Granada – Rayo Vallecano 0:1 (kon.)
koniec
Granada CF
0:1 (0:0)
Rayo Vallecano
Piatok 17.10.2014, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Piatková predohrávka na Estadio Nuevo Los Cármenes nás po futbalovej stránke určite nenasýtila. Aspoň nás ale potešila dramatickým záverom a last minute gólom v podaní striedajúceho Manucha. Vallecano bolo predovšetkým v prvom polčase o ten jeden gól predsa len lepšie a o nezaslúžených troch bodoch sa tu príliš baviť nedá. Granada v ofenzíve neponúkla takmer vôbec nič. Gólman Toňo nemusel hasiť ani pri jednej nebezpečnej akcii domácich. Na druhej strane bol Roberto zamestnanejším a raz i neregulérne prekonaným mužom. Tri body právom poputujú do Madridu.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Cez víkend sa ale budeme stretávať pri viacerých prenosoch z anglickej Premier League či talianskej Serie A. Majte sa dovtedy krásne. (23:00:10)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Manucho (KAKUTA) - 0:1
     
    90+3
    Rayo Vallecano dalo gól!
    MANUCHO za necelých desať minút predviedol viacej, než zvyšní aktéri na hracej ploche dohromady. Okamžite po príchode na hraciu plochu mu ešte otvárací gól uznaný nebol, ale teraz sa strpatý angolský útočník môže tešiť do zbesnenia. Práve on na polovici ihriska vybojoval loptu pre Jonathana Pereiru. Ten ju posúval doprava na Gaela Kakutu. Kmeňový hráč londýnskej Chelsea tentokrát nezasebčil a prihrávkou pod seba našiel rozbehnutého Manucha. Ten nekrytý vletel do vápna, odkiaľ prízemnou strelou na vzdialenejšiu žrď prestrelil bezmocného gólmana Robert, ktorý v tomto prípade nemal nárok. Manucho prišiel, videl a zvíťazil!
     
    90+1
    Domáci priaznivci sa ešte snažia naposledy rozpumpovať hráčov v bielo-červenom, ale tí už nemajú dostatok síl ani potrebnej kvality na zvrátenie zápasu.
     
    90
    K dnešnej piatkovej predohrávke budeme pridávať ešte tri nadstvené minútky, tak ako to svietilo na tabuľke Villenu.
     
    89
    Raúl Baena ďalším potrestaným hráčom zápasu, keď na polovici ihriska zbytočne dohrával rozohrávajúceho Iturru.
     
    88
    Domáci ale nezatrpkli a okamžite podnikli rýchly útok po ľavej strane, odkiaľ prišiel center Foulquiera. Roberto opäť kryje.
     
    86
    Na druhej strane to ale mohla a mala byť červená karta pre Emiliana Insúu, ktorý v pozícii posledného hráča stiahol uniakjúceho Rochinu, no Santiago Jaime sa nad ním ešte zľutoval.
     
    85
    Mateus Alberto Contreiras Gonçalves alebo ak chcete Manucho, mohol byť veľkým hrdinom a žolíkom hosťujúceho Vallecana. Angolský urastený útočník sa dobre orientoval v šestnástke a takmer rozhodol o troch bodoch. Krížnou strelou ho na päťke oslovil Trashorras, ktorému pokus prekonať Roberta práve nevyšiel. Manucho zostal na hranici malého vápna nepokrytý a poľahky doklepol loptu do siete. Postranný rozhodca Bueno ale ukázal dobrý postreh, keď zaznamenal jeho polmetrový-metrový ofsajd. Góly sa dnes v Granade nerodia.
     
    84
    Ak by aj nejaký šťastný gólik padol, určite ho nezaznamená Léo Baptistao, ktorý si ide odpočať na lavičku. Na jeho miesto prichádza niekdajší náhradník Manchestru United Manucho.
     
    83
    Možno keby mieril pod brvno, ale i tento úmysel by Roberto stačil čítať. Dnes to proste zrejme nepôjde. Prvé góly po repre pauze sa na Pyrenejskom polostrove budú servírovať až zajtra.
     
    82
    Určite sa to nezmení takýmito lahodami, akú teraz na Roberta vyslal Léo Baptistao. Ľahunkým oblúčikom z vyše dvadsiatich metrov to nemohol myslieť vážne.
     
    81
    Na žlté karty je to teda už 3:3, kiežby to tak bolo i na presné zásahy. Tie sa dnes na Estadio Nuevo Los Cármenes nepodávajú.
     
    80
    Máme tu ďalšie žlté napomínanie, ktoré putuje do domácich rado Granady. Konkrétnym adresátom je Fran Rico, ktorý na polovici ihriska preťal Baptistaovu cestu za otváracím gólom.
     
    79
    Už len z pozície diváka sa to dozvie Abdoul Sissoko, ktorý desať minút pred koncom opúšťa trávnik. Na jeho miesto vybieha Juan Carlos.
     
    78
    Gól ale nedal, taktiež ako zvyšok hráčov na hracej ploche, či ich alternantov. Aby sa tak udialo na jednej či druhej strane už veľa času nezostáva.
     
    77
    Zmeniť sa to možno ešte pokúsi Adri Embarba, ktorý nahrádza muža s jedinou väčšou príležitosťou na otvorenie skóre. Licá ako jeden zmála splnil prísnejšie kritériá.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+3. Manucho (Kakuta)

    Karty:   45+2. Marreh (GRA), 69. Nyom (GRA), 80. Fran Rico (GRA) – 38. Amaya (VAL), 39. J. Pereira (VAL), 53. A. Ba (VAL), 86. E. Insúa (VAL), 89. R. Baena (VAL)


    Granada CF: Roberto – Nyom, Babin, Murillo, Foulquier – Fran Rico, Iturra, Marreh, A. Sissoko – Piti (C) – Alfredo
    Náhradníci: Oier – Mainz, J. Córdoba, El-Arabi, Rochina, J. Carlos, J. Márquez

    Rayo Vallecano: Toňo – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), R. Baena – Licá, Bueno, Kakuta – L. Baptistao
    Náhradníci: Cobeňo – Manucho, Quini, Embarba, N. Martínez, Jozabed, J. Pereira

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. Carrera – F. Villena