Granada – Rayo Vallecano 0:1 (kon.)
koniec
Granada CF
0:1 (0:0)
Rayo Vallecano
Piatok 17.10.2014, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    Manucho (KAKUTA) - 0:1
     
    90+3
    Rayo Vallecano dalo gól!
    MANUCHO za necelých desať minút predviedol viacej, než zvyšní aktéri na hracej ploche dohromady. Okamžite po príchode na hraciu plochu mu ešte otvárací gól uznaný nebol, ale teraz sa strpatý angolský útočník môže tešiť do zbesnenia. Práve on na polovici ihriska vybojoval loptu pre Jonathana Pereiru. Ten ju posúval doprava na Gaela Kakutu. Kmeňový hráč londýnskej Chelsea tentokrát nezasebčil a prihrávkou pod seba našiel rozbehnutého Manucha. Ten nekrytý vletel do vápna, odkiaľ prízemnou strelou na vzdialenejšiu žrď prestrelil bezmocného gólmana Robert, ktorý v tomto prípade nemal nárok. Manucho prišiel, videl a zvíťazil!
     
    89
    Raúl Baena ďalším potrestaným hráčom zápasu, keď na polovici ihriska zbytočne dohrával rozohrávajúceho Iturru.
     
    86
    Na druhej strane to ale mohla a mala byť červená karta pre Emiliana Insúu, ktorý v pozícii posledného hráča stiahol uniakjúceho Rochinu, no Santiago Jaime sa nad ním ešte zľutoval.
     
    85
    Mateus Alberto Contreiras Gonçalves alebo ak chcete Manucho, mohol byť veľkým hrdinom a žolíkom hosťujúceho Vallecana. Angolský urastený útočník sa dobre orientoval v šestnástke a takmer rozhodol o troch bodoch. Krížnou strelou ho na päťke oslovil Trashorras, ktorému pokus prekonať Roberta práve nevyšiel. Manucho zostal na hranici malého vápna nepokrytý a poľahky doklepol loptu do siete. Postranný rozhodca Bueno ale ukázal dobrý postreh, keď zaznamenal jeho polmetrový-metrový ofsajd. Góly sa dnes v Granade nerodia.
     
    84
    Ak by aj nejaký šťastný gólik padol, určite ho nezaznamená Léo Baptistao, ktorý si ide odpočať na lavičku. Na jeho miesto prichádza niekdajší náhradník Manchestru United Manucho.
     
    80
    Máme tu ďalšie žlté napomínanie, ktoré putuje do domácich rado Granady. Konkrétnym adresátom je Fran Rico, ktorý na polovici ihriska preťal Baptistaovu cestu za otváracím gólom.
     
    79
    Už len z pozície diváka sa to dozvie Abdoul Sissoko, ktorý desať minút pred koncom opúšťa trávnik. Na jeho miesto vybieha Juan Carlos.
     
    77
    Zmeniť sa to možno ešte pokúsi Adri Embarba, ktorý nahrádza muža s jedinou väčšou príležitosťou na otvorenie skóre. Licá ako jeden zmála splnil prísnejšie kritériá.
     
    69
    Allan Nyom sa teraz až príliš teatrálne hlásil o pokutový kop. Za svoj prihratý pád na pravom okraji šestnástky vidí žltú kartu.
     
    66
    Po domácom rohovom kope sme sledovali konečne nejaké vzrušenie, ktoré sa dialo na oboch stranách. Vallecanu sa ešte podarilo odvrátiť prvotný center po rohovom kope, no z druhej vlny ešte posielal loptu do šestnástky Rochina a Trashorras zasahoval pred El-Arabim v poslednej možnej chvíli. Na druhej strane sme zas sledovali priamočiaru akciu Madridčanov, na ktorej konci bol ľavý bek Emiliano Insúa, ktorého bomba z dvadsiatich metrov lízala hornú konštrukciu Robertovej svätyne. Pokračujeme ale za bezgólového stavu.
     
