FK Krasnodar – Wolfsburg 2:4 (kon.) | Aalborg – D.Kyjev 3:0 (kon.) | Minsk – Guingamp 0:0 (kon.)
Lille – Everton 0:0 (kon.) | Solún – Fiorentina 0:1 (kon.) | Rijeka – Feyenoord 3:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Sparta Praha 0:3 (kon.) | Liége – Sevilla 0:0 (kon.) | FCSB – Rio Ave 2:1 (kon.)
Trabzonspor – Lokeren 2:0 (kon.) | YB Bern – Neapol 2:0 (kon.) | Celtic – Giurgiu 2:1 (kon.)
Brugge – Kodaň 1:1 (kon.) | Dnipropetrovsk – Karabach 0:1 (kon.) | Praia – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.)
Inter – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Limassol 5:0 (kon.) | Partizan – Besiktas 0:4 (kon.)
Eindhoven – Panathinaikos 1:1 (kon.) | Salzburg – D. Záhreb 4:2 (kon.) | Turín – Helsinki 2:0 (kon.)
Tottenham – Asteras 5:1 (kon.) | Villarreal – Zürich 4:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:3 (0:0)
AC Sparta Praha
Štvrtok 23.10.2014, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Rozpačité dojmy, kraľovanie Sparty a ďalší slabý výkon Slovana....
    S konštatovaním, že Sparta vyhrala vo federálnom derby v Bratislave nad Slovanom rozdielom triedy 3:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:38:58)
     
    Štatistiky po zápase :

    Strely celkom : 6:13
    Strely na bránu : 2:8
    Rohové kopy: 2:9
    Držanie lopty : 40% – 60%
     
    Skončil sa nám naozaj zvláštny zápas medzi Slovanom a Spartou, v ktorom slovenský zástupca prehral rozdielom triedy 0:3. Začnime hodnotením futbalu – v prvom polčase sme ešte sledovali vyrovnanú partiu, keď jedinú veľkú šancu nepremenil Costa. V druhom polčase už to bola jednostranná partia – skóre otvoril sporným gólom (pravdepodobne z ofsajdu) Lafata, druhý gól pridal po nedôraznom bránení obrany Konaté a skazu dovŕšil Krejčí. Sparta bola jednoznačne lepšia a tri body si odváža zaslúžene, do tabuľky si pripisuje šiesty bod, Slovan ostáva na poslednom mieste skupiny s 0 bodmi a skóre 0:10. Čo povedať k hre Slovana? Ak ste sledovali aj duel s Neaopolom, tak si obraz môžete urobiť sami..aj vtedy to bola belasá bieda, dnes to však bolo ešte horšie a bez priamej strely na bránu, Slovan nemal jedinú veľkú šancu. Kríza pokračuje, fanúšikovia sú nespokojní a nálada je naozaj nedobrá.

    A teraz k nefutbalovým udalostiam – v prvom polčase sa takmer 45 minút nehralo pre výtržnosti fanúšikov. Zápas bude mať ešte svoju dohru, oba tímy zrejme čakajú vysoké pokuty, ťažko povedať, či sa na Pasienkoch odohrá aj duel s Bernom. Vinu nesú obe strany – fanúšikovia Sparty napadli fans Slovana, na druhej strane je tu zastaraný štadión a nedostatočná bezpečnostná služba. Resumé je jediné – ak Slovan chce byť úspešným európskym klubom, musí sa presunúť z Pasienkov na nový moderný štadión. Dnešná fraška je tak trochu aj obrazom toho, čo sa na Slovane momentálne deje...
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Soumah v možno poslednom odvážnom prieniku, keď prechádzal do šestnástky popri Holekovi, ktorý sa mu postavil do cesty a zastavil tak akékoľvek šance na čestný gól Slovana.
     
    90+2
    Ešte pred svojím striedaním vsietil Dočkal regulárny gól, keď mu loptu do stredu šestnástky načechral Costa a Dočkal sa trafil presne do siete, rozhodca ale nesprávne signalizoval ofsajd.
     
    90+1
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Bořek Dočkal, prichádza Lukáš Mareček.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Konaté naďalej aktívny, dnes hrá skvelé stretnutie. Znovu prešiel po pravej strane a miesto centra to tentoraz skúsil priamo strelou, tú Perniš vyboxoval do bezpečia.
     
    89
    Medzitým informácia z Bernu – miestny Young Boys tam vyhral nad Neapolom 2:0 a tak sa zdá, že po dnešku budú mať tri tímy po 6 bodov. Na Pasienkoch zatiaľ hlavička Kadeřábka po rohu, ktorú už na vzdialenejšej žrdi nestihol do brány umiestniť Přikryl.
     
    88
    Hrá sa na polovici Slovana, Sparta dohráva v pohodovom tempe. Naopak, domáci hlavne už nebudú chcieť inkasovať a neutŕžiť tak naozaj nepríjemný debakel.
     
    87
    Sparťanskí fanúšikovia vytlieskavajú svojich miláčikov, tí ich dnes naozaj mohli potešiť. Zato na hlavnej tribúne je to medzi Slovanistami najmä o sklamaní, priaznivci domácich budú musieť prehltnúť ďalšiu horkú pilulku.
     
    86
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza David Lafata, prichádza Tomáš Přikryl.
     
    85
    Soumah sa snažil na poliacej čiare oklamať svojím pohybom dozadu Holeka, ten sa ale nenechal zaskočiť a s prehľadom si postrážil tohto kreatívneho hráča Slovana.
     
    84
    Fořt mohol znížiť! Po nevydarenej rozohrávke Sparty sa dostal do výbornej streleckej pozície na pravej strane, keď strieľal tesne spoza šestnástky, mieril len tesne ponad pravý horný roh!
     
    83
    Hráme v strede ihriska, Belasí sú už zrejme definitívne zmierení s tým, že ani dnes nerozšíria svoje bodové konto, pričom ich skóre v skupine Európskej ligy je zatiaľ tristné – 0:10.
     
    82
    Kto by to bol po prvom polčase povedal, že v 82.min bude stav 0:3...bohužiaľ pre Slovan, Sparta je v druhom polčase jasne lepšia a aj keď k jej vedeniu prispel sporný gól Lafatu, tak na to sa Slovan vyhovárať nemôže.
    Krejčí (KONATÉ) - 0:3
     
    81
    Sparta dala gól!
    Tak, a je to rozdielom triedy! Rozdiel medzi slovenským a českým majstrom? Asi áno! Konaté prešiel ako nôž maslom po pravej strane, nezastavili ho ani traja vracajúci sa obrancovia, takže mohol poslať prihrávku na päťku, kde bol znovu nekrytý LADISLAV KREJČÍ a trafil sa presne do odkrytej brány – 0:3!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 56. Lafata (Krejčí), 61. Konaté (Costa), 81. Krejčí (Konaté)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Čikoš – Lásik – Žofčák (C), Halenár (79.Fořt), Grendel (76.Hudák), Jablonský (59.Kubík) – Soumah
    Náhradníci: Poláček (NB) – Hudák, Milinkovič, Mészáros, Fořt, Kubík, Peltier

    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Vácha (C od 86.min) – Konaté, Matějovský (80.Vacek), Dočkal (90+1. Mareček), Krejčí – Lafata (C) (86.Přikryl)
    Náhradníci: Štěch (NB) – Pamič, Kováč, Mareček, Vacek, Přikryl, Bednář

    Rozhodca: Strömbergsson – Gustavsson, Flink (všetci Švédsko)

    Diváci: 6891