Inter – Bergamo 2:0 (kon.) | Juventus – Cesena 3:0 (kon.) | Neapol – Palermo 3:3 (kon.)
Parma – AS Rím 1:2 (kon.) | Cagliari – Turín 1:2 (kon.) | Fiorentina – Sassuolo 0:0 (kon.)
Hellas Verona – CFC Janov 2:2 (kon.) | Sampdoria – Chievo 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (1:0)
AC Cesena
Streda 24.09.2014, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte v Turíne, kde majstrovský Juventus v rámci vloženého štvrtého kola talianskej Serie A vyzve nováčika z Ceseny.

    Tabuľkové postavenie:

    2. Juventus: 3 – 0 – 0; skóre 4:0; body 9
    11. Cesena: 1 – 1 – 1; skóre 3:5; body 4

    Juventus Turín Massimiliana Allegriho začína tam, kde končila epocha Antonia Conteho, teda na víťaznej šnúry. Séria triumfov sa vrátane troch duelov tejto sezóny natiahla už na desať ligových víťazstiev v rade! Niet sa čomu diviť, veď hráčska kostra Starej Dámy zostala pokope, s výnimkou Antonia Conteho, ktorý už vedie taliansku futbalovú reprezentáciu , je to rovnaká Vecchia Signora, ktorá ovládla tri posledné ročníky.
    Do toho aktuálneho stúpila do sezóny povinným víťazstvom na pôde Chievo Verona (1:0). Následne si Zebry poradili i s Di Nataleho Udinese Calcio (2:0) aby cez víkend zvládli i doteraz najťažšiu prekážku v podobe Inzaghiho AC Miláno. Jediným zásahom rozhodol o troch bodoch Carlos Tévez.

    Kým Juventus si majstrovský titul zabezpečil v pomerne výraznom predstihu, Cesena bojovala o postu medzi elitu až do posledného okamžiku. V talianskej Serii B obsadila konečné štvrté miesto, ktoré ju poslalo do baráže. Tam narazila na Modenu, ktorú tesne zdolala po výsledkoch 0:1 vonku a 1:1 doma. Vo finálovom dvojzápase zdolala Latinu dvakrát 2:1 a po troch rokoch sa tak mohla vrátiť späť medzi taliansku smotánku.
    Cavallucci Marini začali aktuálny ročník veľkolepým víťazstvom nad ambicióznou Parmou (1:0). Pre Morských koníkov to bol dôležitý vstup do sezóny, no ďalšie kolá už toľko radosti neponúkli. Najskôr prišla jasná prehra na pôde rímskeho Lazia, aby následne Cesena nestačila ani na ďalšieho nováčika z Empoli. Doma s ním uhrala len nerozhodný výsledok 2:2.

    Absencie:

    Domácim dnes bude s určitosťou chýbať zranená dvojica Andrea Pirlo a Luca Marrone. Nepočíta sa ani s nasadením nedoliečeného Barzagliho.

    Na druhej strane je v podobnej situácii Giuseppe De Feudis. Naopak Cazzola a Tabanelli sa na turínsky trávnik s definitívou nepozrú.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, R. Pereyra, A. Vidal, Marchisio, Evra – Giovinco, F. Llorente
    Náhradníci: Rubinho – Rômulo, Pogba, S. Pepe, Morata, Tévez, K. Coman, Padoin, K. Asamoah, Mattiello, Volpe
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    AC Cesena: Leali – Perico, S. Lucchini (C), Kranjc, D. Capelli, Mazzotta – L. Giorgi, Cascione, Renzetti – Marilungo, Defrel
    Náhradníci: Agilardi, W. Bressan – Nica, Valzania, Carbonero, Coppola, Magnússon, Ďurič, Succi, Garritano, Zé Eduardo, A. Rodríguez
    Manažér: Pierpaolo Bisoli (ITA)

    Rozhodca: Piero Giacomelli – F. Galloni, A. Tegoni – M. Tonolini.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia v modrých dresoch uviedli loptu do pohybu. Turínsky favorit nastupuje v tradičnej pruhovanej sade dresov a útočiť bude zľava-doprava.
     
