Lotyšsko – Island 0:3 (kon.) | Holandsko – Kazachstan 3:1 (kon.) | Turecko – Česko 1:2 (kon.)
Belgicko – Andorra 6:0 (kon.) | Cyprus – Izrael 1:2 (kon.) | Wales – Bosna 0:0 (kon.)
Bulharsko – Chorvátsko 0:1 (kon.) | Taliansko – Azerbajdžan 2:1 (kon.) | Malta – Nórsko 0:3 (kon.)
koniec
Turecko
1:2 (1:1)
Česko
cz Piatok 10.10.2014, 20:45 • Şükrü Saracoğlu, Istanbul (TUR) • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný páteční večer, dnes máme na programu kvalifikační utkání na Mistrovství Evropy, které bude v roce 2016 pořádat Francie. Dnes na sebe mimo jiné narazí i Turecko a Česko, tyto týmy bojují ve skupině A. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Island, Lotyšsko, Kazachstán a Nizozemsko, to jsou další čtyři týmy, které také figurují ve skupině A.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Jonas Eriksson, na čarách mu budou asistovat Mathias Klasenius a Daniel Wärnmark. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Daniel Gustavsson. Dále tu máme také brankové rozhodčí, kterými jsou Stefan Johannesson a Markus Strömbergsson. Všichni pánové jsou ze Švédska.
    Vůbec první pozvánku do seniorské reprezentace obdržel brankář Jiří Pavlenka, který v nominaci nahradil zraněného Davida Bičíka.

     
    Ani jeden tým si nezahrál na Mistrovství světa ve fotbale, které letos pořádala Brazílie, a tak určitě oba celky mají velkou motivaci se dostat na Mistrovství Evropy, které se v roce 2016 uskuteční ve Francii a poprvé v historii se jej zúčastní 24 týmů.
    Do Turecka odletěl český výběr už ve středu. Lukáš Vácha se na Twitteru pochlubil fotkou z letadla, kde mu parťáka dělal Tomáš Necid, který příliš prostoru na palubě neměl.

     
    Na Euro postupují z každé skupiny 2 nejlepší týmy automaticky, pak je ještě celková tabulka třetích týmů, odkud z 1. místa postupuje tým automaticky a dalších devět celků sehraje baráž.
     
    Turecko narazilo v úvodním duelu na Island a překvapivě mu podlehlo 3:0. Island šel do vedení už v 18. minutě, když se trefil Bodvarsson, v 76. minutě se prosadil také Sigurdsson a o minutu později skóroval i Sigthorsson. Turci tak roli favorita nepotvrdili a na svém kontě nemají ani bod. V tabulce se fotbalisté Turecka nachází na 6. příčce.
     
    V úvodním utkání Česko změřilo síly s Nizozemskem a v těžkém utkání dokázalo zvítězit 2:1. Skóre otevřel ve 22. minutě Dočkal, ale Nizozemsko se nevzdalo a v 55. minutě vyrovnalo na 1:1, střelecky se prosadil de Vrij. Na Letné diváci sledovali pohledný fotbal a rozhodně se nenudili. Vypadalo to, že zápas skončí nerozhodně, ale v samotném závěru se dokázal trefit Pilař, díky kterému si Česko připsalo 3 body. Čeští fotbalisté jsou v tabulce na 2. místě.
     
    Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu, který nese název Şükrü Saracoğlu a sídlí v asijské části Istanbulu. Tento stánek má kapacitu 50 509 míst. Na tomto stadionu hraje turecký tým Fenerbahçe SK.
    Petr Čech před čtvrtečním tréninkem.

     
    Oba týmy už dorazily na stadion a připravují se ve svých šatnách. Zhruba 40 minut před výkopem začne rozcvička.

     
    Úvodní sestavy:

    Turecko: Zengin – Gönül, Topal, Kaya, Erkin – Tufan, Inan, Turan (C) – Şahan, Bulut, Töre.
    Náhradníci: Babacan, Günok – Gülüm, Kurt, Çamdal, Köybaşı, Kisa, Altintop, Özyakup, Adin, Adem, Demir.

    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Limberský – Darida, Vácha – Dočkal, Rosický (C), Krejčí – Lafata.
    Náhradníci: Pavlenka, Vaclík – Suchý, Procházka, Řezník, Plašil, Pilař, Pudil, Kolář, Šural, Vydra, Necid.

    Rozhodčí: Eriksson – Klasenius, Wärnmark.
     
    -11
    Po rozcvičení se oba týmy odebraly do svých šaten.
     
    -6
    Hlavní sudí Eriksson přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    -5
    Následují státní hymny obou zemí.
     
    -2
    Státní hymny dozněly a nyní následuje týmové focení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaralo domácí Turecko, které dnes hraje v červených dresech.
     
    1
    Česko dnes hraje v bílých dresech a nyní napadá soupeřovu rozehrávku. Balon se přestěhoval na kopačky českých hráčů a autové vhazování si vzal na starost Kadeřábek, který přihrál Váchovi, ale ten o balon přišel.
     
    2
    Turecko se snažilo o útočnou akci, ale Sivok svého protihráče k balonu nepustil. Češi získali balon pro sebe a vyrazili na útočnou polovinu, avšak tam Darida míč ztratil a domácí celek vyrazil do protiútoku. Do pokutového území přilétl nebezpečný centr, ale český obránce balon odhlavičkoval do bezpečí.
     
    3
    V úvodních minutách je aktivnější domácí tým, který drží balon na kopačkách a hledá si cestu k soupeřově brance.
     
    4
    Na pravé straně měl balon Dočkal, který hledal přihrávkou Kadeřábka, ale tento pokus byl nepřesný a český obránce se k míči nedostal.
     
    5
    Şahan udělal Kadeřábkovi kličku a poté vystřelil, avšak tato střela se mu ani trochu nepodařila a Čech zasahovat nemusel.
     
    6
    Domácí tým je stále aktivnější a drží balon na kopačkách. Na levé straně kombinuje Şahan s Erkinem, ale český výběr se brání na jedničku.
     
    6
    Faulovaný byl Limberský, a tak bude Česko rozehrávat. Hosté by měli hru uklidnit a získat trochu víc sebedůvěry.
     
    8
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Míč na kopačce měl Erkin, který se dobře rozhlédl a poté se prezentoval parádním centrem do vápna, kde se ke střele hlavou dostal UMUT BULUT, jenž přesnou trefou překonal Čecha. Sivok svého protihráče vůbec neuhlídal a Čech už nestihl zareagovat, takže Česko prohrává 1:0.
    Umut BULUT - 1:0
     
    10
    Čeští fotbalisté se postupně prokombinovali na soupeřovu polovinu, kde Lafata hledal na pravé straně Kadeřábka, ale bohužel přihrával do ofsajdu. Rozehrávat bude Turecko.
     
    11
    Bulut předal balon Şahanovi, který se dostal do zakončení, ale ani tentokrát se mu střela nepodařila, a tak Čech zasahovat nemusel.
     
    12
    Na českých hráčích jde znát nervozita. Čech teď pokazil jednoduchý odkop a balon skončil v zámezí. Rozehrávat bude Turecko.
     
    13
    Míč na střelu si navedl Inan, ale tento pokus nebyl pro Čecha ani trošku složitý, a tak si český brankář připsal úspěšný zákrok.
     
    14
    Na levém křídle se o balon hlásil Limberský, ale přes bránícího protihráče se k ničemu nedostal. Míč skončil v zámezí a domácí celek bude rozehrávat.
     
    15
    Krejčí udělal svému protihráči kličku a poté poslal před branku parádní centr, kde byl úplně volný Rosický, jenž se dostal ke střele, avšak jeho tvrdý pokus zablokoval Kaya. Hosté tak budou zahrávat rohový kop.
    Rosického šance
     
    15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Standardní situaci si vzal na starost Krejčí, který ze své levačky vyslal parádní centr před branku, kde si prostor na hranici malého vápna udělal hlavičkující TOMÁŠ SIVOK a z bezprostřední blízkosti vyrovnal na 1:1.
    Tomáš SIVOK - 1:1
     
    18
    Limberský se snažil svému protihráči sebrat balon, což se sice podařilo, ale Limberský si pomohl faulem. Rozehrávat budou domácí hráči.
     
