Tottenham – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Manchester United 5:3 (kon.) | Everton – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Manchester City – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
5:3 (1:2)
Manchester United
Nedeľa 21.09.2014, 14:30 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu vstúpili hostia vo vedení 1:2. V úvode druhého dejstva sa zdalo, že tempo hry pomaly upadá a keď v 57.minúte krásnou gólovou pätičkou zvýšil Ander Herrera na 1:3, zdalo sa byť rozhodnuté. Nováčik tohtoročnej Premier League, domáci Leicester, však za nepriaznivého stavu ukázal veľké srdce a veľkú túžbu zvrátení nepriaznivého stavu. Keď v 62.minúte premenil David Nugent penaltu a o dve minútky neskôr Esteban Cambiasso vyrovnal na 3:3, na štadióne zavládla eufória. To však ešte stále nebol vrchol dnešného futbalové predstavenia, ten dovolím si tvrdiť, prišiel v momente, keď v 79.minúte Jamie Vardy zakončil rýchlu kontru domácich presnou strelou a poslal Leicester do vedenia. Obrovská radosť v domácom tábore a na celom štadióne bola priam elektrizujúca a v 83.minúte jej Leonardo Ulloa premenenou penaltou iba pridal na intenzite a gólom z bieleho bodu uzavrel skóre dnešného stretnutia.

    S konštatovaním, že Leicester City vyhralo pred vlastnými fanúšikmi nad Manchesterom United pomerom 5:3, hoci prehrávalo 1:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedeľného popoludnia. (16:33:57)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Dnešné stretnutie sa už len dohráva.
     
    90+4
    Loptu držia na svojich kopačkách hráči United, čo sa domácim fanúšikom nepáči a dávajú to najavo mohutným piskotom.
     
    90+3
    Schlupp sa pekne uvoľnil na pravej strane a hľadal centrom Drinkwatera, ale jeden z hosťujúcich hráčov zblokoval loptu na aut pri ľavej postrannej čiare. Krátko po ňom domáci nebezpečne kombinovali v blízkosti pokutového územia Manchesteru, ale napokon o loptu prišli.
     
    90+2
    Po dlhšej dobe mal prácu aj domáci gólman Kasper Schmeichel, ktorý si vzal loptu do náruče po nevýraznom pokuse jedného z domácich hráčov.
     
    90
    Po nepresnosti United sa znovu dostali hráči Leicesteru do rýchlej kontry. Na pravom krídle sa rýchlym šprintom prezentoval Schlupp, ktorý mohol hľadať vo vápne voľného Drinkwatera, lenže rozhodol sa to skúsiť po pravej strane vápna sám a napokon o loptu prišiel. Nadstavuje sa šesť minút.
     
    88
    Kombinácia United v strede pola nemá iskru a takmer žiadny nápad, Manchester je otrasený týmto obratom, zatiaľ čo domáci hráči a celý štadión si súčasný stav maximálne užívajú.
     
    87
    Januzaj sa svojími kľučkami na útočnej polovici nepresadil, naopak do rýchleho protiútoku prešli domáci. Po prihrávke z pravej strany zakončoval z hranice šestnástky striedajúci Jeffrey Schlupp, ktorý len tesne minul hosťujúcu bránu.
     
    85
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Jeffrey Schlupp.
     
    83
    Leicester City dáva gól!
    LEONARDO ULLOA si postavil loptu na biely bod a presnou strelou zrejme definitívne rozhoduje o výhre svojho mužstva. Je to jeho druhý gól v dnešnom zápase, celkovo už piaty v sezóne.
     
    83
    Za protesty dostáva kartu aj ďalší hráč hostí, kapitán Wayne Rooney.
     
    82
    Tyler Blackett zatiahol za ručnú brzdu vo vlastnom vápne, keď tvrdým sklzom od zadu fauloval Vardyho a bola nielenže nariadená penalta proti United, ale hosťujúci bek dostáva aj červenú kartu.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 31 784 divákov.
     
    79
    Leicester City dáva gól!
    Čo nevyšlo United po Januzajovom centri, to dokázali domáci z následnej rýchlej kontry, keď si na dlhý center z kopačky De Laeta do vápna fantasticky nabehol JAMIE VARDY a prízemnou strelou do protichodu gólmana posiela domácich do vedenia.
     
    78
    Herrera si vymieňal loptu na pravom krídle s Januzajom, ktorý sa napokon odhodlal k centru do vápna, ale domáca obrana nebezpečnú loptu odvrátila.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Juan Mata.
     
    76
    Di María neustrážil na krídle jedného z domácich hráčov a ten našiel prihrávkou na hranicu vápna úplne voľného Andyho Kinga, ktorý vyslal peknú strelu na bránu, ale konštrukciu hosťujúcej svätyne o pár centimetrov minul.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 17. Ulloa, 63. Nugent (pen.), 64. Cambiasso, 79. Vardy, 83. Ulloa (pen.) – 13. Persie, 16. María, 57. Herrera

    Karty:   33. Laet (LEC) – 83. Rooney (MU)   82. Blackett (MU)


    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Cambiasso – Nugent, Drinkwater, Hammond, Vardy – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Wasilewski, James, King, Mahrez, Schlupp, Wood

    Manchester United: de Gea – Rafael, Evans, Blackett, Rojo – A. Herrera, Blind, Di María – Rooney (C) – Falcao, van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Shaw, Smalling, Mata, Januzaj, D. Fletcher, A. Valencia

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, J. Collin