Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 1:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 6:1 (kon.) | Kazaň – Vladivostok 4:3 (kon.)
Petrohrad – Riga 2:1 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HC Dinamo Riga
Pondelok 13.10.2014, 17:30 • Ice Palace (kapacita 12,300 divákov) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:47:38)
     
    59:52
    Veľký tlak hostí v závere stretnutia. Ivannikov však kryje strelecké pokusy hostí a drží svoj tím nad vodou.
     
    59:17
    Masalskis na striedačke! Riga hraje power-play!
     
    58:56
    Puk sa nachádza v strednom pásme a tak hostia nemôžu odvolať brankára.
     
    58:41
    Oddychový čas hostí.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
    CHAFIZULLIN - 2:1
     
    56:28
    Petrohrad dal gól!

    Faktor Kovaľčuk opäť zaúradoval! Domáci kapitán našiel prihrávkou z rohu klziska pred bránkoviskom voľného Chafizullina, ktorý sa nemýlil a poslal puk z prvej za chrbát hosťujúceho brankára.
     
    56:04
    Puk po strele švihom od jedného z hostí kryje domáci brankár a bude nasledovať vhadzovanie po jeho pravici.
     
    53:53
    Zápas ihneď naberá iné rozmery, vo zvyšných minútach hry sa hrá o dve body a hostia z Rigy môžu poraziť suverénny Petrohrad len po druhý krát v sezóne. Doposiaľ sa to podarilo len Atlantu Moskovská oblasť.
     
    52:27
    SKA nevyužilo výhodu trestného strieľania ani po druhý krát v dnešnom stretnutí, Dadonov sa pokúsil o blafák a hoci si položil Masalskisa tak hosťujúci brankár dokázal betónom udržať puk pred bránkovou čiarou!
     
    52:27
    Trestné strieľanie pre SKA po faule na prenikajúceho Dadonova!
    DŽERINŠ - 1:1
     
    51:48
    Dinamo Riga dalo gól!

    Gól je uznaný. Nahodený puk od Darzinsa umiestnil do domácej bránky pomocou rúk Džerinš, či už úmyselne alebo nie, gól platí a tak je stav stretnutia vyrovnaný 1:1.
     
    Dinamo teraz dosiahlo gól, ktorý však padol po zásahu rukou jedného z hosťujúcich hráčov a tak sa bude volať videorozhodcovi!
     
    51:02
    Jeden z hosťujúcich hráčov si teraz na útočnej modrej pýtal faul, keďže sa ocitol na ľade po ataku jedného z domácich hráčov. Rozhodcovia v tom však úmysel nevideli a vylučovať sa nebude.
     
    50:06
    Hra sa teraz prelína zo strany na stranu a vidíme mnoho súbojov v rohoch klziska, Ivannikov po propagačnej strele od Darzinsa teraz radšej prerušil hru a bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    48:10
    Hostia sa teraz po dlhej dobe dostali do útočného pásma a po zásahu Ivannikova, ktorý puk podržal vo svojej moci bude nasledovať vhadzovanie pred domácou bránkou.
     
    47:58
    Hostia sa teraz zmocnili puku vo vlastnom obrannom pásme a aj napriek zakázanému uvoľneniu ho vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    45:10
    Martensson teraz vyskúšal pozornosť Masalskisa, ten jeho pokus bez problémov kryje a drží svoje mužstvo nad vodou a v hre o dobrý výsledok aj naďalej.
     
    43:45
    Dôležitý moment zápasu, domáci sa mohli výraznejšie priblížiť k víťazstvu v dnešnom stretnutí a hostia naopak stratiť nádej na bodový zisk. V hre tak pokračujeme za nezmeneného stavu.
     
    43:03
    Tichonov si dal puk na bekhand a Masalskis jeho nájazd chytá!
     
    43:03
    Trestné strieľanie pre SKA, po faule na prenikajúceho Tichonova!
     
    41:55
    Hraje sa dlho bez prerušenia, ktoré teraz nastalo po akcii Romana Červenku, puk však kryje Masalskis a tak nasleduje vhadzovanie pred hosťujúcou bránkou.
     
    41:10
    Na začiatku tretej tretiny vidíme mnoho nepresností na oboch stranách.
     
    40:12
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine patrilo hosťujúcim hokejistom, ktorý však puk už stratili a momentálne sú pri ňom domáci.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne približne o 19:09 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:39
    Ani jeden z tímov už nechce riskovať prípadný gól do šatne a vidíme len prihrávky a nahodené puky.
     