    18
    Töre ze své kopačky vyslal centr ke vzdálenější tyči, ale tento pokus byl přetažený, a tak balon skončil v zámezí. Odkop od brány provede Čech.
     
    20
    Turecko chtěl poslat znovu do vedení Töre, ale střela mu ani trochu nesedla, a tak zůstal Čech bez zákroku.
     
    21
    Vácha se snažil najít přihrávkou Kadeřábka, ale přihrával nepřesně a balon odevzdal soupeři. Turecko se tak postupně přesouvá na útočnou polovinu.
     
    22
    Česko se ubránilo a získalo balon pro sebe. Nicméně hosté se s míčem dlouho nepomazlili, protože Krejčí přihrával nepřesně na Rosického.
     
    22
    O přihrávku do vápna si řekl Bulut, který poslal k zemi Kadlece,a tak mu rozhodčí odpískal útočný faul. Turecký fotbalista se rozčiluje a sudí mu domlouvá.
     
    24
    Dočkal odcentroval balon před branku, kde se snažil ke střele dostat Lafata, ale ve vzduchu na míč nedoskočil. Nicméně jako další se v šanci ocitl Dočkal, který si ve velkém vápně předal míč na levačku a poté vystřelil, avšak jeho pokus trefil pouze bránícího protihráče, který tak střelu zablokoval.
     
    25
    Držení míče: Turecko 52% – 48% Česko.
     
    26
    Limberský neuhlídal svého protihráče a Turecku se otevřela cesta. K balonu spěchal Bulut, ale Čech opustil šestnáctku a míč odkopl do zámezí. Velké nebezpečí je tak zažehnáno.
     
    27
    Faulovaný byl Lafata, kterému protihráč přišlápl kopačku a rozhodčí vše dobře postřehl.
     
    28
    V ofsajdu se ocitl Krejčí, a tak Česko ve hře pokračovat nemohlo.
     
    29
    Töre čistě odstavil Limberského, poté zkušeně obešel Sivoka a ve vápně se dostal ke střele. Čeští fotbalisté měli teď obrovské štěstí, protože Töre jen těsně minul branku.
    Šance Töreho
     
    31
    Limberský dobře vybojoval balon a Češi vyrazili do rychlého brejku. Darida hledal na pravém křídle Dočkala, ale tomu chyběl krok, takže se k míči nedostal.
     
    33
    Turecko to zkoušelo přes levou stranu, ale tam dobře zapracoval Kadeřábek, který rozbil rozehrávku dvou protihráčů a získal míč ve prospěch Česka.
     
    34
    Čeští fotbalisté se míčem příliš dlouho nepomazlili a už se museli zase bránit. Na přední tyč přilétl zajímavý centr, ale spolehlivý Kadeřábek odehrál balon na rohový kop.
     
    34
    Inan odcentroval balon do pokutového území, ale tam dobře zasáhl Sivok, který svůj tým ochránil.
     
    35
    Míč na střelu si navedl Turan, který pálil do levého horního rohu, ale tomuto pokusu scházela přesnost, a tak se stav skóre nemění. Brankář Čech sice celou situaci jistil, ale pokud by Turan mířil přesněji, asi by to měl český brankář velmi složité.
    Turanova střela
     
    36
    Krejčí přihrál Limberskému, který ale balon ztratil a domácí tým vyrazil do protiútoku.
     
    37
    Ve vápně fauloval Vácha, který se snažil odehrát míč do bezpečí, ale místo balonu trefil svého protihráče. Rozhodčí Eriksson penaltu nenařídil a domácí tým se právem zlobí.
     
    38
    Parádní přihrávku obdržel Darida, ale příliš dlouho čekal a o balon přišel.
     
    39
    O přihrávku si řekl Şahan, ale skvěle zasáhl Sivok, který obranným zákrokem zabránil většímu nebezpečí.
     
    40
    Limberský se snažil získat balon pro sebe a své spoluhráče, ale pomohl si faulem, a tak sudí nedovolený zákrok odpískal.
     
    41
    Krejčí vybojoval balon, ale vyvézt ho nestihl, protože si ho předkopl daleko před sebe. Turecko okamžitě vyrazilo do rychlého brejku, na jehož konci byl Bulut, který se prezentoval nepříjemnou střelou, avšak Čech svůj tým podržel.
    Bulutova rána
     
    42
    Hra je znovu přerušena, proti pravidlům se provinil Limberský a Turecko bude zahrávat volný přímý kop.
     
    43
    Standardní situaci si vzal na starost Erkin a rozhodl se pro střelu, která byla velmi nebezpečná. Erkin ze své levačky vyslal jedovatý pokus, ale trefil pouze tyčku. Brankář Čech všechno jistil.
    Erkinova střela orazítkovala tyčku
     
    45
    Töre předal ve vápně míč Turanovi, který poslal před branku velmi nebezpečnou přihrávku, ale Čech byl připravený a Buluta ke střele nepustil.
    Čechův zákrok
     
    45
    Kadlec chyboval v rozehrávce, a otevřel tak cestu Turecku. Domácí fotbalisté způsobili před Čechovou brankou zmatek, ale do zakončení se nedostali. Tady mohou být čeští fotbalisté velmi rádi, že nebezpečnou situaci přečkali bez inkasovaného gólu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: Turecko 61% – 39% Česko.
    Střely celkem: Turecko 8:3 Česko.
    Střely na branku: Turecko 3:1 Česko.
    Střely mimo branku: Turecko 5:0 Česko.
    Střely do brankové konstrukce: Turecko 1:0 Česko.
    Zablokované střely: Turecko 0:2 Česko.
    Rohové kopy: Turecko 1:1 Česko.
    Zákroky brankářů: Turecko 0:2 Česko.
    Ofsajdy: Turecko 0:2 Česko.
     
    Hlavní sudí Eriksson ukončil první poločas za nerozhodného stavu 1:1. Turecko je od úvodních minut aktivnější a také nebezpečnější. Čeští fotbalisté zatím nijak dobře nehrají a měli také pořádný kus štěstí. Doufejme, že Česko svůj výkon zlepší a s Tureckem bude hrát alespoň vyrovnanou partii. Domácí tým šel do vedení už v 8. minutě, když se přesně trefil Bulut. Nicméně hosté se nevzdali a v 15. minutě vyrovnali na 1:1, to se mezi střelce zapsal Sivok. Turci si vytvořili ještě několik zajímavých příležitostí, ale proměnit je nedokázali. Ve 37. minutě všem českým fanouškům bušilo pořádně srdce, protože Vácha ve vápně fauloval a Turecko mělo zahrávat pokutový kop, avšak sudí penaltu nenařídil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedlo Česko, které musí svůj výkon výrazně zlepšit.
     
    46
    Turan obešel Limberského a do vápna přihrál Bulutovi, avšak spolehlivý obranný zákrok si připsal Sivok a odehrál balon rohový kop.
     
    46
    Rohový kop si vzal na starost Töre, kterému se nabídl Inan, ale jeho pokus zablokoval bránící protihráč. Češi chtěli vyvézt balon, ale Dočkal byl faulovaný.
     
    48
    Darida obdržel přihrávku od Rosického a poté odcentroval balon do pokutového území, avšak tam našel pouze bránícího protihráče.
     
    48
    Na pravém křídle obdržel těžkou přihrávku Kadeřábek, který skvěle obehrál svého protihráče a dostal se až do vápna. Nicméně tam si dal míč daleko od nohy a přišel o něj.
     
    49
    Češi znovu získali balon a nyní budou zahrávat volný přímý kop. Faulovaný byl totiž Dočkal.
     
