Chievo – Parma 2:3 (kon.) | CFC Janov – Lazio 1:0 (kon.) | AS Rím – Cagliari 2:0 (kon.)
Sassuolo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Udinese – Neapol 1:0 (kon.) | Bergamo – Fiorentina 0:1 (kon.)
Palermo – Inter 1:1 (kon.) | Turín – Hellas Verona 0:1 (kon.)
koniec
US Palermo
1:1 (1:1)
Inter Miláno
Nedeľa 21.09.2014, 20:45 • Stadio Renzo Barbera (Palermo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Nutne byť ale koniec nemusel, no Stefano Sorrentino si v samom závere duelu vyslúžil finančnú odmenu za toto stretnutie. Z hĺbky poľa centroval loptu do šestnástky Fredy Guarín, ktorého vysoká lopta našla vo vápne Daniho Osvalda. Ten z desiatich metrov oblúčikom zakončoval k ľavej žrdi, kde však exkluzívnym zákrokom zachránil domáci bod gólman Sorrentino, ktorý sa stáva hrdinom dňa. Následný rohový kop už v zakončenie hostí nerezultoval, po odkope od bránky bude koniec!
     
    90+1
    V ich úvode vidíme ďalší kartový trest pre Doda, ktorý na ľavej strane odpálil Morganellu. Žltá karta i v tomto prípade namieste.
     
    83
    Strelec zatiaľ jediného domáceho gólu Franco Vázquez približne desať minút pred koncom zápasu opúšťa loď Palerma. Na jeho miesto príde Švéd Quaison.
     
    80
    Andrea Ranocchia, kapitán milánskeho Interu, je ďalším potrestaným hráčom zápasu, keď na pravej strane podrazil Daprelu.
     
    79
    Hostia už naposledy striedajú, keď na hraciu plochu vybehne možný spasiteľ Nerazzurri Rodrigo Palacio, ktorý nahrádza Kovačiča.
     
    78
    Zaujímavá situácia i na druhej strane, kde po chvíľkovom obliehaní domácej šestnástky zakončoval Fredy Guarín. K nemu sa dostal center od Doda, ktorý v šestnástke ešte pridvihol stopér Andelkovič. Lopta teda prepadla k tomu fyzicky veľmi dobre vybavenému Kolumbijčanovi, ktorý si na päťcentovke spravil Terziho, no skraja malého vápna Sorrentina neprestrelil. Domáci gólman stačil jeho pokus na vzdialenejšiu žrď vykopnúť.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času schádza nevýrazný Lazaar, namiesto ktorého príde bývalý hráč West Hamu United Daprelá.
     
    73
    Milánsky Inter a jeho nádeje na trojbodový zárez teraz prežili klinickú smrť! Po vírivej a vtipnej kombinácii na hranici šestnástky sa k lopte dostal povolaný muž Franco Velázquez, ktorý si pripravil loptu na pravú nohu, aby v zápätí z nejakých trinástich metrov opečiatkoval brvno hosťujúcej svätyne! Samir Handanovič mal šťastie i v ďalšom prípade, kedy Dybala pálil z takmer identickej pozície tesne mimo pravej žrde! Minútku nato dostal ďalšiu loptu do vápna Velázquez, ktorý tentokrát pálil tesne mimo. Defenzíva Nerazzurri stojí na vratkých nohách.
     
    66
    Striedajú i domáci, keď hraciu plochu na Stadio Renzo Barbera opustí stredný záložník Bolzoni. Na jeho miesto prichádza Belotti.
     
    65
    Walter Mazzarri výrazne posilňuje svoju ofenzívnu zložku, keď namiesto stopéra Juana Jesusa posiela playmakera Hernanesa. Milánsky tréner myslí na tri body.
     
    59
    Dlho už ale tento stav platiť nemusel i keď ani táto príležitosť stále nekončí dokonaním hosťujúceho obratu. Dani Osvaldo pracoval s loptou na ľavom okraji šestnástky, kam ho vyhnal Gary Medel. Útočník, ktorý tu hosťuje z anglického Southamptonu, posielal center na vzdialenejšiu žrď, kde Terzimu unikal Fredy Guarín, ktorý ale z piatich metrov tesne nezakončil. Na tento úmysel mu chýbalo pár decimetrov, aby dokázal zasiahnuť loptu a zrejme ju aj upratať do bránky domácich.
     
    56
    Absolútne nevýrazný pravý full-back Danilo D´Ambrosio v zápase končí, ale namiesto Jonathana ho trochu prekvapivo nahrádza Dodô. Yuto Nagatomo sa tak presunie na pravú stranu päťčlennej zálohy.
     
    51
    Toto nie je možné! Sieť za gólmanom Sorrentinom sa znovu vlnila, no ani v tomto prípade sa milánsky obrat ešte nekoná. Tentokrát sa už tak diať malo. Fredy Guarín rozohrával z pravej strany ďalší nebezpečný priamy kop, ktorý znovu krútil na hlavu Nemanju Vidiča. Ten posielal loptu na vzdialenejšiu žrď, kde do prázdnej bránky doklepával Mauro Icardi. On ani Vidič sa v ofsajdovom postavení nenachádzali, z toho vybiehal jedine Juan Jesus. Milánčania ukradnutí o regulérny gól, pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    48
    Pravý krajný záložník Morganella dorovnáva štatistiku žltých kariet, ktorú mu Paolo Valeri udelil po faule na Yuta Nagatoma.
     
