Jekaterinburg – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Kazaň – Novokuzneck 1:2 (0:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Nižnekamsk 6:3 (kon.)
Čerepovec – Dinamo Minsk 1:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 0:1 (kon.) | Helsinki – Vladivostok 7:3 (kon.)
Petrohrad – A. Mytišči 5:4 (kon.) | Riga – Viťaz 0:1 (0:1 po s.n.)
koniec po predl.
Avtomobilist Jekaterinburg
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Štvrtok 25.09.2014, 15:00 • Aréna Uralec Jekaterinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
    Aréna Uralec Jekaterinburg
     
    Jekaterinburg je s počtom obyvateľov 1.300.000 štvrtým najväčším mestom Ruskej federácie. Je hraničným mestom medzi Európou a Áziou, pričom polovica rozlohy mesta patrí Európe adruhá Ázii. História mesta siaha do roku 1680. V roku 1723 tu boli založené železiarne, a oblasť zakladatelia pomenovali po žene cára Petra Veľkého – Kataríny I. Mesto nieslo tento názov do roku 1924. V rokoch 1924 až 1991 nieslo názov Sverdlovsk. V júni 1918 obsadili mesto československé légie a na Michajlovskom cintoríne je postavený pamätník československým obetiam. Jekaterinburg je nielen administratívnym centrom Sverdlovskej oblasti a Uralského okruhu, ale predovšetkým mestom Univerzít a výskumných vojenský objektov. Predstavitelia zoskupenia BRICS sa na svojom prvom zakladajúcom oficiálnom summite stretli v júni 2009 práve v Jekaterinburgu.

    Avtomobilist Jekaterinburg, hokejový klub vznikol v roku 2006. Avtomobilist je účastníkom KHL od roku 2009, no v lige hráva len „druhé husle“ . V úvodnom ročníku sa síce borci prebojovali do play-off, no v prvom kole vypadli s hráčmi z Ufy a po sérii 1:3 na zápasy obsadili celkove 16. miesto. V ďalších troch ročníkoch skončil klub na 20. , 22. a 26. mieste. V uplynulej sezóne sa tím prebojoval do záverečnej fázy, no hneď v prvom kole play-off boli nad jeho sily hráči Barys Astana, Avtomobilist prehral všetky štyri zápasy a v súťaži skončil. Záverečné účtovanie vynieslo klub na 15. miesto, o stupienok vyššie ako v úvodnej sezóne.

    Červeno-čierny dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder je doplnený dvomi hráčmi z Českej republiky – Jakubovia Petružálek a Kovář, po jednom hráčovi majú zastúpenie Švédsko, Fínsko, Kanada a Bielorusko. Súčasným hlavným trénerom je domáci Anatolij Anatolievič Jemelin.

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V uplynulej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení tromi hráčmi z Fínska, dvomi zo Švédska a jedného hráča z Bieloruska. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka.

    V aktuálnej tabuľke formy nezískal Avtomobilist ani len bod, Novosibirsk zaknihoval 7 bodov za 2 víťazstvá v riadnom hracom čase a 1 víťazstvo po predĺžení.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Kultúrno-zábavný komplex Uralec privíta Sibir Novosibirsk a my Vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Avtomobilist Jekaterinburg:

    Kovář (Lobanov) – Viklund, Lepistö (A), Megalinskij, Metliuk, Antonov, Jegin, Triamkin, Arkalov – Simakov, Brule, Lazarev – Bumagin, Krysanov, Golyšev – Jefimov, Jemelejev (A), Lewandowski (C) – Petružálek, Garejev, Solomonov

    HK Sibir Novosibirsk:

    Koskinen (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Belov (A), Gimajev, Ožiganov, Ignatovič, Karavajev – Monia, Thuresson, Enlund (A) – Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin (C) – Šumakov, Gubin, Sannikov – Bobrov, Butuzov, Vorošilo

    Rozhodca:

    Drejev, Soin – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    Príjemné popoludnie pri sledovaní zápasu KHL z Arény Uralec z Jekaterinburgu, domáci Avtomobilist bude hostiť Sibir Novosibirsk.
     
    Na ľadovú plochu vykorčuľovali hráči oboch tímov, hostia nastúpia na zápas v bielo-čiernej kombinácii dresov, domáci tím v dresoch červených. Vypočujeme si hymnu Ruskej federácie a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Domáci vyhrali úvodné buly zápasu a s pukom sa snažia nakorčuľovať do pásma hostí, nepodarilo sa to, v strednom pásme o puk prišli.
     
    00:43
    Sibir vyslal prvú strelu na Kovářa v podaní Kopejkina, Kovář puk vyrazil do rohu klziska.
     
    00:57
    Puk poskakoval pred bránkoviskom, Kovář nič neponechal na náhodu a prikryl ho pod svoju rukavicu.
     
    01:25
    Domáci tím aspoň na chvíľku poslal puk do stredného pásma, Sibir začal stretnutie aktívnejšie.
     
    02:09
    Domáci pokazili prechod cez modrú čiaru, čiarový im akciu pre ofsajd zastavil.
     
    02:50
    Avtomobilist chvíľku operoval s pukom v pásme hostí, strelu na Koskinena sme však nezaznamenali.
     
    03:39
    Hostia prišli v pásme domácich o puk, Avtomobilist sa snažil o prečíslenie tri na dva, v strednom pásme však o puk prišiel.
     
    04:15
    Akcia domácich končí strelou na bránku hostí, ktorú však Koskinen bez problémov vyrazil na ľavú stranu klziska.
     
    05:12
    Puk po strele Bumagina a teči hráča hostí skončil na ochrannej sieti, vhadzujeme po pravej ruke Koskinena.
     
    05:32
    Thuresson len nahodil puk na Kovářa, ktorý ho v pokľaku na ľad ukryl vo svojom náručí, napokon čiarový píska hosťom ofsajd.
     
    05:52
    Opäť v akcii Koskinen, ktorý s nahodeným pukom nemal problémy a ihneď ho rozohral na pravú stranu na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    07:05
    Simakov prihrávkou od pravého kuruhu popred bránku hľadal na druhej strane Lazareva, poslal mu však ťažký puk, ktorý nebol na priame ohrozenie bránky Koskinena.
     
    07:45
    Aj za cenu zakázaného uvoľnenia Sibir posiela puk mimo svoje pásmo.
     
    08:07
    Kovář nahodený puk na bránku opäť prikryl, Sibir vybojoval aspoň pásmo na vhadzovanie.
     
    08:13
    Novosibirsk dal gól!
    ARŤOM KARAVAJEV vystrelil od modrej od mantinelu z ľavej strany, puk pred Kovářom poskočil a napokon skončil v jeho sieti. Asistencia: Andreas Thuresson.
     
    09:34
    Brule pekne vystrelil z ľavej strany od kruhu, Koskinen puk zrazil za svoju bránku, domáci tím dohráva svoju akciu v pásme.
     
    09:54
    Za seknutie odišiel na trestnú Gubin, presilovú hru bude hrať domáci tím.
     
    10:34
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci tím využíva svoju presilovú hru, Koskinen puk z pravej strany vyrazil pred seba, kde stál dobre postavený, osamotený ALEXANDER BUMAGIN a puk usmernil za chrbát Koskinena. Asistencie: Dmitrij Megalinskij a Anton Krysanov.
     
    11:39
    Pokazená akcia hostí, Koskiranta puk v rohu klziska nedokorčuľoval a čiarový píska hosťom zakázané uvoľnenie.
     
    12:06
    Avtomobilist po góle ožil a strelu pred bránkoviskom nedokázal po prihrávke Solomonova do bránky hostí dostať Bumagin, ktorý tesne minul bránku Koskinena.
     
    13:39
    Hostia sa snažia v pásme domácich niečo vymyslieť, defenzíva Avtomobilistu im priestor pred Kovářom nedáva.
     
    14:29
    Krysanov sa dostal k zakončeniu a vystrelil spoza kruhov, Koskinen puk vyrazil a domáci držia puk na svojich hokejkách.
     
    15:16
    Sibir zamkol domácich v pásme a točí to pred Kovářom, obrana Jekaterinburgu pozorne kontroluje akciu hostí.
     
    16:03
    Lazarev dostal puk do pásma a na pravej strane bojuje o puk, podarí sa domácim dotiahnúť akciu k úspechu?
     
    16:22
    Jekaterinburg dal gól!
    ALEXEJ SIMAKOV pred bránkou tečoval puk po strele, ktorú vyslal Megalinskij, ktorému prihrával Metliuk, Megalinskij od modrej vystrelil, Koskinen mal zakrytý výhľad a puk skončil v jeho bránke. Asistencie: Dmitrij Megalinskij a Filipp Metliuk.
     
    17:45
    Hostia musia tvoriť hru, domáci tím teraz úspešne bráni vo svojom pásme akciu hráčov Sibiri.
     
    18:24
    Sibir nahadzuje puky do pásma domácich, bojuje o ne v rohoch hracej plochy, strelu na Kovářa nevidíme.
     
    18:45
    Simakov krásne vystrelil z pravej strany, Koskinen puk vyrazil a k dorážke sa Lazarev už nedostal, hostia pôjdu vpred.
     
    18:58
    Na druhej strane sa pekným zákrokom prezentoval Kovář, ktorý vyrazil strelu Alexejeva spoza kruhov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám úvodná tretina zápasu, v ktorom sa aktívnejší hostia ujali vedenia, aby vzápätí domáci využili svoju presilovú hru a stav bol vyrovnaný. Potom domáci pridali na aktivite, niekoľkokrát brejkovali a odmenou im bol druhý gól v bránke hostí. Uvidíme, ako sa bude dej stretnutia vyvíjať v druhej časti hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:05
    Domáci vyhadzujú puk von zo svojho pásma, hostia začínajú opäť aj túto časť hry aktívnejšie.
     
    21:54
    Aj tretí vyhodený puk z pásma domácich si hostia spoza svojej bránky rozohrajú na svoju útočnú akciu.
     
    22:35
    Avtomobilist držal chvíľku puk v pásme hostí, strelu na bránku však nevyslal, defenzíva hostí ho do šance nepustila.
     
    22:57
    Viklnud dostal puk na modrú čiaru, spracoval ho a príklepom vystrelil, Koskinen šiel do pokľaku a puk bezpečne vyrazil.
     
    23:13
    Za seknutie si sadol na trestnú lavicu domáci Simakov, Sibir môže stav zápasu vyrovnať.
     
    23:55
    Až teraz hostia zamkli domácich v pásme, Thuresson poslal pekný puk na Kovářa, gólman domácich tento puk vyrazil.
     
    24:22
    Opäť sa dostal k zakončeniu Thuresson, ktorý vystrelil z ľavej strany spoza Lewandowskeho, aj tento ťažký puk Kovář vyrazil na pravú stranu klziska.
     
    25:05
    Belov sa dostal k zakončeniu z ľavej strany spoza kruhu, Kovář aj tento puk vyrazil a zmenu skóre nateraz nepripustil.
     
    25:13
    Domáci v plnom počte, Simakov už naskočil na ľadovú plochu, domáci oslabenie prežili bez ujmy.
     
    26:25
    Sibir naďalej úporne bojuje a tlačí sa s pukom do pásma domácich, Avtomobilist sa aj teraz bude musieť brániť.
     
    26:49
    Avtomobilsit len vyhadzuje puk von zo svojho pásma na zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Kovářa, vhadzujeme po jeho ľavej ruke.
     
    27:32
    Novosibirsk dal gól!
    Brejk hostí, z ľavej strany poslal puk poza kruhy na druhú stranu Gubin, KONSTANTIN ALEXEJEV pohotovo vystrelil a okolo lapačky Kovářa poslal puk do bránky. Asistencia: Oleg Gubin.
     