    2
    Domáci od úvodného zisku lopty točia Cesenu sériou krátkych prihrávok. Hosťom nezostáva v úvode nič iné, než sa len brániť.
     
    3
    Takýto priebeh sa očakáva prakticky počas celého duelu. Juventus je dnes obrovským favoritom, čo by mal potvrdzovať od úvodných minút.
     
    4
    Hostia prakticky od úvodného hvizdu s deviatimi hráčmi pod loptou. Juventus má pred šestnástkou dostatok priestoru na manévrovanie. V jej vnútri je to už ale poriadne prehustené.
     
    5
    Roberto Pereyra si v šestnástke pýtal pokutový kop, no stopér a kapitán Ceseny Stefano Lucchini zrejme rukou vo vápne nehral.
     
    6
    Manažér Pierpaolo Bisoli poriadne naštartovaný pri postrannej čiare. Od začiatku zápasu burcuje svojich zverencov.
     
    7
    Tentokrát sa už Lucchini napomenutiu od Giacomelliho nevyhol. Po faule na Llorenteho tu bude priamy kop pre Starú Dámu.
     
    8
    Ten z ľavej strany rozohrával Sebastian Giovinco, no jeho center zostal odvrátený a Lichtsteiner pálil z odrazenej lopty podstatne mimo.
     
    9
    Následne sa stredom ihriska odvážne rozbehol Roberto Pereyra, ktorého až na hranici šestnástky nedovolene zastavil Cascione.
     
    10
    Emmanuel Cascione sa síce kartovému trestu vyhol, no jeho Cesena mohla za nedisciplinovanosť svojho stredopoliara zaplatiť inkasovaným gólom. Priamy kop presne z hranice šestnástky rozohrával opäť Sebastian Giovinco. Ten najskôr napálil loptu len do dobre postaveného múru, no následne sa dostal i k odrazenej lopte, ktorú nádherným halfvolejom napálil tesne pod brvno hosťujúcej svätyne. Tam ale pohotovo zasahoval gólman Nicola Leali, ktorý vyrazil na rohový kop.
     
    11
    Ten už nebezpečie nepriniesol. Na loptu si síce celkom slušne naskakoval Paul Pogba, no hlavičku poslal len nepresne mimo.
     
    12
    Cesena stále nedokázala na súperovej polovici nič vyprodukovať. Kým neinkasuje úvodný gól, na svojom štýle zrejme nič nezmení.
     
    13
    Ďalšie ofenzívne ťaženie Starej Dámy bolo zastavené hlavným arbitrom Giacomellim, ktorý signalizoval vysokú nohu Patrica Evru.
     
    14
    Domáci sa po krušných minútkach vracajú k svojmu úvodnému obliehaniu bránky Ceseny. Tá naďalej čaká v zákope.
     
    15
    Hostia boli radi i za prostý odkop Kranjca, ktorý ich ponúkol aspoň pár sekúnd na nadýchnutie sa. Juve zatiaľ nepritlačil.
     
    16
    Po nedovolenom zákroku na Pereyru sa kopal voľný kop z pravej strany, ktorý Giovinco poslal na hlavu Ogbonnu, ktorý ale zamieril iba do stredu bránky.
     
    17
    Emmanuelovi Cascionemu sa to už poriadne nakopilo a Piero Giacomeli musel po prvýkrát tasiť žltú kartu. Hosťujúci stredopoliar hral na hranici šestnástky rukou, čo hlavný arbiter nepotrestal len kartovým napomínaním, ale taktiež bude nasledovať pokutový kop pre Juve!
     