    47
    Druhé dejstvo sme ale mohli odštartovať ešte skorším vedením domáceho Palerma, než tomu bolo v prvej časti! Po ľavej strane ihriska sa prehnal Paulo Dybala, ktorý poseilal prudkú loptu na prednú žrď. Tam v sklze odkopával brazílsky stopér Juan Jesus, ktorý však takmer prekonal vlastného gólmana Samira Handanoviča. Slovinec našťastie inkasoval loptu z bezprostrednej vzdialenosti iba do hrude, čo zachránilo Nerazzuri od ďalšej potupy. Pri „lepšie" umiestnenom sklze Juana by Handanovič nedokázal reagovať.
     
    45
    Nerazzurri sa mohli v priebehu troch minút postarať o expresne rýchly obrat, o ktorý ich ale pripravil postranný rozhodca, respektíve jeho zástavka. Po Rigoniho kartovom faule nasledoval voľný kop Fredyho Guarína. Kolumbijčan krútil loptu z pravého kraja šestnástky na zadnú žrď, kde hlavičkoval Nemanja Vidič. Ten z piatich metrov poľahky prekonal gólmana Sorrentina, no jeho premiérový zásah v drese milánskeho Interu maže postavenie mimo hry, z ktorého bývalý kapitán srbskej reprezentácie i skutočne ťažil. Do kabín teda ideme za nerozhodného stavu.
     
    44
    Mateo Kovačiči razom ožil, nasadil jasle kapitánovi Barrettovi, no Lucu Rigoniho už neobišiel. Taliansky stredopoliar ale fauloval a vyfasoval žltú kartu.
     
    42
    Inter dal gól!
    Milánčania sa síce i naďalej herne trápia, no streľba im zatiaľ ide, to sa musí nechať. Podľa tohto kľúču sa riadila i táto gólová akcia, ktorá znamená vyrovnanie! Dani Osvaldo sa po Guarínovej prihrávke nedokázal odpútať od brániaceho Andelkoviča, ktorý mu stihol vypichnúť loptu. Tá sa ale dostala presne na kopačku MATEA KOVAČIČA a Luka Modrič talianskeh Serie A sa nemýlil! Loptu poslal placírkou z dvadsiatich metrov presne k ľavej žrdi, kam sa už gólman Sorrentino nestihol presunúť! Začíname teda odznovu.
     
    36
    Nuž a Gary Medel napokon pretlak v šestnástke nezvládol, keď v tlačenici pred Handanovičom sotil do Rigoniho, čo Paolo Valeri odmenil žltou kartou.
     
    33
    Na druhej strane sme sledovali ostrý sklz Juana Jesusa, ktorý už rezultoval v prvý kartový trest dnešného zápasu. Brazílčanovou obeťou bol aktívny Dybala.
     
    33
    Interu Miláno na čele s duom Fedy Guarín a Nemanja Vidič sa zatiaľ absolútne nedarí, ale práve kolumbijský stredopoliar mohol z prvej zaujímavej príležitosti Nerazzurri vyrovnať! Guarín si v strede ihriska preberal rýchlu rozohrávku od Matea Kovačiča, obletovaný hráč letného prestupového obdobia dostal priestor na strelu, ktorý i využil na svoju patentovanú pumelicu. Tá sa z vyše dvadsiatich metrov tiahla tesne mimo ľavej žrde domácej bránky. Sorrentino si poriadne oddýchol.
     
    3
    Palermo dalo gól!
    V sicílskom Palerme začíname hrozitánskou chybou Nemanju Vidiča, ktorá znamená, že milánsky Inter v šiestom súťažnom zápase tejto sezóny po prvýkrát prehráva! Paulo Dybala najskôr pred šestnástkou nepresne prihrával na FRANCA VÁZQUEZA. Prihrávku pokryl iba Nemanja Vidič, ktorý sa ale následne zamotal, Vázquez ho pri bránkovej čiare o loptu obral a strelou z veľkého uhlu prekonal Samira Handanoviča. Nerazzurri teda po chybe legendárneho stopéra Manchestru United senzačne strácajú!

    Erik Farkaš

    Góly: 3. F.Vázquez – 42. Kovačič

    Karty:   44. Rigoni (PAL), 48. Morganella (PAL) – 33. Juan (INT), 36. Medel (INT), 80. Ranocchia (INT), 90+1. Dodô (INT)


    US Palermo: Sorrentino – Feddal, Andelkovič, Terzi – Morganella, Rigoni, Barretto (C), Bolzoni, Lazaar – Dybala, F. Vázquez
    Náhradníci: Ujkani – Vitiello, E. Pisano, J. Silva, Makienok, Emerson, N´Goyi, Chochev, Quaison, S. Bamba, Daprelá, Belotti
    Manažér: Giuseppe Iachini (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia (C), Vidič, Juan J. – D´Ambrosio, Guarín, Medel, Kovačič, Nagatomo – Icardi, Osvaldo
    Náhradníci: Carrizo – Jonathan, Andreolli, R. Palacio, Campagnaro, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Mbaye, Krhin, Hernanes, M´Vila
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    Rozhodca: Paolo Valeri – F. Posado, A. Marrazzo – M. Passeri