    28:10
    Thuresson pekne vystrelil a trafil konštrukciu bránky Kovářa, odrazený puk pred bránkovisko Kovář prikryl pod svoju rukavicu.
     
    28:49
    Avotmobilist svoje vedenie neudržal, Sibir i naďalej pokračuje vo svojej aktivite.
     
    28:57
    Zakázané uvoľnenie domácich, hra sa vráti pred Kovářa.
     
    29:10
    Thuresson opäť pekne vystrelil, v strehu pozorný Jakub Kovář aj tento puk berie do svojej lapačky.
     
    29:24
    Kovář opäť kryje puk vo svojej lapačke, Sibir si teraz v pásme Avtomobilistu vyrobil strelnicu.
     
    29:47
    Kovář vyráža ďalší ťažký puk z ľavej strany, Megalinskij ho získal pod svoju kontrolu a zakladá útok svojho tímu.
     
    30:08
    Metliuk sa snažil po rýchlej akcii domácich zakončiť, z ľavej strany spoza kruhu Koskinena neprekonal.
     
    30:35
    Domáci opäť len nahodili puk do pásma hostí a odišli striedať, Sibir teraz viac-menej kontroluje hru na ľadovej ploche.
     
    31:19
    Solomonov z ľavej strany preveril pozornosť Koskinena, ani s týmto pukom gólman hostí problémy nemal a Sibir pôjde do akcie.
     
    32:05
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, Avtomobilist vyrovnal hru v poli.
     
    32:19
    Za nedovolené bránenie dostal dve minúty Hersley, presilovú hru si zahrá domáci tím.
     
    32:22
    Puk po buly dostal za kruh Megalinskij, ktorý pohotovo vystrelil, minul bránku Koskinena.
     
    32:55
    Sibir poslal puk mimo svoje pásmo a domáci sa budú musieť poponáhľať späť pred Koskinena.
     
    33:25
    Bumagin vystrelil, Koskinen puk vyrazil na ľavú stranu a hostia ho opäť poslali mimo svoje pásmo.
     
    34:19
    Hostia v plnom počte, Avtomobilist svoju presilovú hru nevyužil.
     
    35:15
    Opäť puk lieta z jednej strany klziska na druhú, strelu na bránku v týchto chvíľach nevidíme.
     
    36:05
    Bumagin potiahol puk do pásma hostí, v spolupráci s Dmitrijom Megalinskijim akciu k úspechu nedotiahol.
     
    36:49
    Triamkin nezachytil puk na ľavej strane, hostia ho poslali na Kovářa, ktorý ho prikryl, Sibir vybojoval vhadzovanie po pravej ruke Kovářa.
     
    37:01
    Simakov poslal puk z ľavej strany po prechode modrou na Koskinena, ani on nateraz úspešný nebol.
     
    37:35
    Brule poslal puk pred bránkoviskou na hokejku Lazareva, ten vystrelil, Koskiknen puk so šťastím vyrazil a hostia pôjdu vpred.
     
    38:05
    Opäť aktívny Brule vystrelil, tento puk Koskiknen ukryl vo svojom výstroji, domáci majú pásmo.
     
    38:45
    Golyšev aktívne pracuje na pravom kruhu, hostia ho k streľbe nepúšťajú a puk mu napokon z hokejky zobrali.
     
    39:07
    Megalinskij sa takmer dostal do šance, čiarový akciu domácim zastavil pre dvojnásobný ofsajd.
     
    39:54
    Lazarev vystrelil spoza kruhov, Koskinen v pokľaku puk vyrazil a hostia tlak domácich v závere tretiny prežili bez ujmy.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám aj druhá časť hry, v ktorej sme zaznamenali jeden gól a to do bránky domácich, Sibir bol nebezpečný v útoku, Kovář mal plné ruky práce a to ešte Thuresoon opečiatkoval žrď jeho bránky. No potom prevzal iniciatívu na hracej ploche Avtomobilist a horúco bolo pred bránkou Koskinena, ktorý však zmenu skóre nepripustil. O všetkom tak rozhodne tretia časť hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Spoza pravého kruhu pálil Brule, jeho puk zblokoval obranca hostí do rohu klziska.
     