    59
    Hodinovú nudu by snáď mohol zatrhnúť Youssef El-Arabi, ktorý dostane niečo vyše tridsiatich minút. Miesto mu prenecháva nulový Alfredo Ortuňo.
     
    53
    Navyše po zle zahratom rohovom kope tu bola príležitosť na domáci rýchly protiútok, ktorý Abdoulaye Ba hasil i za cenu žltej karty.
     
    46
    V prvom polčase nervózny Sulayman Marreh už na ten druhý zo šatní nevybehol. Na jeho miesto prichádza Rubén Rochina.
     
    45+2
    Pár desiatok sekúnd v nadstavenom čase prináša ďalší údaj pre zápis o stretnutí a síce žltú kartu pre Marreha, ktorý na polovici ihriska dohrával Baenu.
     
    45+1
    Už trestaný náhradník Jonathan Pereira sa na začiatku dvojminútového nadstavenia v prvej polke dostáva na hraciu plochu. Miesto mu prepúšťa zranený Bueno.
     
    39
    Druhým potrestaným hráčom zápasu je kuriózne chlapík, ktorý do neho ešte nezasiahol a síce náhradník Jonathan Pereira, ktorý pri rozcvičke opustil vymedzený priestor.
     
    38
    Prvú žltú kartu v zápase paradoxne inkasuje člen „slušnejšieho" kádru hostí Antonio Amaya, ktorý šlapákom vystúpil proti domácemu technikovi Pitimu.
     
    20
    Roberto Fernández Alvarellos a jeho skvelý okamžik číslo dva. Domáci gólman teraz i s nasadením vlastného zdravia drží čisté konto. Vallecano rozohrávalo na ľavej strane rohový kop. K lopte sa dostal aktívny Léo Baptistao, ktorý krížnou strelou napálil nohy Raúla Baenu. Ten si ale dokázal skrotiť loptu ideálne do behu a vyhnúť sa postaveniu mimo hry. Z bezprostrednej blízkosti už ale na Roberta nevyzrel, keď z pol metra napálil loptu len do jeho nôh. Domáci strážca svätyne včasným vybehnutím živí bodové nádeje Granady.
    Lica
     
    12
    Tak, ako na zavolanie sa Léo Baptistao dokázal konečne odpútať od tesného bránenia domácich stopérov a Vallecano mohlo ísť z prvej veľkej šance zápasu do vedenia. Hosťujúci útočník z madridského Atlética nasadil okolo stopéra Murilla, pred šestnástkou sa zbavil i Babina, cez ktorého prepasíroval loptu na Licá. Ten si ju zasekol na silnejšiu pravú nohu a nádhernou obaľovačkou poslal loptu do ľavého horného rohu Robertovej bránky.Domáci gólman sa ale uviedol nádhernou robinsonádou, ktorou letiac vytesnil loptu mimo priestoru troch žrdí. Nádherný moment z oboch strán.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+3. Manucho (Kakuta)

    Karty:   45+2. Marreh (GRA), 69. Nyom (GRA), 80. Fran Rico (GRA) – 38. Amaya (VAL), 39. J. Pereira (VAL), 53. A. Ba (VAL), 86. E. Insúa (VAL), 89. R. Baena (VAL)


    Granada CF: Roberto – Nyom, Babin, Murillo, Foulquier – Fran Rico, Iturra, Marreh, A. Sissoko – Piti (C) – Alfredo
    Náhradníci: Oier – Mainz, J. Córdoba, El-Arabi, Rochina, J. Carlos, J. Márquez

    Rayo Vallecano: Toňo – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), R. Baena – Licá, Bueno, Kakuta – L. Baptistao
    Náhradníci: Cobeňo – Manucho, Quini, Embarba, N. Martínez, Jozabed, J. Pereira

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. Carrera – F. Villena