FK Krasnodar – Wolfsburg 2:4 (kon.) | Aalborg – D.Kyjev 3:0 (kon.) | Minsk – Guingamp 0:0 (kon.)
Lille – Everton 0:0 (kon.) | Solún – Fiorentina 0:1 (kon.) | Rijeka – Feyenoord 3:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Sparta Praha 0:3 (kon.) | Liége – Sevilla 0:0 (kon.) | FCSB – Rio Ave 2:1 (kon.)
Trabzonspor – Lokeren 2:0 (kon.) | YB Bern – Neapol 2:0 (kon.) | Celtic – Giurgiu 2:1 (kon.)
Brugge – Kodaň 1:1 (kon.) | Dnipropetrovsk – Karabach 0:1 (kon.) | Praia – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.)
Inter – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Limassol 5:0 (kon.) | Partizan – Besiktas 0:4 (kon.)
Eindhoven – Panathinaikos 1:1 (kon.) | Salzburg – D. Záhreb 4:2 (kon.) | Turín – Helsinki 2:0 (kon.)
Tottenham – Asteras 5:1 (kon.) | Villarreal – Zürich 4:1 (kon.)
koniec
Trabzonspor A.S.
2:0 (0:0)
Sporting Lokeren
Štvrtok 23.10.2014, 19:00Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Úvodné zostavy:

    Trabzonspor A.S.: Öztürk – Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Yavru – M. Yatabaré, Medjani, Ekici, Constant, Waris – Cardozo

    KSC Lokeren: Barry – Galitsios, Marić, Scholz, Odoi – De Pauw, Persoons, Overmeire – Abdurahimi, Leye, Vanaken.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Hneď v úvode zápasu mali hostia k dispozícii prvý priamy kop po menšom faule. Lopty sa chopil Galitsios, no jeho prvý pokus bol zblokovaný. Druhý sa k nemu ale odrazil späť a všetko napokon vyriešil iba Öztürk.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Marič (KSC Lokeren).
     
    8
    Hostia začali poriadne aktívne! Priamo pred bránku sa natlačil Persoons, ktorý mal skvelú šancu na otvorenie skóre. Skutočne mu nechýbalo veľa, no napokon priestor troch žrdí tesne minul.
     
    9
    Do útoku chceli ísť aj domáci futbalisti. Postranný arbiter si ale veľmi pozorne všimol tesný ofsajd a akciu zastavil.
     
    13
    Na hracej ploche sa zatiaľ darí lepšie hosťom. To je zrejme pre mnohých menšie prekvapenie, domáci tím je totiž miernym favoritom.
     
    16
    Posledné minúty na hraciu plochu nič zaujímavé nepriniesli. Oba celky si iba vymieňajú loptu medzi sebou a strelecký pokus nevidíme.
     
    19
    Úvodná dvadsaťminútovka tohto zápasu je už za nami, no zaujímavejšie šance nám zatiaľ chýbajú. Ani jeden z celkov nechce na začiatku urobiť zbytočnú chybu a inkasovať.
     
    24
    Obrovská šanca pre hostí, ktorí mohli otvoriť skóre tohto zápasu! De Pauw napádal súperovu rozohrávku tak dlho, až sa dostal k lopte, ktorú potom ponúkol hráčovi menom Abdurahimi, no ten trestuhodne míňa priestor troch žrdí.
     
    29
    Domáci Ekici prišiel o kopačku a jednoznačne signalizuje rozhodcom, že kvôli svojmu súperovi. Rozhodca síce záskok posudzuje ako nedovolený, ale kartu zo svojho vrecka nevyťahuje.
     
    32
    Futbalisti Lokerenu sú aj naďalej veľmi aktívni a radi by sa ujali vedenia. Hosťom síce snahu nemožno uprieť, no ich strelecké pokusy sú zrazené a končia iba mimo bránky. Ako napríklad v tomto prípade.
     
    33
    Domáci futbalisti mali po predchádzajúcej akcii k dispozícii rohový kop, ktorý sa im takmer podarilo využiť. Lopty sa chopil Ekici, poslal ju priamo do najnebezpečnnejšieho priestoru, no tam sa v skrumáži pred odkrytou časťou siete jeho spoluhráči nestihli včas zorientovať.
     
    34
    Pozor si ale musia dávať hosťujúci futblaisti aj naďalej! Na hranicu vápna dostal presnú prihrávku Constant, nezaváhal a pálil z prvej. Gólová strela smerovala priamo do pravého horného rohu, no Barry sa opäť prezentoval rýchlou reakciou a vo výskoku loptu do siete nepustil.
     
    36
    Domáci sú neustále nasťahovaní na útočnej polovici a pred Barrym to poriadne vrie. Futbalisti Trabzonsporu to teraz skúsili prihrávkou priamo popred čiaru, no spomínaný gólman dobre zareagoval. vybehol a loptu skrotil.
     
    38
    Stále sa nič nemení. Lopty sa držia domáci futbalisti, ktorí to skúšajú skutočne z každej pozície. Napríklad ako teraz Papadopoulos, ktorý pálil až z približne 35 metrov. Jeho rana však nebola dostatočne nebezpečná na to, aby brankára ohrozila.
     
    40
    Hra je poriadne rozkúskovaná. Hosťujúcim futbalistom neostáva nič iné než tuho sa brániť, pretože domáci tím vystrkuje rožky a rád by sa ešte do prestávky dostal do vedenia.
     
    42
    Hraničná situácia na hracej ploche! Waris bol v útočnej snahe mierne pridržaný a napokon v sklze trafil brankára Barryho, pre ktorého to musel byť poriadne nepríjemný stret.
     