    41:25
    Koskinen vyhadzoval puk von z pásma, zachytil ho Bumagin, no domáci sa v pásme hostí dlho neohriali.
     
    42:16
    Za podrazenie dostáva dve minúty Jegin, presilovú hru bude mať k dispozícii Sibir.
     
    42:29
    Alexejev vystrelil spoza pravého kruhu, Kovář puk dobre videl a vyrazil ho späť do hry, hostia pri puku.
     
    43:11
    Thuresson vystrelil z pravej strany, Kovář bol pozorný a puk bezpečne ukryl vo svojom výstroji.
     
    43:55
    Sibir to točí v pásme domáceho tímu, vyloženú streleckú pozíciu si však teraz vypracovať nevie.
     
    44:01
    Sibir posiela puk mimo svoje pásmo, je po presilovke.
     
    44:16
    Domáci v plnom počte.
     
    44:37
    Domáci brejkovali, Lewandowski dosiahol gól, rozhodcovia ho však neuznali pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a naviac budú vylučovať.
     
    44:37
    Lewandowski za nedovolené bránenie Koskinena dostal dve minúty, presilová hra pre Sibir.
     
    45:39
    Hosta sa previnili pokazenou akciou a čiarový im píska zakázané uvoľnenie. Domáci získali opäť cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    46:15
    Lazarev brejkoval, dostal sa do pásma hotí, Belov ho však od puku odzbrojil a Sibir pôjde vpred.
     
    46:37
    Domáci v plnom počte.
     
    46:55
    Metliuk natlačil Bobrova na bránku Kovářa, ktorý ju posunul, chvíľku hrať nebudeme a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    47:09
    Puk skončil mimo hraciu plochu, vhadzovať budeme po pravej ruke Koskinena.
     
    47:21
    Hostia opäť puk len vyhodili von zo svojho pásma, zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Koskinena.
     
    47:57
    Kopejkin nahodil puk do pásma domácich a hostia tam operujú s pukom na svojich paliciach.
     
    48:51
    Nedovolené bránenie v podaní Ožiganova, ktorý fauloval Lepistöho, presilová hra pre Avtomobilist.
     
    49:27
    Megalinskij vystrelil, Koskinen puk vyrazil, Dmitrij bol faulovaný a budeme opäť vylučovať.
     
    49:34
    Za hákovanie odkorčuľoval na tresntú lavicu Karavajev, presilová hra domácich piatich proti trom.
     
    50:30
    Brejk hostí, po pravej strane ušiel s pukom až na Kovářa Sannikov, ktorý poslal namiesto puku do bránky Kovářa a za nedovolené bránenie vyfasoval dve minúty.
     
    50:48
    Avtomobilist hrá presilovú hru o dvoch mužov, túto siahodlhú presilovú hru by mal využiť. Pubikum ho ženie vpred.
     
    51:24
    Megalinskij vystrelil, Koskinen v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
     
    51:34
    Hostia so štyrmi hráčmi, Avtomobilist presilovú hru piatich proti trom nevyužil.
     
    52:05
    Domáci zamkli hostí v pásme, podarí sa im strhnúť víťazstvo na svoju stranu?
     
    52:25
    Sibir poslal puk až ku Kovářovi, domáci ani túto akciu k úspechu nedotiahli.
     
    52:30
    Hostia v plnom počte, Avtomobilist ponuku od hostí na tretí gól neprijal.
     
    53:08
    Hosta puk nahodili do pásma domácich a čakajú ich akciu na červenej čiare, pôjde zápas do predĺženia?
     
    53:52
    Jegin vystrelil spoza kruhov a jeho puk len opečiatkoval žrď bránky Koskinena, Jemelejev sa k dorážke už nedostal.
     
    54:35
    Thuresson vystrelil a minul bránku Kovářa, domáci puk vyvážaju von zo svojho pásma.
     
    55:30
    Pekná strela Bumagina z medzikružia, Koskinen puk ukryl do náručia, Simakov sa už k dorážke nedostal.
     
    56:18
    Domáci hrajú aktívnejšie a hostia umne bránia remízovy stav v tretej tretine.
     
    57:00
    Posledné tri minúty tretej tretny, do akcie vyrážajú hráči v červených dresoch, domáci Avtomobilist.
     
    57:20
    Dnešné stretnutie sleduje 3.500 divákov.
     
    58:00
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, kto sa bude napokon radovať z víťazstva?
     
    58:15
    Bumagin pekne vystrelil, Koskinen bol pozorný a puk vyrazil na pravú stranu klziska.
     
    58:36
    Opäť sa k zakončeniu spoza kruhov dostal Bumagin, ani táto strela v bránke neskončila, Koskiken ho vychytal.
     
    59:03
    Sibir nahodil puk do pásma domácich a odišiel striedať, čas do klaksónu sa neúprosne blíži.
     
    59:35
    Vidíme jednu z posledných akcií domácich, Sibir umne bráni vo svojom pásme.
     
    59:54
    Brule bol v dobrej šanci na ľavej strane, ani tento puk v bránke hostí neskončil, Koskinen ho vyrazil, je po tretine.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V riadnom hracom čase sme víťaza nespoznali a tak po krátkej prestávke pôjde zápas do predĺženia, uvidia diváci v Jekaterinburgu aj nájazdy?
     
    Predĺženie sa začalo.
     
    60:28
    Krysanov nahodil puk do pásma, Bumagin ho dokorčuľoval no vzápätí oň prišiel. Hostia vyrážajú vpred.
     
    61:03
    Ani Sibir v pásme domácich s pukom neuspel, vidíme akciu domáceho tímu.
     
    61:27
    Lewandowski bol v pásme skôr ako puk, čiarový akciu hosťom zastavil pre ofsajd.
     
    61:43
    Domáci potiahli puk na modrú, nahodili do pásma a je po ich akcii.
     
    61:57
    Podrazenie v podaní Lazareva a dve minúty, presilová hra pre hostí.
     
    61:57
    Oddychový čas domácich, ktorí mobilizujú svoje sily.
     
    62:34
    Novosibirsk dal gól!
    Hostia využívajú presilovú hru, keď sa strelou od modrej presadil PATRIK HERSLEY a Kovář so zakrytým výhľadom nestačil zareagovať. Asistencia: Andreas Thuresson.
     
    Koniec zápasu.
     
    Sibir vyhráva na ľade Jekaterinburgu gólom v predĺžení z presilovej hry a berie si z jeho ľadu dva body. Domáci v tretej tretine hrali dlho presilovú hru o dovoch mužov a keďže ju nevyužili, nezaslúžili si vyhrať. To je z tohto zápasu odo mňa všetko, za pozornosť ďakuje Vladimír Korduliak. (17:17:46)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 11. Bumagin (Megalinskij, Krysanov), 17. Simakov (Megalinskij, Metliuk) – 9. Karavajev (Thuresson), 28. Alexejev (Gubin), 63. Hersley (Thuresson)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Viklund, Lepistö (A), Megalinskij, Metliuk, Antonov, Jegin, Triamkin, Arkalov – Simakov, Brule, Lazarev – Bumagin, Krysanov, Golyšev – Jefimov, Jemelejev (A), Lewandowski (C) – Petružálek, Garejev, Solomonov
    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Belov (A), Gimajev, Ožiganov, Ignatovič, Karavajev – Monia, Thuresson, Enlund (A) – Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin (C) – Šumakov, Gubin, Sannikov – Bobrov, Butuzov, Vorošilo

    Rozhodca: Drejev, Soin – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 3.500