    18
    Juventus Turín dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil čilský stredopoliar ARTURO VIDAL, ktorý sa nemýlil. Pri exekúcii pokutového kopu si z jeho pohľadu vybral ľavý dolný roh, kde síce putovala i pravačka gólmana Ceseny Nicolu Lealiho, no hosťujúci brankár už loptu mimo priestoru troch žrdí nevytesnil. Na loptu si dokonca i siahol, no guľat nezmysel mu prepadol popod ruku. Juventus ide podľa očakávaní do vedenia!.
     
    20
    Domáci sa na to príliš ani nenadreli. V pokojnom tempe si zatiaľ Turínčania kontrolujú tempo a určujú priebeh zápasu.
     
    21
    Nezmenil to ani Renzetti, ktorý sa na ľavom okraji šestnástky snažil pretlačiť dvojicu Lichtsteiner a Ogbonna, no tá mu vystavila ráznu stopku.
     
    22
    Juventus zatiaľ kombinuje ako by hral modelový zápas na tréningu. Cesena sa však napriek tejto ležérnosti nevie zmocniť lopty.
     
    23
    Hostia sa následne snažili odpovedať kontrou na ľavej strane, no dvojica Marilungo a Renzetti nič zmysluplného nevymyslela.
     
    24
    Po dlhšom čase zaútočili i domáci, konkrétne to bol Patrice Evra, ktorý však z ľavej strany odcentroval iba smerom k Lealim.
     
    26
    Patrice Evra teraz pre zmenu zostáva ležať na hracej ploche, keď v ostrom hlavičkovom súboji prepadol cez obrancu Perica.
     
    28
    Už aj s Patricom Evrom sme sledovali Vidalov oblúčik na nabiehajúceho Lichtsteinera, ktorý však ťažil z postavenia mimo hry.
     
    29
    Nepochodil ani Roberto Pereyra, ktorý nedokázal na hracej ploche dostihnúť dlhú loptu od Claudia Marchisia.
     
    30
    Marilungo to teraz myslel veľmi šikovne, keď z veľkej diaľky vypálil na Buffona, ktorému lopta vypadla, ale len do bezpečného priestoru.
     
    31
    Druhým potrestaným hráčom zápasu je Daniele Capelli, ktorý na súperovej polovici znovu nedovoleným spôsobom zastavoval Giovinca.
     
    32
    Vechcia SIgnora sa bude musieť brániť vôbec prvému rohovému kopu v zápase. Cesena po dlhšom čase v ofenzíve.
     
    33
    Vo vzdušnom priestore ale už po niekoľký krát vládol stopér Leonardo Bonucci, ktorý poslal loptu ďaleko za polovicu ihriska.
     
    34
    Juventus s peknou akciou z ľavej strany, ktorá gólom ale nekončí. Tréning talianskeho šampióna pokračuje i naďalej. V pokojnom tempe teraz vyvážal loptu Patrice Evra, ktroý následne dokázal obísť i Perica. Z ľavej strany šestnástky následne po zemi prihrával na hranicu malého vápna, kde číhal Fernando Llorente. Ten sa dokázal obtočiť okolo Capelliho, no z otočky zamieril len tesne nad ľavý horný roh. Leali by proti jeho rane z piatich metrov nedokázal zasiahnuť.
     
    35
    Desať minút pred polčasovou prestávkou tak stále hráme za stavu 1:0, ktorý sa ale zrejme ešte bude párkrát na domácej strane upravovať.
     
    36
    Juventus si ale hrá svoj vlastný zápas. Hráči v pruhovanom sa zatiaľ určite ani príliš nezapotili. Prakticky neustále sa pohybuje len lopta.
     
    37
    Cesene budú pri takomto štýle časom dochádzať sily a presne to bude voda na turínsky mlyn, ktorý začne mlieť.
     
    38
    Marchisio teraz utŕžil nepríjemný zásah lakťom do tváre od Mazzottu. V tvári talianskeho stredopoliara vidíme dokonca krv.
     
    39
    Zo zvyšku úvodného dejstva ho to ale zrejme nevyradí. Bolo by zbytočné prísť o nejakého zraneného hráča práve v takomto zápase.
     
    40
    Hostia v ojedinelom brejku po pravej strane, odkiaľ dopredu centroval Giorgi, no jeho lopta doputovala až za bránkovú čiaru.
     
    41
    Giovinco to teraz šikovne skúšal z ľavého okraja šestnástky, no medzi tri žrde zamieriť nedokázal. Cesena stále prehráva len o jeden.
     
    42
    Celkom zaujímavý pokus obstaral i Claudio Marchisio, ktorý mieril zo strednej vzdialenosti tesne nad bránku Lealiho.
     
    43
    Ďalší pokus domácich hráčov. Leali i so šťastím odoláva. Maličký ofenzívny hráč Starej Dámy mieril obstrelom z pravého kraja šestnástky mimo.
     
    44
    Juve už ponúklo niekoľko variácii zakončení, no zatiaľ slávila úspech jedine strela z jedenástich metrov, ktorou otváral skóre Vidal.
     
    45
    Hostia aspoň v nejakom náznaku, keď si po loptu pomedzi obrancov nabiehal Defrel, ale až k nej sa nedostal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Juventus Stadium sa nieslo podľa očakávaní v domácej réžii. Stará Dáma si s prehľadom kontrolovala priebeh stretnutia. Zatiaľ síce zo svojho postupne dávkovaného tlaku vyťažila len jediný gól v sieti Lealiho, keď sa z penalty presadil Arturo Vidal, no verme, že čochvíľa sa vrece s gólmi roztrhne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pred úvodným hvizdom druhej časti zaznamenávame jednu zmenu na strane hostí, keď namiesto Mazzottu už na trávnik vybehol Manuel Coppola.
     
    47
    Hneď skraja druhého dejstva tu bola obrovská príležitosť Juventusu, ktorý už mohol vyhrávať o dva góly. Na pravej strane šestnástky sa okolo Capelliho zvrtol doteraz najaktívnejší hráč na hracej ploche Sebastian Giovinco, ktorý po efektnej kľučke vyprášil rukavice Lelaiho, ktorý ale jeho ranu zo siedmich metrov dokázal vyraziť aspoň pred seba, kde v dorážke pálil nad bránku Roberto Pereyra. Cesena stále žije, veď o bodov ju delí len jedniný gól.
     
    49
    Giovinco to následne skúšal zo strednej vzdialenosti, no ďalekonosným pokusom trafil len hlavu kapitána Lucchiniho.
     
    50
    Poriadne otraený Lucchini musí podstúpiť rýchle ošetrenie, ale zrejme bude môcť pokračovať v zápase ďalej.
     
    51
    Giorgio Chiellini sa po prvýkrát v druhom dejstve odhodlal k ofenzívnemu výletu po ľavej strane, ktorý pred šestnástkou až za cenu žltej karty zastavil Perico.
     
    52
    Domáci následne pokračovali voľným kopom, ktorý bol ale odvrátený i na kop rohový. Juventus stále kontroluje priebeh zápasu.
     
    53
    Cesena sa i v tomto prípade dokázala ubrániť a už sa jej to podarí zrejme definitívne. Aspoň v tomto momente.
     
    54
    Hostia navyše dokázali celkom slušne zakombinovať na súperovej polovici, aj keď k streleckému pokusu sa nedostali.
     
    55
    Tá neprišla ani na druhej strane po akcii Patrica Evru, ktorého nadýchaný center pristál len na hlave uzdraveného kapitána Lucchiniho.
     
    56
    Nepochodil ani Lichtsteiner, ktorý nezvládol spracovanie vysokej lopty od Marchisia. Navyše ho nepodporoval ani Vidal.
     