    43
    Na trávnik prichádzajú lekári, Barry bude musieť byť ošetrený.
     
    44
    Napokon je ale všetko v poriadku a Barry bude môcť pokračovať v hre. Hostia si poriadne vydýchli.
     
    45+1
    Hostia mohli ísť v závere tohto polčasu do vedenia! Leye sa dostal k nebezpečnej strele z uhla, ktorá ale napokon v sieti nekončí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je na ukazovateli skóre stav ako pred jeho začiatkom. Gól sme zatiaľ nevideli, aj keď príležitostí naň bolo viacero. Budeme s napätím očakávať, čo prinesie druhá štyridsaťpäťminútovka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Obaja tréneri začali tento polčas bez akejkoľvek zmeny na trávniku. Hráči pokračujú v pôvodných zostavách.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Vanaken (KSC Lokeren).
     
    49
    Domáci futbalisti začala aktívnejšie. Papadopoulos sa s loptou na kopačke dostal až do vápna, no jeho pokus z dobrej pozície bol zblokovaný a napokon v sieti neskončil.
     
    51
    Domáci futbalisti sa mohli dostať do vedenia! Po rohovom kope sa k lopte dostal Cardozo, no v rýchlosti minul priestor odkrytej siete o približne dva metre.
     
    54
    Trabzonspor dal gól!
    Domáci hráči sa ujímajú vedenia! MUSTAPHA YATABARÉ sa pred bránkou dostal k presnému centru a nekompromisne posiela domáci tím do vedenia.
    Mustapha YATABARÉ - 1:0
     
    59
    Striedanie v tíme KSC Lokeren: z ihriska odchádza Giorgas Galitsios, prichádza Grégory Mertens.
     
    61
    Lokeren sa snažil preniknúť po ľavej strane, tento priestor mali ale domáci futbalisti dobre postrážený.
     
    63
    Striedanie v tíme KSC Lokeren: z ihriska odchádza Besart Abdurahimi, prichádza Junior Dutra.
     
    64
    Domáci futbalisti sa rozhodli podniknúť nebezpečný brejk. Na jeho konci bol síce center do vápna, ale Cardozo ho spracoval iba v ofsajde.
     
    67
    Hostia majú ešte stále dostatok času na vyrovnanie. Do konca zápasu ešte ostáva viac ako 20 minút, hostia ale musia jednoznačne pridať.
     
    70
    Domáci Waris s hosťujúcim Odoiom sa dostali do menšieho súboja, do ktorého sa zaplietol aj menší rozhodca. Po zrážke sa ale našťastie nikomu nič nestalo.
     
    73
    Striedanie v tíme Trabzonspor A.S.: z ihriska odchádza Mehmet Ekici, prichádza Salih Dursun.
     
    74
    Obrovská šanca domácich na zvýšenie skóre! Cardozo využil zaváhanie súpera, po ľavej strane sa dostal až do vápna a tvrdo vystrelil. Mieril však iba do stredu bránky, kde bol pozorný Barry.
     
    75
    ďalšia obrovská šanca domácich na zisk dvojgólového náskoku. Constant poslal presnú prihrávku na Yatabarého, ktorý zakončoval v podstate do prázdnej bránky. Tam sa ale v poslednej chvíli zjavil Leye, ktorý na čiare odhlavičkoval loptu preč.
     
    76
    Striedanie v tíme KSC Lokeren: z ihriska odchádza Koen Persoons, prichádza Jordan Remacle.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Dursun (Trabzonspor A.S.).
     
    77
    Veľmi sporný moment! Waris sa v pokutovom území zrazil so súperom, ale penalta sa napokon nepíska. Rozhodca naopak udeľuje kartu práve domácemu hráčovi, a to za protesty.
     
    78
    Öztürk si po dlhšom čase opäť zachytal. Podarilo sa mu to po strele Dutru, ktorá však v podstate letela len do stredu bránky.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Mertens (KSC Lokeren).
     
    82
    Striedanie v tíme Trabzonspor A.S.: z ihriska odchádza Óscar Cardozo, prichádza Sefa Yilmaz.
     
    86
    Trabzonspor dal gól!
    Domáci napokon predsa len zvyšujú svoj náskok. KÉVIN CONSTANT si nabehol do vápna, kde spracoval presnú prihrávku a okamžite pálil k bližšej žrdi. Jeho pokus bol doslova nechytateľný.
    Kévin CONSTANT - 2:0
     
    88
    Striedanie v tíme Trabzonspor A.S.: z ihriska odchádza Kévin Constant, prichádza Soner Aydogdu.
     
    89
    Brankár hostí sa predviedol! Yatabaré sa natlačil až do zakončenia, loptu posielal oblúkom v podstate do bránky, ale v dráhe strely sa z ničoho nič objavil Barry, ktorý zneškodnil jasný gól.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    90+2
    Hostia to ešte nezabalili! Dutra sa dostal ku krásnej strele spoza obrany, no tá napokon skončila iba v rukách skvelého gólmana.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Hosťom sa už napokon v nervóznom závere nepodarilo skorigovať výsledok a zápas sa skončil triumfom domáceho tímu 2:0. Ďakujeme za pozornosť. (20:58:43)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 54. Yatabaré, 86. Constant

    Karty:   77. Dursun (TRA), 77. Waris (TRA) – 3. Marič (KSL), 48. Vanaken (KSL), 81. Mertens (KSL)


    Trabzonspor A.S.: Öztürk – Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Yavru – M. Yatabaré, Medjani, Ekici, Constant, Waris – Cardozo
    Sporting Lokeren: Barry – Galitsios, Marić, Scholz, Odoi – De Pauw, Persoons, Overmeire – Abdurahimi, Leye, Vanaken