    39:01
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    38:37
    Postavenie mimo hry, ktorého sa dopustili domáci hráči. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    38:23
    Marcel Hossa sa skvele natlačil spoza bránky až pred Ivannikova a dokázal zakončiť, bol však tiesnený brániacim hráčom domácich a nepodarilo sa mu poslať puk za domáceho brankára, ktorý prerušuje hru a bude nasledovať vhadzovanie pred bránkou SKA.
     
    37:13
    Domáci sa snažili zaútočiť ihneď po návrate Tichonova z trestnej lavice, jeho prihrávka, ktorou hľadal v ľavom kruhu jedného zo spoluhráčov však bola nepresná.
     
    37:03
    Domáci v plnom počte.
     
    36:33
    A opäť smeruje puk von z obranného pásma SKA, tentoraz až priamo k Masalskisovi.
     
    36:09
    Táto presilová hra sa Dinamu darí už menej a domáci sa opäť dokázali oslobodiť.
     
    34:53
    Hostia vyhrali vhadzovanie pred Ivannikovom, následne sa však domáci oslobodzujú a vyhadzujú puk aspoň na útočnú modrú čiaru.
     
    34:53
    Ďalšie vylúčenie na domácej strane. Na trestnú lavicu odchádza Viktor Tichonov. Hostia sú v tejto fáze hry nebezpečnejší a majú mierne navrch
     
    34:29
    Hosťom sa táto presilová hra vydarila, avšak vyrovnávajúci gól z nej nepadol.
     
    33:53
    Domáci v plnom počte.
     
    33:27
    Dinamo teraz uzavrelo domácich v ich obrannom pásme a ďalšiu strelu na Ivannikova si pripisuje Redlihs, domáci brankár puk kryje.
     
    32:41
    Skvelý zákrok jedného z brániacich hráčov domácich, ktorý neváhal položiť hokejku do Darzinsovej strely, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu. Puk končí na ochrannej sieti a bude nasledovať vhadzovanie pred Ivannikovom.
     
    32:05
    Domáci v úvode presilovej hry vyhadzujú puk cez všetky čiary až k Masalskisovi.
     
    31:53
    Vzápätí vidíme ďalšie vylúčenie, tentokrát na domácej strane, za hákovanie odchádza po faule pred bránkoviskom na trestnú lavicu Chudinov.
     
    31:28
    Hostia v plnom počte.
     
    30:19
    Hostia sa teraz dokázali oslobodiť a vyhodiť puk cez všetky čiary, následne ešte znepríjemňujú rozohrávku domácim hokejistom a získavajú cenné sekundy.
     
    29:28
    Masalskis si pripisuje dôležitý zákrok po šanci Kablukova, ktorý sa dostal do zakončenia pred bránkoviskom a následne vidíme aj vylúčenie na hosťujúcej strane, za faul kolenom odchádza na trestnú lavicu Videll.
     
    28:44
    Dinamo sa po menšom tlaku domácich, ktorý sa na dlhú chvíľu usadili v útočnom pásme dokázalo oslobodiť a poslať puk aspoň do stredného pásma.
     
    27:38
    Do zakončenia sa teraz po pravej strane predral Meija, ktorý ukázal výborne korčuľovanie a prácu s pukom, ktorý nakoniec dokázal skrotiť Ivannikov a následne prerušil hru.
     
    26:53
    Domáci vyhrali vhadzovanie pred svojim brankárom, avšak následne pri prechode do útoku stratili puk a tak sú pri ňom momentálne hostia.
     
    26:50
    Po zásahu domáceho brankára, ktorý teraz prerušil hru uvidíme vhadzovanie v obrannom pásme SKA. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    24:39
    Hostia sa po inkasovanom góle osmelili, čoho výsledkom bol veľký závar pred domácou bránkou, pričom Ivannikov aj keď chcel tak sa nevedel dostať k puku, ktorý od neho odskakoval.
    PANARIN - 1:0
     
    24:33
    Petrohrad dal gól!
    Gól strelil PANARIN.
    Panarin sa dostal k dvom po sebe idúcim strelám, prvá skončila tečovaná hráčmi hostí a druhá už skončla za Masalskisom, čo musel potvrdiť aj videorozhodca, ktorý správne gól uznal a domáci tak vyhrávajú 1:0.
     
    24:33
    Po strele od Panarina sa bude telefonovať videorozhodcovi!
     
    23:26
    Stále čakáme na prvý gól tohto stretnutia, takýto priebeh zápasu by pred jeho začiatkom predpokladal asi málokto.
     
    23:13
    Zakázané uvoľnenie hostí a hra sa presunie pred Masalskisa.
     
    22:05
    Domáci sa teraz na dlhšiu chvíľu dokázali udržať v útočnom pásme, nakoniec však puk stratili a dostal sa k nemu Marcel Hossa, ktorý sa predral až do útočného pásma a vyslal strelu na Ivannikova. Hra je po zásahu domáceho branára prerušená.
     