    57
    Pierpaolo Bisoli po druhýkrát strieda. Na hraciu plochu vybieha Carbonero, ktorý polhodinu pred koncom nahradí Perica.
     
    58
    Juventus si to znovu rozdáva z jednej strany na druhú. Cesena sa poslušne presúva, ale na nič odvážne si zatiaľ netrúfa.
     
    59
    Navyše po prepadnutom centri od Evru mal problémy nielen gólman Leila, ale i Kranjc, ktorý v poslednej chvíli odkopával na rohový kop.
     
    60
    Cascione sa i so žltou kartou pustil do ostrého súboja s Marchisiom a teraz bude rád, že sa nemusí porúčať predčasne pod sprchy.
     
    61
    Priame voľné kopy Sebastiana Giovinca dnes majú zmysel, ale ani v tomto prípade sme sa druhého gólu ešte nedočkali. Malý technik Giovinco z asi dvadsiatich metrov nádherne zatočil loptu ponad múr. Guľatý nezmysel sa parádne krútil do ľavej šibenice hosťujúcej bránky, no gólman Leali sa dokázal presunúť včas a zastúpiť tak roztrhaný múrik. Gólman Ceseny sa preleel vzduchom, aby vyrazil na rohový kop, čo aj zvládol.
     
    62
    Domáci sa po rohovom kope dostali k zakončeniu, no Fernando Llorente posielal loptu len do stredu bránky hostí.
     
    64
    Juventus Turín dal gól!
    ARTURO VIDAL pridáva i druhý gól v sieti Lealiho a Juventus sa už konečne môže upokojiť. Akciu po ľavej strane znovu rozbiehal neúnavný Sebastian Giovinco. Ten sa dokázal odpúťať od Carboneho, no Lucchini ho už ďalej nepustil. Lopta sa však odrazila iba presne na kopačku čilského stredopoliara, ktorý si posunul loptu okolo Kranjca, aby následne zo šestnástkového oblúku zamieril presne k pravej žrdi. 2:0!
     
    66
    Cesena si na okamžik môže vydýchnuť, keď Chiellini musel na polovici ihriska nedovolene zastaviť uniakjúceho Giorgiho.
     
    67
    Cesena sa ani v tomto prípade ďaleko nedostala, hrať budú znovu hráči v čierno-bielych pruhovaných dresoch.
     
    68
    Pri postrannej čiare sa už pripravuje Morata, ktorý by mohol nahradiť napríklad Fernanda Llorenteho, ktorý sa zatiaľ nedokázal presadiť.
     
    69
    V tomto prípade to platilo aj o VIdalovi, ktorý mieril mimo, aby v zápätí po Lealiho zlej rozohrávke zablokoval Marchisia Renzetti.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom zápasu sa na trávnik dostane i madridská letná posila Morata, ktorý nahradí ďalšieho Španiela Llorenteho.
     
    71
    Opäť chvíľu hrať nebudeme, keďže na hracej ploche sa pre zmenu nachádza Giorgi. Cesena stále neponúka nič iné.
     
    72
    Možno tak ďalšie nedovolené zákroky ako teraz Slovinec Kranjc, ktorý na ľavej strane nedovolene atakoval Moratu.
     
    73
    Pereyra na ľavej strane zbytočne štrikoval s loptou, pretože napriek svojej snahe sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    75
    Po Evrovej spätnej prihrávke teraz až komicky zaváhal Morata, ktorému nešikovne odskočila lopta, aby tak nedokázal zakončiť.
     
    76
    Španiel sa snažil o zakončenie z otočky, no absolútne to v tomto prípade nezvládol. Stále stav 2:0 pre Juventus.
     
    77
    Álvaro Morata následne zakončoval z ľavej strany šestnástky, no loptu posielal do stredu bránky. Strely na bránku hostí pribúdajú.
     
    78
    Na trávnik práve naskakuje i Constantin Nica, ktorý tu hosťuje z Atalanty Bergamo. Miesto mu prepustila päťka v modrom drese Giorgi.
     
