Inter – Bergamo 2:0 (kon.) | Juventus – Cesena 3:0 (kon.) | Neapol – Palermo 3:3 (kon.)
Parma – AS Rím 1:2 (kon.) | Cagliari – Turín 1:2 (kon.) | Fiorentina – Sassuolo 0:0 (kon.)
Hellas Verona – CFC Janov 2:2 (kon.) | Sampdoria – Chievo 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (1:0)
AC Cesena
Streda 24.09.2014, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Sebastian Giovinco je dnes prekliaty a gólu sa už zrejme po výbornom výkone nedočká. Znovu sa dokázal výborne zorientovať pred šestnástkou, kde si preberal prihrávku od Roberta Pereyru. Malý a šikovný technik sa obtočil okolo Cascioneho, aby následne z otočky pálil presne k ľavej žrdi. Na loptu si zľahka siahol i gólman Leali, ktorý dokázal jeho pokus z dvadsiatich metrov i so šťastím vytlačiť na žrď.
     
    88
    Strelec tretieho gólu v zápase následne opúšťa hraciu plochu, keď Stephana Lichtsteinera na posledné desiatky sekúnd nahradí Simone Pepe.
     
    86
    Juventus Turín dal gól!
    Stará Dáma pridáva i tretí zásah do siete bezmocného gólmana Lealiho. Simone Padoin zo stredu poľa výborne prihrával na pravú stranu, kde bol rozbehnutý STEPHAN LICHTSTEINER. Ten jednoznačne unikol Capellimu, aby sa následne v nájazde z pravej strany na gólamana hostí nemýlil. Švajčiarsky krajný záložník našiel škulinku v jeho postoji a ranou do pravej šibenice už definitívne rozhoduje tento zápas.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času opúšťa trávnik i dvojgólový strelec Stared Dámy Arturo Vidal, namiesto ktorého príde Padoin.
     
    78
    Na trávnik práve naskakuje i Constantin Nica, ktorý tu hosťuje z Atalanty Bergamo. Miesto mu prepustila päťka v modrom drese Giorgi.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom zápasu sa na trávnik dostane i madridská letná posila Morata, ktorý nahradí ďalšieho Španiela Llorenteho.
     
    64
    Juventus Turín dal gól!
    ARTURO VIDAL pridáva i druhý gól v sieti Lealiho a Juventus sa už konečne môže upokojiť. Akciu po ľavej strane znovu rozbiehal neúnavný Sebastian Giovinco. Ten sa dokázal odpúťať od Carboneho, no Lucchini ho už ďalej nepustil. Lopta sa však odrazila iba presne na kopačku čilského stredopoliara, ktorý si posunul loptu okolo Kranjca, aby následne zo šestnástkového oblúku zamieril presne k pravej žrdi. 2:0!
     
    61
    Priame voľné kopy Sebastiana Giovinca dnes majú zmysel, ale ani v tomto prípade sme sa druhého gólu ešte nedočkali. Malý technik Giovinco z asi dvadsiatich metrov nádherne zatočil loptu ponad múr. Guľatý nezmysel sa parádne krútil do ľavej šibenice hosťujúcej bránky, no gólman Leali sa dokázal presunúť včas a zastúpiť tak roztrhaný múrik. Gólman Ceseny sa preleel vzduchom, aby vyrazil na rohový kop, čo aj zvládol.
     
    57
    Pierpaolo Bisoli po druhýkrát strieda. Na hraciu plochu vybieha Carbonero, ktorý polhodinu pred koncom nahradí Perica.
     
    51
    Giorgio Chiellini sa po prvýkrát v druhom dejstve odhodlal k ofenzívnemu výletu po ľavej strane, ktorý pred šestnástkou až za cenu žltej karty zastavil Perico.
     
    47
    Hneď skraja druhého dejstva tu bola obrovská príležitosť Juventusu, ktorý už mohol vyhrávať o dva góly. Na pravej strane šestnástky sa okolo Capelliho zvrtol doteraz najaktívnejší hráč na hracej ploche Sebastian Giovinco, ktorý po efektnej kľučke vyprášil rukavice Lelaiho, ktorý ale jeho ranu zo siedmich metrov dokázal vyraziť aspoň pred seba, kde v dorážke pálil nad bránku Roberto Pereyra. Cesena stále žije, veď o bodov ju delí len jedniný gól.
     
    46
    Pred úvodným hvizdom druhej časti zaznamenávame jednu zmenu na strane hostí, keď namiesto Mazzottu už na trávnik vybehol Manuel Coppola.
     
    34
    Juventus s peknou akciou z ľavej strany, ktorá gólom ale nekončí. Tréning talianskeho šampióna pokračuje i naďalej. V pokojnom tempe teraz vyvážal loptu Patrice Evra, ktroý následne dokázal obísť i Perica. Z ľavej strany šestnástky následne po zemi prihrával na hranicu malého vápna, kde číhal Fernando Llorente. Ten sa dokázal obtočiť okolo Capelliho, no z otočky zamieril len tesne nad ľavý horný roh. Leali by proti jeho rane z piatich metrov nedokázal zasiahnuť.
     
    31
    Druhým potrestaným hráčom zápasu je Daniele Capelli, ktorý na súperovej polovici znovu nedovoleným spôsobom zastavoval Giovinca.
     
    18
    Juventus Turín dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil čilský stredopoliar ARTURO VIDAL, ktorý sa nemýlil. Pri exekúcii pokutového kopu si z jeho pohľadu vybral ľavý dolný roh, kde síce putovala i pravačka gólmana Ceseny Nicolu Lealiho, no hosťujúci brankár už loptu mimo priestoru troch žrdí nevytesnil. Na loptu si dokonca i siahol, no guľat nezmysel mu prepadol popod ruku. Juventus ide podľa očakávaní do vedenia!.
     
    17
    Emmanuelovi Cascionemu sa to už poriadne nakopilo a Piero Giacomeli musel po prvýkrát tasiť žltú kartu. Hosťujúci stredopoliar hral na hranici šestnástky rukou, čo hlavný arbiter nepotrestal len kartovým napomínaním, ale taktiež bude nasledovať pokutový kop pre Juve!
     
    10
    Emmanuel Cascione sa síce kartovému trestu vyhol, no jeho Cesena mohla za nedisciplinovanosť svojho stredopoliara zaplatiť inkasovaným gólom. Priamy kop presne z hranice šestnástky rozohrával opäť Sebastian Giovinco. Ten najskôr napálil loptu len do dobre postaveného múru, no následne sa dostal i k odrazenej lopte, ktorú nádherným halfvolejom napálil tesne pod brvno hosťujúcej svätyne. Tam ale pohotovo zasahoval gólman Nicola Leali, ktorý vyrazil na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 18. A.Vidal (pen.), 64. A.Vidal, 86. Lichtsteiner(Padoin)

    Karty:   17. Cascione (CES), 31. Capelli (CES), 51. Perico (CES)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, R. Pereyra, A. Vidal, Marchisio, Evra – Giovinco, F. Llorente
    Náhradníci: Rubinho – Rômulo, Pogba, S. Pepe, Morata, Tévez, K. Coman, Padoin, K. Asamoah, Mattiello, Volpe
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    AC Cesena: Leali – Perico, S. Lucchini (C), Kranjc, D. Capelli, Mazzotta – L. Giorgi, Cascione, Renzetti – Marilungo, Defrel
    Náhradníci: Agilardi, W. Bressan – Nica, Valzania, Carbonero, Coppola, Magnússon, Ďurič, Succi, Garritano, Zé Eduardo, A. Rodríguez
    Manažér: Pierpaolo Bisoli (ITA)

    Rozhodca: Piero Giacomelli – F. Galloni, A. Tegoni – M. Tonolini