    21:15
    Zasahovať teraz musel Ivannikov, po strele od Meiju, domáci brankár si však s týmto pukom bez problémov poradil a prerušil hru.
     
    20:02
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine vyhrali domáci hokejisti, ktorý sú momentálne s pukom v útočnom pásme.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Hráči nám už nastupujú na hraciu plochu. Druhá tretina sa o malú chvíľu začne.
     
    Druhá tretina sa začne približne o 18:17
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:44
    Domácim hokejistom sa ani pri poslednej akcii v prvej tretine nedarí prekonať obranný val súpera.
     
    19:01
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    18:41
    Do zakončenia sa teraz dostával domáci kapitán Ilja Kovaľčuk, nakoniec ho však od puku odzbrojili hráči hostí dobrou obrannou hrou.
     
    17:25
    Domáci hokejisti po nahodení puku do útočného pásma viac napádajú, čo sa im darí, v hre Dinama to však chýba.
     
    16:05
    Hostia sa konečne dostali k streleckému pokusu, na ktorý sme z ich strany dlho čakali, pretože ich hre chýba myšlienka, po získaní puku vo vlastnom obrannom pásme ho následne len odovzdajú nahodením do útočného pásma.
     
    15:41
    K strele z pravého kruhu sa teraz dostal Skvorcov, našiel však len pripraveného Ivannikova, ktorý puk kryje a prerušuje hru.
     
    14:37
    Domáca akcia sa začína spoza Ivannikova, hra je v réžii domácich hokejistov, hostia naopak hrozia z protiútokov a brejkových situácii.
     
    13:49
    Domáci sa tlačia pred Masalskisa a skúšajú strieľať prakticky z každej pozície, zatiaľ sú však pri zakončení málo dôrazný.
     
    12:37
    Od modrej čiary sa strelou švihom snažil presadiť jeden z domácich hokejistov, puk však končí len v lapačkee Masalskisa a nasleduje vhadzovanie pred brankárom hostí.
     
    12:19
    Po vhadzovaní pred Ivannikovom sa puku zmocnili domáci hráči ktorý sa vydávajú do útoku.
     
    11:37
    Hostia sa teraz dostávali do prečíslenia, avšak výborným obranným zákrokom tomu nakoniec zabránil Šipačov, ktorý v poslednom momente odzbrojil od puku jedného z hostí, ktorý sa dostával do zakončenia.
     
    10:45
    Dinamo poňalo tento zápas defenzívne, hrať proti veľkému favoritovi otvorenú partiu by sa im určite nevyplatilo.
     
    09:50
    Burdasova teraz hosťujúci obrancovia zahnali s pukom do rohu klziska, kde ho vzápätí stratil.
     
    09:12
    Masalskis kryje strelu od modrej čiary, ktorej autorom bol Belov, ktorý napriahol bez prípravy.
     
    08:40
    SKA zatiaľ nepotvrdzuje úlohu favorita a hra je v celku vyrovnaná.
     
    07:51
    K strele z ľavého kruhu sa teraz odhodlal Šipačov, ktorý je zdá sa už v poriadku, avšak Masalskis mal dobre pokrytý uhol a s jeho pokusom si hravo poradil.
     
    07:34
    Dadonov teraz nevybojoval za bránkou hostí puk proti presile hosťujúcich hráčov a tak sú pri ňom zákonite hráči hostí.
     
    06:46
    Domáci hokejisti sa teraz nepresnou prihrávkou sami vyhnali z útočného pásma a tak budú musieť začínať až od Ivannikova.
     
    06:31
    Po reklamnej prestávke budeme pokračovať vhadzovaním v strednom pásme, na útočnej modrej čiare domácich hokejistov.
     
    06:03
    Domáci Belov teraz začína útočnú akciu spoza vlastnej bránky po nahodenom puku hosťujúcich hokejistov.
     
    05:19
    Ospravedlňte prosím krátky problém s prehratím videa. Všetko je však už v poriadku a môžme pokračovať ďalej. Na ľade teraz ostal ležať po nezavinenom súboji domáci Šipačov, ktorý za pomoci svojich spoluhráčov odchádza na ošetrenie do kabíny.
     
    01:16
    Osmelili sa aj hostia, ktorý sa dokázali dostať s pukom do útočného pásma, dlho sa tam však neohriali a už sa musia brániť.
     
    00:51
    Masalskis si teraz pripísal prvý zákrok v dnešnom stretnutí, strela od modrej čiary mu však veľa problémov nenarobila. Hra je prerušená a vhadzovať sa bude pred bránkou Dinama.
     
    00:02
    Úvodné vhadzovanie vyhral domáci Ericsson a tak sú pri puku domáci hokejisti, ktorý zakladajú útok spoza vlastnej bránky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci hokejisti nastupujú na dnešný zápas v modrých dresoch, hostia z Rigy zvolili pre dnešok biele dresy. Ani jeden z českých brankárov v obidvoch tímoch dnes chytať nebude, takisto v obrane Dinama bude chýbať Milan Jurčina a tak z českých a slovenských hráčov uvidíme na ľade len Romana Červenku za domácich a za hostí Marcela Hossu, ktorý nastupuje v treťom útoku, uvidíme koľko času dnes na ľade dostane. Zápas sa po hymnách obidvoch krajín o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    SKA Petrohrad: Ivannikov (Salák) – Chafizullin, Kalinin, Alexandrov, Kutejkin, Belov, Chudinov, Judin, Jermakov – Ericsson, Tichonov, Kovaľčuk(C), Dadonov, Šipačjov(A), Panarin, Thoresen(A), Martensson, Červenka, Makarov, Burdasov, Kablukov

    HC Dinamo Riga: Masalskis(Sedláček) – Jerofejevs, Cibulskis, Genoway, Pujacs, Porejs, Sotnieks, Grinbergs – Darzins, Džerinš, Indrasis, Redlilhs, Meija, Bicevskis, Sčastlivyj, Salietis, Marc.Hossa, Skvorcov, Bukarts, Videll

    Rozhodcovia: Drejev, Sojn – Goljak, Dedulja.
     
    SKA Petrohrad

    Domáci hokejisti sa po šestnástich zápasoch nachádzajú na prvej pozícii v tabuľke Západnej konferencie so ziskom 45 bodov. Jediným mužstvom ktoré dokázalo zobrať SKA body bol Atlant moskovská oblasť, po víťazste 4:3. Inak zverenci trénera Vjačeslava Bykova nestratili ani jeden bod a súperia o prvé miesto v konferencii s CSKA Moskva. Najproduktívnejším hráčom tímu je so ziskom 26 bodov kapitán Ilja Kovalčuk, ktorý je aj zároveň najlepším strelcom tímu so 14 gólmi. V bránke SKA dostáva viac priestoru český brankár Alexander Salák, ktorý má 92.6% úspešnosť zásahov, jeho náhradníkom je Jevgenij Ivannikov, ktorý doposiaľ odchytal 6 zápasov s 92.8% úspešnosťou zásahov.

    HC Dinamo Riga

    Hostia z hlavného mesta Lotyšska sa nachádzajú v priebežnej tabuľke Západnej konferencie na 10 pozícii so ziskom 18 bodov a na 8 pozíciu zaručujúcu účasť v play-off momentálne strácajú 3 body. Súčasťou kádra Dinama sú aj dvaja slovenskí reprezentanti Marcel Hossa a Milan Jurčina. Výrazne sa bodovo nedarí ani jednému z nich, prvý menovaný zaznamenal 5 bodov a druhý 2 body. Najproduktívnejším hráčom tímu je Miks Indrasis, so ziskom 11 bodov, najlepším strelcom dvojica Lauris Darzins, Marcel Hossa, ktorý majú na svojom konte po 4 góly. V bráne Dinama dostáva prednosť Jakub Sedláček, český brankár dostal príležitosť doposiaľ v 11 stretnutiach s úspešnosťou zásahov 91.9%, jeho náhradníkom je lotyšský reprezentant, známy z pôsobenia v slovenskej tipsport extralige Edgars Masalskis, ktorý v minulej sezóne stál v bráne HK Poprad, na svojom konte má 7 odchytaných zápasov a 87.2% úspešnosť zásahov.
     
    Dobrý deň Vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy medzi doposiaľ suverénom tohto ročníka SKA Petrohrad a lotyšským HC Dinamo Riga. Zápas sa začína o 17.30 hod.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 25. Panarin (Kutejkin, Dadonov), 57. Chafizullin (Kovaľčuk) – 52. Džerinš (Darzins)


    SKA Petrohrad: Ivannikov (Salák) – Chafizullin, Kalinin, Alexandrov, Kutejkin, Belov, Chudinov, Judin, Jermakov – Ericsson, Tichonov, Kovaľčuk(C), Dadonov, Šipačjov(A), Panarin, Thoresen(A), Martensson, Červenka, Makarov, Burdasov, Kablukov
    HC Dinamo Riga: Masalskis(Sedláček) – Jerofejevs, Cibulskis, Genoway, Pujacs, Porejs, Sotnieks, Grinbergs – Darzins, Džerinš, Indrasis, Redlilhs, Meija, Bicevskis, Sčastlivyj, Salietis, Marc.Hossa, Skvorcov, Bukarts, Videll

    Rozhodca: Drejev, Sojn – Goljak, Dedulja