    79
    Juventus i teraz hrá ako po väčšinu stretnutia. Prakticky sa jedná len o formálne odklepnutie jasného výsledku. Cesena na takýto kaliber proste nemá.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času opúšťa trávnik i dvojgólový strelec Stared Dámy Arturo Vidal, namiesto ktorého príde Padoin.
     
    81
    Sebastian Giovinco opäť útočí. Po obídení Carboneho s Cascionem pálil z vnútra šestnástky len do stredu bránky.
     
    82
    Vysoký center z pravej strany od Carboneho prepadol až k GIanluigimu Buffonovi, ktorý sa dopredu príliš neponáhľa.
     
    83
    Na druhej strane sa v postavení mimo hru ocital Sebastian Giovinco, ktorému dnes nie je súdené pridať druhý gól.
     
    84
    Znovu Giovinco, ktorý sa prekľučkoval až do šestnástky, no ani v tomto prípade mu ešte nebolo súdené. 2:0 i naďalej.
     
    86
    Juventus Turín dal gól!
    Stará Dáma pridáva i tretí zásah do siete bezmocného gólmana Lealiho. Simone Padoin zo stredu poľa výborne prihrával na pravú stranu, kde bol rozbehnutý STEPHAN LICHTSTEINER. Ten jednoznačne unikol Capellimu, aby sa následne v nájazde z pravej strany na gólamana hostí nemýlil. Švajčiarsky krajný záložník našiel škulinku v jeho postoji a ranou do pravej šibenice už definitívne rozhoduje tento zápas.
     
    88
    Strelec tretieho gólu v zápase následne opúšťa hraciu plochu, keď Stephana Lichtsteinera na posledné desiatky sekúnd nahradí Simone Pepe.
     
    89
    Sebastian Giovinco je dnes prekliaty a gólu sa už zrejme po výbornom výkone nedočká. Znovu sa dokázal výborne zorientovať pred šestnástkou, kde si preberal prihrávku od Roberta Pereyru. Malý a šikovný technik sa obtočil okolo Cascioneho, aby následne z otočky pálil presne k ľavej žrdi. Na loptu si zľahka siahol i gólman Leali, ktorý dokázal jeho pokus z dvadsiatich metrov i so šťastím vytlačiť na žrď.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Pierom GIacomellim pridáva k dnešnému zápasu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90+1
    V ich úvode sme videli sľubnú streleckú parketu pre Padoina, ktorý poriadne natiahol Lealiho, ktorý si ale v tomto prípade poradil a vyrazil na rohový kop.
     
    90+2
    Center od rohovej zástavky už nič nebezpečné nepriniesol. Stará Dáma sa zrejme bude musieť uspokojiť i s trojgólovou výhrou.
     
    90+3
    Koniec zápasu. (22:34:26)

    Erik Farkaš

    Góly: 18. A.Vidal (pen.), 64. A.Vidal, 86. Lichtsteiner(Padoin)

    Karty:   17. Cascione (CES), 31. Capelli (CES), 51. Perico (CES)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, R. Pereyra, A. Vidal, Marchisio, Evra – Giovinco, F. Llorente
    Náhradníci: Rubinho – Rômulo, Pogba, S. Pepe, Morata, Tévez, K. Coman, Padoin, K. Asamoah, Mattiello, Volpe
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    AC Cesena: Leali – Perico, S. Lucchini (C), Kranjc, D. Capelli, Mazzotta – L. Giorgi, Cascione, Renzetti – Marilungo, Defrel
    Náhradníci: Agilardi, W. Bressan – Nica, Valzania, Carbonero, Coppola, Magnússon, Ďurič, Succi, Garritano, Zé Eduardo, A. Rodríguez
    Manažér: Pierpaolo Bisoli (ITA)

    Rozhodca: Piero Giacomelli – F. Galloni, A. Tegoni – M. Tonolini