vadim Berdnikov, Marek Kvapil
     
    54:45
    Hra po tomto presnom zásahu dostáva úplne iný náboj. Začína sa v podstate od začiatku.
    Nikolaj STASENKO - 1:1
     
    56:38
    Bars Kazaň dala gól!

    Tak toto je neuveriteľné! Domáci pozabudli na hráča menom JANNE PESONEN, ktorý ostal úplne osamotený pred brýnkou, podvihol puk pod hornú žrď a posiela hostí opäť do vedenia. Asistencie: Jevgenij Medvedev, Kirill Petrov
    Janne PESONEN - 1:2
     
    57:46
    Začína sa tuhý bol Severstalu, ktorý sa ešte pokúsi vybojovať nejaké body. Podarí sa mu to? Neostáva veľa času...
     
    58:53
    Aktivita domáceho tímu skutočne vrcholí a hráči robia všetko pre to, aby sa im podarilo vyrovnať. Zatiaľ ale nič podobné neprichádza.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnanie napokon neprišlo a zápas sa skončil triumfom hostí. Ďakujeme za pozornosť. (19:18:54)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 54. Stasenko (Berdnikov, Kvapil) – 44. Lukojanov (Svitov), 57. Pesonen (Medvedev, Petrov)


    Severstaľ Čerepovec: Štěpánek (Magarilov) – Arzamascev, Šefer, Urbom, Almqvist, Stasenko, Šinin, Antropov – Trubačjov, Stoljarov, Buchnevič – Berdnikov, Nikoncev, Kvapil – Kagarlickij, Černov, Ullström – Zemčenko, Monachov, Kazakovcev – Kuptsov
    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Rylov, Denisov, Musin, Medvedev, Nikulin, Kornejev, Pajgin, Heshka – Lukojanov, Svitov, Obuchov – Möller, Azevedo, Petrov – Varnakov, Pesonen, Burmistrov – Mirnov, Kosticyn, Malychin

    Rozhodca: Bondar, Sergejev – Parfjonov, Sysujev