Tottenham – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Manchester United 5:3 (kon.) | Everton – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Manchester City – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
5:3 (1:2)
Manchester United
Nedeľa 21.09.2014, 14:30 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Manchester United

    Po minuloročnom siedmom mieste sa Manchester chce v tomto ročníku vrátiť na špicu tabuľky, ale zatiaľ sa mu ani pod vedením nového manažéra Louisa van Gaala nedarí podľa predstáv. Hneď v úvodnom stretnutí si "Červení diabli" neporadili na domácom trávniku so Swanseou, ktorej podľahli 1:2, pričom o jediný presný zásah sa postaral Wayne Rooney. Dve nasledujúce stretnutia odohral Manchester United na pôde súpera, kde si proti Southamptonu pripísal bod za remízu 1:1 (skóre otváral Juan Mata) a následne získali hostia bod v Burnley za bezgólovú remízu. V poslednom stretnutí však odohrali United veľkolepý duel, keď si pred vlastnými fanúšikmi poradili vysoko 4:0 s Queens Park Rangers. O góly sa postarali štyria hráči. Po jednom presnom zásahu vsietili, už spomínaní, Rooney a Mata, po jednom góle pridali aj nové letné posily Ángel di María a Ander Herrera.Cesta späť na vrchol je kľukatá a United to nebudú mať jednoduché, ale je ešte príliš skoro robiť unáhlené závery. Zatiaľ však Manchester obsadzuje deviatu priečku s počtom piatich bodov a pozitívnym skóre +3.
     
    Leicester City

    Leicester je nováčikom najvyššej súťaže, do ktorej sa vrátil po dlhých desiatich rokoch. Svoj úvodný duel medzi elitou odohrali domáci na vlastnej pôde s Evertonom, s ktorým si rozdelili body po remíze. O ich prvý presný zásah v Premier League v tomto ročníku sa postaral José Leonardo Ulloa a na konečných 2:2 vyrovnával v 86.minúte Chris Wood. V nasledujúcom stretnutí sa Leicesteru už bodovať nepodarilo, keď podľahol v Londýne domácej Chelsea 2:0. Aj tretí zápas odohrali hráči Leicesteru proti londýnskemu klubu, proti Arsenalu, s ktorým remizovali 1:1. V zatiaľ poslednom stretnutí sa Leicester naladil na víťaznú vlnu, keď si proti Stoke City pripísal prvú výhru medzi elitou a to pomerom 0:1. V oboch posledných stretnutiach sa strelecky presadil už spomínaný Ulloa. Leicesteru patrí momentálne dvanásta priečka za 5 bodov a negatívne skóre -1.
     
    Vítam Vás pri stretnutí 5.kola anglickej Premier League, v ktorom sa stertnú dva celky, ktoré majú na svojom konte po štyroch zápasoch 5 bodov. Stretnú sa dva celky, ktoré si svoju prvú výhru v sezóne pripísali v poslednom stretnutí . Stretnú sa dva celky, ktoré zviedli už 80 vzájomných duelov, ale napsoledy sa proti sebe postavili pred desiatimi rokmi, v apríli 2004.

    Vážení športoví priatelia, vítam Vás pri zápase medzi Leicesterom City a Manchesterom United, ktorý sa bude hrať na King Power Stadium v Leicesteri.
     
    -11
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Cambiasso – Nugent, Drinkwater, Hammond, Vardy – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Wasilewski, James, King, Mahrez, Schlupp, Wood

    Manchester United: de Gea – Rafael, Evans, Blackett, Rojo – A. Herrera, Blind, Di María – Rooney (C) – Falcao, van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Shaw, Smalling, Mata, Januzaj, D. Fletcher, A. Valencia

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, J. Collin.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Manchester nastúpil dnes v červenej kombinácii, zatiaľ čo domáci budú dnes o body bojovať v modrom.
     
    3
    Domáci zahrávali štandardnú situáciu, z ktorej ale Cambiasso centroval nepresne.
     
    5
    Domáci sa rútili do prečíslenia, ale prudký center z pravej strany odvracal na roh Johny Evans. Po rohovom kope domácich však žiadne nebezpečenstvo pre bránu de Geu nehrozilo.
     
    8
    V úvode duelu sme sa nevyhli techznickým proiblémom, za ktoré sa ospravedlňujem. Di María teraz ťahal akciu United po ľavom krídle, ale lopta sklončila len za postrannou čiarou. Po vhodení lopty späť do hry sa dostal k strele Ander Herrera.
     
    9
    Di María posielal dlhý center na nabiehajúceho van Persieho, ale ten sa k lopte nedostal, pretože domáci gólman Kasper Schmeichel bol rýchlejší a vzal si loptu pre seba.
     
    11
    Nádherný pas do behu vymyslel Di María na Persieho, ktorý si chcel kľučkou vo vápne obísť gólmana a zakončiť, ale Schmeichel sa predviedol výborným, zákrokom a Holanďanovu strelu zblokoval na rohový kop, po ktorom Manchester o loptu prišiel.
     
    13
    Manchester United dal gól!
    Radamel Falcao prešprintoval po ľavom krídle, odkiaľ našiel nadýchaným centrom ROBINA VAN PERSIEHO a holandský útočník sa hlavou nemýlil, hlavičkou k bližšej tyčke si otvára svoj strelecký účet v tejto sezóne a posiela United do najtesnejšieho vedenia.
     
    15
    Domáci sa pokúšali presadiť sa po pravej strane, čo sa im nepodarilo a ich snaha bola odvrátená defenzívou hostí, ktorí sa pokúšajú o útok.
     
    16
    Manchester United dal gól!
    Di María si na útočnej polovici vymenil loptu s Waynom Rooneym, ktorý mu juá prihrávkou do behu pekne vrátil a z hranice ÁNGEL DI MARÍA nádherným oblúčikom zvyšuje vedenia hostí.
     
    17
    Leicester City dáva gól!
    Bleskurýchla gólová odpoveď domácich sa udiala potom, čo Jamie Vardy našiel centrom z pravej strany LEONARDA ULLOU, ktorý sa hlavou vo vápne nemýlil a svojím štvrtým gólom v tejto sezóne znižuje stav stretnutia.
     
    20
    United to skúšali centrom z ľavej strany na Persieho, ale ten bol v postavení mimo hru.
     
    23
    Po dvoch zlepených góloch sa hra trošku ukľudnila hrá sa v strede pola, kde kombinujú s loptou na kopačkách hráči Manchesteru United.
     
    24
    United budú kopať priamy kop potom, čo bol Falcao hľadajúci Persieho, faulovaný na pravej strane útočnej polovice.
     
    25
    Po rozohratí priameho kopu sa dostal k strele z ľavej strany dnes aktívny, Di María, ale jeho pokus presný nebol.
     
    26
    Na druhej strane ihriska pekne centroval Cambiasso, ale domáci napokon o loptu prišli. Nič sa na tom nezmení ani po faule Paula Koncheskeho v strede pola.
     
    28
    Propagačná strela z kopačky Rooneyho skončila len v náručí Schmeichela, ktorý vrátil loptu späť na kopačky svojho tímu, aloe Leicester si loptu dlho neužil a dostali sa k nej hostia, ktorí si po súboji Koncheskeho s Falcaom vybojovali rohový kop z pravej strany, po ktorom strieľal Daley Blind. Mieril však len do rukavíc Kaspera Schmeichela.
     
    29
    Jamie Vardy si nabehol po pravom krídle, kde bol Tyler Blackett, ktorý ho odzbrojil. Hra sa prerušovala budeme svedkami núteného striedania v mužstve hostí, pretože pre zranenie nebude môcť pokračovať obranca Johny Evans.
     
    30
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Johny Evans, prichádza Chris Smalling.
     
    32
    Akciu domácich odvracal za postrannú čiaru striedajúci Smalling. Po vhodení lopty späť do hry ju však späť na kopačky hostí vybojoval Rafael, ktorý hľadal Falcaa. United sa v útoku nepresadili, naopak v oblasti stredového kruhu už kombinujú hráči Leicesteru.
     
    33
    Za tvrdý útočný sklz na Smaalinga dostáva žltú kartu domáci Ritchie De Laet.
     
    35
    Ritchie De Laet zviedol tvrdý súboj s Di Maríom pri postrannej čiare. Argentínsky záložník musel byť ošetrovaný lekárom, ale môže sa vrátiť späť do hry. Medzitým sme videli útočný faul Wayne Rooneyho.
     
    37
    Krížny pas, ktorý Smalling posielal cez stred pola, nenašiel nikoho zo spoluhráčov, ale následne si prihrávali nepresne aj domáci a tak United mohli znovu útočiť, ale Rooneyho pokus o strieľanú prihrávku skončil len výkopom od domácej brány.
     
    39
    Ander Herrera zastavil akciu domácich a získal loptu pre svoj tím, ale jeho následná prihrávka na Di Maríu úspech nepriniesla, pretože Argentínčan stratil loptu a dopredu išli znova hráči Leicesteru. Koncheskeho center z ľavej strany nenašiel nikoho a bude sa odkopávať od de Geovej brány.
     
    41
    Kombinácia domácich v strede pola sa preniesla na pravú stranu, kde si dvakrát vymenili loptu Vardy s De Laetom, ale k priamej strele na bránu ich pekná útočná spolupráca neviedla. Naopak dopredu sa dostali hráči hostí, ktorí si vybojovali roh potom, čo Falcaovu strelu zblokoval Wes Morgan.
     
    42
    Po rohovom kope strieľal z hranice vápna Di María, ale aj jeho pokus bol zblokovaný a tak si United skúsili ďalší roh, tentokrát z pravej strany, ale po ňom sa už dokázali dostať k lopte domáci.
     
    43
    Wayne Rooney stratil loptu na ľavej strane útočnej polovice, ale domáci vyriešili celú situáciu iba odkopom od brány, po ktorom sa znovu dostali k lopte hostia.
     
    44
    Dlhým centrom z vlastnej polovice sa dostali domáci do obrovskej šance, keď po pravej strane šprintoval do vápna za zakončením Jamie Vardy,. ale výborne zasiahol Tyler Blackett, ktorý domáceho útočníka sklzom zastavil a odvrátil loptu na rohový kop.
     
    45
    Domáci sa dostali do sľubnej šance, keď poslali center z ľavej strany na pravé krídlo, kde Ulloua hľadal prudkou prihrávkou Vardyho vo vápne, ale trafil len jedného z bekov United. Na druhej strane ihriska sa dostal k zakončeniu hlavou Radamel Falcao, ktorý však loptu po Di Maríovom centri netrafil ideálne a míňa domácu bránu. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+2
    V nadstavenom čase sa ťažiskom hry stal stred pola, pričom ani jeden z celkov sa už nehrnie do útočenia.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme sledovali vynikajúci futbal z oboch strán. Vedenia sa v 13.minúte ujali hostia po presnej gólovej hlavičke van Persieho a krátko na to už viedli o dva góly, keď sa presadil Di María, ktorý je zatiaľ dnes zrejme najlepším hráčom na ihrisku. Leicesteru sa podarilo hneď v 17.minúte znížiť zásluhou Leonadra Ullou. Aj zvyšok polčasu priniesol skvelý polčas a verím tomu, že kvalitná hra bude pokračovať aj v tom druhom dejstve dnešného futbalového predstavenia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Pekný center posielal jeden z domácich hráčov do vápna na Vardyho, ale David de Gea, hosťujúci gólman, bol rýchlejší a vzal si loptu do náručia.
     
    48
    Daley Blind v strede pola zastavil kombináciu domácich a založil akciu, ktorá sa skončila nepresným pokusom Rooneyho.
     
    50
    K zakončeniu sa dostal Radamel Falcao, ale jeho oblúčik smeroval len tesne nad brvno Schmeichelovej brány, ktorý založil domácu akciu odkopom, ale hráči Leicesteru stratili loptu a už sme znovu svedkami útočnej kombinácie hráčov Manchesteru United.
     
    51
    Po faule na ľavej strane vápna, kde prenikal Di María mali hráči hostí možnosť v podobe nebezpečného priameho kopu. Jeho exekútorom bol kapitán United, Wayne Rooney, ale nenasmeroval svoju strelu z neho presne a minul bránu.
     
    53
    Tempo hry v úvode druhého polčasu už nie je tak vysoké ako bolo v tom prvom. Domáca akcia po pravom krídle sa skončila ofsajdom, v ktorom bol Jamie Vardy.
     
    55
    Videli sme tlak domácich, ktorí nebezpečne kombinovali pred pokutovým územím súpera a krátko potom si obe mužstvá role vymenili a sledovali sme útočnú kombináciu United.
     
    57
    Manchester United dal gól!
    Biliaadovú akciu rozohrali teraz hostia. Center pred domácu bránu z pravej strany bol zblokovaný, ale k odrazenej lopte sa dostal Herrera, ktorý ju posúval na hranicu šestnástky Di Maríovi, ktorý vystrelil a jeho strelu päťičkou chrbtom k bráne posúval za Schmeichelov chrbát ANDER HERRERA.
     
    60
    Cambiasso sa odhodlal k strele z diaľky, ale jeho pokus presný nebol. Krátko potom si domáci vybojovali rohový kop, keď zblokoval centrovanú loptu Chris Smalling. Po centri od rohiovej zástavky domáci o loptu prišli a dnešný zápas vstúpil do svojej poslednej polhodinky.
     
    62
    Na center do ľavej strany vápna si nabehol Vardy, ktorý zviedol tvrdý súboj s Rafaelom,. ktorý skončil na trávniku. Signalizoval faul, ale ten hlavný arbiter nepískal a Rafael sa tak snažil znovu zastaviť b Vardyho prienik k bráne, pričom tentokrát sa dopustil faulu a bola nariadená penalta pre Leicester.
     
    63
    Leicester City dáva gól!
    Na penaltu sa postavil DAVID NUGENT, ktorý sa z bieleho bodu nemýlil a strelou do stredu brány znižuje stav stretnutia.
     
    64
    Leicester City dáva gól!
    Spoza šestnástky sa odhodlal k strele jeden z domácich hráčov, ale namieril to len do obrancu, k odrazenej lopte sa však dostal ESTEBAN CAMBIASSO, ktorý prízemnou strelou k tyčke vyrovnáva na 3:3.
     
    66
    Spolupráca Rooneyho s van Persiem nepriniesla strelu na bránu, naopak na druhej strane ihriska zakladal akciu domácich Paul Konchesky a domáci sa usadili na súperovej polovici.
     
    68
    Domáci bojovali o loptu tesne pri pravej rohovej zástavke, ale Smalling si s celou situáciou poradil a dopredu mohli ísť United. Hostia však ďaleko nedošli a v strede pola už operoval s loptou na kopačke Cambiasso, autor tretieho gólu Leicesteru.
     
    70
    Domáca kombinácia nepriniesla žiadne nebezpečenstvo pre United, ktorí sa dostali pred pokutové územie súpera. Tam však nepresným krížnym pasom Ander Herrera nenašiel nikoho a k lopte sa dostal strážca domácej svätyne, Kasper Schmeichel.
     
    71
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Esteban Cambiasso, prichádza Andy King.
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Radamel Falcao, prichádza Adnan Januzaj.
     
    73
    Bez vážnejšieho náznaku šance sa lopta po nepresnostiach dostala od jedného gólmana k druhému. V strede pola pri lopte momentálne United.
     
    74
    Na ľavej strane útočnej polovice sa kľučkou striedajúci Januzaj zbavil domáceho beka a prudko vystrelil na Schmeichelovu bránu, ale tú neohrozil, pretože jeho rana presná nebola.
     
    75
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza David Nugent, prichádza Marcin James.
     
    76
    Di María neustrážil na krídle jedného z domácich hráčov a ten našiel prihrávkou na hranicu vápna úplne voľného Andyho Kinga, ktorý vyslal peknú strelu na bránu, ale konštrukciu hosťujúcej svätyne o pár centimetrov minul.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Juan Mata.
     
    78
    Herrera si vymieňal loptu na pravom krídle s Januzajom, ktorý sa napokon odhodlal k centru do vápna, ale domáca obrana nebezpečnú loptu odvrátila.
     
    79
    Leicester City dáva gól!
    Čo nevyšlo United po Januzajovom centri, to dokázali domáci z následnej rýchlej kontry, keď si na dlhý center z kopačky De Laeta do vápna fantasticky nabehol JAMIE VARDY a prízemnou strelou do protichodu gólmana posiela domácich do vedenia.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 31 784 divákov.
     
    82
    Tyler Blackett zatiahol za ručnú brzdu vo vlastnom vápne, keď tvrdým sklzom od zadu fauloval Vardyho a bola nielenže nariadená penalta proti United, ale hosťujúci bek dostáva aj červenú kartu.
     
    83
    Za protesty dostáva kartu aj ďalší hráč hostí, kapitán Wayne Rooney.
     
    83
    Leicester City dáva gól!
    LEONARDO ULLOA si postavil loptu na biely bod a presnou strelou zrejme definitívne rozhoduje o výhre svojho mužstva. Je to jeho druhý gól v dnešnom zápase, celkovo už piaty v sezóne.
     
    85
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Jeffrey Schlupp.
     
    87
    Januzaj sa svojími kľučkami na útočnej polovici nepresadil, naopak do rýchleho protiútoku prešli domáci. Po prihrávke z pravej strany zakončoval z hranice šestnástky striedajúci Jeffrey Schlupp, ktorý len tesne minul hosťujúcu bránu.
     
    88
    Kombinácia United v strede pola nemá iskru a takmer žiadny nápad, Manchester je otrasený týmto obratom, zatiaľ čo domáci hráči a celý štadión si súčasný stav maximálne užívajú.
     
    90
    Po nepresnosti United sa znovu dostali hráči Leicesteru do rýchlej kontry. Na pravom krídle sa rýchlym šprintom prezentoval Schlupp, ktorý mohol hľadať vo vápne voľného Drinkwatera, lenže rozhodol sa to skúsiť po pravej strane vápna sám a napokon o loptu prišiel. Nadstavuje sa šesť minút.
     
    90+2
    Po dlhšej dobe mal prácu aj domáci gólman Kasper Schmeichel, ktorý si vzal loptu do náruče po nevýraznom pokuse jedného z domácich hráčov.
     
    90+3
    Schlupp sa pekne uvoľnil na pravej strane a hľadal centrom Drinkwatera, ale jeden z hosťujúcich hráčov zblokoval loptu na aut pri ľavej postrannej čiare. Krátko po ňom domáci nebezpečne kombinovali v blízkosti pokutového územia Manchesteru, ale napokon o loptu prišli.
     
    90+4
    Loptu držia na svojich kopačkách hráči United, čo sa domácim fanúšikom nepáči a dávajú to najavo mohutným piskotom.
     
    90+5
    Dnešné stretnutie sa už len dohráva.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Do druhého polčasu vstúpili hostia vo vedení 1:2. V úvode druhého dejstva sa zdalo, že tempo hry pomaly upadá a keď v 57.minúte krásnou gólovou pätičkou zvýšil Ander Herrera na 1:3, zdalo sa byť rozhodnuté. Nováčik tohtoročnej Premier League, domáci Leicester, však za nepriaznivého stavu ukázal veľké srdce a veľkú túžbu zvrátení nepriaznivého stavu. Keď v 62.minúte premenil David Nugent penaltu a o dve minútky neskôr Esteban Cambiasso vyrovnal na 3:3, na štadióne zavládla eufória. To však ešte stále nebol vrchol dnešného futbalové predstavenia, ten dovolím si tvrdiť, prišiel v momente, keď v 79.minúte Jamie Vardy zakončil rýchlu kontru domácich presnou strelou a poslal Leicester do vedenia. Obrovská radosť v domácom tábore a na celom štadióne bola priam elektrizujúca a v 83.minúte jej Leonardo Ulloa premenenou penaltou iba pridal na intenzite a gólom z bieleho bodu uzavrel skóre dnešného stretnutia.

    S konštatovaním, že Leicester City vyhralo pred vlastnými fanúšikmi nad Manchesterom United pomerom 5:3, hoci prehrávalo 1:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedeľného popoludnia. (16:33:57)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 17. Ulloa, 63. Nugent (pen.), 64. Cambiasso, 79. Vardy, 83. Ulloa (pen.) – 13. Persie, 16. María, 57. Herrera

    Karty:   33. Laet (LEC) – 83. Rooney (MU)   82. Blackett (MU)


    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Cambiasso – Nugent, Drinkwater, Hammond, Vardy – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Wasilewski, James, King, Mahrez, Schlupp, Wood

    Manchester United: de Gea – Rafael, Evans, Blackett, Rojo – A. Herrera, Blind, Di María – Rooney (C) – Falcao, van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Shaw, Smalling, Mata, Januzaj, D. Fletcher, A. Valencia

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, J. Collin