    49
    Sudí ještě uklidňuje hráče ve vápně.
     
    50
    Standardní situaci si vzal na starost Rosický, který hledal Sivoka, ale ten se k míči nedostal. Nicméně Lafata sklepl balon pro Daridu, jenž pálil z voleje, ale branku netrefil.
    Daridova rána
     
    51
    Darida se snažil přihrát Kadeřábkovi, ale udělal to velmi nešikovně a Kadeřábek se k balonu nedostal.
     
    52
    Tufan parádně unikl Daridovi a poté i Kadlecovi, avšak český obránce se stihl vrátit a svého protihráče k ničemu nepustil.
     
    53
    Čeští fotbalisté jsou u balonu a fanoušci Turecka reagují hlasitým pískotem.
     
    54
    Turecko rozehrávku aktivně napadá, a tak se Česko vrací na vlastní polovinu. Do kombinace je teď zapojen i Čech.
     
    54
    Čeští fotbalisté se konečně dostali na útočnou polovinu a nyní mají k dispozici autové vhazování.
     
    54
    Brankář Zengin si připsal svůj první zákrok, když zneškodnil ránu Limberského. Nicméně Limberský pálil přesně do míst, kde se Zengin nacházel, takže to pro něj nebylo nic složitého.
     
    56
    Töre si nepohlídal ofsajd, a tak nemohl pokračovat ve hře. Rozehrávat bude brankář Čech.
     
    57
    Vácha přenesl hru na pravou stranu a Česko se postupně dostalo na útočnou polovinu, avšak Darida přihrával nepřesně na Dočkala, a tak útočná akce skončila.
     
    58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští fotbalisté otáčí skóre a jdou do vedení! Na pravém křídle to udělal skvěle Kadeřábek, který obešel bránícího protihráče a poté přihrál před branku, kde se do zakončení dostal BOŘEK DOČKAL, jenž přesnou trefou prostřelil Zengina.
    Bořek DOČKAL - 1:2
     
    60
    Turecko je u balonu a pohybuje se s ním na útočné polovině. Česko teď musí být velmi pozorné.
     
    61
    U vzdálenější tyče se k těžkému míči dostal Turan, jenž vystřelil z bezprostřední blízkosti, ale Čech svůj tým skvěle podržel.
     
    61
    Vácha táhl útočnou akci středem a poté zapojil do hry Krejčího, který mu balon vrátil. Nicméně Vácha v dobré šanci trefil pouze bránícího protihráče, a tak zůstal Zengin bez zákroku.
    Turanova šance
     
    61
    Turecko okamžitě vyrazilo do brejku, ale Turan se zapomněl v ofsajdu.
     
    62
    Inan vzal vše na sebe a rozhodl se pro střelu, která byla spíše pozdravná a Čech s ní potíže neměl.
     
    64
    Turecko znovu za útočilo a ze své aktivity vytěžilo rohový kop, který si vzal na starost Töre, jemuž se nabídl do kombinace Turan a vystřelil, ale dobře zasáhl bránící protihráč a střelecký pokus zablokoval.
     
    64
    Jako další se ke střele dostal Topal, ale i jeho pokus byl zablokován protihráčem.
     
    65
    Sudí hned dvakrát přerušil hru. Nejprve fauloval Inan a poté Rosický.
     
    66
    Dohráno má dnes Şahan, kterého vystřídal Demir.
     
    67
    Na levém křídle dostal přihrávku Erkin, který poslal balon před branku, kde dobře zasáhl Sivok a míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    68
    Turci to zkoušeli znovu, ale rozhodčí hru přerušil, protože podle něj byl Bulut v ofsajdu. Nicméně podle opakovaného záběru bylo vidět, že pokud tam ofsajd byl, tak opravdu velmi těsný.
     
    68
    Hrací plochu opouští Krejčí, místo kterého si zahraje Pilař.
     
    68
    Turecko dělá druhou změnu v sestavě: na trávník přichází Adin, kterému přenechává místo Töre.
     
    69
    Vácha se provinil faulem a domácí tým dostal výhodu volného přímého kopu. Turci rozehráli nakrátko a zůstávají u míče.
     
    71
    Na levém křídle se uvolnil Kadeřábek, a tak mu Dočkal předal balon. Český obránce byl v zajímavé pozici a klidně mohl vystřelit, ale raději zvolil ještě přihrávku, která našla pouze bránícího protihráče.
     
    71
    Faulovaný byl Bulut, proti kterému se provinil Sivok. Rozehrávat bude opět Turecko.
     
    72
    U postranní čáry si nedovoleně počínal Limberský, a tak budou Turci zahrávat volný přímý kop.
     
    73
    Standardní situaci si vzal na starost Inan, který poslal parádní centr na přední tyč, kde se ke střele hlavou dostal Bulut, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    74
    Atmosféra na stadionu je velmi bouřlivá a domácí fanoušci ženou svůj tým za vyrovnáním. Doufejme, že Češi tlak ustojí a z dnešního utkání vytěží plný počet bodů.
     
    75
    Přihrávku od Váchy obdržel Pilař, ale protihráč ho poslal k zemi, a tak ve hře pokračovat nemohl. Česko bude rozehrávat.
     
    76
    Češi se s balonem dostali na útočnou polovinu, ale před soupeřovou šestnáctkou o míč přišli. Turci vyrazili do protiútoku, ale Bulut obdržel přihrávku do ofsajdu. Rozehrávat budou Češi.
     
    77
    Čeští fotbalisté se postupně dostali na útočnou polovinu, ale po nepřesné rozehrávce o balon přišli. Nicméně pracovitý Vácha získal míč zpět pro sebe a své spoluhráče a Česko může znovu zaútočit.
     
    77
    O přihrávku si řekl Pilař, který zkusil vystřelit, ale Zengin zasahovat nemusel, protože český hráč pálil nepřesně.
     
    78
    Máme tady další ofsajd, tentokrát se v něm zapomněl Gönül.
     
    79
    Poslední střídání Turecka: na poslední minuty se na hřiště dostane Özyakup, kterému uvolnil místo Inan.
     
    80
    Čeští fotbalisté jsou u balonu a hledají si cestičku k soupeřově brance. Nicméně Dočkal si teď nerozuměl s Kadeřábkem a Česko o balon přišlo.
     
    81
    Hosté znovu vybojovali balon a podnikají útočnou akci.
     
    81
    Dobrou přihrávku obdržel Pilař, který si chystal balon na střelu, ale nakonec zvolil přihrávku do vápna pro Lafatu, avšak český útočník Pilařův úmysl nepochopil a k míči už se nedostal.
     
    81
    Na levém křídle fauloval Limberský a Turecko bude rozehrávat.
     
    82
    Turci jsou s míčem na útočné polovině a na Česko vyvíjí tlak.
     
    82
    Všeho dostat měl už Erkin, který si navedl míč na levačku, ze které vyslal jedovatou ránu, avšak Čech zasáhl skvěle a balon vyrazil na rohový kop.
    Čechův důležitý zákrok
     
    82
    Erkin odcentroval míč do pokutového území, kde se ke střele dostal Gönül, ale jeho pokus byl úspěšně zablokovaný protihráčem.
     
    83
    Do skvělé šance se dostal Turan, který měl před sebou už jen Čecha, ale brankář zasáhl skvěle a svůj tým podržel. Nicméně všechno vzrušení bylo zbytečné, protože Turan uvízl v ofsajdu.
     
    84
    Na poslední minutky přichází na hřiště útočník Vydra, kterému přenechal místo Lafata.
     
    85
    Máme tady první žlutou kartu zápasu, kterou v 85. minutě vyfasoval Özyakup, jenž trefil loktem Daridu.
     
    88
    Dočkal přihrál Daridovi, který se dostal do zakončení, ale trefil pouze bránícího protihráče.
     
    90
    Turan chtěl odcentrovat balon do pokutového území, ale Dočkal jeho pokus úspěšně zablokoval.
     
    90
    Vácha vystihl rozehrávku soupeře a Česko vyráží do protiútoku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    90+1
    Vácha přihrál Vydrovi, ale ten o balon přišel, a tak se Češi musí opět bránit.
     
