Lotyšsko – Island 0:3 (kon.) | Holandsko – Kazachstan 3:1 (kon.) | Turecko – Česko 1:2 (kon.)
Belgicko – Andorra 6:0 (kon.) | Cyprus – Izrael 1:2 (kon.) | Wales – Bosna 0:0 (kon.)
Bulharsko – Chorvátsko 0:1 (kon.) | Taliansko – Azerbajdžan 2:1 (kon.) | Malta – Nórsko 0:3 (kon.)
koniec
Turecko
1:2 (1:1)
Česko
cz Piatok 10.10.2014, 20:45 • Şükrü Saracoğlu, Istanbul (TUR) • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Máme tady taktické střídání: hrací plochu opouští Dočkal a na trávník nastupuje Plašil.
     
    85
    Máme tady první žlutou kartu zápasu, kterou v 85. minutě vyfasoval Özyakup, jenž trefil loktem Daridu.
     
    84
    Na poslední minutky přichází na hřiště útočník Vydra, kterému přenechal místo Lafata.
    Čechův důležitý zákrok
     
    82
    Všeho dostat měl už Erkin, který si navedl míč na levačku, ze které vyslal jedovatou ránu, avšak Čech zasáhl skvěle a balon vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Poslední střídání Turecka: na poslední minuty se na hřiště dostane Özyakup, kterému uvolnil místo Inan.
     
    68
    Turecko dělá druhou změnu v sestavě: na trávník přichází Adin, kterému přenechává místo Töre.
     
    68
    Hrací plochu opouští Krejčí, místo kterého si zahraje Pilař.
     
    66
    Dohráno má dnes Şahan, kterého vystřídal Demir.
    Turanova šance
     
    61
    Vácha táhl útočnou akci středem a poté zapojil do hry Krejčího, který mu balon vrátil. Nicméně Vácha v dobré šanci trefil pouze bránícího protihráče, a tak zůstal Zengin bez zákroku.
     
    61
    U vzdálenější tyče se k těžkému míči dostal Turan, jenž vystřelil z bezprostřední blízkosti, ale Čech svůj tým skvěle podržel.
    Bořek DOČKAL - 1:2
     
    58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští fotbalisté otáčí skóre a jdou do vedení! Na pravém křídle to udělal skvěle Kadeřábek, který obešel bránícího protihráče a poté přihrál před branku, kde se do zakončení dostal BOŘEK DOČKAL, jenž přesnou trefou prostřelil Zengina.
     
    46
    Turan obešel Limberského a do vápna přihrál Bulutovi, avšak spolehlivý obranný zákrok si připsal Sivok a odehrál balon rohový kop.
     
    45
    Kadlec chyboval v rozehrávce, a otevřel tak cestu Turecku. Domácí fotbalisté způsobili před Čechovou brankou zmatek, ale do zakončení se nedostali. Tady mohou být čeští fotbalisté velmi rádi, že nebezpečnou situaci přečkali bez inkasovaného gólu.
    Čechův zákrok
     
    45
    Töre předal ve vápně míč Turanovi, který poslal před branku velmi nebezpečnou přihrávku, ale Čech byl připravený a Buluta ke střele nepustil.
    Erkinova střela orazítkovala tyčku
     
    43
    Standardní situaci si vzal na starost Erkin a rozhodl se pro střelu, která byla velmi nebezpečná. Erkin ze své levačky vyslal jedovatý pokus, ale trefil pouze tyčku. Brankář Čech všechno jistil.
    Bulutova rána
     
    41
    Krejčí vybojoval balon, ale vyvézt ho nestihl, protože si ho předkopl daleko před sebe. Turecko okamžitě vyrazilo do rychlého brejku, na jehož konci byl Bulut, který se prezentoval nepříjemnou střelou, avšak Čech svůj tým podržel.
     
    37
    Ve vápně fauloval Vácha, který se snažil odehrát míč do bezpečí, ale místo balonu trefil svého protihráče. Rozhodčí Eriksson penaltu nenařídil a domácí tým se právem zlobí.
    Turanova střela
     
    35
    Míč na střelu si navedl Turan, který pálil do levého horního rohu, ale tomuto pokusu scházela přesnost, a tak se stav skóre nemění. Brankář Čech sice celou situaci jistil, ale pokud by Turan mířil přesněji, asi by to měl český brankář velmi složité.
    Šance Töreho
     
    29
    Töre čistě odstavil Limberského, poté zkušeně obešel Sivoka a ve vápně se dostal ke střele. Čeští fotbalisté měli teď obrovské štěstí, protože Töre jen těsně minul branku.
     
    24
    Dočkal odcentroval balon před branku, kde se snažil ke střele dostat Lafata, ale ve vzduchu na míč nedoskočil. Nicméně jako další se v šanci ocitl Dočkal, který si ve velkém vápně předal míč na levačku a poté vystřelil, avšak jeho pokus trefil pouze bránícího protihráče, který tak střelu zablokoval.
    Tomáš SIVOK - 1:1
     
    15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Standardní situaci si vzal na starost Krejčí, který ze své levačky vyslal parádní centr před branku, kde si prostor na hranici malého vápna udělal hlavičkující TOMÁŠ SIVOK a z bezprostřední blízkosti vyrovnal na 1:1.
    Rosického šance
     
    15
    Krejčí udělal svému protihráči kličku a poté poslal před branku parádní centr, kde byl úplně volný Rosický, jenž se dostal ke střele, avšak jeho tvrdý pokus zablokoval Kaya. Hosté tak budou zahrávat rohový kop.
    Umut BULUT - 1:0
     
    8
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Míč na kopačce měl Erkin, který se dobře rozhlédl a poté se prezentoval parádním centrem do vápna, kde se ke střele hlavou dostal UMUT BULUT, jenž přesnou trefou překonal Čecha. Sivok svého protihráče vůbec neuhlídal a Čech už nestihl zareagovat, takže Česko prohrává 1:0.

    Lucie Rapantová

    Góly: 8. Bulut (Erkin) – 15. Sivok (Krejčí), 58. Dočkal (Kadeřábek)

    Karty:   85. Özyakup (TUR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:2.
    Turecko: Zengin – Gönül, Topal, Kaya, Erkin – Tufan, Inan (79. Özyakup), Turan (C) – Şahan (66. Demir), Bulut, Töre (68. Adin).
    Náhradníci: Babacan, Günok – Gülüm, Kurt, Çamdal, Köybaşı, Kisa, Altintop, Özyakup, Adin, Adem, Demir.

    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Limberský – Darida, Vácha – Dočkal (90+2. Plašil), Rosický (C), Krejčí (68. Pilař) – Lafata (84. Vydra).
    Náhradníci: Pavlenka, Vaclík – Suchý, Procházka, Řezník, Plašil, Pilař, Pudil, Kolář, Šural, Vydra, Necid.

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark