Chabarovsk – Novgorod 2:7 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – CSKA Moskva 1:6 (kon.)
Jekaterinburg – Kazaň 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 4:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Omsk 3:2 (kon.)
Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 0:4 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 4:2 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Avangard Omsk
Štvrtok 02.10.2014, 15:30 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Ben Maxwell sa dostal k zakončeniu od modrej čiary, no trafil iba pravú žŕdku!
     
    59:00
    Denis Kostin odchádza z brány!
     
    56:30
    Denis Paršin získal puk v rohu klziska, dostal sa bližšie k bráne a následne ideálne prehodil ku pravej žrdi Vladimírovi Sobotkovi, no ten z prvej triafal iba mimo brány!
     
    50:32
    Nikolaj Lemťugov sa dostal sám z rohu klziska na bránu, no na dvakrát nezakončil puk cez výborného Stepana Goriačevskicha!
     
    42:01
    Tom Wandell (Avangard), 2 minúty, hákovanie.
    KAŠPAR - 3:2
     
    39:13
    Jugra dala gól!
    Hostia si ani poriadne ešte neužili vyrovnanie a hneď inkasujú! LUKÁŠ KAŠPAR sa krásne pretlačil cez stred ihriska, na útočnej modrej čiare kľučkami prešiel cez dvoch hráčov, po pravom kruhu sa dostal až pred bránu a šikovne bekhendom zakončil!
    Bez asistencie.
     
    38:57
    Pred bránou domácich sa teraz vzplanula poriadna mela! Larsen s neistotou rozohral, za bránu ho prišiel napadnúť Sergej Kalinin a spolu dotiahli súboj až pred bránu, kde prišlo pár hráčov z oboch celkov, no napokon všetko upokojil brankár Goriačevskich, ktorý prikryl puk!
    POPOV - 2:2
     
    37:41
    Avangard Omsk dal gól!
    Hostia znovu vyrovnávajú, tentokrát gólom do šatne! ALEXANDER POPOV najprv sám potiahol akciu po pravom krídle, prihrával na ľavý kruh Širokovovi, ktorý stratil rovnováhu, no dokázal posunúť do medzikružia Paršinovi, ktorý nestrieľal a našiel pri pravej žrdi dobre postaveného Popova, ktorý už len s istotou zakončil do brány!
    Asistencie: Denis Paršin a Sergej Širokov.
     
    33:43
    Denis Kuliaš vyrazil do prečíslenia s Alexandrom Popovom, posúval mu puk z hornej časti ľavého kruhu ku pravej žrdi, no Popovovi sa nepodarilo ho doklepnúť do odkrytej brány!
    ROMANCEV - 2:1
     
    31:53
    Jugra dala gól!
    Domáci hráči sa znovu vracajú do vedenia! Bortnikov získal puk na pravom kruhu, strieľal pred bránu, Gustafsson bol ešte zblokovaný, puk iba spomalil, následne kus čiernej gumy preletel pomedzi Kostinove betóny a zastavil sa pred bránkovou čiarou, kde dokorčuľoval DANIL ROMANCEV a doklepol ho do brány!
    Asistencia: Andrej Chibisov a Igor Bortnikov.
    KULIK - 1:1
     
    27:16
    Avangard Omsk dal gól!
    Tesne potom ako Mamkin naskočil na ľadovú plochu sa pdarilo hosťom vyrovnať! Paršin sa kľučkami od mantinelu dostal do medzikružia, posunul puk vyššie ku modrej čiare, de bol JEVGENIJ KULIK, ten si puk pripravil na strelu a našiel miesto pri ľavom hornom rohu!
    Asistenciu si pripísal Denis Paršin.
     
    24:55
    Za podrazenie odíde na trestnú lavicu domáci Michail Mamkin.
    BORTNIKOV - 1:0
     
    24:20
    Jugra dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia v tomto stretnutí! Hosťujúci hráči pochybili v rozohrávke, puku sa pri modrej čiare zmocnil Romancev, ktorý ho po mantineli prehodil na IGORA BORTNIKOVA, ktorý sa natlačil až pred bránu a lišiacky pomedzi nohy dostal puk za bránkovu čiaru!
    Asistencia: Danil Romancev.
     
    23:07
    Lukáš Kašpar vyrazil do útočnej kombinácie po pravom krídle a od mantinelu krásnou prihrávkou našiel pred bránkoviskom Toniho Rajalu, no ten z prvej zasúval iba do Kostina!
     
    20:47
    Paršin získal puk za bránou a pred bránkoviskom ideálne našiel Sergeja Širokova, no ten mieril iba do stopercentne istého brankára domácich!
     
    13:06
    Čo teraz predviedol Kostinsa len tak často nevidí! Sergejev prihral od modrej čiary ku ľavej žrdi Sitnikovovi, ktorý z prvej hľadal pred bránkoviskom Bulianskeho, ktorý z prvej strieľal, no Kostin vytiahol neuveriteľný zákrok lapačkou!
     
    12:34
    Obrovské šance hneď za sebou! Najprv Kašparova strela z pravého kruhu smerovala tesne pred bránkovou čiarou, následne strieľal od modrej Larsen a jeho strelu dorážal Maxwell z tesnej blízkosti, no len do výstroje brankára Kostina!
     
    12:16
    Denis Kuliaš odchádza na trestnú lavicu za vyhodenie puku. Domáci tak majú možnosť o dvoch hráčov.
     
    11:40
    Ivan Neprajev odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    11:27
    Hostia pochybili v rozohrávke, puk zachytil v rohu klziska Rajala, ten ho posunul do medzikružia Kašparovi, ktorý prihrával rozbehnutému Benovi Maxwellovi, no ten zakončoval len do brankára hostí!
     
    08:23
    Na trestnú lavicu za držanie odchádza Denis Sokolov, presilová hra pre Omsk.
     
    06:55
    Ivan Neprajev vyrazil do útoku po ľavom krídle, nebezpečne vystrelil z hornej časti ľavého kruhu, ku dorážke sa už blížil Semionov, no brankár domácich vtedy stihol puk rýchlo odpratať.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Bortnikov (Romancev), 32. Romancev (Chibisov, Bortnikov), 40. Kašpar – 28. Kulik (Paršin), 38. Popov (Paršin, Širokov)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Goriačevskich (Birjukov) – Larsen, Mamkin, Sergejev, Pepeliajev, Sokolov, Želdakov, Putilov – Rajala, Kašpar, Maxwell, Magogin, Sitnikov, Bulianskij, Chibisov, Romancev, Bortnikov, Jacenko, Gorbunov, Gusev
    Avangard Omsk: Kostin (Barulin) – Kuliaš, Pivcakin, Liamin, Gustafsson, Vasiljev, Kulik, Glukov – Berdnikov, Perežogin, Kalinin, Sobotka, Širokov, Paršin, Popov, Wandell, Ivanov, Lemťugov, Pervušin, Neprajev, Semionov

    Rozhodca: Viačeslav Bulanov, Andrej Rogačov – Ivan Nazarov, Konstantin Čubykin