    90+1
    Na levé straně se uvolnil Erkin a chtěl ohrozit Čechovu branku, avšak Erkinovi střela ani trochu nesedla a branku přestřelil.
     
    90+2
    Máme tady taktické střídání: hrací plochu opouští Dočkal a na trávník nastupuje Plašil.
     
    90+3
    Faulovaný byl Turan, kterého poslal k zemi Vácha. Domácí tým dostal výhodu volného přímého kopu.
     
    90+3
    Nicméně Turecko z volného přímého kopu nic nevytěžilo a Česko získalo balon pro sebe.
     
    90+5
    Už vypršel nastavený čas, ale stále se hraje.
     
    90+5
    Turci poslali před Čechovu branku dva nebezpečné centry, ale pokaždé zasáhl skvěle Sivok.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Eriksson dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak utkání, ve kterém Turecko podlehlo Česku, a to v poměru 1:2. Domácí tým byl od úvodních minut aktivnější a to potvrdil už v 8. minutě, když se přesně trefil Bulut a Turecko šlo do vedení. V 15. minutě zahrával rohový kop Krejčí, jenž centrovaný balon posadil na hlavu Sivoka a ten parádní trefou vyrovnal na 1:1. Nicméně pak už bylo aktivnější zase domácí Turecko, které si vytvářelo nebezpečné šance. Čeští fotbalisté se pozorně bránili a nechtěli inkasovat další gól, hodně týmu pomohl i brankář Čech. Také s úvodem druhého poločasu byli Turci aktivnější, ale byli to Češi, kteří šli v 58. minutě do vedení. Velký kus práce odvedl Kadeřábek, který poslal do šance Dočkala a ten se nemýlil. Domácí tým se velmi snažil, ale do konce utkání už se mu nic nepovedlo, a tak prohrál 1:2.
     
    Držení míče: Turecko 57% – 43% Česko.
    Střely celkem: Turecko 17:9 Česko.
    Střely na branku: Turecko 6:3 Česko.
    Střely mimo branku: Turecko 7:2 Česko.
    Střely do brankové konstrukce: Turecko 1:0 Česko.
    Zablokované střely: Turecko 4:4 Česko.
    Rohové kopy: Turecko 4:1 Česko.
    Zákroky brankářů: Turecko 1:5 Česko.
    Ofsajdy: Turecko 6:2 Česko.
     
    Čeští fotbalisté se nevzdali a v těžkém utkání vybojovali cenné 3 body. Velký kus práce dnes odvedl i Sivok, který vládl hlavně ve vzduchu. Nicméně všichni hráči do zápasu dali úplně všechno.
     
    Česko má na svém kontě 6 bodů a v tabulce se nachází na 2. pozici. Na 1. místě je pak Island, který má stejný počet bodů, ale lepší skóre.
     
    Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc. (22:50:32)

    Lucie Rapantová

    Góly: 8. Bulut (Erkin) – 15. Sivok (Krejčí), 58. Dočkal (Kadeřábek)

    Karty:   85. Özyakup (TUR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:2.
    Turecko: Zengin – Gönül, Topal, Kaya, Erkin – Tufan, Inan (79. Özyakup), Turan (C) – Şahan (66. Demir), Bulut, Töre (68. Adin).
    Náhradníci: Babacan, Günok – Gülüm, Kurt, Çamdal, Köybaşı, Kisa, Altintop, Özyakup, Adin, Adem, Demir.

    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Limberský – Darida, Vácha – Dočkal (90+2. Plašil), Rosický (C), Krejčí (68. Pilař) – Lafata (84. Vydra).
    Náhradníci: Pavlenka, Vaclík – Suchý, Procházka, Řezník, Plašil, Pilař, Pudil, Kolář, Šural, Vydra, Necid.

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark